Anonymní: Ano, vím, jak se správně zachovat v situacích, o kterých už vím, že k nim může dojít, od lidí, kteří si tím prošli a následně po konzultaci s chovatelkou. 🙂 Kdybych se nikdy nezeptala, nevěděla bych nic. ;)
Každopádně, já jsem si sem nepřišla pro svolení, děvčata a dámy. 😀 Přišla jsem sem s jasnou otázkou na lidi, kteří měli/mají Rotvjlera, tak jak vypadá/vypadala puberta, co pes na ně třeba zkoušel, jde mi o ty situace, kdy to opravdu nebylo růžový, abych věděla, abych byla připravená, což rozhodně není na škodu, naopak.
Nechápu ty narážky na mojí finanční situaci, a jak tenhle pes toho hodně sežere, veterina a tak dále. Je to úplně mimo, neptala jsem se na to. Abyste měly klidné spaní, moc dobře to vím, mám peníze, mám i čas a trpělivost, sílu a povahu, jakou to chce. ;) Mám i sebereflexi.
Nic se tady ale koukám nezměnilo, chodila jsem už před lety na iFaunu, objevovalo se tam stejně toxické chování. Bylo by super si uvědomit, že když sem člověk přijde s otázkou na nějaké psí plemeno, byť jen jednou, na níž odpověď logicky nebude obsahovat popsání celého plemene a jeho potřeb a finančních nákladů, hned to neznamená, že je to dítě nebo puberťák, ale může to být člověk, který má zdroje informací jinde.
Zároveň děkuji za normální, klidné odpovědi od Vás ostatních!
A budu ráda za další NORMÁLNÍ odpovědi NA OTÁZKU, KTEROU JSEM POLOŽILA. Děkuji ☺️🐾
Ta já jsem si bohužel opravdu myslela, že jde o dítě, protože název plemena psa se nepíše na začátku s velkým písmenem. Pokud přijde Plaka, tak ta vám určitě relevantně poradí. Ale pokud už jste v kontaktu s chovatelkou, tak už to asi nepotřebujete. Přeju hodně štěstí a úspěchů s pejskem.