Také jste nepsala o borůvkách a mrkvi,takže nemůžu vědět co králíkovi dávají.
seno, senné granule, občas jitrocel, pampelišku, sedmikrásku, větvičky lísky… a jako mls snítku kopru a za cvičení trochu ovoce. Jasně - vnučka ho asi nechtěla připravit o ty oblíbené pamlsky (doma za ně cvičí) a holt mu chtěla přilepšit, když má "chudáček" omezený výběh a program. I tak má u nás pohybu dost - prozkoumává celý prostor a překvapuje mě (fakt králíky neznám), že má rád i vyvýšená místa - nejlépe na koberečku na posteli…
Tak to snad až tak špatně nevedou - jsou mu 4 roky, zuby nepřerůstají, veterinářka při očkování výhrady prý neměla, jen že by trochu zhubnout mohl…
jasně - a proto jsem se tady dopředu ptala. A nenapsali jste mi - bacha na cukry. Nedávat. Napsala jste mi, že může po troškách něco, na co je zvyklý… a tak mu holt další minimrkvičku nedám a borůvku taky nee. Bobky v záchůdku byly, tak snad zatím o.k.
včera v poledne dorazil králík. Já dostala přesné info, kdy minihrstičku senných granulek, kdy snítku kopru a dvě borůvky a kolečko mrkve… Seno a voda je jasná - tu má stále.
Večer se přede mnou utíkal schovat (ale žádná hysterie - prostě rychlý ústup do prostoru za postel), teď ráno ani to ne - zvědavě hupká kus ode mně, ale pohladit se nenechá (a já ho k tomu nenutím).
Ale zatím dost stávkuje s jídlem - neodolá kopru - ta snítka zmizí ihned - ale toho je maličko. Jinak zmizelo kolečko mrkve a dvě borůvky… seno mi přijde že je netknuté a granulky (které prý má rád) taky… Tak sned se s uklidněním i rozežere. Držte mi palce, ať to do čtvrtka přežije ve zdraví.
A Yoda o něm asi vůbec neví - králík byl do patra přenesen, když u toho Yodislav nebyl
já bych se taky nebála - ale také záleží, jak má fenečka zažívání zvyklé na změny a jestli už někdy nějaký buřtík na ochutnání dostala, nebo je pouze na psí stravě. Jinak to bude víc slané - takže možná pohlídat pití.
Jo, jo vlastně se tomu říká hmyzí hotel nebo domeček. Tenhle je obzvlášť velký, dole může fungovat i jako úkryt pro ještěrky - asi. Má to hezkou zelenou střechu porostlou rozchodníky, jsou tam na té návsi minimálně dva - hezky to vypadá.
Bobčo a jen pro vás - jeskyně s ohništěm je pověstný Island.
No,ihned po aktivitě to normální je,druhej den ráno už ne… hele,jestli další stolice už jeok,tak bych to neřešila. Hlavně,že žere a těší se na to. Já teď řeším nežravost,a to je teda na palici😎
ale ona řidší stolice (až průjmová) po delším pohybu je docela běžná. Prostě střeva jedou jinou rychlostí a zatímco na začátku výletu je tvrdý bobek - ke konci výletu je řiďoun, který by v klidu vůbec nebyl…
Jinak já taky jídlo nepodávám na povel - je dobře, že se koliáček na jídlo těší. To zvládnete
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 27.06.2025, 09:31:21
mě právě překvapilo, kolik druhů masa tam mají - já tam tedy kupuju jen hovězí hrubomleté a občas mletého králíka… Yodislav naštěstí sežere úplně všechno - a zatím se mi nestalo, že by maso bylo špatné. Ale kupuju hovězí, krůtu a králíka… kuřecí a vnitřnosti kupuju “pro lidi”
u nás taky ani kapka - do práce jdu až za chvíli - tak jsme stihli ranní lesík - hřiby veliké mladé zdravé jsem donesla… houbově moc povedená výprava. Ale dusné vedro už od rána…
luňáků výrazně přibývá. U nás bývali nejdříve na Českolipsku, teď už jsou i nad Libercem - opakovaně mi krouží nad zahrádkou. A tuhle nám nad ní kroužil černý čáp.
Vetamix má mrazáky asi rok v Globusu. A bylo tam do minulého týdne maso o dost levnější než na stránkách Vetamixu - holt asi zaváděcí ceny a velké odběry.
nemusí zahrabávat - sousedův briťák Mireček taky nezahrabává… Chodí k nám na trávník na podobné místo často. Zahrabává do záhonků odrbaný toulavý mourek. Ale Mirda nee.
Yoda je má povolené vyhánět - ale ani jedna naše doga nebyla lovec - vyhnat ano, ale když kocour nestíhá být u plotu včas… doga zpomalí a udržuje stejný kočičí náskok. Do kontaktu nejde
my dnes vyrazili odpoledne do lesa - ve stínu a za větříku bylo teplo snesitelné. A hlavně konečně můžu říct, že začaly růst houby - kováři, praváci, křemenáče, kozáci a spousta růžovek - docela hezký mix. Potoky tečou, vody je všude dost, takže si ani Yoda na vedro nestěžoval, neb každou chvíli měl napáječky na cestě