Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 26.01.2026, 13:23:53
Ale na ta “esíčka” nepomůže.
jo hm 😕, no proto jsem se ptala, to je škoda. Já jako nemyslela, že by se to tím vyřešilo - moje záda to taky nevyřeší- ale jestli by to v daný moment nepomohlo, neulevilo, tak jako mně.
Ale určitě ne dlouhodobě nebo preventivně,
ne to ne, to vůbec, vůbec, já to mám pěkně v šupliku v gauči, pro případ nouze a nasazuju, když je průser, jinak nic.
Já když mě záda čapnou, nebo se chystají mě čapnout, tak nasazuju. Ono to jakoby trošku zafixuje, navíc se to pod tím prohřívá. Nevím co mám, nikdy jsem nikde nebyla, zatím jsem to vždycky rozchodila, takže nevím, zda by to bylo aplikovatelný u Buggyry, nebo u vás, ale mně to dělá hrozně dobře. dávám si to na záda, když jdu dělat nějakou rasovinu - jako když jsem ve dvacetikilových těch velkých cihlách za odpoledne navzpírala dvě tuny - na Zarembu. Měla jsem strach, že si ty záda odpálím, ale ten pás to udržel, vůbec mě nebolely 😲 . Jen namožený jako z posilování, supr.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 26.01.2026, 12:54:43
Tak já nějak předpokládám, že kdyby to aktuální nebylo, tak to na peswebu nebude??? Beru to tak, že to je jen neaktualizovaný info??
Já to prostě roky vedu v patrnosti a až by bylo zapotřebí, tak bych zkusila, zda a jestli.
A taky si říkám, že se bude třeba dát domluvit právě s útulkem napřímo, protože určitě budou rádi, když nějaký senior půjde do tepla domova a zároveň jakoby bude pod jejich dozorem - však prostě trvalá dočaska.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 26.01.2026, 12:24:28
Myslela jsem, že když budu mít ještě kapacity fyzické i finanční, tak doíš dát domov nějakýmu psímu důchodci…
no bať. věřte tomu, že to je moc hezký, dostanete něco, co ještě nikdy ne. Navíc se dá s útulkem určitě dohodnout, že v případě nouze pomůžou. A navíc je tady , co se týče financí i tohle:
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 26.01.2026, 11:56:11
ty děti by to jistě zvládly vymyslet
šak děti joo! To nám jen přijde divný, když to vážně dělá dospělec. Mně to přijde pro dospělce vhodný třeba jako sranda závod na psím táboře - tam jsme pořádali kde co, ale nějak mi to pro dospělýho nepřijde jako ten sport, ale……….. jak říkám, házíte na to jiný úhel pohledu.
Bikery v přírodě naprosto nesnáším, ty hnusy, co jsou schopní i profesionálně vytvořit v lesích, za to bych zavírala. Opravdu.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 26.01.2026, 11:20:25
Ale když je jim líp, asi chtějí mít důvod jít ven.
no dyk jo - viz ten útulek. Jako já si nedovedu přestavit sebe, že půjdu a potáhnu za sebou vodítko s prázdným obojkem. To si radši půjdu cíleně zacvičit ven prostě. Takhle chodí bývalá kolegyně, co je v důchodu - sejdou se s trenérkou v parku, skupinka a cvičej. To mi smysl dává, smýkat obojkem po asfaltu ne.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 26.01.2026, 10:42:21
No kdo psa neměl, tak ho asi nechtěl a nebude chtít ani na starý kolénka a pak těžko půjde šmrdlat obojkem po asfaltu. A ten kdo měl a už nemože, protože třeba finance a já nevím, tak pokud má sílu šmrdlat obojkem po asfaltu, může vzít tu čibabu z útulku ven.
Hm - tak jsem tak o tom HH přemýšlela - v něčem má asi Buggyra pravdu. Mě to ale i tak přijde normální u dětí, u dospělých mi to přijde prostě divný takový. A to stejný to venčení imaginárních psů a cvičení s nima. Divný, divný, pro mě divný. A argument, který tu padl, že to může být dobrý pro seniory a mozkovou aktivitu - senior, který je schopen provozovat toto, je schopen stavit se v útulku a vzít ven nějakou čibabu malinkou, aby se prošli a aby třeba - když je zdatnej - zapracoval na její socializaci a cvičení. Takže tady taky nic. Já jsem jako dítě měla houpacího koně, pak skákací míč s hlavou koně a rajtovala na tom, protože mi máma nechtěla dovolit mít koně na balkoně 😀 , ale fakt si nějak nedovedu představit, že s tyčí mezi haxnama zdolávám překážky. Neříkám, že to není náročný a tak, ale mě osobně to přijde v dospělým věku divný. A že jsem teda celkem ulítlá. Každopádně Buggyro díky za jiný pohled.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 26.01.2026, 09:06:21
Tak že mám přijít tuhle středu po ordinačních hodinách 😄
Jste dobrá! Pěkně jste jí to řekla. Nu tak hlavně, ať se to podaří vyřešit. Ale možná má pravdu Efe - kamarádka má-měla taky potíže s nadprdelním prostorem a vlastně jí pomohl fyzioterapeut.
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 24.01.2026, 19:20:07
a sice kockovy cukor, tak som s nim skusila target a taketo blbinky a zazrak, dnes chlapec sadol na Gustava a uplna parada
Pan Gustávo Tény je jako já, coby dítě jsem milovala kostkový cukr, kvůli mě ho máma musela přestat kupovat. Pak jsem objevila její tajnou dózu - pro koníky, divila se, kam se jí ztrácí. Hezky se pan Gustávo rozjíždí - vlastně doslova 😀
som sa potom zesrala jak jehne,
takze som slaba ako mucha.
Horsano , vy jste v podstatě pojízdná ZOO - jehně, moucha…. 😀 😀
Zacali satanit v tom uzkom priestore, v cvale si chniapali do zadkov, Gustav aj do Nehy (udriet ho nemozem) a do toho este obaja na zadne, Liska aj tak hrabala nohami vo vzduchu ako vo filme, divoky mustang hadr.
Milujem to decko a milujem toho pona. Viem, ze mu minulu sobotu konecne cosi precvaklo v hlave a naplna ma to stastim. Lebo Gustav nemusi, ale chce. A to je cosi, v co som ani nedufala.
To sa tak krásne čítá!!!! sedím tu zas jako momentální retardér, usmívám se a hubu mám kolem celej hlavy! Ďakujem. A gratulujem.