Aktuálně: 2 679 inzerátů263 418 diskuzních příspěvků19 193 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 29.08.2025, 08:49:41 xxx.xxx.162.253
kometa:

Na bolest byl buď Mironal a nebo Acylpyrin či Acylcoffin.

Ještě pamatuji Ataralgin a Alnagon. Z toho něco vařili feťáci.

Jo, to jsem viděla u tchýně, my to doma neměli. A nebyl Alnagon na předpis?

Sarah01
Sarah01 29.08.2025, 08:30:16 xxx.xxx.162.253
rapotačka:

Trochu odbočím,  nevíte proč nejdou na seznamu pod články diskuze?

Mně normálně jdou.

Sarah01
Sarah01 29.08.2025, 08:29:16 xxx.xxx.162.253

Když jsem ještě v osmdesátkách pracovala v Brně, tak kolegyně měla sestru v USA, která jí občas posílala balíky, většinou vlnu na pletení a podobné věci. Navštěvovat se nemohly a po 89. už nevím, to už jsem tam nepracovala.

Jinak Ibalgin se jmenoval dříve normálně Ibuprofen a nepamatuju se, že bychom něco takového doma měli, když jsem byla dítě. Na bolest byl buď Mironal a nebo Acylpyrin či Acylcoffin.

Sarah01
Sarah01 29.08.2025, 08:20:25 xxx.xxx.162.253
BaLu:

Já bych tohle udělat nemohla. Mám svůj byt ráda, je to můj domov. Nechtěla bych, aby se v něm pohyboval někdo cizí, využíval ho, doslova ho “obydlel” (ne vybydlel, ale ani to bych samozřejmě nechtěla). Aby ten někdo používal můj nábytek a vybavení… krom toho, kam bych dala věci, které v bytě mám a které se nehodí stěhovat do nájmu… Když bych musela z nějakého důvodu do jiné lokality, tak mi přijde lepší byt prodat a koupit si jiný tam. A být zase ve svém. 

Já to mám stejně, taky bych spíš prodala a zase koupila bydlení jinde. Ale dovedu si představit, že kdybych byla mladší a měla tudíž větší možnosti, mohla bych to udělat i jinak. Teď už ale fakt ne, už na takový akce nemám, už mám ráda svůj klid a jsou dny, kdy se mně nechce řešit vůbec nic.

Sarah01
Sarah01 28.08.2025, 22:51:53 xxx.xxx.162.253

Tady je teď večer 23 stupňů. 🙄 Tak jsem zvědavá, jak to s tím deštěm bude.

Sarah01
Sarah01 28.08.2025, 21:54:56 xxx.xxx.162.253
janaa:

No,tak já mluvím o mladých psech nebo psech v nejlepším věku,ne o veteránech. Ale nebudem to tady plevelit

Jo, já jsem to pochopila. Tou druhou větou jsem myslela, že to je spíš výjimka těch 16 let, že to rozhodně není obvyklé. Člověka to samozřejmě sebere vždycky.

Napíšu ti zprávu.

Sarah01
Sarah01 28.08.2025, 21:37:31 xxx.xxx.162.253
janaa:

Ano,to je šok strašnej. Pro mě je docela teda šílený,kolik “z ničeho nic” úmrtí hlavně u goldenů jsem v posledních letech zaznamenala. To mi hrozí průserem

Já vím většinou o rakovině, jinak netuším, oni se s tím chovatelé většinou moc nechlubí. Kamarádce včera umřela fenka ve věku 16 let, krásný věk, ale už byla hluchá a moc toho nenachodila.

Sarah01
Sarah01 28.08.2025, 21:31:08 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

V nájemním bydlení vidím ještě jeden problém…lidi do toho nechtějí investovat peníze, což se nedivím a pokud se s pronajímatelem nedohodnou třeba na nové podlaze, lince, dveřích a pod. tak prostě nic nevylepší.

Problém vlastního bydlení dnes teda vidím dostupnost…jak si ho může někdo pořídit, pokud ho nezdědí nebo mu třeba nepřispějí rodiče. Ono často ti mladí ani nemají výši příjmu, aby tu hypotéku dostali.

Dál si teda myslím, že spousta mladých dneska ani po vlastním bydlení netouží, protože mít vlastní nemovitost je vlastně omezuje..drží je to na jednom místě a je jednodušší změnit nájemní bydliště, než prodat nemovitost na kterou patím hypotéku a koupit jinou.

Dokonce mám takový pocit, že mladí…tedy alespoň někteří, preferují už zařízené byty, kam nemusí kupovat nábytek, prostě jen sbalí kufr a nastěhují se a stejně tak se pak vystěhují…

To je fakt, mladí bydleli před svatbou v Jinonicích v podnájmu, majitelka žije v zahraničí a o byt se vůbec nestarala, kuchyň i koupelna v havarijním stavu. Investovat do toho pochopitelně nechtěli. Vlastní byt už si v Praze nekoupili, to museli dál a mají hypo na cca 5 mil., myslím, že tam ale natrvalo nezůstanou.

Sarah01
Sarah01 28.08.2025, 21:22:01 xxx.xxx.162.253
janaa:

Alčo,promiň,Enzíka mi je určitě líto,ale proč legenda? Protože je páníček fotograf?

Pro mě je legenda, nějak mě to vzalo, no. Ale dožil se myslím 13 let, pěkný poměrně dlouhý život měl. Horší je to, co se stalo s tím malým Wilíkem, to je asi šok nejen pro mě. 😔

Sarah01
Sarah01 28.08.2025, 21:08:11 xxx.xxx.162.253

Přes Jugoslávii utekla do Německa rodina sestry mojí spolužačky ze ZŠ, manželé se třemi malými dětmi, bylo to cca v roce 1985. Přes Jugoslávii se utíkalo na západ běžně. Tím nemyslím, že by utíkalo hodně lidí, ale byla to ta nejčastější cesta.

Sarah01
Sarah01 28.08.2025, 20:58:47 xxx.xxx.162.253

Umřel Enzo z Botičských Meandrů, zlatý retrívr legenda. 💔

Obrázek
Sarah01
Sarah01 28.08.2025, 20:04:42 xxx.xxx.162.253

Nájemní bydlení je hrozně drahé. Tady chtějí za pronájem bytu 3+1 v tzv. ghettu 15 tisíc měsíčně plus kauce dva nájmy. Není nad vlastní bydlení.

Sarah01
Sarah01 28.08.2025, 15:18:00 xxx.xxx.162.253
Doron:

Tak my nemáme co říkat, Dorouš je potomkem takhle mladé fenečky. Stačila opravdu jen chvilka nepozornosti,  panička jen něco nesla rodičům a roztržitý tatínek intelektuál otevřel dveře od knihovny, kde byla fenka zamčená. Psi, jak se dobře znali a byl asi i ten správný čas, šli hnedka na věc.

Panička z toho byla na mrtvici a měla s tím i strašnou práci, musela se nima přestěhovat na chalupu, protože bydlela v centru a pak starosti s vybíráním páníků. Dodnes máme skupinu a zrovna předevčírem jsme si všichni přáli ke čtvrtým narozkám.

To jak si ženská neohlídá sama, tak to takhle dopadá. 😊

Sarah01
Sarah01 28.08.2025, 11:44:18 xxx.xxx.11.197
lesnizinka:

Sarah, jsem si uvědomila😲pocházíte z Bruntálu, nebo teď jste v Bruntále? Jen jsem si uvědomila, že kámoška tam má sestru a zrovna před týdnem vzpomínala, že tam jedou na nějaké slavnosti a bude vypomáhat ve stánku🙂

Žiju cca 4 km od Bruntálu. Co tak vím, má být v neděli v městským parku Ukončení léta, jinak nevím.

Sarah01
Sarah01 28.08.2025, 09:55:32 xxx.xxx.11.197
šavlozubka:

Mně popravdě moc ne. Ono stačí, co občas vypadne z místní parkový “elity”. Ty lidi jsou třeba ve věku mých rodičů, psy mají celý život, ale ty moudra co z nich padají… Ne že všech. Ale většina je pořád zamrzlá v době, kdy se razilo “každá fena musí mít aspoň jednou štěňata”.

Právě že i mladší, což jsem poznala v jedné skupině o labradorech na FB. Jsou to většinou takoví ti jednodušší lidi, kteří ani nechápou, proč by fena ta štěňata mít neměla, a když jim dojdou argumenty na vaše slušné a věcné vysvětlování, tak začnou vulgárně útočit, až dostanou varování nebo letenku ze skupiny. 

Sarah01
Sarah01 28.08.2025, 09:09:34 xxx.xxx.11.197
Sardullah:

Si tak myslím, že prostě víc psů žije na hromadě a první hárání dopadlo takhle.

A ještě to vypadá tak, že to berou jako normální věc. Mě tohleto vždycky v dnešní době, kdy je už taková informovanost, hrozně zarazí.

Sarah01
Sarah01 28.08.2025, 09:04:43 xxx.xxx.11.197

My jsme bydleli po svatbě u tchánovců asi dva roky a teda nebylo to vůbec jednoduchý. Na jednu stranu jsme jim byli vděční, že nás tam nechali, ale bylo to v podstatě jen kvůli tomu, aby před vesnicí nevypadali blbě, že nás vyhodili (to jsem se dozvěděla později). Na stranu druhou to nebylo jednoduchý, tchýně mluvila do všeho, do čeho mohla a já jsem se tehdy v tom věku neuměla ozvat. Co vadilo u mě, to nevadilo u švagrové a já to vnímala jako děsnou nespravedlnost (švagrová je žena jejího nejmladšího syna, takže taky ne dcera). Dnes se nestýkáme, naposled jsme se viděly na manželově pohřbu. Bydlíme od sebe cca 150 km, ona by sem nejela a já to nezvládám, mám toho prostě moc. Dvě starší děti ji i s rodinami příležitostně navštěvují, nejmladší nechce, snad k tomu časem taky dospěje.

Sarah01
Sarah01 28.08.2025, 08:46:08 xxx.xxx.11.197
Ph:

kontroly a zaloby chodi ted na ty organizace a lidi, co si odrovaky rozdelili a staraji se o ne. jako - neuveritelneho neco…

Jo, četla jsem. Buď je to pomsta Růžičkové a nebo některý rádoby záchranářky štve, že ony žádnýho odrováka do péče nedostaly a tudíž ani peníze.

Sarah01
Sarah01 28.08.2025, 06:34:43 xxx.xxx.11.197

Včera jsem si koupila novinku od Lenky Chalupové, číst budu o víkendu, už se na nic moc těším. 

Obrázek
Sarah01
Sarah01 28.08.2025, 06:26:03 xxx.xxx.11.197

Nejdou sedět ani pachatelé zneužívání dětí, dávají se podmínky. Takže nevěřím, že se s tímto bude dělat něco jinýho. Myslím, že ani není vůle, nedělala s tím nic žádná vláda. Rozhodně bych ve volbách volila toho, kdo by s tím zatočil. Ale jednak ve volebním programu to nikdo nemá, pokud vím, a i kdyby měl, tak slíbit se dá cokoliv, to všichni víme.