Aktuálně: 2 686 inzerátů263 296 diskuzních příspěvků19 192 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 24.08.2025, 12:18:32 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Já se budu zřejmě muset o mamku postarat, i když nejsem ta mladší, co dostala všechno…jenže jsem zůstala ,,doma", tedy nedaleko. Problém je s tím postarat, protože my dvě by sme se do týdne pozabíjely. Ona je umíněná, já vznětlivá. Věčně na sebe řveme už teď, stačí se o něco dohadovat. 

Co se týče soužití generací, ač to bylo pro nás jako děcka super, že jsme vyrůstali s prarodičema a myslím, že nás to hodně naučilo toleranci a empatie, já už bych to teď asi nikomu nedoporučovala. Žije se prostě jinak. Moje mamka dělala jen to, co babča chtěla, do posledního jejího dechu. Prostě ještě byla naučená, že rodiče se respektují a neodporuje se jim. Nikdy jí na nic neřekla ne. Teď už si nikdo od rodičů v dospělosti život řídit nenechá. Tcháni…tak to je myslím opačný extrém. Žijí se švagrovou rodinou a čekají, kdo jim co ,,dovolí" - u nich doma. Nejčastější moje je: a proč jim to neřeknete, proč se jich nezeptáte, proč se s nima nedomluvíte? Jenže v jejich rodině…tam těžce vázne komunikace, tam mluvím jen já🙄Vrcholem všeho bylo nedávné s neteří(jejich vnučkou) Dědeček: kam jsi ještě odjížděla, tak pozdě večer? A ona: a jak to víš? Ty taky víš všechno, že? Ten policajt se v tobě nezapře. Tchán ze sedačky kouká před barákem na její auto, tak těžko si toho nevšimne. Ptám se: a kam teda jela? Prý: řekla mi, že se nemám starat, že když bude mít potřebu mi to říct, tak mi to poví. Tak to už jsem nevydržela a vyletěla: ahááá, ale když byla malá a máma studovala, vy jste se o ni starali, přebalovali, posr…prdel umývali, do školky a školy ji denně vozili…tak to jste jí byli dobří. Teď se dozvíte, že je vám houby po tom, kam jede? A přitom to byla jen nevinná otázka vnučce, která áno, už je dávno dospělá. Vím, že má svůj život, ale tohle se mi vůči prarodičům prostě nelíbí. V životě bych já svým prarodičům neřekla, že je jim ho.no po tom. Já jsem jim vždycky říkala všechno, jako 30letá jsem jim chodila vyprávět o všem, protože….protože jsem je měla ráda a hodně jim dlužila taky…

Ano, vždycky je to o komunikaci a v rodinách se dřív prostě nekomunikovalo. Aspoň co já vím. A vznikala spousta nedorozumění. Toto já nesnáším, jednat se má na rovinu a ne že si někomu stěžuju na někoho druhého. Tohleto mně mamka dělala taky, že si stěžovala na toho a onoho. A když jsem se na to dotyčného před ní zeptala, tak náhle obrátila, že ale ne, ona to přece tak nemyslela a byla jsem špatná já, že to řeším. Takže dnes jí narovinu řeknu Neříkej mi to a vyřiď si to s tím, na koho si stěžuješ, mně to nezajímá.

Sarah01
Sarah01 24.08.2025, 11:22:21 xxx.xxx.162.253
Dublinbarzoj:

Dnes a včera  na výstavě a zbylí  dva lenošení doma. Je dobrý jak ti psi umí 300 z místa,  Kejný na foto to právě dokazuje. I s kotoulem přes hrb. Jen já pomalu fotím 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Byli jste v Bolce na mezinárodce? A jak jste dopadli? U nás opět změna rozhodčí na poslední chvíli. Já naštěstí nebyla, jen můj odchov. 

Sarah01
Sarah01 24.08.2025, 11:20:36 xxx.xxx.162.253
eva:

Taky jsem se o mamku starala převážně já, sestra byla už v té době nějaká “divná”, ale to jsem netušila, jaká nemoc u ní asi už tehdy začíná…myslela jsem, že jen nechce..

Dokud byla mamka ještě zdravá, denně byla u nás, taky mě to někdy štvalo…ale co teď bych za to dala😢..

Do soukromí tedy nikomu nelezu ani jsem nelezla, takové chování nějak nepochopím…a je fakt, že třeba s mým tátou bych bydlet nechtěla, stačí mi vždycky těch pár dní u něj na návštěvě…zatím je soběstačný, ale co bude dál, to nikdo neví…tohle se nedá bohužel nijak naplánovat..

Přesně tak, naplánovat se to nedá a člověk to má většinou v sobě nastavený tak, že se o rodiče postará, když je třeba. 

U nás i u manžela v rodině to vždy s dědictvím bylo tak, že vše dostal ten nejmladší, ostatní to tak nějak respektovali, ono to ani jinak nešlo, peníze prostě nebyly. My jsme s manželem oba začínali od píky, každej dostal od rodičů svoji postel a to bylo všechno. Jak to budu řešit já, ještě nevím, protože pořád platím hypotéku. Pak se prostě uvidí.

Sarah01
Sarah01 24.08.2025, 09:25:06 xxx.xxx.162.253

Soužití dvou generací je hodně o toleranci a respektování soukromí toho druhého. Což dost starších lidí těžko skousne. Bydleli jsme od mých 21 let vždy sami a je to fakt k nezaplacení. A vždycky se o tom přesvědčuju, když ke mně přijede mamka na návštěvu. Před 6 lety, když měla zlomený kotník, jsem ji tady 2 měsíce měla, protože nebyl nikdo jiný, kdo by se o ni chtěl starat. A musím říct, že za tu dobu jsme byli s manželem málem rozvedení a mamku jsme už coby téměř vyléčenou, už zbývalo jen rehabilitovat, museli skoro vyhodit, jak se jí z toho pohodlí nechtělo. Neměli jsme tehdy soukromí ani v koupelně, víc to pitvat nebudu. Mamce bude za rok a půl 80 let a fakt nevím, jak by to bylo, když by se stalo a zůstala nesoběstačná. Bydlí v 7. patře v paneláku. Já to k ní mám asi 130 km, sestra 15 km. 

Sarah01
Sarah01 23.08.2025, 19:47:10 xxx.xxx.162.253
acher:

Berňáci sem tam hotspot měli.Nejvíce se mně osvědčila obyčejná genciánka. Jakmile jsem uviděla na srsti mokrý flíček,tak už jsem jim to vytřihovala a mazala. Jinak stačilo den,dva a byl z toho velký flek.

Jenže v lékárnách už ji nemají delší dobu. Prý je to rakovinotvorné či co.

Sarah01
Sarah01 23.08.2025, 13:44:58 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Hele holky, dá se normálně objednat i kurýrní služba, která to u odesílatele vyzvedne a doručí…objednávala jsem takhle kurýra, aby mi vyzvedl na druhém konci republiky díly na auto z autovrakoviště…já objednávala dopravu přes PPL…jako nevím, jak se bazének povede zabalit..jakože rozměry a kolik to váží…dle toho je tam ceník, ale myslím, že do těch 120,- korun by se to mohlo vejít.

Jj, je to daleko, takže asi spíš poslat, zkusím to zjistit.

Sarah01
Sarah01 22.08.2025, 23:48:12 xxx.xxx.162.253
Doron:

Bazénků není nikdy dost🙂!

Ja bych ho moc chtěla, ale jak ho poslat, jste od Prahy asi daleko.., že bych zajela..

Já bych vám ho třeba přivezla, až pojedu do Milovic. Ale to by bylo asi až v říjnu, dřív to asi nestihnu. 🤔 Kdybyste si chtěla udělat výlet dřív, tak klidně,  ubytování zajištěno. 👍

Sarah01
Sarah01 22.08.2025, 22:25:18 xxx.xxx.162.253
Ph:

myslim si, ze moji psi si nechaji libit hodne, ale strojek na hlave s akutnim hot-spotem teda nedali. Presne - nuzky a trpelivost. Pozdeji uz jsem se naucila reagovat rychleji a uz jsem ani nevystrihavala 😇musim to rychle zaklepat, ze mame ted dlouho klid….

ale k tem ATB - to myslite celkove, ze? Bych asi uplne s navstevou veta nevahala a dala lokalni. ATb . kortikoidy -co to rychle zastavi. blizi se vikend. Jestli to rano nebude zaschle jela, bych nez cekat do pondeli

Zítra tady na veterině už nikdo není, musela bych do Opavy na pohotovost. Teď jsem vystříhala dohladka celý okolí, ostříhala chlupy v ráně, co snesl, vydesinfikovala betadinou a vysušila. A děj se vůle boží. 🙏

Sarah01
Sarah01 22.08.2025, 21:21:22 xxx.xxx.162.253
Plaka:

Výstavy počkají. Hlavně, ať je v pořádku. Moje opakovaná rada zní: ihned, jak pes vyleze z vody, vezmu “mokrej ručník” (mám obyč od Trixie v plastový trubce) a vytřu psa do sucha. A to mám jen rotvici s podivnou podsadou, která neuschne ani v tropech po dvou hodinách. Po příjezdu domů už je pozdě něco řešit, stihne se, očividně, pejsek zapařit.

Jo, máš pravdu, příště ručník s sebou, mám vlastně stejný, jen od Show Tech. No, doma mu bylo dobře, vždycky něco zapomenu. 🤦

Sarah01
Sarah01 22.08.2025, 21:17:24 xxx.xxx.162.253
Dublinbarzoj:

Krásně jste to shrnula s barzojíky.  Prvního jsem měla  jen jednoho, byl více méně pořád se mnou. Potkávali jsme se se spoustou psích kámošů, trávil s nimi spoustu času,  doma měl kocoura. Vypadal spokojeně. Byl šťastný pes.  Ale od té  doby, co mám bráchy,   a teď   k nim malýho, tak vidím,  že jsou šťastnější, když má barzoj barzoje. Třeba dnes, nejprve si oňufňávají a okusují hlavy, pak honička, potom Satan málem bráchovi ukousl nohu a teď  spí na megahromadě.😍

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Já si myslím, že i psům je líp, když je jich víc. Jedináčci mají sice páníka jen pro sebe, ale když je v práci, tak jsou sami. Mám známou, která měla až do jeho 9 let jedináčka. Ten pes byl tak rozmazlenej, že i na společným výcviku nesnášel jiné psy, mýmu Dráčkovi natrhl ucho, ten ho od té doby nemůže ani cítit a není rozhodně sám. Společný venčení je možný jen s fenama a ty se ještě nesmí proti jeho naskakovani ohradit, jinak dostanou za uši taky. Před rokem mu panička pořídila kámoše štěňátko a muselo se oddělovat, vždycky jeden byl doma v kleci. Kdo to ale byl, to netuším, nechtěla to říct. Teď po roce to vypadá, že už se snad snesou. Takže jsem ráda, že já mám psy společenský, blbnou doma spolu a nemají problém s jinými psy, však víš. 😊

Sarah01
Sarah01 22.08.2025, 20:57:26 xxx.xxx.162.253
Plaka:

Soucítím převelice. ☹️ Tuhle si dávala plavací Dráčkovo fotky, nemůže to mít zase z toho? Stačí řádně nevysušit, zapaří se a tadáá, má ho tam. Ať je brzo líp. 🍀 Jinak holení už rozjetýho hotspotu je bez sedace o nervy psí i lidský. To radši v klidu pejska ukonejšit na klíně a šmikat kvalitníma nůžkama až ke kůži, velmi opatrně. 

No, asi to bude z koupání. I když jsem ho po příjezdu domů vyfoukala fénem, tak se mu to nejspíš i tak zapařilo. Budu ho asi muset víc stříhat, na hlavě a na krku. Má nějakou extrémně citlivou pokožku, feny nikdy hotspot neměly, netrpí na to. Už nevím, co mu na to preventivně dávat, celoročně dávám multivitamin od Giomu a nepomáhá to. Tak jestli ještě přidávat nějaký béčko nebo co? Má to každoročně, ještě se fakt nikdy nestalo, že by to některý rok neměl. Chtěla jsem ho přihlásit na výstavu do veteránů a prd, nikam nepojede. 🙁

Sarah01
Sarah01 22.08.2025, 20:49:59 xxx.xxx.162.253
kometa:

Ale stříhání není přece bolestivé, tady jde celkově o psychiku. Proto bodlinka navrhla sedativa.

Navíc by to ani nešlo - možná nakapat nějaký -cain? Nejsem si jistá, jestli by to zabralo. A opichovat to nikdo nebude.

Mně by veterinář psa kvůli hotspotu neuspal, nikdy to nedělal, vždycky jsme to nějak zvládli vyléčit. A já doufám, že to tentokrát zvládneme bez ATB, už letos jedny měl. 🙏

Sarah01
Sarah01 22.08.2025, 20:47:01 xxx.xxx.162.253
PumaCZ:

Dobryma nuzkama se da ostrihat uplne na kratko jako pri holeni. Take neholim, ale striham uplne u kuze. Mam nuzky z auto lekarnicky. 

Jinak novy poznatek. Betadina jen do vyschnuti, cca den dva, pak je lepsi obyc dezinfekce. Kdyz pokracuju betadinou, tak to Hachiho vic a dele svedi. 

Ano, já to mám právě už taky vyzkoušený, že nakonec se to ostříhat podaří obyč nůžkama, mám na stříhání psů profi, jsou tenčí, těma to půjde. S Betadinou mám tytéž zkušenosti, taky radši nějakou bezbarvou desinfekci, i kvůli světlé srsti.

Sarah01
Sarah01 22.08.2025, 15:31:33 xxx.xxx.162.253
orionka-2:

Pole né, vinohrady ano 🙂)

Jo, vinohrad jsme měli taky, ale to měl každej a jen pár hlav. Ale acher píše pole, to si představuju větší.

Sarah01
Sarah01 22.08.2025, 15:28:52 xxx.xxx.162.253
Bodlinka:

základem hotspotu je to oholit. pokud to nejde zaživa, tak po sedaci

ale neostříhaný to můžete patlat čím chcete a stejně to bude mokvat a šířit se do okolí

naopak když zapářku chytnete hodně včas tak to oholení je jediná věc, co s tím děláte.

Sedovat ho nebudu, nějak to ostříháme, vždycky se to povedlo. Ty chlupy už jsou stejně tak řídký, že to už nebude tak hrozný.

Sarah01
Sarah01 22.08.2025, 11:54:14 xxx.xxx.162.253
Varaxi:

To si myslím, že bez oholení nepůjde. Nebo aspoň ostříhat co nejvíc u kůže. 

Zatím nemám šanci to oholit, pes hrozně vyvádí, ani dva ho neudržíme. Stříhám, co se dá, snad to půjde líp, až to aspoň trochu zaschne. 

Dávám tento sprej.

Obrázek
Sarah01
Sarah01 22.08.2025, 11:38:59 xxx.xxx.162.253
Buggyra:

Souhlas.

Zase je to taky nevýhoda, protože když vím, že jsem tam jen na 4 roky, tak když už mě zvolí, hledím si nahrabat a zajistit kšeftíky do budoucna a po mně potopa.

Edit: patří k síle demokracie

A proto by ti, co tam jsou dnes, měli být uznalí a umožnit všem, aby si nahrabali taky. 😁