Aktuálně: 2 701 inzerátů263 233 diskuzních příspěvků19 191 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 12.08.2025, 19:21:12 xxx.xxx.162.253
Vahine:

Dneska mi přišly granule 2x3 kila, které baští 9 blonďatých kluků v Mělníku, mám v útulku na zítra domluvené mudlání, jedeme všichni tři, ale bělouš bude s páníkem opodál, aby si naše miluna nemyslel, že jde zase do útulku. Tak se těším, jedeme vlakem!!! 💃❤️

Obrázek

Budou fotky? Těším se. 🥰

Sarah01
Sarah01 10.08.2025, 23:28:31 xxx.xxx.162.253
Ph:

to je z ofiko stranek SCKNO - ale nevim, co je to za iniciativu. Cas od casu se neco takoveho objevi - je to u boxeru , u kniracu - nepokojeni  si chteji zalozit “svuj” klub. Ale ono to ma svoje pravidla zejmena, pokud to ma mit vazbu na MS

https://www.sckno.cz/zpravy/

OK, zajímalo mě, co a proč, z debaty pod příspěvkem jsem nebyla moudrá, má to na svém profilu paní Horká z Pohořelic.

Sarah01
Sarah01 10.08.2025, 22:18:40 xxx.xxx.162.253

Moje první fena GR měla pyometru cca v 9 letech, operovali ji hned, jak jsme ji přivezli na kliniku, vše probíhalo bez komplikací. Rány si vůbec nevšímala, krásně jí srostla, jizva nebyla skoro vidět. Už je to asi 12 let, fenka už tu dávno není, ale pamatuju si, že žádné problémy nebyly. Až do 13 let, kdy ji postihla mrtvice. Od té doby jsem měla další 4 feny a kastruju v 8 letech, i když fena není chovná.

Sarah01
Sarah01 10.08.2025, 22:07:41 xxx.xxx.162.253

Tak majitel už se ozval, chtěl jen vědět lokalitu, kde přesně jsem holuba našla.

Sarah01
Sarah01 10.08.2025, 21:07:20 xxx.xxx.162.253
Janae:

Tak pokud jste chodila na Faunu, tak asi víte, od koho očekávat jen trapné rejpnutí, neb jinak komunikovat neumí a kdo poradí. Však ta parta lidí je pořád stejná.

Je fakt, že jsem nečekala rejpnutí do gramatiky nebo čekala, ale od nekoho jiného. A ještě špatné rejpnutí do gramatiky.

Máme jednoho psa v rodině, zatím se jeví jako zlatíčko, ale je to bytový pes z většího města a mládí strávil na cvičákách, vyrůstá mezi dětmi.  Jde z něj respekt, ale je to moula a vítací pes. Chovku netuším. 

A pak z okolí znám pouze špatné příklady, kdy se nakonec pes utratil, protože to byla kousavá bestie. Pár let milý pes a pak mu dle majitelů přeskočilo. Ale to nebyli psi s PP, nejspíš něco přikříženého.

Nebylo to rýpnutí do gramatiky, bylo to vysvětlení, proč jsem si myslela, že je zadavatelka dítě. A od vás jako typické rýpalky to opravdu sedí. 😏

Sarah01
Sarah01 10.08.2025, 18:42:25 xxx.xxx.162.253
Anonymní:

Ano, vím, jak se správně zachovat v situacích, o kterých už vím, že k nim může dojít, od lidí, kteří si tím prošli a následně po konzultaci s chovatelkou. 🙂 Kdybych se nikdy nezeptala, nevěděla bych nic. ;) 

Každopádně, já jsem si sem nepřišla pro svolení, děvčata a dámy. 😀  Přišla jsem sem s jasnou otázkou na lidi, kteří měli/mají Rotvjlera, tak jak vypadá/vypadala puberta, co pes na ně třeba zkoušel, jde mi o ty situace, kdy to opravdu nebylo růžový, abych věděla, abych byla připravená, což rozhodně není na škodu, naopak. 

Nechápu ty narážky na mojí finanční situaci, a jak tenhle pes toho hodně sežere, veterina a tak dále. Je to úplně mimo, neptala jsem se na to. Abyste měly klidné spaní, moc dobře to vím, mám peníze, mám i čas a trpělivost, sílu a povahu, jakou to chce. ;) Mám i sebereflexi. 

Nic se tady ale koukám nezměnilo, chodila jsem už před lety na iFaunu, objevovalo se tam stejně toxické chování. Bylo by super si uvědomit, že když sem člověk přijde s otázkou na nějaké psí plemeno, byť jen jednou, na níž odpověď logicky nebude obsahovat popsání celého plemene a jeho potřeb a finančních nákladů, hned to neznamená, že je to dítě nebo puberťák, ale může to být člověk, který má zdroje informací jinde. 

Zároveň děkuji za normální, klidné odpovědi od Vás ostatních! 

A budu ráda za další NORMÁLNÍ odpovědi NA OTÁZKU, KTEROU JSEM POLOŽILA. Děkuji ☺️🐾

Ta já jsem si bohužel opravdu myslela, že jde o dítě, protože název plemena psa se nepíše na začátku s velkým písmenem. Pokud přijde Plaka, tak ta vám určitě relevantně poradí. Ale pokud už jste v kontaktu s chovatelkou, tak už to asi nepotřebujete. Přeju hodně štěstí a úspěchů s pejskem.

Sarah01
Sarah01 10.08.2025, 18:13:04 xxx.xxx.162.253
impact:

Kdepak. Všechno jsem si to tady z fleku vymyslela, abych si ukrátila nedělní odpoledne. Tvl. 🤦‍♀️ 😂

Obrázek

😲

Sarah01
Sarah01 10.08.2025, 12:29:09 xxx.xxx.162.253

Já bych teda řekla, že RTG je to nejmenší a nebolí to, tak proč ne.

Sarah01
Sarah01 10.08.2025, 12:27:18 xxx.xxx.162.253
BaLu:

Na mě ten člověk nepůsobí dobře. 

Obecně - dnes se každý cítí být odborníkem a musí sdělovat své myšlenky pomocí videa. 

V něčem má ale podle mě pravdu. Že každýho psa magora nepřevychováte. 

Sarah01
Sarah01 10.08.2025, 12:10:16 xxx.xxx.162.253
BaLu:

Jde o to pro jaké dítě. Pro některé dítě není vhodný ani plyšový pes, jiné dítě vychová psa lépe než mnohý dospělý.

A to je právě to, co nevíme, kdo se ptá.

Sarah01
Sarah01 10.08.2025, 12:05:33 xxx.xxx.162.253

Holky, já si myslím, že rotvík není plemeno pro dítě. 

Sarah01
Sarah01 09.08.2025, 13:45:12 xxx.xxx.162.253
Doron:

Cože?!?!

Někdo Vás ohrožuje?

Jo, bydlí tady v ulici, je zbavený svéprávnosti, každýmu se dobývá do baráku, předevčírem jsem viděla z okna, jak se dobejvá k sousedce odnaproti. Na ulici ho fakt potkat nechcete. Měla by ho hlídat maminka, ale ta se na to prostě nedívá realisticky a pořád ho omlouvá. 

Sarah01
Sarah01 09.08.2025, 11:49:28 xxx.xxx.162.253

Prosím, nevíte někdo ten odkaz na hlášení nalezeného holuba? Nemůžu to teď najít, vyhledávání mně tady nějak nefunguje, našla jsem včera mrtvého u nás na silnici, má kroužek, je z Polska.

Sarah01
Sarah01 09.08.2025, 11:39:59 xxx.xxx.162.253
acher:

Možná je dobré si přečíst co předcházelo tomu než začali točit video.

Dodal, že zvíře se k nim přiblížilo na pouhých cca pět metrů. „Vlk šel proti nám, vůbec se nebál. Šel po silnici u domů, kde jsou lidé na zahrádkách, kde jezdí auta. Kdybychom tam nebyli, tak by šel dál. Já měl strach o psa, tak jsem na něj zařval. Pes přiběhl ke mně a vlk sešel ze silnice a pak nás v klidu obešel. Jsem nemile překvapen jeho chováním,“ řekl Janďura s tím, že video zachycuje až okamžiky, kdy zvíře opustilo silnici.

To jsem četla, ale neviděla, to máte těžký, no. Kdyby to byl volně podíhající pes a někdo ho zastřelil, tak se zase vzedme vlna protestů, že ten pes nic nedělal atd. atd. Takže počítám, že konat se bude, až se něco stane.

Já se tady bojím jednoho konkrétního člověka, už mě začíná docela dost obtěžovat, ale nikdo s tím nic dělat nebude, dokud mně něco neudělá. A taky se mně to nelíbí.