Lopatkovce mám… ale roste mi tak nějak divně. Byl ho plnej květináč s malými listy. Tak jsem ho loni rozesadila do třech květníků a že by rostly nějak překotně to říct nemůžu, ale pravidelně kvetou všechny.
Lopatkovce mám… ale roste mi tak nějak divně. Byl ho plnej květináč s malými listy. Tak jsem ho loni rozesadila do třech květníků a že by rostly nějak překotně to říct nemůžu, ale pravidelně kvetou všechny.
Sardullah:Lopatkovce mám… ale roste mi tak nějak divně. Byl ho plnej květináč s malými listy. Tak jsem ho loni rozesadila do třech květníků a že by rostly nějak překotně to říct nemůžu, ale pravidelně kvetou všechny.
Tak hlavně, že kvetou. Já zalívám, jak mně to vyjde nebo když si všimnu, takže asi proto nekvete. 😊
Sarah01:Tak hlavně, že kvetou. Já zalívám, jak mně to vyjde nebo když si všimnu, takže asi proto nekvete. 😊
No, ony kytky obecně kvetou víc, když strádají.
Někde jsem viděla/četla, že se má zamio přesadit až když roztrhne květináč. Já ho kdysi měla v plastovém květináči, květináč neprasknul, ale byl z něj ovál. Tenkrát jsem ho darovala, byl velký a neměla jsem místo, abych ho postavila na zem. Myslela jsem, že se zamio dá rozmnožovat jen dělením trsu a pak jsem četla, že lze zakořenit i lístek.
No, ony kytky obecně kvetou víc, když strádají.
To mi kdysi říkal můj děda kytičkář - když kytka trpí, tak kvete.
Mně to přijde logické. Kvete, protože hodlá vytvořit semena. Pro případ, že by ona sama nepřežila.
A když jsem pěstovala v truhlíku muškáty a pořád je zalívala, tak mi kolega biolog poradil, ať to nepřeháním. Jestli chci, aby mi kvetly. A měl pravdu.
kometa:Mně to přijde logické. Kvete, protože hodlá vytvořit semena. Pro případ, že by ona sama nepřežila.
A když jsem pěstovala v truhlíku muškáty a pořád je zalívala, tak mi kolega biolog poradil, ať to nepřeháním. Jestli chci, aby mi kvetly. A měl pravdu.
Tak to mně asi proto chcíply minipetunie, zalila jsem je asi moc. ☹️
Sarah01:Tak to mně asi proto chcíply minipetunie, zalila jsem je asi moc. ☹️
Asi ano. I já jsem víc kytek “ulila” než usušila. Teď už se krotím.
Já kolikrát zalívám až když jim visí listy… možná v tom má kometa pravdu.
Ale je fakt, že občas to úplně nevyjde… 😴