Aktuálně: 2 341 inzerátů269 286 diskuzních příspěvků19 329 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2025, 09:32:13 xxx.xxx.226.62

Buggyra - nad nulou tam nejspíš bude - uvidíme, na ten první základ přijde pod beton izolace a to i tepelná. Plus ta podestýlka. Nocování budou mít v části kurníku, kam na ně nepotáhne, stejně tak snášková hnízda /tam bude jen blbý to, že budou vedle sebe a budou se mi bohužel asi blbějš vybírat, ale s tím už nic neudělám. Nad sebe je nechci dávat, dle babičky by se mohly holky prát o to spodní. Říkala, že mám dát vedle sebe.  No ale to neva, to je můj problém. Na čistění to bude v pohodě, to si otevřu celou přední stěnu, osprchuju to, vydesinfikuju. Na zadní stěně budou mít krmení, aby si mohly na noc nacpat ty volátka, jak tu někdo psal, že je to důležitý, aby šly spát nazobaný. 

Ta deska -by to bylo utěsněný, bez škvír, to stavitel ví, že musí být bez škvír šécko, když už se mi do mýho projektu namontoval. Mimochodem už mám základ voliéry - část pro zastřešení už je na místě a první pletivový pás taky. 🙂 . Zároveň mám dvě krásný venkovní bidýlkoposezení, aby mohly holky hřadovat

To vy samozřejmě nedopustíte, je mi jasné. Počkala bych, až budou dvě, a doplnila vždy dvě. Aby si mohly dělat partičky.

jasně, nenene, jednu ne. Takhle nějak to mám v plánu, i proto mám sudý počet těch čtyřech.

Rovnou položím dotaz na mulčovací kůru ve výběhí. Je ta kůra nějak problematická pro slepičky? Zatím jsem negaci nenašla. Já mám štěpku, co si vyrábím, že si ji dám primárně do výběhu a co zbyde, dám na záhony. Ale napadlo mě dneska cestou do prasé, pokud by štěpka a kůra pro slepice bylo rovno, že bych kůru ze záhonů, mohla dát ke slípkám a štěpku, která vydrží víc, dala primárně na záhony. A až by holky zrajtovaly tu kůru, což podle mě nebude dlouho trvat, tak bych kůru vyhodila a až pak dala štěpku. 

Blbý dát kůru slepicím do výběhu? Blbý kvůli nim, nebo nepraktický?

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2025, 09:18:47 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele MiNi z 26.03.2025, 09:09:40

Taky díky 🙂 . No my jsme níž, ale máme zvláštní takový podhorský podnebí. Ač v místech, kde by to člověk nečekal.  Já si právě říkala, že ten dřevěný kurník (ať dřevo, nebo ty OSB desky a tak, oproti zděnýmu - že sám o sobě i nezateplený, by mohl být třeba tepelně příjemnější, než ten studený zděný. 

Ale na druhou stranu  je jeden fakt- teploty se pořád zvyšují - a proti teplu ten zděný bude lepší.  Pokud by byla velkozima, tak se jim tam zatemperuje. 

Okáčko, nechám to přečíst staviteli, aby věděl, čím argumentuju,  s tím, že vítězem soutěže zůstává ten původní zděný. 

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2025, 09:01:55 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 25.03.2025, 18:09:44

Háský hřišťátko máte, závidím. Běloušek je žiškovník!

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2025, 08:03:09 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 26.03.2025, 08:01:01

😀 jo, já si to právě vždycky promítnu jako film. Celý. A poslední záběr toho filmu je na obličej řidiče taxiku a manželku toho pána 😀 

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2025, 07:43:35 xxx.xxx.226.62

Starý, ale mě to vždycky pobaví:

Byli jsme oblečeni a připraveni odejít na oslavu. Rozsvítili jsme noční světlo, zapnuli telefonní záznamník, zakryli klec s andulkou a vyhnali kočku na dvůr. Zavolali jsme do taxislužby a objednali taxík. Taxi přijel a my jsme vyšli z domu předními dveřmi. Když jsme vycházeli, kočka, kterou jsme vyhnali na dvůr, proklouzla nám pod nohama zpět do domu. Nechtěli jsme, aby zůstala uvnitř domu, protože vždy když je tam sama, snaží se sežrat andulku. 

Manželka si šla sednout do taxíku a já jsem vběhl do domu, abych vyhnal kočku z domu na dvůr. Kočka mi ale vyběhla do patra a já jsem musel běžet za ní. Manželka, která zatím čekala v taxíku, nechtěla, aby taxikář věděl, že dům bude celou noc prázdný. Řekla proto taxikáři, že se hned vrátím, že jsem jen šel dát dobrou noc její mámě (mé tchyni). 

Po pár minutách jsem si sedl do taxíku vedle manželky. "Promiňte, že mi to trvalo tak dlouho," řekl jsem když jsme se rozjížděli. "Ta kurva se schovávala pod postelí. Musel jsem ji píchat do prdele věšákem, aby odtud vylezla! Snažila se mi utéct, tak jsem ji popadl pod krkem. Pak jsem ji ještě musel zabalit do deky, aby mě ta svině nepoškrábala. Ale podařilo se! Odtáhl jsem ji po schodech dolů a vyhodil zpět na dvůr! Doufám, že se zase nevysere u dveří!" 

To ticho v taxíku bylo fascinující.

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2025, 07:22:08 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele list z 26.03.2025, 07:03:57

Díky. On do toho mýho prvotního záměru zděného kurníku vstoupil ten návrh pana stavitele, že by to mohl udělat bytelně, pořádně, ale zatepleně. Šlo mi o to, zda by ta varianta - OSb, zateplení, OSB, perlinka, stěrka, vše na odizolovaném betonovém základu /ten už je/ - dokázalo být dobře funkční hlavně asi v tom smyslu boje proti parazitům, protože čistit by se to mělo podle mě stejně, jako ten zděný. Desky pochopitelně zaizolovány ve spárách i pod tou stěrkou. Je tam ale asi největší argument ta případná plíseň????

Slepičky nebudu doplňovat, vždy dožijí a pak přijde nová parta. 

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2025, 07:16:27 xxx.xxx.226.62

Moc děkuju Varaxi. Supr.

Já ten zděný kurník měla a mám vybraný jako prioritu od začátku - právě díky tomu, co jsem si načetla, ale na druhou stranu jsem došla k informaci, že slepice taky potřebuje nějakou optimální teplotu i v zimě, aby snášela. Snůška mě v podstatě nezajímá, ale je to logický ukazatel toho, že pokud slepice snáší je v pohodě. A šlo mi o to, abych svou pohodlnost - zděný je praktičtější a věčný - nestavěla nad jejich pohodu. To byl dotaz mého muže, který mě zviklal a proto jsem se radši zeptala, jestli to nakonec nebud lepší udělat tak, jak ho to napadlo - sendvič z OSB desek, kvalitní zateplení mezi to a na to stěrka a celý to utěsnit, aby se tam ti parazité nedostali. On když něco dělá, dělá to velmi poctivě a ku prospěchu věci, není to nikdy žádná halabala stlučenina. OSB desky jsou trvanlivý, mělo by to na sobě tu stěrku, která by to chránila a stálo by to na betonovém základě , odizolováno, pod střechou, tedy v suchu a degradace by tím pádem tak velká nebyla. A bylo by jim tam určitě tepleji, než v tom zděném. Jde mi o jejich pohodu, ne rozmazlování, polidšťování u mne nehrozí, ani ze psů nedělám děti, takže prostě budu opravdu chovat slepice a nebudu to mít jako lesní školku. Stavíme to od základu a můžu si dovolit to udělat maximalisticky co nejlíp. Pro ně i pro nás. Proto se ptám, pro dobrý nápady, vychytávky, co se osvědčilo, co ne, protože proč opakovat chyby, které už někdo eliminoval.

Polystyren vím, že ne, že ho žerou, ale zase i kdyby - nebyl by v dosahu, ani pro ně, ani pro čmelíky - tou stěrkou. Pokud stěrka teda těm cizopasníkům zabrání???

Větrání bude - okénko s posuvným sklem, to vím, že mít musím.

Ta elektrika by byla právě jen v tom zděném, jako pojistka pro případný velký mrazy. Chci to mít připravený. Nechci jim tam saunovat ( Naopak vytápění v zimě je kontraproduktivní - rozehřátá slepice vyběhne ven, tam na ni foukne, a máte maroda-jasný, tohle nechceme), ani ohaříkům doma nesaunujeme. Já bych se neptala, kdybych plánovala větší počet, ale opravdu budou jen ty čtyři - kurník o rozměru, co jsem dávala.  Tak mi jde o to, aby si to tam dokázaly zafunět na těch cca min. 10 stupenců, jak se píše aa nebyla jim tam zima. Jo já vím, Buggyra mě poučila, že slepice je v podstatě bažant 😀 a ten žije , jak žije, nicméně trochu pohodlný to pro ně v rámci nějakého rozumného kompromisu chci udělat. Prostě bych ráda, aby jim tam bylo dobře. Nic víc, nic míň.

Nevadí mi, když je někdo hubatý, vadí mi povýšeneckost. Když takový dotaz, jako je ten můj,  položí někdo, kdo sem přijde nový, bude určitě rozradostněn, pokud si přečte jak první právě tohle, co napsal pan Povýšený. Člověk se neptá a je idiot, protože se neptá, a idiot je i ten, kdo se zeptá. Vážím si  Vaší odpovědi a času, který jste tomu věnovala a vzala jsem si z toho dost. Z reakce pana Povýšeného

Slovo zateplený ihned a navždy pustíme z hlavinky, ano? Nikdy se nic nezateplovalo, to je teď Facebooková móda. Připlatím si, mám zateplený, jsem fajn, dělám to pro pipi. To je dnešní telecí myšlení dam, jejichž mobil je moudřejší, než ony.

si naopak vezme člověk začátečník leda tak prt a blbý kecy o fakbůku pipi a telecím myšlení dam (pán bude mít pravděpodobně jakési trojma s ženami 😀) no a toho si fakt nevážím, to je tak max směšný a jen to můžu využít pro svoje účely, coby psychosondu, to jo.

Zrzavci
Zrzavci 26.03.2025, 06:52:46 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 26.03.2025, 06:15:49

každý nemusí mít včely a ten kdo nemá pozemek má málokdy dost peněz na vybudování tak nákladné ozeleněné střechy, jako je ta co zmiňujete.

Přééésně. taky jsem v paneláku nechovala toho koňa, což byl od dětství můj sen a máma mi to nechtěla dovolit 😀. Ani lva Klérence. Ono je to dneska  o tom debilitním, nesmyslným a sobeckým heslu, který propaguje pošahaná firma Fůjdora - Protože chci! Jo, protože chci, já chci, takže si nechám dovézt na přednášku jídlo, protože já chci, jak praví reklama týhle podivní firmy Fůjdora , protože chci, tak mám v paneláku lišku, jako pošahaný soused /liška, naštěstí pro ni  a sousedy pak zmizela/, protože chci, budu pěstovat v bytě slepice, jak se tu občas někdo ptá, protože chci, budu pěstovat v paneláku na balkoně cokoliv - ještě, že zadavatel má dostatek rozumu a odpískal to s těma včelama.  No a protože chci a je to inovativní, bude člověk pěstovat včela na placatý střeše ve městě, který je výrazně teplejší, než okolní krajina - a to na to nepotřebuju ani tu termokameru, stačí vidět, kdy začnou kvést keře ve městě a kdy v přírodě. 

Já myslím, že  jako argument stačí si položit otázku, kde si postaví včely své hnízdo, necháme-li to na nich. A pak spočítat, kolik městských střech včely obsadily, když jsme to nechali na nich. Na to nepotřebuju výzkum. Zvířata jsou pod takovým tlakem člověka, že se do těch měst stěhují dobrovolně (ano přináší jim to někdy i určité výhody, leckdy ovšem pofidérní,  ale je to hlavně o tom, že není zbytí, přírody ubývá, nemají kde být, to je hlavní argument) , takže kdyby to pro včely bylo výhodné, stopro si tu střechu nahoře, bez stínu vyberou. A nemyslím, že by se tak stalo.

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2025, 22:24:24 xxx.xxx.33.97

Ten byste mohla docenit i vy.

vidíte a nedocením. Zklamu vás, nechám si svůj selský rozum a dám vždy přednost medu mimopražskému a myslím, že neučiním špatně.Z logiky věci. A ta mi naprosto stačí. Vy se klidně fedrujte asfaltem, libo-li. Každopádně já se primárně vyjadřovala k tomu, jak fajn těm včelám tam musí být. A za tím si stojím a stát budu a je mi ganz egál, jak na to nahlížíte třeba vy, nebo Konopásek vodvedle. Náš starý včelín, kde choval včely starý pán stojí tak, že z jihu mu stíní krásně ořešák a za zády má ochranu starý třešně. A jak krásně pod tím ořešákem v létě je. To ovšem ty chudery na střechách nemaj šanci poznat. Páč člověk je hovězina a furt nutí tu přírodu dělat věci jinak.

a otevřenou střechu nejvyšší budovy…

ještě k tomuto - moc dobře si pamatuju, jak bylo na otevřené střeše nejvyšší budovy v místě, kde jsem bydlela. A to byl tehdy okraj Prahé a bylo to před stopadesáti lety, kdy ještě nebývala taková vedra a ve městě takový smog. Byl to desetipatrový panelák, široko daleko nic vyššího, kolem v podstatě i příroda - protože okraj Prahé a pálilo to tam jak sviň. A to tam bylo aspoň trochu stínu z jakýchsi  “pergol” . Myslím, že byste tam dlouhodobě bydlet nechtěl.

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2025, 21:49:48 xxx.xxx.33.97

Opravdu nezačínejte starými slepicemi z haly.

to máte asi smůlu, drahý pane. Je to můj sen už 25 let, víte? A já si sny ráda plním.

Ano trusný stůl vím, prostor před kurníkem taky bude, kurník je u domu, je v místě, kde ho dřív mívala stará paní a kde je to ideální, navíc chráněno starým ořešákem, v bahně ťapat nehodlám, to je také v řešení stejně jako popeliště a vybavení výběhu.

Kurník samozřejmě zděný.

děkuji za názor, uvidíme, jaké budou další reakce

- a zatím jen plevelíte.

Povětšinou se ptám právě k tématu, bych si tak jako troufla říct. A myslím, že je lepší se ptát předem, než poté, co si slepice přinesu domů. Právě proto, že to dělám pro ty slepice. ne pro sebe.  Je-li vám to směšné - je mi naprosto putýnka, kvůli vám a vašemu názoru se nehodlám v noci odkopávat rozrušením. 

Rad si važte a děkujte.

pokud mě tak dobře sledujete, jak uvádíte, tak jste si zajisté také právě všiml, že já za rady vždy děkuji. Pokud ne- radím prostudovat znovu.

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2025, 21:40:24 xxx.xxx.33.97

Když mi ten rozbor udělá někdo skutečně nezávislý, tak pak možná jo. Každopádně město prostě není zdravé prostředí - můžete se nakrájet do nudlí, ale není. Takže já osobně si radši dám med odněkud z louky, ze sadu a tak, než z městské střechy.  Protože mám zkrátka ráda kvalitu. A viděl jste někdy záznam města termokamerou a proti tomu záznam termokamery z louky v tutéž dobu? Rozdíl je to. Značnej. A to nejen pro člověka, ale i pro tu malou včelu. A ostatně………ani nepotřebuju termokameru. Stačí vnímat rozdíl, když jsem ve městě a vyjedu-li ven. Na střeše, kde není stín stromů, toť vyloženě paráda. 

Dobrou noc, já jdu do kurniku. Neb jsem již dávno došla k názoru, že někdy debata nemá cenu. 

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2025, 21:30:43 xxx.xxx.33.97
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 25.03.2025, 21:27:13

Ano, nezateplovalo, to ale neznamená, že se zateplovat nemůže, ne? Proč jim nedopřát trochu komfortu? Moji psi taky nejsou v boudě na  řetězu. Budu si pořizovat striptýzky vynesený z haly, chci jim dopřát wellness. Budou to mít jak hotel. Za odměnu.

Mohu-li informovat, fakbůk fakt nemám. A nepohybuju se s davem. Budou tam jen čtyři, jak jsem spala,  tak si to moc samy nevytopěj.

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2025, 21:14:49 xxx.xxx.33.97
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 25.03.2025, 21:00:15

Pane Tap - byl jste někdy teď v Prahé, když jsou ty tropika? Myslím, že byste na tý střeše nechtěl být ani kdyby tam foukalo od Vltavy nevím co. Praha je rozpálená konzerva.

A teda nevím, já bych med z města nechtěla ani náhodou. Když si vybavím ten dekl, co nad Prahou je……..fuj a ble.

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2025, 21:06:11 xxx.xxx.33.97

Dobrého dne vinšuju.

Už se mi to zase přiblížilo, takže mám teď dýlemata. Mám dvě možnosti kurníku.

1) Původní verze je kurník zděný - nezateplený , protože zateplení by zabralo dost místa.  Muselo by se tam tudíž dát vyhřívání nějaký, aby to měly holky v zimě dobrý.

2) Nová verze s kterou přišel pan stavitel teď - kurník z OSB desek, mezitím zateplení a na OSB desky perlinku a stěrku. Jednak kvůli čmelíkům a druhak, aby se to dalo sprchovat. Nová verze je ve hře právě kvůli tomu zateplení, že by tam pak nemuselo být to vyhřívání.

Vnitřní rozměry kurníku v obou případech - zatepleno, nezatepleno jsou 78x205 cm -výška může být jakákoliv. Holky budou jen čtyři. Podlaha betonová, se sklonem, aby se to dalo sprchovat. Stavitel chce ještě na ty stěny dát nějakou tvrzenou? umělohmotnou desku, taky kvůli tomu sprchování.

Kurník je ze dvou stran chráněn zdí /dílna, opuková zídka/, bude pod střechou.

Moje dotazy zní 

co by bylo lepší pro slípky? 

Co by bylo praktičtější ?

Díky, chci to udělat co nejlíp a hned napoprvé, aby se nic nemuselo předělávat.

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2025, 11:44:05 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 25.03.2025, 11:30:11

Joooooooooooooooooooooooo, jooooooooooo!! Moc gratuluju. Já jsem to nechtěla psát, protože kdybych si to špatně bývala vyložila, tak aby Vám to nebylo nějak líto. To je  úžasný! 

Florián - velký pán!!

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2025, 11:04:43 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 24.03.2025, 11:17:25

😂

Drahá pani Varaxi,

podle pana Tapa prý nejste úplně blbá. Podle mě jste úplně geniální. Páč krásně píšete. A já jako autorka jedné knihy 😀 to mohu posoudit 😀 😀 😀 😀 Děkuji mnohokráte, kráte a děleno, klidně i odmocněno, za tento příspěvek, neb se tady tlemim nahlas. Už se mi tím pádem zase spustila krev z nosu. Tak jdu nad umyvadlo, kde se budu smát dál.

Děkuji převelice a zůstávám  s pozdravem za vyšší sklizeň švestek a jejich nasušení,

Zrzavci.

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2025, 10:54:28 xxx.xxx.226.62
Horsana:

Verite v reinkarnaciu?

Nikto nevie, ako sa mohol narodit rysiak. Ale ja viem.

Vitaj na svete, Florián.

Obrázek

Ah!!

Věřím, věřím, věřím. Hodně. Je krásnej. Ať sa mu dobre darí!❤️

Zrzavci
Zrzavci 25.03.2025, 10:52:53 xxx.xxx.226.62

Když jsem včera četla ten článek a viděla to video, měla  jsem a mám stejný názor jako Horsana. Napsala úplně přesně to, co mi běželo hlavou. A….

Slovenská organizace My sme les teď ale tvrdí, že chování medvědice nebylo nevyprovokovaným útokem, ale obrannou reakcí matky, která chránila svá mláďata. "Muž byl v době incidentu v přirozeném biotopu medvěda a mimo vyznačený turistický chodník. Nevíme přitom, zda měl na takový pohyb v národním parku oprávnění," cituje organizaci portál topky.sk. Související obsah 00:30 VIDEO: Agresivní medvědice zaútočila na Slováka v lese. Zatnul jí sekeru do hlavy 23. 3. 2025 KRYŠTOF DUDA Představitelé této organizace upozorňují zároveň na fakt, že muž měl volně puštěného psa, který mohl vyprovokovat výpad medvědice. V národním parku je přitom zakázané mít psa bez vodítka. "I když muž měl u sebe sprej proti medvědům, použil ho nesprávně – až poté, co zasáhl medvědici sekerou do hlavy. Správně měl nejdříve použít sprej," napsali ochránci přírody na facebooku. Podle nich navíc fakt, že se incident odehrál přímo před fotopastí, může znamenat i to, že je tam lidé lákají, aby je mohli snímat.