konec května bezpsí - je čas azalek a rododendronů… a jinak bylo hodně mokro. Konec je z dnešní Černé Nisy. Nedělní už jsem ukazovala… takže jen od pondělka do dneška
konec května bezpsí - je čas azalek a rododendronů… a jinak bylo hodně mokro. Konec je z dnešní Černé Nisy. Nedělní už jsem ukazovala… takže jen od pondělka do dneška
janaa:Poslušně hlásím,že ve středu umírala, včera v závěsu z ručníku udělala pár krůčků, a dnes se naše železná bába vzbudila s tím, že tak dlouho v životě neležela, a začala chodit💪 vyhráno ještě není,ale myslím,že můžu být opatrně optimistická. Baruška je celý život zarputilá a tvrdohlavá,a te´d se to vyplácí
gratuluji, že to babka opatrně bere do svých tlapátek… a začíná chodit. A gratuluju i k očekávání mimíšků - našla jsem si na stránkách, že bude u vás brzy veselo
dopoledne jsme byli v Jizerkách u Černé Nisy, bylo krásně… a teď prošla bouřka, napadlo dalších 6 mm a tím jsme v květnu překročili na zahradě úhrn 110 mm…
já bych do toho nešla. Je to hormonální změna uměle vytvořená… Hárání v cizině není jiné, než u nás. Betka měla dar rozhárat se den před odjezdem… Nejhorší byl nápadník v Assisi … ten k nám chtěl i nastoupit do auta. Ale moc toulavých psů už dnes ve městech nebývá - situace se lepší, psi jsou za ploty a nebo na vodítku… No a do ubytování opravdu silnou deku či chránič matrace… Jinak mívají dlažbu spíš než koberce a dá se to dobře řešit.
myslím na Vás - ať je brzy obrat k lepšímu - i když jestli má zájem o maso… tak už se to v lepší obrací ❤️
dnešní Černostudniční hřbet. Od sedmi ráno do půl jedenácté… jsme potkali jednoho jediného turistu na Muchově. Jinak jeden srnec, jeden zajíc a dvě veverky… Chůze po hřebeni je kamenitá, občas těžko schůdná kamennými poli. Yoda je těžký (lehká malá plemena jsou na tom líp), ale všechno zvládnul jak správný kamzík jizerskohorský… Některé skalní útvary (všechno žula) nemají chybu. Výhledy jsou z vrcholku Muchov a z vyhlídky s krásným jménem Terezínka.
jinak jsme teď dorazili domů z výletu - obešli jsme hezký okruh na Černostudničním hřbetu- to je okraj Jizerek - plný zajímavých skal, kamenných polí kolem Muchova, vyhlídek (Muchov i Terezínka) - myslím, že nás budou bolet nohy všechny tři - tři a půl hodiny nejednoduchým terénem…
Bobca:to je nádhera!.to vypadá,jakoby vám chtěl něco říct…a ten skok pro klacek vypadá,jakoby vám chtěl ukousnout ruku..A ty momentky,kdy má některé tlapky ve vzduchu….👍..poslední-něco vyčichává?🤗prostě boží.. Na těch nepsích je super ta veverka🙏..mlok(nebo čolek?).se mi to nechce hledat..O těch potůčcích ani nemluvím…Jakobych v tom lese byla…🍀
veverka chodí do krmítka minimálně třikrát za den. Myslím, že někde kojí mláďata - je hubená a občas má vidět bradavky… Kvůli ní jsem z mrazáku vyndala poslední velkou krabici vlašáků (Pepa je ořechožravý - ale má smůlu - musí se dělit 😄 ) JInak veverucha louská slunečnici, když jí ořechy vyjedí jiní (opeření) strávníci. Vůbec jí nevadí, že stojíme za prosklenými dveřmi metr od ní - ani Yoda jí nevadí.
A ano - je to mlok - v našich lesích nejsou vzácní - dokonce máme cestu, kterou jsme si pojmenovali mločí - když je mokro a teplo, potkáme alespoň jednoho - jindy třeba deset… A každý je originál (mají skvrny každý jiné)
a teď Yoda - někdy je i vidět, že není až tak maličký… já tam sice vypadám jak dement - ale občas se holt leknu, když se mi vynoří nad hlavou… 😄
tak nejprve nepsí - často mokrý, neboť špatné počasí nám nikomu nevadí
efe:Oboje. Jeden vykloubeny, na druhem tristiva zlomenina kloubku posledniho clanku.
kdysi v pravěku (1996) mně na dovolené v Holandsku Aronka nechtěně zlomila torzně poslední článek prstu. Jakýsi stařík na mopedu (motorky ona neměla ráda) u nás přibrzdil a začal jí navíc tahat uši nahoru - a něco brebentil (asi že by byla hezčí kupírovaná). Já na ní viděla, že po něm skočí… a tak jsem jí rychle hrábla po obojku - a navlíkla si omylem prst do kroužku stahováku. A ona skočila… Křuplo to.
Na místní chirurgii mi sdělili, že je to jen pohmožděné a doporučili plavat ve studeném moři…
Chirurg u nás po 14 dnech omdlel - že už to blbě srůstá přes kloub - a ano - prsteníček se v posledním kloubu ani nehne a přes kloub je boule… Naštěstí houslista ani klavírista nejsem a tak i když je to pravačka, tak to vadí jen výjimečně (nejvíc při hrabání nebo při házení sněhu). Varianta byla operace ve Vysokém - odsekání špatně srostlé kosti… s tím, že se to úplně spravit nemusí. A to jsem vyhodnotila jako zbytečné…
moc držím palce, ať vše sroste jak má
efe:Toto jaro zdá se mi poněkud nešťastným
co je to za nápady, ničit si packu… která je potřeba na hlazení, venčení, držení otěží…
chtěli jsme jít ven hned po obědě - a dorazila bouřka a lijavec… takže jsme šli později a procházkovali v zcela mokrém lese. Šli jsme takzvanou mločí cestu (když je teplo a mokro - je skoro jistota, že nějakého potkáme) - a nezklamala - alespoň jednoho černožlutého salamandříka jsme potkali.
U nás napršelo za poslední týden opravdu hodně vody - takže konečně zase v lese jsou potoky plné a voda čvachtá pod nohama. Tak to má být
taky krmíme - a je provoz na krmítku neskutečný. Kromě veverky (chodí pravidelně) chodí celá zimní sestava (sýkorky, zvonkové, vrabčáci, kosáci, hrdličky, hýlové, strakapoudi, dlaskové…) obohacená o hřivnáče, špačky a nově (bohužel) i o párek městských holubů.
Koule jsem dokrmila, takže se předkládá slunečnice a oříšky… Oříšky pro veverku - ale často jí je vyberou chytré sojky a straky… takže pořád dodávám další. Ještě že mám zásobu vlašáků v mrazáku… Koule a zrní objednám - nedá se nic dělat, mají kde hnízdit, mají se kde schovat, mají kde pít i kde se koupat… ale zdroje potravy asi při hnízdění v zimě a dešti nestačí
u nás je hodně mokrý víkend (naštěstí - už to bylo potřeba). Včera dopoledne jsme stihli delší výlet ještě bez deště, za odpoledne pak napršelo 12 mm. Večer teplota klesla pod 5 stupňů. Ráno bylo 6 stupňů, a za mírného mžení a mlhy jsme oběhli lesní okruh. A pak začalo lejt - už napadalo od půlnoci 16 mm a momentálně je zase jen 6 stupňů (dneska jsme devět stupňů neměli…)
chodíme běžně do 15 kiláčků, do 25 km to jde bez větších problémů. Nad už je to někdy nepohodlné - a tak si netrháme plíce 😉… a přes třicet nechodíme nikdy. Jsou trasy, kde je patnáctka krátká a kde je to velevýlet. Takže i s převýšením při plánování počítám.
Klobouk dolů před trekaři, jsou dobří oni i psi
Sarah01:Máte tam hezký počasí, tady celý týden nic moc. Kdyby nepršelo, tak by už taky byly rozkvetlé kopretiny. V úterý to vypadalo, že jich budou lány.
neděle a pondělí bylo hezky - pak se to horšilo, ale byl to takový apríl… takže sluníčko se chytit dalo. A dneska jsme byli ráno (chodíme často časně), takže jsme stihli delší výlet bez deště - jinak za odpoledne napršelo konečně přes 12 mm - ale je 5 stupňů.
Ale já dneska dodělávám pracovní administrativu, tak mi voda venku nevadí (výhoda zcela volné pracovní doby… často domů chodím v poledne a občas holt pracuji o víkendech).
a nepsí - nedělní tři výhledy (Humboldtova vyhlídka na Bukové hoře, rozhledna Kohout a rozhledna Strážný vrch), pak něco za humny a dnešní květné louky u Rádla a Císařský kámen
Yodislav v tomto týdnu
myslím, že: pokud má opatrovníka a sníženou možnost manipulovat s penězi, tak to má v občance. A při půjče by to projít nemělo. A je to chyba banky… Jestli si ale vzal pas a nebo měl přístup do bankovnictví… pak je to bohužel chyba opatrovníka, protože to nemá osobě, kterou “opatruje” umožnit…