Aktuálně: 2 339 inzerátů269 865 diskuzních příspěvků19 343 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 06.11.2025, 10:52:59 xxx.xxx.11.197

Pes občas kulhá nebo zvedá zadní nohu? To nic není, to je normální, dělá to odmala a je to roztomilý jak chodí po třech (třeba tohle jsem slyšela osobně).

Jj, z těch lidí vypadnou věci, že se člověk nestačí divit. Já zase na FB četla: Kulíška jsme objednali na kompletní prohlídku na vetkliniku (!), dysplazie u velkých plemen je normální, s operací počítáme. 🙄 Jsem si málem vykroutila oči. Byl to nějaký mixretrívr.

Sarah01
Sarah01 06.11.2025, 08:32:12 xxx.xxx.11.197
Arbora:

K tomuto by som ešte doplnila, že ľudia často ani netušia, že majú nejaké právo na “reklamáciu”.
No a samozrejme, sa k tomu ešte pridáva ešte faktor hanby, pretože pred ostatnými znie ďaleko lepšie “zachránil som šteňa z množky” než “ ja blbec som vzal nezdravého kriplíka, lebo som šiel po cene”. 

A často ani ľudia netušia, že plemená majú nejaký štandard, majú nejaké výškové maximá. Jazvečík je všetko, čo má krátne nohy a dlhé telo, NO zas všetko, čo je čierne s pálením a šteká za plotom. A svojím spôsobom to chápem, ja tiež vidím “vlak”, kým niekto zainteresovaný vidí lokomotívu nejakého vzácneho typu, ktorá už jazdí len na dvoch miestach, bla bla. Skrátka, ďaleko zmysluplnejšie by bolo ísť po množkách, po daňových podvodníkoch, po veciach, kde sa strácajú štátu peniaze. To by mal byť prvý krok. Oni by sa tí extrémni množitelia trochu preriedili, keby po nich šlapala KVS, ďanový úrad, atď…Čím netvrdím, že osveta nie je dôležitá. 

Oni už občas i o té možnosti reklamace vědí, ale buď není kde reklamovat, když zvíře převzali na ulici, telefon na prodejce je už nefunkční a smlouva jaksi neexistuje, nebo ke štěňátku tak přilnuli, že se ho nedokážou vzdát.

Sarah01
Sarah01 05.11.2025, 19:19:59 xxx.xxx.162.253

Dnes jsme si na chvíli taky vyběhli, ale asi to tak teď dělají všichni, hned po práci na prochajdu, než bude tma, bylo všude plno psů. 🐕🐶

Sarah01
Sarah01 05.11.2025, 19:17:56 xxx.xxx.162.253
Varaxi:

Přitom když se zeptáte AI, dá Vám celkem rozumnou odpověď, jak  se kupuje štěně. 

Není problém, že lidi nemyslí. Problémem je, mají nulovou představivost. Neumí si představit, že by se mohlo něco pokazit zrovna jim. Že by oni mohli naletět, že by jejich štěně bylo nemocné, že by zrovna oni měli třicetikilového jezevčíka. 

A pak je problém nezájem. No a co, že mám jiného psa, než jsem vlastně chtěla. No a co, že není úplně zdravý. No a co, že mě podvedli. Přece ho nebudu vracet, děti si ho už oblíbily, co by řekli sousedi, a obíhat soudy a policii se mi taky nechce… 

Informací je všude dost, kdo chce, potřebné se dozví. Myslet netřeba, někdo či něco Vám vše potřebné naservíruje na stříbrném podnose. 

Já to svým způsobem chápu. Kdybych věděla, co všechno se může pokazit, tak asi ani nemám děti. Ale holt je to o té rovnováze rizika a toho, co můžu získat. Kdyby se děti daly normálně koupit, myslíte, že by lidi chodili nakupovat do cikánské množky dětí? 

Myslím, že lidi se AI v tomto případě vůbec neptají. Spoustu takových, co jim štěně koupený někde v množce a předaný na ulici umřelo, jsem slyšela říkat nebo viděla psát na FB: Ale my jsme nevěděli, jak se kupuje štěně, příp. My za to ale nemůžeme, za to může ten, co nám to štěně prodal. A nebo ještě taky My jsme ho chtěli zachránit. Jako nevím, jestli jsou to výmluvy a fakt šlo jen o peníze, protože to byli i takoví, kteří teda nouzí vůbec netrpěli.

Kdyby se děti daly koupit, tak do cikánské množky by lidi asi nešli, tmavý dítě by asi nechtěli, určitě tedy ne všichni, ale věřím tomu, že kdyby se to stalo běžným jak koupě psa, tak by to asi vypadalo úplně stejně….předání na ulici, rodiče vidět nepotřebuju, hlavně že mám dítě levně a jak je roztomilý ťuťuťu, na rodný list by zapomněli. 🙂

Sarah01
Sarah01 05.11.2025, 12:30:31 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

jop, musím si tu prevenci vyřídit… protože hádejte, co, všichni tři doktoři v nejbližším okolí budou vbrzku končit. To bude bžunda 🙂

To není dobrý…jdou do důchodu nebo se stěhují?

Sarah01
Sarah01 05.11.2025, 12:27:45 xxx.xxx.11.197
Zrzavci:

Ať si klidně hloupne, když je tak blbé a prodává svůj rozum takhle virtualitě v domnění, že je to pro něj skvělý. Vadí mi na tom, že na to doplatí tvrdě ta zvířata. 

To mně taky. Jen nevím, jestli se s tím ještě dá něco dělat.

Sarah01
Sarah01 05.11.2025, 12:01:38 xxx.xxx.11.197
Zrzavci:

Víte, já se bojím, že tak, jak jde zdravý rozum lidstva do kopru a jak lidi přestávají používat mozek, že to bude jen horší ☹️

Taky si myslím. Lidstvo prostě hloupne.

Sarah01
Sarah01 05.11.2025, 11:58:28 xxx.xxx.11.197

Lidi si představují koupi štěněte jako nákup potravin v supermarketu, dost často. Nějak se nepočítá s tím, že štěně je živá bytost. Vím, že srovnávání s lidmi pokulhává, ale na druhou stranu srovnat to třeba s adopcí dítěte by někdy nebylo tak úplně od věci asi. 

Sarah01
Sarah01 05.11.2025, 10:24:22 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 05.11.2025, 10:19:35

JJ, přesně tak.

Sarah01
Sarah01 05.11.2025, 10:10:31 xxx.xxx.11.197
Zrzavci:

No oni se takhle bohužel chovají i psi s PP. A je jen pár km od tady toho .

Jj, já vím. A jsou to taky jen množky pro peníze. Když se člověk podívá na rodiče (a u PP to dohledatelný je), tak tam není žádný chovatelský záměr, nic.

Sarah01
Sarah01 05.11.2025, 09:47:08 xxx.xxx.11.197

Fotka bez PP chovu někde na Kladensku, údajně. KVS prý nahlášeno a všechno v pohodě. Jo, je vidět, že hygiena v pořádku, psi hlady ani žízní netrpí a bez PP se v tomto případě neřeší. Pro mě je to ale furt množka pro prachy, nic víc.

Obrázek
Sarah01
Sarah01 05.11.2025, 09:38:21 xxx.xxx.11.197

Taky nám jedna kříženka lezla po stromech. Měla ráda fotbalový míče, takže když už to s ní na zahradě bylo otravné, tak jsme ho dali na strom, aby už dala pokoj, a ona si pro něj prostě vylezla. 😄 Měla jsem i fotku, ale po přechodu na Windows11 se mně nějaké z PC asi smazaly, už jsem je nenašla.

Sarah01
Sarah01 05.11.2025, 09:33:30 xxx.xxx.11.197
Kilian:

…tak ale to je všeobecná poučka, že pokud to pes, jedno jakého plemene, udělá dobře cvik a skončím to…pokud to přetáhnout, tak pak je to pes od psa, některý dril ustojí, některý už ne…ono to svádí, když to tak pěkně jde, ale musí se znát ta míra….

Jj, na cvičáku nás kdysi učili třikrát a dost. Člověka to někdy nutí dělat víckrát, když vidí, jak to psovi jde, to chápu. Je fakt, že retrívr na honu na bažanty musí běhat a nosit, co to jde, jenže to je úplně jiná situace.

Sarah01
Sarah01 05.11.2025, 06:55:43 xxx.xxx.11.197
assil:

Přečíst i malé písmo dole 😀

Obrázek

Podle toho data a té černé pásky to vypadá, že Žofka už odešla na věčnost. Ale skákání za míčkem si asi užila dost.

Sarah01
Sarah01 04.11.2025, 20:28:21 xxx.xxx.162.253

My jsme dnes taky vyrazili ven, stejný nápad mělo víc lidí, takže jsme šli jen okruh na cca hodinu. Už bývá docela brzo tma, tak se toho odpoledne po práci moc nestihne, budu muset dřív vstávat a chodit z práce o hodinu dřív. 

Sarah01
Sarah01 04.11.2025, 13:52:38 xxx.xxx.11.197

Mezi veterinářema je prý nejvíc sebevrahů. Dnes už to chápu. 

Sarah01
Sarah01 03.11.2025, 18:28:36 xxx.xxx.162.253

Jo, postaví si tam baráky (nebo jim to postaví ten developer) lidi, kteří šetřili na domek celej život, pak přijde velká voda, vezme jim to a z pojistky nic nevyrazí. A to se vyplatí.

Sarah01
Sarah01 03.11.2025, 11:29:10 xxx.xxx.162.253
janaa:

U nás chčije a chčije a k tomu fučí vichr. Musela jsem se hodně přemlouvat,abych zvládla dvoje venčení. Všechno už je podmáčený,včera jsme byly s kamarádkama cvičit a ze čtyř aut dvě zapadly a musely jsme shánět traktor. Fakt scénka,dvě zapadlý auta a čtyři ženský,co o autech ví tak to,že mají čtyři kola a volant🤣

Jen v sobotu bylo hezky, Růženka byla na honu a moooc si to užila. Já si užila,jak jí to běhá, včera půl dne prospala a ráno se už mě zas ptala, jestli jdeme ven. Ale tu jsem vzala jen na krátkou zdravotní, přeci jen za chvíli 11, tak jí nechci přetáhnout. Ale zdravý veterán v téhle kondici,to je prostě obr radost🥰

Obrázek

Růženka je pašák. 👍

Já se v tomhle počasí už jezdit cvičit bojím. Loni jsem zapadla, naštěstí na výcviku byli šikovní chlapi, tak mě vytáhli. Letos to bylo o fous. Když jsem teď o víkendu nechala měnit gumy, tak mi servisák říkal, že dole pod motorem byla spousta zaschlýho bahna, tak to všechno vytřepal. To byly ty výcviky před zkouškama, po tom posledním, kdy jsem se ještě převlíkala v autě, jsem zjistila, že stojím v lese na louce úplně sama, lilo jako z konve, naštěstí jsem vyjela, ale měla jsem fakt strach.