Co vám na tom projektu s bobry vadí? Že dostali vysílače?
Že jim to takhle blbě nalepili na záda. Ale zdůvodňovali to tím, že na krk jim to prý dát nemůžou, tak nevím. Prej se to po čase odlepí, ok, ale to je zase další krám v přírodě nebo to někdo najde a uklidí? Asi už jsem stará a takové výzkumy nechápu.
Nové info je, že vyskočila z auta bez problému, ale pak šla po jemném štěrku a zase začala kvičet. Při domácím pohmatu ťapek, zad i bříška neprojevovala bolest.
Tak mám obavu a odhad, že to bude bohužel uvnitř 😔
Uvidíte, co na veterině. Nechtěla jsem vás vystrašit, třeba to nebude nic vážného.
Měli jsme mixlabradorku, cca v 10 letech jsme nechali odoperovat nádor na mléčné liště, ale asi už bylo pozdě, během půl roku právě začala kvičet bolestí, jakmile jsme na ni sáhli, hlavně na hrudník. Bylo třeba ji po té operaci chvíli nosit do a ze schodů a bylo to neúnosný, takže jsme ji nechali uspat. Manžel už nechtěl zažít ty noci, kdy pes nemůže bolestí spát (jedna fenka nám odešla na osteosarkom během 2 měsíců).
Určitě, to dáte 🙂🤞 S pejskem moudře vypadajícím dáte hlavy dohromady😉 jako my s koněma 🫣 a hned je hotovo. Já jsem jednou podle youtube bourala prase. Sice mi to trvalo asi tak 10x dýl než těm chlapům, ale povedlo se 😂
My u nás máme pro změnu výmarku, obojek ani vodítko nenosí. Vyjíždí po malých psech. Oni ji smaží tou elektrikou, člověk se jen modlí, aby se jim nevybili baterky v ovladači. Naštěstí oni s ní chodí jenom jednu trasu a jen v určitý čas, takže není problém se té lokalitě vyhnout úplně nebo zvolit jiné časové pásmo. Jinak musím říct, že ve městě chodí fakt psi na vodítkách. Nemáme tu nějakého vyloženeho prudiče. Za což jsem neskutečně vděčná.
On doteď byl celých 20 let tady klid, ale co se sem houfně nastěhovali lidi z města, protože dnes chce hodně lidí barák a k němu psa, tak to začíná být horší. Když jsme měli první smečku, to bylo nějak cca 2005 - 2017, tak jsem na venčení většinou nepotkala nikoho, o víkendu tak max jednoho dva psy, víc ne. Dnes je to samej běžec, cyklista, turista, což je v pohodě, v rámci socializace vždy spíš super, aspoň nemusím do města. Zrovna předevčírem bylo venku nějak moc lidí a kromě toho pastevce jsme potkali i paní se 3 malými dětmi a to se mně líbilo, že paní nezačala na psa ječet (občas se to stává). Dráček se nejdřív ohlídl, jestli může jít dál a když jsem dovolila, tak si sednul a počkal, až dětičky projdou. On má děti moc rád a je k nim hrozně moc milý. Ale to vlastně jsou všeobecně všichni zlatí retrívři, který jsem měla a mám, všichni děti milují. Jen jsem chtěla říct, že nejhorší jsou právě ti psi na volno, kteří jsou navíc neovladatelní. Ti lidi to snad nevidí nebo co, nechápu.
Moc hodná! Až třeba nejhodnější! 🙂 Díky, já na gezichtbuchu nejsem, což je v těchto případech tedy nevýhoda to uznávám. Takže supr.
Jsem tam jenom kvůli psům a přátelům kolem retrívří komunity, jinak bych tam fakt nelezla. Občas si teda pokoukám dopravní videa, ať vím, co mě na cestách může potkat, ale číst to ostatní jsem si už zakázala.
Jde. Ja mu tam hodnoceni napsala a inzerat jsem nahlasila jako vadny. Jestli to k necemu bude, tot otazka …
Taky jsem nahlásila.
Jinak co se týká těch gerontů, tak to, co děláš ty, by mě naprosto psychicky položilo. Že bych přišla o barák, protože by mně ho vzali exekutoři, o tom ani nemluvím. Takže dobře, že jsi tady aspoň ty. 👍
A já to sem dám, protože ať je to na co nejvíc místech. Je mi jasné, že sem zase davy nepoučených nechodí, ale kdyby si to i jeden člověk před tím přečetl, bude dobře. protože i když už se dneska všude píše - předávání na parkovištích je špatně, značí to množku, tak ale lidem nepřijde divný, že tyhle různý spolky to organizují zcela stejným způsobem a nepřijde jim naproto divný, že si psa - objednanýho jen podle obrázku někde, aniž by ho viděli, mohli vidět jeho chování, přeberou prasácky na benzině, kde jich přivezou xy a vyndavaj jak rohlíky.
Já se chystám na jaře vyrobit dřevěný truhlík, zbyly mně nějaké palubky, chtěla bych s ním jakoby uzavřít jednu stranu pergoly, vedle té dřevěné mřížky, jestli je to na fotce dobře vidět. Aby to vypadalo takové útulnější. Tak snad si s tím pomocí nějakých videí na YT poradím.
Tak jsme se včera poprvé skoro setkali s paní, co u nás na volno venčí středoasiata, a teda dobře mně nebylo. Pes má na krku jenom elektriku, vodítko je asi sprostý slovo a podle slov mojí skorosousedky, která bydlí na stejné ulici s nimi, už měl pes na svědomí nějaká napadení. Asi je fakt načase chodit ven s tím paralyzérem.
10 let už mám lidožravou Bess. 31.10. před deseti lety mi přivezli ze Slovenského útulku ustrašenou kostřičku, kterou někdo našel týden před tím jak se krčí u hnojiště. Už to je babča, čumáček šedivej, kolik jí tak může být? 13, 14, 15.....nevím. Už bych ji neměla říkat lidožravka, protože za poslední dva roky nikoho nesežrala. Bojí se pořád, je ve střehu aby mohla včas utéct, uhnout,schovat se. Ale je moje a já jí miluju
Člověk by ani neřekl, že by někoho dokázala pokousat nebo sežrat, má moc roztomilej kukuč. Všechno nej k 10. osvojeninám. 🍀
Pššššš🤫….to nebude barzojík…plán je přivést domů křížence kolie a chrta a jedyty...on je nakonec “hrbatej”…no to mě pěkně podfoukli..😜…
Jako jasně…je to až za xy let, až moji současní psi odejdou za duhový most, ale doufám, že se toho ve zdraví dožiju.
Jako tvrdila jsem, že už si dalšího psa nepořídím, ale teď to vypadá, že dcera bude kupovat rodinný domek…takže pokud by se přihodilo, že už bych se o psa nemohla postarat, tak vím, že by si ho vzala ona, tak to dost zásadně mění situaci.
Tak to je paráda, to ti můžu jen závidět. Moje děti jsou totiž zarytě bytové, i když nevím, po kom to mají.
No já včera šla, protože to snad byl jediný den, kdy nepršelo a měla jsem volno…jako vzala jsem si tři igelitky, protože mi přišlo, že už jsem nesbírala 100 let a že na zahradě už není kam v pohodě šlápnout…ale teda bylo toho s bídou na půlku igelitky a to jsem hledala fakt všude…což teda potěšilo (super z čeho může mít člověk radost)…asi toho většinu udělají mimo pozemek, tak spíš asi jen můj pocit, že tam toho je bambilion.
Já přehled o stavu zamoření běžně nemám, protože když není důvod chodit do zahrady, tak tam nelezu a zdržuju se na dvoře.
Už začíná to blbý období…ráno se mi před prací nechce a když přijedu dom, tak už je tma a nehodlám lítat po zahradě s čelovkou sbírat 💩
Tři igelitky 😄, mně se vždycky směje kámoška, když po zimě nasbírám tu igelitku jednu, protože pochopitelně pod sněhem nesbírám a musím počkat, až to roztaje. 😀