Aktuálně: 2 246 inzerátů288 648 diskuzních příspěvků20 702 uživatelů

Drbání (u stolu, ne to na zádech)

sutrik
sutrik 16.07.2026, 15:08:53 xxx:xxx.1c7:bf4e

Obrátím téma, když jsem to tu už zmiňovala…

Dneska měla kobylka operaci. Vyndání stoličky dopadlo skvěle, podařilo se vyndat celou včetně kořenů. Takže se nemuselo “sekat, dloubat”.

Trepanace pro otevření přední maxillární dutiny taky proběhla dobře. Stačil malý řez (4 cm v kůži), otvor lebkou je také malý (1 cm průměr).

Dutina byla vyprázdněná, jen na několika místech stěny byly “nálepy hnisu”. Pan doktor usoudil, že nebudou třeba antibiotika ani udělat otvor přes přepážku k zadní maxillární dutině.

Pokud další výplach dutiny v pondělí bude čistý, může Linda domů. A pokud se nezrakví v boxe nebo se nerozjede nějaká komplikace typu zánět kosti.

Už rentgen minulý týden ukázal, že jde o chronickou záležitost. Linda ale nedávala nic znát, až na už zmiňované nedožrání sena, müsli a “divný pohled” na přelomu měsíce. Kdybych tam nebyla v době, kdy jí tekl z nozdry hnis, dodnes o ničem nevím. Od té doby (od 4. července) nic neteklo, nozdry čisté, předtím celé roky také.

sutrik
sutrik 16.07.2026, 15:14:21 xxx:xxx.1c7:bf4e

Ještě… Jen se při trhání podařilo ulomit kousek korunky jiného zubu, tak dostala výplň korunky. Neděje se to prý často, ale občas jo. Málo mezery mezi zuby a ty zuby jsou děsně velké. Není výjimka, že trhání trvá i 4, 5 hodin, kór když to nevyjde a zub se zlomí.

Orionka (neregistrovaný) 16.07.2026, 18:14:44 xxx:xxx.a19c:2271

Sem to chcete? 1/ fakt už vám stojí za to, řešit i z textu vypadlé “a” - řešte, ale beze mě. 2/ pakliže chcete vytahovat červené čáry ve 2 až 3 roky starých diskuzích, vytahuje, ale beze mě. 3/ za větu o sežrání dal 3 smajlíky a podtrhl to větou. 4/ ty vaše červené linie jsou aktuální. 5/ kde se ve vás bere tolik zla a nenávisti.

Plaka
Plaka 16.07.2026, 19:04:49 xxx:xxx.b200:465f
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 16.07.2026, 15:08:53

Držím palce, ať máte statečnou Lindu v pondělí doma! 🍀

Já si tu musím pofňuknout. Občas se kolem kompostu mihnul potkan, jednoho v zimě psi i chytli, jsme na vesnici, soused má kozy, slepice, králíky, takže jsem se ani nedivila. Včera v noci jsem nesla na kompost zbytky ze zpracovaných meruněk (už mě to žlutý šílenství neba) a to bylo hemžení, to byl šrumec, jak kdybych rozpustila demonstraci. Zůstala jsem tam stát s rozsvícenou čelovkou a během chvíle vylezla obří potkanice s vytahanýma strukama, za ní 3 mladý, no fujtajbl! 🤮 Určitě jich je tam víc, nedělám si iluze. A co včil s nima? ☹️ 
K baráku se snad moc nepřibližujou, to ohlídají psiska, navíc tu v noci chodí i sousedovic kočky. Jed ? - ale jak to zabezpečit, aby se neotrávily právě kočky, ježci?  Do toho se mi moc nechce. Vím, jak rychle se umí potkani přemnožit, echjo, budu asi jen doufat, že až skončí meruňková sezona, odtáhnou potvory někam o dům dál. ☹️ Na kompostu jsou jen zbytky z kuchyně zeleninový, žádný maso apod. Kňůůůů.

Sarah01
Sarah01 16.07.2026, 19:13:11 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 16.07.2026, 19:04:49

U nás je ohledně potkanů momentálně klid. Počítám, že na podzim se zase ukážou. Ale co musím zmínit, tak jsem tento týden na FB četla, že paní našla na zahradě malého potkánka a vzala si ho domů, aby ho vypiplala. Tak už jsem četla asi všechno. 😁

Plaka
Plaka 16.07.2026, 19:16:45 xxx:xxx.b200:465f
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 16.07.2026, 19:13:11

Ji pošli sem, tady by si mohla vybírat jak ve zveráči. 😀 Uvidíme, kdyžtak holt proběhne na podzim velká úprava kompostu a tamního biotopu, tyhle mrchy tu ve velkým nechci. Zlatý erdelky, ty by s nima zamávaly. 

DafiŽeryková
DafiŽeryková 16.07.2026, 19:33:25 xxx.xxx.136.20
»

tak ted jsem nmálem umřela smíchem😀

Varaxi
Varaxi 16.07.2026, 19:40:34 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 16.07.2026, 18:14:44

Vypadlé písmenko a neřeším vůbec. Chápu, že jako nepřihlášená jste nemohla opravit, co už bylo odesláno.

Neřešit bez Vás je těžké, když sama jste se do toho zamotala. A i žádost na adminy jste podala Vy. Nikdo jiný, jen Vy. 

To, že se stalo něco před roky, tak to nemá váhu? Nevypovídá to o ničem? To, že někdo někomu ublížil před pár lety, se nepočítá, protože to bylo dávno? 

A ano, to, že N zesměšňuje násilí, už jsme si řekly. I v reakci na ty nevhodné a nevkusné vtipy reagoval, že to byla jen sranda. Víte co, když někdo napíše něco takového v takovém kontextu, tak smajlíky nepomůžou, není to sranda. A vydávání to za srandu je jen manipulativní a preventivní jednání. Napsat haha, přeju si, ať všichni chcípnou, haha, to je vtip, prostě není v pořádku. To můžu říct, že chudák Hitler někde plácl jako legraci, že všichni Židi, homosexuálové a postižení by zasloužili zemřít, ale někdo to jen nepochopil a uskutečnil. Prostě ne, v tomto kontextu to není sranda. I když se to mocí mermo za srandu prohlašuje. 

Samozřejmě, že to, že je přes čáru, je aktuální. Viz Váš bod 2 - to, že je to pár let staré, neznamená to, že se to nestalo. 

Není to zlo, není to nenávist, co ve mně vře. Psala jsem, že když se bude chovat čestně a slušně, taky budu. Ale on se tak nechová. Kdyby ano, začne omluvou. Opravdu upřímně si připadám spravedlivě rozhořčená. To mám fakt tolerovat, že mně a mým blízkým někdo přeje smrt? Nebo že násilí na dětech je bezva vtip? V tom kontextu, v kterém to napsal? To opravdu nemůžu. To prostě nedokážu. 

Hele, já mám dost černý smysl pro humor. Úplně to uznávám. Ale tohle jeho jednání je prostě za hranou. To není vtipné a ani to není za tím účelem psáno. To nemá pobavit. To má v nejlepším případě sloužit jako ospravedlnění pro něco, o čem on sám ví, že ospravedlnitelné není. Jinak by tam nepsal, že doufá, že pochopíme vtip - prostě by celou tu věc nenapsal vůbec, pokud by si myslel, že existuje reálné riziko, že to někdo jako vtip nevezme. On si dopředu umetá cestičku, aby dobré duše jako Vy za něj vedly křížovou výpravu. A to je celé - manipuluje Vámi, mnou a prostorem tady. 

No a v tom nejhorším případě to je reálná výhružka. V kontextu toho, co už napsal, že z ID umí zjistit podrobnosti o uživatelích, že má přístup ke zbraním a kdesi cosi, to není vyloučená možnost, že opravdu nám a našim blízkým vyhrožuje vraždou. Pokud to tak je, tak asi planě, jasně, ale - je to v pořádku? A i kdyby nevyhrožoval, neměl by se takového jednánó vyvarovat jen proto, že se tak dá vyložit? 

Já chci aby tady z Chovu zvířat nějakému zastánci vlk sežral někoho z rodiny třeba.

To napsal. A je to čirý hnus, že někdo něco takového vypustí z pusy. Napsat to je ještě horší, protože si mohl rozmyslet, než to poslal. 

A když jsem se já a Buggyra ohradila, napsal:

Oprava: Ať vás sežerou vlci všechny

Promiňte, ale opravdu si myslíte, že tohle napraví pár smajlíků? To nemohl napsat, jako by napsal každý jiný, že neměl záměr nikomu ublížit? Docela normálně se omluvit - ne snad za to, co napsal, pokud to upřímně myslel jako vtip, ale za to, jak to vyznělo a že to mohlo být špatně pochopeno? Že to mohlo ublóžit? Ne, on to, co napsal, jenom převedl na další úroveň hnusu. 

A jasně, mezi tím je celá škála toho, jak to mohl myslet a za jakým účelem to psal, ale není to jen neškodné a málo promyšlené plácnutí na fóru. Není to jen blbý vtip. Minimálně ta manipulace a toxicita v tom je. 

Orionka (neregistrovaný) 16.07.2026, 19:42:22 xxx.xxx.226.32

Nevím, jak máte kompost udělaný a jestli by to šlo, ale taková první pomoc by byla, udělat kompostem hlubokou brázdu. Ulehčilo by to lov kočkám a potkanům narušilo domácnost.

kometa
kometa správce
16.07.2026, 19:49:31 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 16.07.2026, 19:04:49

Jed ? - ale jak Jed ? - ale jak to zabezpečit, aby se neotrávily právě kočky, ježci? 

Na to jsou právě jedové staničky, kam se kočka ani ježek neprotáhne.

Varaxi
Varaxi 16.07.2026, 19:49:37 xxx.xxx.129.250
»

Nečetla. 

Já zachraňovala housenky běláska. Bylo mi líto, že by je máma sprovodila ze světa, když je našla na výpěstcích, tak jsem je zavčasu posbírala do zavařovačky. A aby neumřely hlady, krmila jsem je zelím. Kupovaným. 

Zakuklily se, vylíhly se. Pustila jsem je na svobodu. Byl to jeden z nejhezčích projektů, co jsem kdy dělala. 

Fatia
Fatia 16.07.2026, 19:56:38 xxx.xxx.205.210
Varaxi:

Vypadlé písmenko a neřeším vůbec. Chápu, že jako nepřihlášená jste nemohla opravit, co už bylo odesláno.

Neřešit bez Vás je těžké, když sama jste se do toho zamotala. A i žádost na adminy jste podala Vy. Nikdo jiný, jen Vy. 

To, že se stalo něco před roky, tak to nemá váhu? Nevypovídá to o ničem? To, že někdo někomu ublížil před pár lety, se nepočítá, protože to bylo dávno? 

A ano, to, že N zesměšňuje násilí, už jsme si řekly. I v reakci na ty nevhodné a nevkusné vtipy reagoval, že to byla jen sranda. Víte co, když někdo napíše něco takového v takovém kontextu, tak smajlíky nepomůžou, není to sranda. A vydávání to za srandu je jen manipulativní a preventivní jednání. Napsat haha, přeju si, ať všichni chcípnou, haha, to je vtip, prostě není v pořádku. To můžu říct, že chudák Hitler někde plácl jako legraci, že všichni Židi, homosexuálové a postižení by zasloužili zemřít, ale někdo to jen nepochopil a uskutečnil. Prostě ne, v tomto kontextu to není sranda. I když se to mocí mermo za srandu prohlašuje. 

Samozřejmě, že to, že je přes čáru, je aktuální. Viz Váš bod 2 - to, že je to pár let staré, neznamená to, že se to nestalo. 

Není to zlo, není to nenávist, co ve mně vře. Psala jsem, že když se bude chovat čestně a slušně, taky budu. Ale on se tak nechová. Kdyby ano, začne omluvou. Opravdu upřímně si připadám spravedlivě rozhořčená. To mám fakt tolerovat, že mně a mým blízkým někdo přeje smrt? Nebo že násilí na dětech je bezva vtip? V tom kontextu, v kterém to napsal? To opravdu nemůžu. To prostě nedokážu. 

Hele, já mám dost černý smysl pro humor. Úplně to uznávám. Ale tohle jeho jednání je prostě za hranou. To není vtipné a ani to není za tím účelem psáno. To nemá pobavit. To má v nejlepším případě sloužit jako ospravedlnění pro něco, o čem on sám ví, že ospravedlnitelné není. Jinak by tam nepsal, že doufá, že pochopíme vtip - prostě by celou tu věc nenapsal vůbec, pokud by si myslel, že existuje reálné riziko, že to někdo jako vtip nevezme. On si dopředu umetá cestičku, aby dobré duše jako Vy za něj vedly křížovou výpravu. A to je celé - manipuluje Vámi, mnou a prostorem tady. 

No a v tom nejhorším případě to je reálná výhružka. V kontextu toho, co už napsal, že z ID umí zjistit podrobnosti o uživatelích, že má přístup ke zbraním a kdesi cosi, to není vyloučená možnost, že opravdu nám a našim blízkým vyhrožuje vraždou. Pokud to tak je, tak asi planě, jasně, ale - je to v pořádku? A i kdyby nevyhrožoval, neměl by se takového jednánó vyvarovat jen proto, že se tak dá vyložit? 

Já chci aby tady z Chovu zvířat nějakému zastánci vlk sežral někoho z rodiny třeba.

To napsal. A je to čirý hnus, že někdo něco takového vypustí z pusy. Napsat to je ještě horší, protože si mohl rozmyslet, než to poslal. 

A když jsem se já a Buggyra ohradila, napsal:

Oprava: Ať vás sežerou vlci všechny

Promiňte, ale opravdu si myslíte, že tohle napraví pár smajlíků? To nemohl napsat, jako by napsal každý jiný, že neměl záměr nikomu ublížit? Docela normálně se omluvit - ne snad za to, co napsal, pokud to upřímně myslel jako vtip, ale za to, jak to vyznělo a že to mohlo být špatně pochopeno? Že to mohlo ublóžit? Ne, on to, co napsal, jenom převedl na další úroveň hnusu. 

A jasně, mezi tím je celá škála toho, jak to mohl myslet a za jakým účelem to psal, ale není to jen neškodné a málo promyšlené plácnutí na fóru. Není to jen blbý vtip. Minimálně ta manipulace a toxicita v tom je. 

Já myslím, že nejvíc by pomohlo ho ignorovat. Když s ním nikdo nebude diskutovat, nebude mít příležitost psát hnusy. On ty reakce má jak vodu na svůj mlýn a mele dál a dál. Já si dokonce myslím, že jsem ho potkala i na tematicky naprosto odlišném diskuzním serveru. Působí tam stejně debilně, jak tady, stejné tajemné narážky na USA, vojančení. A nepomůže na něj nic, jen prostě ignorace, zavřít ten náhon, aby se mu mlýn netočil. Takže nezapomeňme na jeho hnusy, jen už na něj nereagujte, nikdy. Pak zmizí, prokope si jinde nový náhon, aby se mu mlýn zas točil, to už se ale stane problémem jiných diskutérů.

Varaxi
Varaxi 16.07.2026, 20:10:16 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 16.07.2026, 19:56:38

Dobře, ale mlčením glorifikuju, co dělá. 

Znevažovat násilí a zesměšňovat jeho oběti je vážná věc a neměla by se ignorovat. To se mám opravdu koukat bokem, když někdo napíše něco tak hnusného? 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 16.07.2026, 20:12:49 xxx:xxx.16fe:cfa1
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 16.07.2026, 19:02:07

Asi mi taky něco uniklo. Vůbec nevím wo co go, česky kudy koza jde 🙂 

kometa
kometa správce
16.07.2026, 20:14:31 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 16.07.2026, 20:10:16

Dobře, ale mlčením glorifikuju, co dělá.

Myslím, že ne. Ignorovat je za mě to nejlepší, co se dá dělat. Jinak ho krmíme. Tady souhlasím s Fatiou.

DafiŽeryková
DafiŽeryková 16.07.2026, 20:14:56 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 16.07.2026, 15:08:53

Jste statečná osoba,mě je blbě,jen to čtu-a není to moje zvíře,uuuf chudera malá..

a jak jí je ted?

Omlouvám se za otázku,v konících jsem furt víc teoretik….

Varaxi
Varaxi 16.07.2026, 20:23:38 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 16.07.2026, 20:14:31

Až se bude něco takového dít Vám, tedy že Vám někdo omlátí nejhorší zážitek Vašeho života o hlavu, bagatelizuje ho a zesměšní Vás, mám se taky dívat bokem? Říct si, že zásahem bych jen nahrála agresorovi? Že bych krmila trolla? 

A kde je přesně ta linie, kdy mám zasáhnout a kdy ignorovat?  Kde končí obyčejný trolling a začíná násilí? U první facky? U prvního znásilnění? U první vraždy? 

Fakt si myslíte, že to, že mi a mým milovaným někdo přeje smrt, mám přejít pokrčením rameny? Protože to je troll? To není násilí, to jsou jen blbé kecy? 

Jako opravdu? 

Jako sorry, ale mezi glorifikací násilí a zesměšňováním obětí a obyčejným trollingem je trochu rozdíl. Trochu moc velký. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.