Aktuálně: 2 323 inzerátů269 873 diskuzních příspěvků19 343 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 03.10.2025, 10:25:45 xxx.xxx.11.197

Tak nějak, za dům s garáží a pozemkem na vesnici platím cca 700 ročně. Ve městě je to cca 3 tisíce, někde možná i víc.

Sarah01
Sarah01 03.10.2025, 09:06:17 xxx.xxx.11.197

Hm, ale když si o tom teď tak čtu, tak to vlastně vůbec halux být nemusí….může to být i ta artróza. Mě totiž ten palec pobolívá už tak od třicítky. 🤔…takže asi spíš hallux rigidus.

Sarah01
Sarah01 03.10.2025, 09:02:55 xxx.xxx.11.197

Já třeba vbočený palec nemám, ale mám tu kost zvětšenou do všech stran, nejen výstupek do strany. Vždycky jsem si myslela, že mám spíš vysoký nárt, když se mně tak blbě obouvají boty a nebo mě tlačí shora. Ale ortoped řekl jasně, že halux.

Sarah01
Sarah01 03.10.2025, 08:58:37 xxx.xxx.11.197
Bobca:

a za našeho mládí byl ještě Udo Jürgens,žejo,v těch hudebních.."ein kessel buntes"snad jediný německý zpěvák..Omegu jsem bráchovi dovězla z německa,ale to snad byli rakušani?mě bylo 17,už si to moc nepamatuju..Jeli jsme nejlepší učni ze zemědělek z kraje..byli jsme ubytovaní ve “stad hotelu”v Berlíně,myslím kolem 30 patra?byly tam 2 výtahy,jeden zastavoval až od 20 patra..Pro nás to byl zážitek!!..Pak Roztok a Warnemünde…

Omega jsou Maďaři, přivezli jsme si desku v osmdesátkách z Budapešti a hrála doma imrvére. 👍

Sarah01
Sarah01 03.10.2025, 06:56:20 xxx.xxx.11.197
assil:

Podle mě to tam není. A taky nevím co je na tom transparentu v azbuce.

Gayové za rovnoprávnost nebo tak něco.

Znám jenom U.D.O. , to je skupina Udo Dirkschneidra, kterou založil po odchodu ze skupiny Accept. Pěkný. 👍

Sarah01
Sarah01 03.10.2025, 06:37:22 xxx.xxx.11.197

Jinak u nás dnes ráno -6. 😕 A přimrzla mně brána, tak jsem musela rozmrazovat.

Sarah01
Sarah01 03.10.2025, 06:36:14 xxx.xxx.11.197
Daja:

Hurá a snad se konečně tady v Jeseníkách dočkám krásné, tuhé, příjemné a s hooodně sněhem zimy😉. 

Já vím jsem magor👍.

Ještě by to mohlo chvíli počkat. 😊 Na jedné jabloni nemám úplně dozrálá jabka a trocha práce je ještě i na skalce. Tam potřebuju zlikvidovat nějaké už ošklivé vřesy, taky levanduli, natřít dřevěný plot….prostě ještě ať to počká. 

Sarah01
Sarah01 03.10.2025, 06:31:55 xxx.xxx.11.197
lesnizinka:

😄😄😄Niki ten Berťas je ale číslo😛 To by kleplo každého, my starší osoby by sme tohle nepřežily😏

A hlásím, že teplota už se zhoupla do mínusu. Tak jen doufám, že jsem si vzpomněla na všechno, co bylo nutné schovat🤔

Sarah, to bude asi tím, že ty podpatěnky vám změnily těžiště a teď víc zatěžujete přední část chodidla. 

Kometko vy máte ploché nohy?😲Za mého dětství a teda určo i za vašeho😉 to měli tak maximálně někteří kluci. Vím, že teď je to už časté, má i neteř. My teda s mamkou máme klenbu bych řekla ukázkovou. Asi je to i dědičné. Taťka měl ploché nohy, brácha má po něm a neteř asi po něm😉

Sarah, to bude asi tím, že ty podpatěnky vám změnily těžiště a teď víc zatěžujete přední část chodidla.

Možná jo. Asi je to o tom rozhodnout se, co je horší. A když bolí ta ostruha, tak pořád a to horší je, halux mě bolí jen při velké zátěži, třeba zrovna při těch horských túrách. Takže to nějak vydržím asi, vzdávat se jich rozhodně nebudu, aspoň zatím. Co bych z toho života měla, že jo. 😉

Sarah01
Sarah01 03.10.2025, 06:27:26 xxx.xxx.11.197
Varaxi:

Logicky by se nabízelo, že když prodávám zvíře, projedu si jméno zájemce aspoň googlem. Ale evidentně to nedělá každý, no.

Tak nějak a obzvláště koně. Zájemce o štěňata sice takto nelustruju, ale většinou jsou to lidi, který buď už znám já, nebo je znají moji známí a nebo mi o sobě napíšou dost informací sami a předpokládám, že nelžou. 

Sarah01
Sarah01 02.10.2025, 21:47:50 xxx.xxx.162.253
Chingis:

Proč člověk jako ona? Pokud při komunikaci působí normálně a vy o té kauze nevíte, jak konkrétně byste si ověřila, že to není vhodný zájemce o psa? Ona vám neřekne, že jí odebrali stopadesát psů. 

Stošedesátosm.

Nevím, odhaduju samozřejmě, ale myslím si, že snad pro toho koně nejela nikam daleko. Taky netuším, jak moc chovatelé koní lustrují zájemce, ale paní nepracuje, dům má v exekuci, peníze nemá, vždyť ti psi u ní trpěli hlady. Kůň nedopadne o nic líp. Otázka je taky, kde na něj vzala.

Sarah01
Sarah01 02.10.2025, 19:49:29 xxx.xxx.162.253

Tak dnes už jsem konečně venčila, nepršelo a i sluníčko vykouklo. Včera jsem vytáhla králíka z mrazáku na cvičení, hujer radostí běhal kolečka na louce, ale s Cherry bude ještě trochu práce, ušáka už dlouho nenosila. S Julinkou jsem až po šesté byla zvlášť sama, to už mně byla docela zima. Zítra by mělo být o stupeň víc, jen teda na víkend hlásí zase nějakou vichřici. To abychom zase všechno uklidili, aby to nelítalo po zahradě, jak minule, to se mně i dřevěná lavička převrátila.

Sarah01
Sarah01 02.10.2025, 19:35:29 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Já nevím Sarah, ale na to by snad pomohly i jen nějaké vložky do bot, ortopedické. Nechci psát lepší boty, nevím v čem normálně chodíte. Mamka už x let v těch gumových croskách od Ťonga a stejně tak zimní verzi. A ony se hrozně sešlapou, ale nevyhodí je, dokud jí prsty nelezou po zemi. Nechala se na normální boty přesvědčit až po tom, co ji skoro rok nateklo to bříško pod všema prstama a bolelo jak čert. A to jsem jí nové boty musela i koupit a zakázat jí ty z tržnice. Už je to dobré😀 

No, lepší boty, to se lehko řekne, v mojí velikosti to bývá dost omezený, bohužel. Na tu patní ostruhu mně byly doporučený tenisky s podpatěnkou. Takže je nosím pořád, celodenně, patní ostruha je teď v pohodě, zase bolí ten halux. Mám teda nosit o číslo větší boty, takže si kupuju velikost 36, zase se mně to nemůže vyzouvat, to bych daleko nedošla. A fakt nosím pořád tenisky, i v létě k šatům, jen na túry trekovky, to je jasný. Ortoped mně sice dal na ten palec silikonový návlek, ale dostat se s tím do bot, když tam ještě mám ty podpatěnky 🙄, prostě když ráno spěchám do práce, tak na to kašlu  a návlek nenosím. Asi budu muset začít. Jinak tenisky jsem už odloňska zničila troje, vždycky se mně zevnitř začne drolit ten molitan na patě, nic to dnes nevydrží. A to jsou většinou Puma, chci nosit něco, aby to trošku vypadalo, když už musím tenisky. Akorát na doma nosím taky Crocsy originály, naboso, to potřebuju aspoň trochu za celej den provětrat nohy, že jo. 😀

Sarah01
Sarah01 02.10.2025, 19:17:36 xxx.xxx.162.253
BaLu:

Kde ty psy teď bere? Kde vzala koně? Snad už je tak profláknutá, že jen idiot jí svěří psa nebo jiné zvíře…

To se právě neví a přesně, jak píšete, nejspíš nějaký takový člověk, jak je ona sama. Jinak si to neumím vysvětlit. 

Sarah01
Sarah01 02.10.2025, 16:36:30 xxx.xxx.162.253

Mě začal na pravé noze dost bolet halux, v těch Tatrách jsem po těch kamenech dolů měla co dělat. Doktor už mi nabízel operaci, ale zatím nechci. Vůbec nechápu, z čeho to mám, podpatky jsem nosila snad někdy za svobodna. Možná špatné zatížení nohou, mám jen velikost 35….

Sarah01
Sarah01 02.10.2025, 16:31:49 xxx.xxx.162.253
assil:

No ono to chce používat mozek, advokáti jsou stejní lidi jako ostatní a procento zlodějů mezi nima bude stejný, ne-li větší neb jak známo příležitost dělá zloděje. Předpokládat, že nějaká skupina lidí jsou samí dobří lidé se prostě nevyplácí. Já bych jim tam peníze nikdy nenechala hned od momentu, kdy bych zjistila, že to není ničím krytý.

V případě tak obrovských částek musí být člověk obezřetný, to je jasné. Často to byly všechny úspory nebo všechny peníze z prodeje bytu, těm lidem už nic nezbylo. Většinou tu advokátku doporučila sama realitka, tak věřili. Dokážu je pochopit, to zas jo. 

Sarah01
Sarah01 02.10.2025, 12:08:00 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Stát nebude ručit za soukromé podnikatele.

Ale advokátní komora založila fond, kam všichni členové AK budou muset povinně přispívat, a z toho fondu budou podobné případy refundovat. Jsou profesní zastřešující organizace, tak se k tomu postavili nečekaně čelem. Tak v budoucnu nějaká garance bude, i když jistě budou pravidla pro vyplácení té částky, jakože miliony asi těm lidem nevyplatí, no uvidíme, jak to bude fungovat.

V Černých ovcích jsou ty zpronevěry notáři a advokáty hojné, tuhle to jen vyplavalo na povrch, protože asi okurková sezona nebo co.

Jo, docela jsem koukala, kolik už bylo případů a pořád je.

https://neadvokatniuschove.cz/advokatni-uschova-je-hazard/zpronevery/

Babka si stěžuje, že teď s důchodem nemůže vyjít, byla zvyklá na cca 200 tisíc měsíčně.

Sarah01
Sarah01 02.10.2025, 11:50:23 xxx.xxx.11.197
rapotačka:

Měl by tu bezpečnost zajistit stát, ztráty uhradit! Peníze rozfrcá za hovadiny, tak tohle je minimum pro lidi.

Pravděpodobně nedostanou vůbec nic. Ženská prej nemá nic, uhradit to ani nemá z čeho, i kdyby ji k tomu odsoudili a Česká advokátní komora se k tomu taky nezná, i když může za to, že se to nezarazilo už v roce 2017, podněty měli. Jojo, krást ve velkým se vyplatí, ale zkuste jen jednou přečerpat třeba přídavky na děti.

Sarah01
Sarah01 02.10.2025, 10:54:30 xxx.xxx.11.197
rapotačka:

Já těm financím vůbec nehovím, ptám se proč se zrušila vinkulace u státního finančního ústavu? Tam bývaly finance v bezpečí.

Co myslíte státním fin. ústavem? Nic takovýho neexistuje. Může se použít bankovní úschova, ta je prý nejbezpečnější, ale taky nejsložitější a nejdražší., prý 0,2% z uschované částky. Mně to teda nepřijde zas až tak moc. Určitě lepší, než přijít o všechny peníze.