Včera byly s těma ovečkami v televizi ve zprávách, paní se rozplakala a ano bylo tam ukázané plno mrtvých jehňátek a co by se dalo zachránit paní zachraňuje, ale a zase to ALE hned jsem koukala na ten jejích plot a fakt jak tady už někdo napsal opravdu nedostačující, opravdu riskovaly a ty ovečky naservírovaly vlkům pod nos.
Já se v tom moc nevyznám jen si pamatují jak za mého mládi byly salaše kde se na noc ovce zavíraly, ovčáci s nimi chodily po kotárech, měli i psy a vlk taky existoval. Jasně taky se určitě stávalo, že vlci napadly, ale ne v takové míře jak teď, ale šlo to a šlapalo to.
No jak to tady čtu tak snad každá má nějakou fobii, já ne, já si fakt nevzpomenu co by mi vadilo, to snad až bych k něčemu přišlo a já měla tu fobii, opravdu u mě nic.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 30.12.2025, 21:34:53
Lesnižínko však naše generace byla “ to dítě ulice” , my byly s maminkou samé dvě no a aby mě uživila tak dělala průvodčí v autobuse a to obnášelo jeden den ježdění a druhý den spaní.
Já vím dnes je jiná doba a ano nemůžeme přirovnávat, ale kdyby dnešní děti měli být na tom jak jsme byly my tak to by bylo diagnóz psychiatrických i můj syn už je vychováván jinak a vnučky nooo to už čubrním😉.
Jo a čím jsem starší tím radši bych se vrátila do Karviné 6 i když je to tam teď jak cikánsku kolonie, ale tam jsem vyrostla, pamatuji kde jsem spadla na koleno, kde jsem dostala prví pusu……atd. Můj říká, že ani náhodou, no on je z Havířova😉on by se zase rád vrátil tam a to já zase říkám ani náhodou.
Tak mi byly dnes tady u našich klientů 😉, bože to jsou babičky a dědečkové takové zlatíčka. Jsou mezi nima i takový co nekomunikují už vůbec a když jim dáte pejska do klína začnou sami od sebe hladit a povídat si se mnou.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 30.12.2025, 07:53:02
Já už dojela jsem v Karviné a po cestě jasně, že byla uzavřena cesta mezi Úvalnen a Skrochovicemi dva auta v sobě a asi dost zlé páč se objížděli. No snad jen plechy i když i to zabolí.
Jinak cesta krásna, uklizeno, posypaná jen objížďka byla fakt cesta 4 třídy, tak tam nic.
Krev v moči půl den a letím k můdrym opravdu tohle není sranda a jak tady napsala Kometka dva veterináři napsaly ,že je to na prd, tak šup.
Já jsem měla sušičku jako 2 v 1 a fakt jsem ji použila 3X. Tím, že nemáme línající zvířata tak ji vlastně k ničemu nepotřebují jen na péřové bundy. Já mám ráda sušení venku vlastně je za darmo😉.
Včera u nás bylo celý den okolo -6 stupňů a bez padajícího sněhu, ale stále tady byl jen poprašek , ale byl a dnes ráno 0 stupňů a sníh tak na 2cm. Hurá aspoň něco. Dnes jedu do civilizace tak dám oči na vrch hlavy a pojedu o půl hod. dříve, se bojím náledí, ale slyším, že i tady jezdí sypači tak snad posypou celou trasu 120 km.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 27.12.2025, 19:38:41
Já když narazím na nějaké psané slovo a přečtu začátek a neupoutá mě nebo cítím narážky a nebo dokonce vulgarismus ( někdy se neudržím a to pak vystartuji), tak nedočtu jen přeskočím👎. Však každý ať si píše co chce je to jeho vizitka a ostatní si udělají obrázek o něm. Čím víc ho - je budeš vyhánět tím víc on - oni budou psát aby tě popudily a on - oni budou mít jen radost.
Tak a k těm teplotám, přesně popsala Canka já musím mít nanejvýš v baráku 19-20 stupňů, když jsem byla v Alzheimer centu tak zpocená až na podkošulku a bylo mi šílené vedro , já koukla na teploměry co mají na pokojích a málem mě omývaly bylo tam 21-22 stupňů a moje tělo bylo s toho hotové😂. Je pravda, že nesnesu ani v létě horka, to fakt miznu domů. Jo a přijeli naší mladí a museli jsme teplotu zvedat aspoň na těch 22 -23 stupňů a já už běhala po baráku v tílku a šortkách😉. Jakmile se za nimi zavřeli dveře honem jsem snižovala teplotu. Ze mě by Pekárová měla radost.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 26.12.2025, 20:59:18
Tak i já musím topit uhlím máme automaty . Zatím netuším jak by se choval náš starobylý statek při takových teplotách, ale já je mám ráda, miluji extrémy😉.