Aktuálně: 2 776 inzerátů261 149 diskuzních příspěvků19 163 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 05.12.2025, 13:51:51 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 05.12.2025, 06:35:56

Jsou tam další koně v podobném stavu? Tak sakra něco dělejte, ne?!

Jsou Buggyro, jsou. A já dělám co můžu, věřte mi.

Zrzavci
Zrzavci 05.12.2025, 13:49:08 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 05.12.2025, 10:11:40

Když jsem to hlásila na obec, odpověď - “už zas?, to je každou chvíli”. A taky přešli dost hlavní silnici, samá zatáčka.

to stejné u nás, takže nějaký vypuštění by nic neřešilo ani veřejné ohrožení, i náš topenář s námi ta zvířata odchytával v noci, my je měli několikrát za brankou, protože u naší branky se můžou napást. 

Zrzavci
Zrzavci 05.12.2025, 13:46:49 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 04.12.2025, 08:56:30

Je potřeba k tomu nemohoucímu zvířeti nechanému napospas zavolat policii. Nečetla jsem záměrně ten příspěvek, tak nevím, zda něco takového proběhlo, ale je potřeba to tepat, tepat, přes represivní složky,

proběhlo, probíhá a…….. jak s těm retrívrama

Zrzavci
Zrzavci 03.12.2025, 21:55:08 xxx:xxx.6e0a:ff6a
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 03.12.2025, 21:47:28

Jo. ubohý zvířata. A s tou ženskou nehne nic, vůbec nic. Není to první případ, kdy jí tam zbytečně uhynul kůň. Já si připadám jak …. nevim… prostě , že jsem měla něco dělat, ale nevím co. Volala jsem kontrolu, volala jsem jí,  koně ukrást nemůžu. Kdybych mohla, udělám to. Pro tu klisničku už to skončilo, ale co ti zbývající. Je mi fakt hrozně. Ležela tam v těch ledovejch  sračkách, co ve výběhu mají a neměla sílu se už zvednout. výběh svažitý a krmení pochopitelně dole, aby se madam nemusela štrachat s krmením nahoru, tudíž tam voda, bahno, že to sundavá holiny, ty zvířata v těch sračkách stojej a KVS nic neshledává????????????? Kurva platím je ze svých daní a jsou k ničemu. Tak ať ty ubožáky zrušej, jen jim platí člověk teplý židle.

Zrzavci
Zrzavci 03.12.2025, 21:19:29 xxx:xxx.6e0a:ff6a

Omlouvám se předem. Potřebuju ulevit bolavý duši. V tomhle krásným čase dneska v mojí blízkosti uhynula zcela zbytečně klisnička. Přes vešekeré snahy zburcovat KVS. Uhynula na podvýživu a podchlazení. Na pastvě ji našla majitelka sousedního ustájení, sama okamžite zburcovala volala vetku, hasiče, protože ta všivá majitelka, která se o koně nestará nemá ani na kredit. Donesla svoje deky, přikryla to nebohý zvíře, který se v tom blátě válelo klidně od večera a dosáhla aspoň toho, že koně vetka milosrdně uspala. Další tři tam bohužel stále jsou. Sama jsem volala kontrolu, skončilo to tak, že přes moje prosby propálili, kdo je volal a to byl celý výsledek jejich činění. Před pár dny jsem majitelce volala, že tam nemají koně ani vodu, nic. V těch mrazech co byly. K čemu ta všivá KVS je, když tam tolikrát byli a nic neshledali? Tolik lidí kolem to vidí a oni neudělají nic. To zvíře umřelo zcela zbytečně, ani pětadvacet ji nebylo a to bylo majitelce nabízeno, ať dá koně jinam, bylo by tam o ně postaráno. Všichni co tam koně měli , utekli. A jen ti chudáci tam musejí zůstat. 

Promiňte, záměrně to ani nechci psát na koníky, protože to jim tam nechci psát. A člověk má prázdný ruce a úřeník místo aby konal, tak si sedí v kanclu a pije podělaný kafe!

Pardon. 

Zrzavci
Zrzavci 28.11.2025, 15:05:29 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 28.11.2025, 15:04:13

Já vim, to je tak povzdech. Je jim jedno co s těmi psy bude, jedno, že to pak pro lidi i psy je hrozný soužití a noví majitelé mají spoustu starostí, jedno, že se takhle může něco stát…….hlavně, že maj prachy.

Zrzavci
Zrzavci 28.11.2025, 14:55:41 xxx.xxx.226.6

Slopana a Kvašeny. To víme přesně, co početí předcházelo - slopání kvašeného moku.

HÍÍÍLF MIR, HILFMÍÍÍR!  😀 , to je vražda!

Zrzavci
Zrzavci 28.11.2025, 14:53:12 xxx.xxx.226.6

Víte co mě fascinuje - že tyhle lidi ani trochu nebolí to, co všechno může takhle pes způsobit. Třeba smrt někoho v autě.

Zrzavci
Zrzavci 28.11.2025, 14:50:22 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 28.11.2025, 14:48:59

To je jouda! tak ať to všechno vydá!

Zrzavci
Zrzavci 28.11.2025, 13:38:56 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 28.11.2025, 11:17:16

Já si myslím, že ono to ležení na peci si trošku jako v současný době malujeme. Bylo by tam děsný vjédro, to dávalo smysl ve studených chalupách, já myslím, že by na tom člověk asi spát nechtěl?? My jsme o ní taky uvažovali, ale - jednak by to zabralo dost místa, druhak by to zabralo dost peněz pak už, protože už takhle je to ranec a treťjak právě - si myslím, že by na tom nikdo nakonec nespal, protože ono to drží a vydává teplo opravdu dlouho. 

Zrzavci
Zrzavci 28.11.2025, 13:26:28 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 28.11.2025, 12:56:19

Acher  - já vím, že je to rána mezi oči, když se tohle stane. Ale…. jednak jsem si to stejné co píšete, říkala, když jsem četla poté, že odešel i tatínek . A pak, já vím, že rychlý odchod někoho koho máme rádi je pro nás brutální a roztrhá člověka na kusy, ale pro toho, kdo odešel, je to ta nejlepší varianta odchodu. Protože se vyhnul trápení. Moc vám přeju, ať se máte o koho opřít, ať v tom nejste sama a ať vám zvířectvo dělá oporu. 

Zrzavci
Zrzavci 28.11.2025, 08:12:55 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 27.11.2025, 16:56:49

. Vážení a milí, dnes má svátek Miloust.

😂

Děkuji Vám, milá Varaxi.

Jednak proto, že jste jako jediná na nebohého Milousta vzpomněla.

A druhak proto, že jsem sem přišla zaskočená zprávou od Acher, který je mi moc líto a zpráva o Miloustovi to trochu narovnala. 

Hm………. už to vidím, jak odpoledne říkám Gumátkovi, pane Milouste 😀

Zrzavci
Zrzavci 28.11.2025, 08:04:29 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 27.11.2025, 22:10:59

Ježiši!!! Acher - mou upřímnou a hlubokou soustrast. Ach bože, držte se, přeju ať najdete dost síly. Nevím, zda maminka byla nemocná, nebo to přišlo jako rána z čistýho nebe, ale ve výsledku je to jedno, ta bolest je stejná. Plačte, pokud potřebujete, nedržte nic v sobě.

Kdo by čekal, že se během dvou měsíců rozloučí s oběma rodič

teď čtu ještě tohle. To je těžký, moc těžký, je mi to s celýho srdce líto. Není to nadsazený.  

Zrzavci
Zrzavci 28.11.2025, 07:58:03 xxx.xxx.226.6

Ale máti četla a neustále mi tu knihu vnucuje.

tak si to někdy nechte vnutit. Mně to půjčila před pár lety moje hodná kolegyně, stojí to za přečtení. Já ted taky teď nečtu, mám rozečteno, ale ……..sem prostě jen jedna, no.  Potřebovala bych druhou, která by si četla.

Je to dobře, že to popisujete, takovýhle inšpirace není nikdy dost. díky za ni. Kdysi to tak bylo i u psů, teď už prt.

edit - máme na zdi světlo na solára - má tři režimy- my používáme ten s pohybovým čidlem, protože pak to vydrží, že se to rozsvítí i když jdeme druhý den ráno do práce a přes den se to zase nabije. Pak je tam režim, že se nabije a svítí furt a pak je tam že se nabije a zapne-vypne, podle potřeby, takže to tam něco takovýho stopro najdete.

Zrzavci
Zrzavci 27.11.2025, 14:00:09 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 27.11.2025, 13:52:17

Teda chodil s námi po výběhu jestli čtvrt hodiny, nejdřív jen zavěšeného člověka do rozporky, pak ten člověk za sebou ještě táhnul sáňky vlastní rukou a nakonec jsme vítězoslavně protáhli řemen od rozporky provázkem od sáněk a člověk vzadu to držel, aby se to nevyvlíklo, takže koník jakože táhnul sáňky sám za sebou

si u těch Vašich popisků, jak pěkně na to jdete, vždycky vzpomenu na knížku Muž se srdcem kovboje, jak tam hlavní hrdina připravuje koně pro budoucí ženu svýho nej parťáka, aby z něj udělal naprosto spolehlivýho koně.

Zrzavci
Zrzavci 27.11.2025, 13:23:29 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 27.11.2025, 13:20:21

Děkuju. Vždycky jsem věděla, že bude dům a že jeho srdcem musí být pec. Je fajn, že takhle to vnímáme oba.  nepotřebuju dovolený za hranicí všedních dní, 4 auta, značkový oblečení. Potřebuju domov, kde je nám všem, i návštěvám, dobře. Kotvu a ochranný místo. A v něm tu pec 🙂

Zrzavci
Zrzavci 27.11.2025, 13:10:07 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 27.11.2025, 13:04:36

bláznivý 😀

Zrzavci
Zrzavci 27.11.2025, 13:08:47 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 27.11.2025, 13:04:43

Jo, pec je skvělá věc, nebo aspoň kachlový sporák, kdyby to finančně nešlo (protože nechat si postavit pec je prostě ranec a taky musí mít člověk přípravu - v podlaze a na stěně). Opravdu sporák, páč kachlový kamna na okrasu jsou k ničemu, když je průser. Ta pec je skvělá v tom, že opravdu naakumuluje teplo, které vydrží vydávat hodně dlouho. A umí skvěle upéct maso, uvařit vývar - je to jiný, než z életriky. krásně se tam suší bylinky, houby, zelenina. Už jsem se tam odvážila i upéct buchty švestkový, byly vynikající.

Zrzavci
Zrzavci 27.11.2025, 13:02:38 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 27.11.2025, 12:21:26

Mám  to takhle. Když se mi madam má tendence vytočit. Stoupnu si, dívám se bokem skrz psa, jakoby tam nebyl a počkám, až se uklidní a předvede klidné sezení. Protože tím prostě cvičení vždy začínáme. Naučila se, že má-li se cvičit, pokračovat ve cvičení, spustí to jedině tím, že bude v klidu sedět.

Kdyžby to přetočení bylo moc velké, odvelím na místo, tam ať se uklidní a zkusíme třeba později. v

Pes se musí naučit, že blázněním ničeho nedosáhne. Jen pokud je v klidu.

edit  - v klidu musí i na místě vydržet cvičení druhého psa, jak by měla tendenci se hrnout do našeho cvičení _nebo klidně i Rumíček, Bubinka, když byla, některý pes, který je návštěvou (delší dobu na hlídání). Všichni se musí naučit, že jsou v klidu, dokud nejsou vyzváni.

Zrzavci
Zrzavci 27.11.2025, 11:47:44 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 27.11.2025, 11:41:20

le do práce takhle chodit nemůžu,

a jo takhle, no to jo, to je blbý, to je fakt. Tady jsem udělala aspoň to, že bundu a tunel na krk, nebo šálu nechávám v autě, abych se do toho neoblíkala doma a hned vzápětí zas nesvlíkala v autě. Ten kousek přebaletim a oblíknu se, až než vystupuju .

Pec je náš splněnej sen. To bylo úplně první, co v budoucí rozbombardovaný kůchni stálo. Je to jeden z bodů jistoty - když bude nejhůř, tak teplo bude vždycky a mám na čem nám udělat jídlo.

Obrázek