Škoda, že nejste s těma volnejma vejcema poblíž, bych si koupila. Moje paní vejcoprodejkyně teď nemá.
Škoda, že nejste s těma volnejma vejcema poblíž, bych si koupila. Moje paní vejcoprodejkyně teď nemá.
Tak to je teda děs.
Mám vychovaný psy, jsem ráda, že s nimi můžu zajít do Hornbachu - byla jsem tam i se třema ohařema najednou, ale v životě by mě nenapadlo tam nechat psa něco očůrat, pořád oči na psech i z důvodu bezpečnosti jejich, okolí. Psi tam mají vždy jasný úkol, proto tam taky jsou, aby se soustředili na mou maličkost, aby šli spořádaně se mnou, plnili co jim řeknu a až si vyberou, aby si to odnesli spořádaně taky ke kase. Platim já, bohužel 😀 . Jsou tam už profláklý, Rumíček je v nošení zboží profík, Tali má ještě jisté mezery. Zboží pochopitelně načítám já. Máme to jako socializační cvičení, pes je pořád pod dohledem.
Chodíme i do restaurací- vždy po předchozím dotazu - a to i v místech, kam nejdeme poprvé, protože jednak se od té doby může něco změnit, druhak tam může být psů povícero a už se to nehodí.
Vážím si toho, že někam se psy můžu a podle toho se chovám. Tedy o mých psech se neví, nesnáší, psy volně v prostoru, to jsem fakt nepříjemná, pes má být na místě, neobtěžovat, nemotat se /stejně jako děti 😀 /
Zcela chápu IKEU, že to zatrhli, tam bych psa nikdy nebrala - pro to, že je tam nábytek, pes pouští chlupy, taky bych si nechtěla koupit nábytek, kde budou rovnou psí chlupy 🙂 a plus sem když jdu nakupovat, je jasný, že budu vybírat, a na psa nebudu mít tak napřenou pozornost. Stejně tak nikdy nevezmu psa do potravin. V restauraci přijdu, psi si polehají a tím to končí, v obchodě chodím se psy sem a tam, pes se mnou mezi regálama a jídlem? No to ne-e.
To je xindl. Nešlo by mu zavařit aspoň fakbůkově? Aby všichni věděli? Já tam nejsem, tak nemůžu operovat.
Už to vobjevili, už to vobjevili, mám to v tom srdíčku - mám dvě a zatímco na kupovaných nejsou, tak na těch mých jo! No tak halt ty kupovaný nejdřív vynosím dolů na louky a do lesa a pak už budu mít jen vlastní. To je supr, jen jsem zapomněla na tu žůžovou, resp. ono by se to muselo dát rovnou do toho loje, v tý směsi zrníček už by to nešlo rozmíchat, tak jsem se na to co? Ano. Vykašlala 😀
honzapm:Když chceš doplnit krmítko, ale klouže to… 🙂
(ten džentlmen v baráku “Jsem ti to říkal” pak asi dostal tou lopatou)
https://www.facebook.com/reel/1159149259405781
🤣 jak odevzdaně odjíždí v dál 🤣 pomoooct ., a ten pes, jak čučí, cože se to děje 🤣
já myslím, že to je o zvyku, jak si kdo toho psa naučí. Hele ohaři jdou s Brtnikem a nikdo neočekává žádnou akci, páč jim žádnou nedává, tak se jde a jde, jde se jeho tempem a jde se. Se mnou vědí - hlavně teda Rumíček, že nějaká akce je a umí si ji i “vynucovat” - stejně jako Dafi pařezy. Buď mu to vyjde a nebo řeknu ne, dost a udělám gesto , že jako nic a jde se a on to za chvíli přehodí do módu jsem pes a dělá si svoje, protože si ho nikdo nevšímá.
60? ty brďo! By mi prdly uši asi 😀 . No a když ho to bavčí, tak co? Já zase našeho prvního ohaře naučila říkat zcela slyšitelně a srozumitelně RUM, miloval, že tím baví společnost. On byl hodnš mluvnej, není to nadsázka, dalo se s ním hovořit /ona ta žižla mluvná často je, tak huhlomumlaj/ . Rumíček je založením tichošlápek, teď jak blbě slyší začlo ho bavit řvát - by si tu šedesátku taky asi vyřval 😀. Vivááát Vofčáček.
nikdo neoceni, ze uz vydrzi stekat v zastene o 15 vterin dele nez na podzim ve spravnem nasazeni
já jo, páč mě Rumoušek štěká začasto jak vykleštěnec 😀. Zvláštní, když jde štěkat navážno, řve jak nebezpečnej tur. A umí “vrčet” na povel, vypadá u toho děsně nebezpečně 😀 .Já bych sem i to video dala, ale nemám ho na trupce, tak ho sem můžu dát až poté, co s ním vydám článek u sebe.
Takže já, já vám skutečně tleskám 😀 /připomnělo mi to, jak jsem svýho prvního ohaře učila štěkat na povel - přes česnek 😀
jo, není nad to, když pes může být prostě jen psem.
Já teda s nima často něco kutím při procházce , ale páč mě to bavčí,dívat se na ně když “pracujou” neb seriozní práci nemáme, na to nemám prostor a nadání, doopravdy cvičit, jako popisujete s panem váženým Vofčákem, takže my si na cvičení hrajeme 😀. No ale stejně často - poslední dobou spíš jako častěji, jen tak jsme, já čučim, voni sčítak myše, čuchaj si a dělají si svoje - v rámci povolených možností.
hřivnáči mě taky hned napadli, ti jsou pořád v páru
a já mám z těch gulí radost, protože
Když si to spočítám - 369 kč ta lůj a 115 kč za semínka je to 497 korun za cca 132 gulí, kdyži si vezmu,že jsem za 150 gulí dala víc jak osm stovek - tak to se dost vyplatí
tady
https://obchod.cso.cz/luj-na-domaci-vyrobu-kouli-pro-ptaky-100--hovezi-tuk/?variantId=9607&gad_source=1&gad_campaignid=22991829784&gbraid=0AAAAA-oKD_NGcD5Qn3kjhWAldoP5CAUkm&gclid=EAIaIQobChMIk5ik9cK1kgMVVLODBx0XhwToEAQYASABEgIwNvD_BwE
a nemusíte to škvařit
Ale ta údržba, to je na dva dny a stejně to nemáte komplet.
hm to si člověk neuvědomí, že uklízet od slepic rozhlehlejší prostory je asi peklíčko, no ale pro ně je to takhle v zimě supr.
Já mám v hnízdech seno, ale rohožka může být fajn.
já plánuju slámu, ořech. listí a tak. aby to měly přirozený, ale tohle jsem si právě říkala, že je údržbově ideální. Otázka je, jak je to pro ty slípky, jestli jim to není protivný.
Záclonky jsem si právě říkala, že je tam plus to soukromí, kam si můžou zalézt, ale přijde mi to zase nepraktický z ohledu údržby.
Já budu mít dva hřady v jedné rovině a taky budou vyndavací, aby to šlo snadno ošéfovat - snažíme se to dělat co nejvíc tak, aby údržba byla co nejsnažší.
Krkavců bych si ani nevšiml, ale ten jejich typický hlas mě donutil zvednout hlavu.
musí to být fascinující, tolik krkavců pohromadě. Vránu jsem ještě nikdy neviděla.
Jsme malá země, ale i tak žijeme v různých prostředích s mnoha oblastními rozdíly.
to je fakt.
Prvních třiatřice gulí! 800g hovězího loje a jedno kilo semínek. Je to snadný!
To byl vtip, nadsázka. Vím, že vždycky píšete, jak máte o ně postaráno. Maštal by se mi taky hodila, líbí se mi to, ten dostatek krytýho prostoru, budu mít jen skleník, ale až mnohem pozdějš než ten kurnik
Tak supr!!! Držím jak jsem slíbila.
No ono mi to konečně došlo, o prodlouženém víkendu, jsou opravdové rehabky nesmysl, se nestihne nic moc.
Tak na člověka by stačil soudruh Gustaf Husák 😀