Aktuálně: 2 338 inzerátů269 133 diskuzních příspěvků19 322 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 08.01.2026, 08:51:04 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 08.01.2026, 08:21:20

Pokud párkrát povolíte,myslím,že se to těžko odnaučuje..

Ignorovat se to nějak nedá,když začne ničit nábytek..

No právě, tohle je blbý. 

On neřádí, jako, že by byl nevybitej, s tím bych si poradila, to je v pohodě, on prostě jak je venkovní, tak chce jít ven, hlídat si svoje, zabíjet myši a nebo třeba jen sedět na rohožce  a rozhlížet se jak mocipán. On si užije teplíčka, pěkně se vyspí do růžova a pak tadááá, otvírejte 😀

Maxíka si pamatuju , z fotek. A chápu, že se vám stýská, taky by se mi stýskalo. Skláním se před tím, že jste pro ně zvolila to nejlepší řešení.

Zrzavci
Zrzavci 08.01.2026, 07:31:29 xxx.xxx.226.6

Tak dneska gůt. Mladej pán chrápal na okně, kam byl pánikem nemilosrdně “vykopnut” z postele do svého ovčího pelíšku. Za mnou do ložnice nepřišel a vydržel chrápat až do doby, kdy se normálně v pracovní den vstává. vono taky venku dost mrzne, žejo… komu by se tam chtělo 😀

Zrzavci
Zrzavci 08.01.2026, 07:25:27 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 08.01.2026, 07:01:39

BRRRRRRR!  Držim palce.

Zrzavci
Zrzavci 08.01.2026, 07:20:53 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 07.01.2026, 15:20:58

vyzkoušet

no to já bych zkoušela, zkoušela, ale se bojím toho, že to udělám právě blbě a pak nám bude zle.

Zrzavci
Zrzavci 08.01.2026, 07:18:52 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 07.01.2026, 07:36:04

Nu ano, je to z  mého pohledu od lidí bezohledné, pohybujeme se všude, zvěř nemá moc klidu, natož, když prostorem poletují volně ložení psi.  U nás je prostě tabu i nakukovat. Poznám, když třeba procházíme kolem remízků, že tam něco je, psi to řeknou a pokud by měli tendenci jít blíž, prostě řeknu Ven! a odkloním je.  Proč je znervózňovat, když odpočívají, natož je zvedat, a už vůbec ne honit.  Chtěla bych vidět každého z lidí, kdo takto jedná, jak by sám si dal tvrdej sprint, pak ho uřícenej vydýchával a pak v noci bivakoval někde ve sněhu, bez možnosti si dát pořádnej gáblík. Ano jistě je argumentovat tím, že predátoři, hony…. ale to je jsou velmi slabé argumenty proti tomu, že prostě člověk je naprosto všude a zvěř nemá dostatek přirozeného klidu, čoklů se všude pohybuje habakůk a když zvíře takhle zvednou párkrát po sobě, tak je to pěkně blbý.

To stejné v době, kdy jsou mláďata, taky u nás ve smečce platí určitá omezení, natož, když mají lidé psa neovladatelného. 

Zrzavci
Zrzavci 07.01.2026, 22:40:13 xxx.xxx.12.233

tak jsem zvědavá, jak to bude dneska. Druhá půle je rozharašená a neví se, ešivá na něj nejde choroba, tak spí  vedle a já v ložnici. Je otázkou, zda to strašidlo mouratý přijde prudimírovat do ložnice, jak si teď zvyknul. 

Zrzavci
Zrzavci 07.01.2026, 22:37:06 xxx.xxx.12.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele honzapm z 07.01.2026, 22:05:26

Bože, jsou úžasni!Děkuju, to je bonbónek na dobrou noc.

EDIT - tak si o nich ještě před spaním čtu a!! to je velká zajímavost - cituji:

Ještě mě napadá jedna zajímavost z hnízdního období mlynaříka. Mláďata nemusí krmit vždy jen jejich rodiče, mohou mít i dobrovolné pomocníky. Jsou popsány případy, kdy se na krmení jedněch mláďat podílelo až šest jedinců. Uvádí se, že vypomáhat mohou dospělci z okolí, kteří z nějakého důvodu neúspěšně založili rodinu, anebo že to mohou být i mláďata z prvního hnízdění.

To je co? Jak ve vlčí smečce 🙂

Zrzavci
Zrzavci 07.01.2026, 13:17:03 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 07.01.2026, 12:51:42

Mlynaříčky závidím, to jsou tak kouzelní ptáčkové. Ale na krmítko nejdou, zůstávají v lese pod kostelíčkem, chodí tam na lojovky.  O datlovi na zahradě jsem psala já - ale možná i někdo jiný. Překvapilo mě, že jsem ho tam slyšela. V lesích kolem jo, tam ho i vídám, nejen slýchám - jeden rok zjara jsem ho jakou dobu pozorovala, jak poletuje při okraji a oznamuje, že tam je to jeho. Jak ho má člověk spojenýho jen s tím sbíjením do stromů, tak je pak překvapenej, že vydává i jinčí zvuky 😀 . Když jsem ho kdysi slyšela prvně, myslela jsem si, že je to hlas nějakého dravce. A pak jsem koukala jak puk. na zahradě se vyskytnul několikrát - teď už teda ne, ale bylo to s příchodem zimy.

Zrzavci
Zrzavci 07.01.2026, 12:37:20 xxx.xxx.226.6

Mouses se k nám přistěhoval krátce poté, co jsme se přistěhovali my, v tom problém není, ale  ty dveře by pak nesplnily ty požadavky, které splnit musíme. A i chápu drahou polovinu, že do tak drahých dveří se řezat a vkládat dvířka nebudou. 

No pro dnešní noc se chlapec opanoval, ono taky přituhlo ještě víc, tak co by se dral ven. Je teda ale zase fajn, že si řekne, že tam doma nic neudělá. 

Zrzavci
Zrzavci 07.01.2026, 10:59:56 xxx.xxx.226.6

Ve vedlejší vsi je bramborárna a u silnice mají ceduli 10,-/kg. Ale všichni je kupují v Penny v akci za 6,60 - to nevadí, že jsou z dovozu

to je takovej hnus co prodávají v supermarketu - je to jak houba na nádobí. 

Kupuju od našich farmářů, kteří si pěstují sami, opukový, ty jsou skvělý, vydrží až do dlouhýho jara.Ale cenu nevím, brambora má pro mě cenu zlata, takže tam nezkoumám, kolik stojí.

Zrzavci
Zrzavci 07.01.2026, 10:58:13 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele honzapm z 07.01.2026, 10:35:40

žjofka užofka!! to musim mít!! děkuju.

už mám zajištěnej příslušnej stromek. supr!  a myslím, že do jara se to dá použít klidně i pro ptáčky - dát tam lojovky někde v zahradě. Jen se to pak musí osprchovat, t oje jasný.

Zrzavci
Zrzavci 07.01.2026, 10:51:02 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 07.01.2026, 10:46:17

Masíčko mít budou, todle bude ten enrýčment! Tak uvidí se, jak to bude fungat, třeba to bude dobrý. Nemám na to pěstovat jim moučný červy - nemyšleno finančně, ale  že to nezvládnu někde to mít, vono to nevoní mi úplně. Kupovala jsem to tehdy než jsme odvezli do ZS malou pěnici Chmejří.

Zrzavci
Zrzavci 07.01.2026, 10:42:39 xxx.xxx.226.6

Jo a víte co mám vymyšlený vyzkoušet? Dát kus masa do síťky od třeba cibule a pověsit jim to do výběhu, jak tam mouchy nakladou vajíčka…. holkám budou dolů padat červíci! Jen nevim, jak moc to bude smrdět 😀 ale to se uvidí.

Zrzavci
Zrzavci 07.01.2026, 10:42:22 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 07.01.2026, 10:02:11

Jo tak to ta moje čtyřka až šestka se taky teda s jedním krmítkem popasuje. Však venku budou mít dvě, tohle bude nouzovka, kdyby něco a hlavně na poslední nazobání před nocí, páč vím, že musí jít spát s plným voletem.

Zrzavci
Zrzavci 07.01.2026, 10:40:58 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 07.01.2026, 10:17:34

acher - díky moc, díky moc, to se mi fakt líbí, o tomhle jsem vůbec nevěděla.

Pan kačer trpí ztrátou identity? 😀

Zrzavci
Zrzavci 07.01.2026, 10:39:52 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele honzapm z 07.01.2026, 09:45:05

To, že něco píšeme, neznamená, že se tím musí všichni řídit.

já vím, ale ta pětka mi ten smysl dává - i s tou nulou bych se spokojila, ale pětka je lepčí.  Zas vím, že vlhko, batérie, teplo, špatně, tak to nechci přehnat, ale pětka dobrá.

Topná podložka takhle?

https://chata24.cz/vyhrevna-gumova-podlozka-k-napajecce-nebo-misce-na-vodu-24x24-cm/?sznaiid=7592548763547970575

Že vedro horší vím, to jsem taky četla a pamatuju si, ale myslím, že holky mají právě dobrý stanoviště - lepší proti tomu vjédru, že tam bude chládek, v zimních měsících spíš chladněji, než kdyby to bylo jinde, léto přikreje koruna ořešáka, který to bude jistit i proti parazitům trošku, a kurníček sám je takový zastrčený a ze tří stran chráněný. 

Okénko bude - odšupovací a zasíťovaný proti predátorům - i když to bude ve voliéře. Bude tam i ten komínek na odvětrávání, pod betonovou podlahou je tlustá polystrónová deska na odizolování, trusný stůl je jasný, ten si pamatuju od začátku, jsem zvědavá, jestli to úplně každý den stihnu teda vyndat - jsem myslela, že jednou týdně? 

Vonné oleje - to se mi líbí, můžu použít? Používám normálně doma, tak tam holkám taky můžu dopřát - nejlíp levanduli, mátu, meduňku? 

a to mě napadá!! Mám levandule hodně a budu mít ještě mnohem víc, kolem Domečku bude samá levandule - tudíž! že jim to možu normoš přihazovat sem tam odstřižené do podestýlky, to je dobrej nápad!!! Budu mít voňavý slepice! (a žádnou levanduli 😀 )

Zrzavci
Zrzavci 07.01.2026, 09:39:22 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 07.01.2026, 08:13:14

Když na druhou stranu - každý svýho štěstí strojvůdce, tohle se vůbec nemuselo přece stát. Je to čistě jen jeho dílo, že se to stalo a navíc mohl ohrozit i někoho jiného. 

Já víc lituju někoho, koho třeba idiotský řidič rozstřelí na silnici a zmrzačí ho. Ten člověk si za to nemůže, jel možná hodně zodpovědně a bylo mu to prt platný. Tam budu ráda platit invalidní důchod, než u člověka, který třeba vykřikoval kdesi na netu kdesicosi proti těm, kteří téhle zábavě neholdují. Nepřeju mu to, ale lítost necítím.

Zrzavci
Zrzavci 07.01.2026, 09:23:12 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 07.01.2026, 09:07:53

Žiš, já jsem idiot, pravda Honzapm to psal, já nějak dneska evidentně nechala mozek moc dlouho venku a zamrznul 😀 . Jako já zamrzla na tom, netopit vůbec, což jsem si zapsala na hadrdisk a při mojí povaze přes to evidentně nejede vlak.  Tak tetkonc sem spokojená, to je dobré, že jim budu moci udělat snesitelně. Mám to tak, že by se mi špatně spalo při vědomí, že tam klepou kosu, zatímco já, drahá půle, čokle a kocour jsme u kamen.

No ne, já jim nechám možnost vyjít si ven i v mrazech, to já je doma držet nebudu - když budou chtít, budou venku i tak, budou mít ty dvířka. část toho výběhu, kde budou, než přijedu, bude i zastřešená tak pokud bude slabý poprašek, moc sněhu tam mít nebudou a budou moct pobývat bezsněžně. ale jinak jo, i v kurníčku budou mít dost místa, takže nějkej enrýčment na náměstíčku bude, stejně jako voda a zobání uvnitř, stejně jako venku. Jen teda tam bude jen jedno to krmítko tak se tam budou muset nějak porovnat.

Tak ať to vaše holky zvládnou.