Aktuálně: 2 773 inzerátů261 176 diskuzních příspěvků19 163 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 21.11.2025, 13:05:23 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 21.11.2025, 10:43:28

Jo jasný, třebas si to přečte někdo jiný. Nicméně mi přijde jako slušnost, když se na něco zeptám a jiní mi věnují svůj čas, informace, abych min. poděkovala. A pokud jsem přemýšlivý člověk, který se nad věcmi zamýšlí, když se na ně ptá, tak se buď zeptat dál, když se mi dostalo dostatku podnětů a odpovědí. A tady jediná reakce je - A to píšu kde? 😀 . Ale tak prostě to o daném jedinci pak něco svědčí. Ale třeba se zadavatelka ještě ozve a řekne k tomu svůj úhel pohledu, když se ptala. A pokud ne, tak holt viz výše.

Zrzavci
Zrzavci 21.11.2025, 12:51:22 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 15.11.2025, 09:44:45

Bodlinko děkuji za vysvětlení, taky jsem bádala nad tím, jak to bylo dřív. Máma pracovala jako administrativa na Xaverově - v tý koňský sekci u ředitele, nicméně nikdy se právě nestalo, že by tam došlo k nějakému takovému vybíjení, tak mi to bylo divný.

Zrzavci
Zrzavci 21.11.2025, 12:47:41 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 21.11.2025, 12:25:21

ahá, tak tyhle vůbec neznám. Jen modrou  a žlutou , ale žlutá je jen pro použití uvnitř Ikei, takže mi z toho vyšla jedině ta modrá . barvu koťoula neznám, tu jsem si vymyslela.

Zrzavci
Zrzavci 21.11.2025, 11:53:23 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 21.11.2025, 11:37:02

No protože Ikea ne? taky mám. několik. Páč to je taška co se hodí i na stavbě - slaňovali jsme s ní cihly na půdě, když už se zbouralo schodiště. 

Zrzavci
Zrzavci 21.11.2025, 09:56:21 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 21.11.2025, 09:23:23

Je ale třeba auto a sklepní kóje. A chlap, pokud ten pytel neobsloužíte sama.

No právě. A když vezmu podle mojí mámy……….tak tam by to nevyšlo - chlap by byl- můj, auto taky, ale skladovat neměla kde. Prostě ne každý to může vzít ve velkým. my teď jedeme už tři krmítka , plus nosím do lesa a na louky lojovky do krmítek, co jsem si tam nainstalovala. a to je fofr. Když někdy nepřijdu, dostanu slušnej vylágoš.

Zrzavci
Zrzavci 21.11.2025, 09:53:16 xxx.xxx.226.6

Jo a ještě k tématu kočka a taška. Mouses na výletě 😀

Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 21.11.2025, 09:52:12 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 21.11.2025, 09:10:32

On má tak rozzářený očička, že je to pro nás radost mu ty plyšáky kupovat.

To je Rumíček. Miluje plyšáky, a ještě víc miluje dostávat plyšáky…. jak vidí plyšáka, co přišel dom, stává se z dokonale vychovaného  pejska zločincem kradavým. Zde důkaz - vypralal jsem plyšáků hromadu ze sekáče a dala je sušit….a pak ho nenápadně pozorovala 😀

Nejdřív byl neščasten a trpělivě tam čekal…. a pak se rozhodnul! 😀 a v tichosti zmizel 😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 21.11.2025, 09:29:11 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 21.11.2025, 09:00:22

pak protáhl hlavu uchem a chodil s ní po pokoji🤭

Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 21.11.2025, 09:20:35 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 21.11.2025, 08:16:14

lekla

😂

Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 21.11.2025, 09:08:46 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 21.11.2025, 09:06:48

No jo, ale člověk z paneláka? Kde to koupí? Jak doveze domů? Kde uskladní? nula. musí jen v tom obchůdku.

Zrzavci
Zrzavci 21.11.2025, 09:07:36 xxx.xxx.226.6

Je škoda, že už se asi zadavatelka neozve, jestli ji třeba něco z napsaného oslovilo, vedlo k zamyšlení se a tak.

Zrzavci
Zrzavci 21.11.2025, 09:06:15 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 21.11.2025, 08:50:49

Já jsem u našeho zemědělce letos nepochodila ☹️ , nemají - bylo to jaro u nás takové, že by to prý nevyšlo. Sami musí kupovat. Takže jsem si te´d objednala pytel za tu třicku.

Ale je pravda, že je to smutný, ta cena v obchodě.

Zrzavci
Zrzavci 21.11.2025, 08:30:19 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 21.11.2025, 06:25:16

Nenechte se zviklat, Zrzavci, jděte si za svým 🙂

jasněže, čekám na to přes dvacet let!! Tak moc trpělivá jsem, tak moc, že i muži svému říkám, nezdržuj se s tim krunikem teď, vydržela jsem tak dlouho vydržím ešče chvilku /páč mi nedovolil, abych si t postavila sama, jak jsem chtěla, že prej se nebude dívat na šikmou věž f Píze 😀 , je drzej - ale šikovnej, budu mít tím pádem nejkrásnější kurniček na světě/. Ani na psa jsem tak dlouho nečekala, jako na tohle. Sednu si tam k nim a budu na ně prostě koukat, jak žijou. Enem teda hašteření nebudu dovolovat, to už vim, že umím korigovat , to jsem dělala u sousedů a když jsem tam byla, tak si madam nedovolila nic. 

že slépky ještě trochu po kariéře požijí venku přirozeným hemžením

přésně! Chci vidět ščastnou slepici! Svobodnou! Doufám, že se mi s nima taky podaří skamarádit a fakt s náma budou chodit ven. Jak jim asi bude, když prvně budou moct rozhrabošit zem a najít si svýho prvního brouka nebo šišalu! 

jak z 22hlavého hejna dvě vejce denně,

no to mají podobně vedle a snažila jsem se osvětlit, že když chcou vajíčka, musí jim taky něco dát víc, než co dávají. Když jsem se o ně starala já, měla jsem jednou tolik. Neměla jsem sice co dát do komposta, ale holky měly mejdan. Aji houby jsem jim nosila, masíčko, tvaroh a tak.

Jen teda pozor, ona není vyléčená

jasný, ale funguje si. 

že jsem slepici zbytečně stresovala

myslím, že v tom případku, když člověk jde s tím zvířetem k doktorovi, tak to není zbytečný, prostě nevíte, zda to vyjde, ale zkusí se to. A vyšlo to. Což je supr -pro vás a veta jako zkušenost a pro ni prodloužený čas, který dostala (a jinde třeba ne) . No tohle je jediný, čeho se u nich budu bát - poznat problém a udělat to správný rozhodnutí. Ale musím, když jsem se dala na vojnu, musím bojovat.

Taky jsem za to léčení dala jako za novou kuřici.

tak je vidět, že nejste spořivá přehnaně. Zasloužíte řád Zlatýho hřebínku 😀 , navrhnu pro příště panu prezidentovi 😀

Zrzavci
Zrzavci 20.11.2025, 22:22:04 xxx:xxx.a5f0:fc7e
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 20.11.2025, 17:36:52

JO! 

Krom škvarků, syrovýho masa a kočičích tyčinek jsem nemohla dnes Mouseovi udělat větší radost, než když jsem mu záměrně mrskla na zem prázdnou papírovou tašku.

Zrzavci
Zrzavci 20.11.2025, 22:08:24 xxx:xxx.a5f0:fc7e
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 20.11.2025, 21:37:31

Ona na to musí přijít sama časem. Že je nevhodné brát vynešenky.

to asi nevyjde. Já je nechci pro vejce, užitek. Mám to jinak

ta dlažba tam bude. 

Výšku kurníka přesně nevím, odhadovala jsem. A vycházela z toho, že jsem se dočetla, že hřady cca 95 cm vysoko je ideální.

Zrzavci
Zrzavci 20.11.2025, 22:06:54 xxx:xxx.a5f0:fc7e
»
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 20.11.2025, 18:50:55

neumím si představit,že bych s nimi jezdila po “onemocnění ” na veterinu a žádala MVDr o jejich léčbu

já jo, budou to moje kámošky 🙂 a když to půjde, tak proč jim nepomoct a nevyléčit je -viz Buggyry zkušenost. ?

Zrzavci
Zrzavci 20.11.2025, 22:05:38 xxx:xxx.a5f0:fc7e
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 20.11.2025, 18:43:19

Doporučuji podestýlku hlubokou, hobliny. S

s hlubokou podestýlkou počítám - hobliny lepší než sláma? Jsem to zapomněla, mám v hlavě slámu  😀 jednak doslova a druhak nějak i z důvodu kompostování, že by byla lepší? I kvůli vlhku? 

Výběh mám zatím v  plánu zastřešit napůl??? Už jsem si tam právě zasadila vojtěšku, je tam prozatím jedna malina - se rozroste, kopřiva už taky právě je a taky divoký jahodníky , velký trs odolný trávy /ten asi vezme za svý jako první/. Aby měly něco stále zelenýho plánuju žlab , osetý, pod pletivem,a by prorůstal a mohly si holky ždíbat, ale nevyhrabat, to ať dělaj jinde. Jak oštípou, zaklapnu to a naopak otevřu druhou půlku, aby ta první mohla dorůst, a takhle dokola.

Holky budou ve voliéře, když budeme v práci, jinak volně puštěný po celý zahradě  a nebo - kdyby moc škodily, tak  v přenosným výběhu, který budu stěhovat zahradou. Plus mám domluveno s obcí , že je budu pouštět na pruh obecního pozemku, kde je pod zemí vodovod a ony to tam budou držet nakrátko tu džungli, která tam teď je. Z jedné strany je náš plot, z druhé dám ohradník  a shora síť, aby i tady byly chráněný.

Nekrmte směsí pro nosnice, ale pšenicí,

AHA! No ale nebudou trpět nějak nedostatkem? Vím, že ta pšenice je základ. 

Vedle jsou holky právě převážně na té pšenici - moc nenesou. A když tam jdu, nebo jsem se o ně starala a vrznou vrátka, nastane peklo, co dělají pro tu trochu dobrot, co jim nesu. … hm jak to vybalancovat, chci aby se měly dobře, dopřát jim a na druhou stranu tím budu podporovat, aby prděly furt vejce. SEm si zas vymyslela  něco 😀

a ještě možná dostane slušivý obleček😉).

no když jí bude zima? tak proč ne, že jo 😀 😀

Když budou učenlivý, holky slepičí a podaří se mi domluvit se  s nima třeba s klikrem na pohodu, budou s náma  a kocourem chodit ven 😀

Zrzavci
Zrzavci 20.11.2025, 21:53:42 xxx:xxx.a5f0:fc7e
Varaxi:

A ještě chybí rodajlendky. 🙂

ty jo, tak to je taky krásná slepice!

Zrzavci
Zrzavci 20.11.2025, 21:51:52 xxx:xxx.a5f0:fc7e
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 20.11.2025, 17:16:29

Ale jinak jo, souhlasím s tím, že koupě vynesenek nedává smysl. No, mně ne.

Souhlasím. Ale……….. já se  prostě těším, holky budou mít  pohodičku.  Představme si to, že žijem v nějaký kleci divný, hnusný, máme jídlo, vodu, zajištěný základní potřeby………….. a pak. Pak nás pustěj ven - do lesa, na  louky…….. svoboda!

Jsem hodně svobodomyslnej člověk. Prostor a čas jsou po zdraví moje velký potřeby. Když se mi podařilo uniknout z města - který je pro mě de facto onou divnou klecí, kde jsem měla všechno, ale ne tu svobodu - udělalo se mi moc dobře na duši. Chci jim to dopřát. Ten pocit toho venkovního prostoru. Toho života! oni pochopitelně nebudou vědět, že unikly konzervě, ale zažijí něco, co do té doby ne a co je jejich přirozenost. 

Zrzavci
Zrzavci 20.11.2025, 21:46:37 xxx:xxx.a5f0:fc7e
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 20.11.2025, 16:54:40

stejně tak u slepic, byznys jede dál, slepičí podnikatel jen ušetří za likvidaci již nepotřebných pipek…

nemyslím. Když se nebudou podporovat množírny - čístá teorie, tak prostě zaniknou. Když se nebudou brát slípky vynesenky, oškubanky, tak to prostě pojede dál, jen umřou. Vždycky tahle mašinerie pojede dál, kdežto, když nebude u psů, koček z množíren odběr, tak to nebudou dělat, protože z toho nebudou mít peníze, jenže u těch slepic je rohnou, protože momentálně!! čistě jen momentálně, než přepeří, nenesou. To je ten důvod a vždycky bude, pojedet to kvůli vejcům, to je ten zdroj, ne přímo peníze, nejdřív vejce, pak z vajec peníze. A ty slepičky jsou mladý, rok, rok a půl, čekalo by je ještě hodně dní, než když jdou do konzervy.

Bramborová věž - za mě dobrý, jen kvůli nějaký nepříhodný věci, odešla nať dřív. I tak jsem měla- mám pěkný pevný brambory, který by byly na skladování, kdybychom je dřív nesežrali. Příště musím víc vytunit ty vrstvy, to už vím. Ale za mě dobrý a spokojenost.

Co ty vyvýšený záhony od toho pána? Kupovalas?

Teď o víkendu jdeme s Rumouškem na kontrolní testy toho srdíčka, pak začne už vlastně advent, takže by to šlo!!!! Ozvu se - kdyby ne, tak jsem pro samý starosti zapomněla a omlouvám se předem - stáří pracuje a v tom případku mě nakopni, prosím, telefonem, jo? Budu moc ráda.