Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 31.10.2025, 14:10:33
zbytečně moc zeminy…
řešila jsem tím, že jsem dolů naházela hodně pořezaných větví ze sadu, na to tenký větve ze sadu, na to hrubý drny, až pak přišla hromada koňskýho hnoje a hlína. Zas, když to máte takhle ve vzduchu - nedostanou se tam šišaly a jiný potřebný.
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 31.10.2025, 13:19:16
opravdové geronty, 14,5 a 16,
jasný, tenhle věk, je o něčem jiném, ale i tak věřím, že tak jak píše arosek - něco člověk dostane. Ano je to vyčerpávající a ne každý na to má - psychicky, finančně, fyzicky, je to stejné, jako při péči o seniora člověka, tam je to ten pečující, kdo dotuje opečovávaného - nejvíc těma emocema a zpětně vlastně nejde nic, protože samé “starosti”, nic pozitivního zpátky. Ale i tak, prostě jsou momentky, kdy - protože to dává smysl - nějaká za zpětná energie přijde.
Já jsem ale pro Buggyru psala právě o těch stařících, co jsou ještě funkční a dokážou dát to, co zmiňuju. Ale vlastně i tak, ten gerontík - člověk, když se koukne, jak spokojeně spí třeba s ostatníma, když ví, že mu dal zázemí pohlazení, na které by prostě v útulku nebyl prostor…..tak i to něco člověku dá.
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 31.10.2025, 13:21:03
Protože já od Vás teda žádné nevidím
bylo myšleno obecně , z jiných vláken.
nicméně ten argument obrátit se na odborníky , je myslím, dostatečně silný, jde o život živého tvora a experimentovat s ním je co? No nezodpovědné.
Ne, není.
Je. V obou případech jde o mládě, které se o sebe ještě samo nepostará.
Kdybych měl nastínit
já myslím, že nenastiňujte.
Příroda je k jednotlivcům nesmírně bezohledná a krutá, bez výjimky.
není ani bezohledná, ani krutá, má to dokonale nastavené.
Věřím, že je,
No tak vidíte, tak tady to ukončíme. 🙂
Pokud to mládě už piplat se vším všudy tak je lepší si to mládě už nechat než vypouštět pokud bychom chtěli hrát na ty city a pocity.
nesmysl. Pokud není zvíře handicapované, tak nechávat si ho je prasárna. Tak znovu pokud chci zachraňovat, musím o tom něco vědět. A to laik neví, tudíž - … ale to už bychom se motali v kruhu. Takže jak říkám, tady to ukončíme.
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 31.10.2025, 12:40:55
ano, fena přestala kojit! to je argument! Vždyť je to trestný dávat štěňata v tomto věku. proč pod takovými inzeráty není možné něco napsat. Bych se rozepsala.
A já to sem dám, protože ať je to na co nejvíc místech. Je mi jasné, že sem zase davy nepoučených nechodí, ale kdyby si to i jeden člověk před tím přečetl, bude dobře. protože i když už se dneska všude píše - předávání na parkovištích je špatně, značí to množku, tak ale lidem nepřijde divný, že tyhle různý spolky to organizují zcela stejným způsobem a nepřijde jim naproto divný, že si psa - objednanýho jen podle obrázku někde, aniž by ho viděli, mohli vidět jeho chování, přeberou prasácky na benzině, kde jich přivezou xy a vyndavaj jak rohlíky.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 31.10.2025, 09:57:46
Jak je to jednoduchý!Tak proč se to probohaživýho nepraktikuje??? Když by z toho navíc společnost a stát profitoval? Kdyby mi tohle někdo dokázal vysvětlit, proč to tak není.
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 30.10.2025, 21:02:51
Jediti, jediti, jeditiiiii! Nic jinýho ze mě asi nevypadne paní Dublinbarzojová . Páč je to hrozně otomilý a huburoztahující pokoukání. Je to supr, jak ti dva k sobě pasujou. Asi bych už nikdy ničehož neudělala mít je takhle doma, furt bych čučela, mudlala a prala se s nima 😀
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 31.10.2025, 09:01:52
veřejně prospěšný práce případně domácí vězení a pěkně mastná pokuta.
Přesně, přesně, přesně a ještě bych udělala seznam veřejný seznam všech takovýchhle lidí, kam by každý takový hovado bylo zapsáno a člověk by si při prodeji zvířete mohl dohledat.
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 31.10.2025, 08:56:29
to je hrozný, co lidi těm zvířatům dokážou udělat. Čím si musela projít, že jí ten strach po celý, celičký život neopustil!!! Jak je dobře, že má kolem sebe smečku svých - tedy jozefpčiků, s kterými se může, narozdíl od lidí - domluvit, případně se třeba o ně opřít. Gratuluju oběma k výročí a ať si babulka užívá důchod.
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 31.10.2025, 08:46:40
napadlo mě to proto, že jsem měla několikrát dost podobnou zkušenost a to ve společnosti ohařů, že ty srny si tak běžely v podstatě na nás, věděly o nás, měly dostatek ústupovýho prostoru - chovaly se divně, v podstatě, jak kdyby se chtěly připojit k venčení a ostýchaly se 😀 😀. Pak jsem si přečetla, jak to mají s tou řepkou a protože ta tam kousek byla na malým políčku, napadlo mě, že v tom hrála roli.
Odpověď na příspěvek uživatele Ju z 24.10.2025, 19:49:53
Jo, tak to mě nenapadlo, to máte asi pravdu. Dík. Jen jsem si říkala, jestli to ty lidi s tím natáčením se a vysíláním se do éteru v dnešní době z mého pohledu trochek nepřehání. Mě by to znervózňovalo krapítek, kdybych spala a věděla, že mě to točí 🙂
Ještě - kdo tedy chce s podepsáním Zrzavým? Vím, že kometa a Vahine ano, Assil ne. Dál nevím, mám na to víkend, v pondělí odesílám k paní nakladatelce, ta to naloží a rozešle. A tím pádem se můžete těšit.
To jen tak do placu, pro ty, kteří sdílí podobné názory - je to stejné, jako mrsknout malé kotě do volné přírody s tím, však je to kočka, nějak si poradí. Myši si naloví, však je to kočka. Ne nějak si opravdu neporadí. Je to bezohledné. A když s tímhle přišel člověk v mém blízkém okolí, dostal takovou čočku, že má z toho dodnes trojma. Každý tvor má být opečováván do takové doby, do jaké to nastavila matka příroda a když už jí do toho chceme zasáhnout, máme to dělat tak, jak to ona nejlíp vymyslela. A věřte, že tento přístup to opravdu není. ani pro ptáčky, ani pro kočky, psy, lidi…….. prostě není. Za tento přístup bych skutečně trestala.