Aktuálně: 2 751 inzerátů262 205 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 27.11.2025, 09:47:02 xxx.xxx.11.197
assil:

To, že většina chovatelů má chovatelský záměr a posun plemene a tyhle věci nula tu bylo vždycky a nejspíš vždycky i bude. Proto taky dříve u spousty plemen se mohlo krýt pouze tak jak vybral poradce chovu, dneska kdyby se to zavedlo, tak všichni budou kvičet o svobodě a tak. 

Právě, poradce chovu může jenom poradit.

Sarah01
Sarah01 27.11.2025, 09:42:21 xxx.xxx.11.197
Arosek:

Asi mozna i jo, ale urcite nejen ony. Tech extremistu je cim dal vic …

Na druhou stranu - kdyz vidim ceho jsou nekteri “chovatele” schopni, tak se mi taky otvira kudla v kapse. A to nejen u prvochovatelu, kde sice miminka jsou rozmazelna a vymazlena, ale chovatelsky zamer nula, vidina nejakeho chovu a posunu plemene do budoucna nula, zkusenosti nula, ale poradit si nenechaji, kryjou stylem “cim vic titulu, tim vic adidas” a za stenata si reknou jak za import z Australie. Nebo jako ted co resim - letity chovatel, stene v nove rodine problemy ne vinou rodiny a on ruce pryc, prachy zpet nedam a stene si strcte ☹️

To je právě to, že někteří lidi si dnes řeknou: OK, tak jo, půjdu do papírové feny, ty peníze teda dám, ale ta mně to pak musí vrátit na štěňatech. Tam žádnej chovatelskej záměr nikdy nebude, krýt bude první pes, kterej je napadne. Říkala mně teď kamarádka, že na poslední  OVVR jim přišli tři lidi absolutně nepřipravení, vůbec nevěděli, co je čeká, o disciplínách i o tom, co by pes měl umět, povědomí nula. 

A letití chovatelé, kteří jedou na kvantitu, si fakt štěňata zpět neberou, pro ně to končí inkasováním peněz při odběru štěněte. Ještě si možná, když má pes úspěchy, dají info s krásnou fotkou na stránky. Však už to znáš, to je ten styl “Já už jsem otočil/a abecedu, mám zkušenosti, tak co mě má kdo co poučovat”. A ono se stačí podívat do databáze psů, jedna a ta samá CHS kryje opakovaně max 4 psy podle toho, jaká je tam příbuznost. Pokud je tam příbuznost ve 4. koleně, tak už se to ani neřeší. Tady žádnej chovatelskej záměr nevidím a ani tam ve skutečnosti žádnej není. A nakrýt 3 feny, který mně doma zrovna právě hárají, jedním psem. 🙄

Ad ti extrémisti, taky mám pocit, že je jich čím dál víc, už se infiltrují i do skupin vyloženě jen s nabídkou PP štěňat. Z nekupuj adoptuj se stala jakási mantra, někdy bych řekla, že až fanatismus.

Sarah01
Sarah01 27.11.2025, 09:13:38 xxx.xxx.11.197
efe:

Něco takovýho, jako je Vasil, fakt nechcete. Ale jinak normálního mopslíka můžu jen doporučit, na neustálé pronásledování páníčka, fyzický kontakt v jakékoliv situaci, dělání šaškáren a prdění a funění do obličeje jsou naprosto ideální!

Jenže on je hezčí, než jsou normální mopsle. 🥰 Samozřejmě povaha, chápu. 

Sarah01
Sarah01 26.11.2025, 18:59:24 xxx.xxx.162.253
efe:

Dneska jsme opět trochu pocvičili, šlo mu to  jako včera. A potom se stalo něco nevídaného. Vyskočil ke na křeslo na klín a USNUL! Poprvé po roce a půl, co je u nás ❤️

Obrázek

Božínku, je krásnej. Já si na starý kolena asi pořídím něco takovýhoto, to je tak roztomilý. 🥰

Sarah01
Sarah01 26.11.2025, 15:35:02 xxx.xxx.162.253
janaa:

Ali,kvůli trošce řepy nebo petržele určitě nebude dělat louže doma. Jinak rozbor moči je fakt to naprosto prvotní,co se snad při podobných problémech dělá. Naprostej základ. Pokud by se nic nenašlo ani tam,tak pak podrobný sono

Dobře, díky, zkusím tu moč ráno nějak chytnout, ať s tím jdu už rovnou zítra.

Sarah01
Sarah01 26.11.2025, 15:33:39 xxx.xxx.162.253
Tenurri:

Já tedy teď sociální sítě extrémně omezila…ale sledovala jsem už dřív, že určitá sorta lidí už odsuzuje chovatele s PP taky jako množky (bez ohledu na nějaký individuální pohled), protože v útulcích je psů a koček bez domova až až a cokoliv, co se “produkuje” nad rámec těch psů co hledají domov jsou množky a hotovo a nemá se kupovat ani zvíře s PP. Jen útulek nebo nic.

Jo, přesně toto jsem měla na mysli. Dokonce v jedné skupině začala jedna taková nadávat i pánovi, který se mnou diskutoval, ať se se mnou nebaví. Přitom ten chlap měl psa NO bez PP z nějakýho pofiderního chovu. To je asi teda v pořádku. Zřejmě útulky se plnit můžou, protože se to omluví nezodpovědnýma lidma nebo nechtěným nakrytím a ti psi se musejí chudáčci stůj co stůj zachránit. Jako měla jsem záměr si ještě nějakýho takovýho do důchodu pořídit, občas někde s kamarády na společným venčení PP psů má někdo i docela milýho křížence z útulku. Ale pokud se do mě někdo takto naváží, tak si radši pořídím určitý plemeno s PP, jen nějaké menší. Nakonec po šedesátce mně z útulku psa už stejně nikdo nedá.

Sarah01
Sarah01 26.11.2025, 15:21:28 xxx.xxx.162.253

Hlásím, že já na PC normálně tužku mám. A na mobilu teď taky. Zřejmě to bylo pomalým načítáním.

Sarah01
Sarah01 26.11.2025, 15:19:15 xxx.xxx.162.253
Bodlinka:

lege artis krokem je analýza moči, minimálně její specifické hustoty.

Takže asi nezbude nic jinýho, než ji nějak nachytat předpokládám. No, to bude výzva. Jinak co se týká barvy, tak je normálně žlutá, takže mi nepřipadá, že by byla nějak moc zředěná, že by tedy pil až moc. 

Sarah01
Sarah01 26.11.2025, 15:17:12 xxx.xxx.162.253
eva:

Že vám do toho vstupuji - červená řepa je močopudná, ale to asi víte..

Ano, vím, a petržel údajně taky. Ta řepa už je v masové směsi, tak právě zvažuju přejít na jinou.

Sarah01
Sarah01 26.11.2025, 15:15:35 xxx.xxx.162.253
Vahine:

A co ten urinal akut, pomáhá to už trochu nebo vůbec? Teda, jestli se to dá ta pár dní už hodnotit…

To sono hste říkala, že vet má, nezkusíte? A ta úplavice, co tomu vet říkal?

Ano, dávám ho pořád a zdálo se mi, že snad nějaký účinek to má, než jsem dnes přijela v 11 domů, miska s vodou prázdná a v pokoji louže. ☹️ Přitom už dva dny byl klid. S veterinářem jsme se o tom bavili, takže o této možnosti ví, dnes jsem řešila ten bojler (už je hotovo, jupí, dnes večer bude konečně teplá voda 😄), takže na konzultaci, jak postupovat dál, tam pojedu zítra. Říkal mně, že nechal udělat všechny možný testy, tak uvidíme.

Sarah01
Sarah01 26.11.2025, 15:09:52 xxx.xxx.162.253
eva:

Vánoce jsou hlavně kvůli dětem, kdybych neměla vnoučata, asi bych nic nezdobila a nenakupovala, max. tak adventní věnec…vánoční úklid a šílenství jde mimo mě….zajdu na výstavu, na koncert, do přírody, pletu, koukám na telku…něco upeču, ale nebaví mě to, nejradši bych nepekla nic..🤔

Tak to mám úplně stejně, Vánoce jsem vždycky měla ráda hlavně kvůli dětem, teď teda kvůli vnoučatům a moc se těším na ty společně prožité chvilky. Pečení taky zrovna moc nemusím, jenom kvůli atmosféře. Loni jsem teda nějaké domácí pečené pečivo koupila a musím říct, že to nebylo ono, něco nám ani úplně nechutnalo, tak letos chci něco splácat sama. I kdyby to měla být jen nějaká buchta k odpolední kávě.

Sarah01
Sarah01 26.11.2025, 10:34:50 xxx.xxx.11.197
impact:

Jinak to tažení proti PP psům v poslední době od některých lidí je taky napřesdržku. 

Jen tak na okraj. Já třeba mám problém doporučovat psy s PP už jen proto, že tam není od chovatelů adekvátní odezva. Člověk neustále propaguje psy s PP a když pak má nějaký chovatel nasdílet psa z útulku, tak děsnej problém… 

Samozřejmě ne všichni, ale obecně to takto vnímám a setkávám se s tím stále dokola . 

Tak já s tím problém nemám, sdílím úplně běžně.  Hlavně teda retrívry, to se přiznám, protože primárně mi jde o ně, ale pokud mě nějaký pejsek chytne za srdíčko, tak taky. Nesdílím bezhlavě všechno, protože takový profily, jak už mám zkušenost, lidi po čase přestanou sledovat. Ale dost často se teď setkávám s tím, že u videí nebo příspěvků se štěňaty chovatelů s PP se objeví nějaká ženská, která začne dost nevybíravě sprostě chovateli nadávat do množek. A přitom jsou to většinou vrhy A a ještě vymazlený doma na gauči. Je to o lidech. A pokud prostě nechci psa z útulku, tak mně sprostý nadávky nedonutí, tak to je.

Sarah01
Sarah01 26.11.2025, 10:00:44 xxx.xxx.11.197
Arosek:

Presne tak. Maximalne si ti lide, kteri uz o problematice neco vedi, utvrdi svuj nazor. Ale s vetsinou to nehne - proste videj chudacka pejska a maj zatmino v mozku ☹️

Prikladem znama. Mela sve dva psy, vcelku pohodare, trochu rozmazlence, ale v dobrym. A nutne se zamilovala do rumunskyho psa a aby toho nebylo malo, rovnou do dvou. Jedno “asilabrador” druhy vorech par excellance. 
Poslala mi tehda video, pry co si myslim o povaze … rekla jsme ji, ze podle dvouvterinoveho zaberu na kterem ten pes (labuna) byl, bych rekla, ze je zlutej a lezi. Prej hahaha …

Dovezla sem oba, za prachy, za ktery by mela papirovy stene. Vorech 25 kg strachu, odmital byt jen vylezt z boudy, panika, krec, hysterak z voditka, obojku, vseho. Posr… a pochc… strachy. Jela jsme tam, ukazat ji co s tim. Pes nastesti mladej, vcelku ucenlivej, takze rychle chape a bude (pri nejak nastavenych pravidlech) fungovat. Jen teda zazivani ma uplne naprd. 

Labuna dorazil o 14 dni pozdeji. Zdravotne zadna slava, zhnisanou nohu chvili vypadalo ze budou snad muset amputovat, nakonec zabral nejakej desnej driak atb. A povahove … no, on v tom nekde davno probehl ocividne nejakej pastevec, takze z pohodove labunky je pes s nazorem …

Ja tomu rikam “rumunske kinder surprise”

Panebože, ani zadarmo ne, když už adopce, to si radši vezmu nějakýho zdejšího dědouše, který začal být na obtíž. A i papírovej se dá sehnat občas. Jinak to tažení proti PP psům v poslední době od některých lidí je taky napřesdržku. Já prostě už ve svým věku radši papírovýho psa s určitou povahou, než takový překvapení.

Sarah01
Sarah01 26.11.2025, 09:32:02 xxx.xxx.11.197

Tak výsledky mám až dnes ráno, včera byl veterinář u doktora a neordinoval. Všechno je prý v pořádku, jsou jen zvýšené eozinofily. Mám odčervit a zbytek budu konzultovat až zítra odpoledne, protože dnes mi přijedou vyměnit ten bojler. 

Může tam být i nějaká alergie. Teď aktuálně nemá kožního nic, i když v létě trpí na ty hotspoty, nejspíš to tedy s tím bude souviset. Taky trpí dost na psincák, měl ho myslím za život už 3x a dost ošklivý, ale poslední 4 roky ho neměl, zatím se nám úspěšně daří mu vyhýbat, jednou jsem ho nechala očkovat a pravidelně dodávám vitamíny . Myslíte, že by pomohlo posilovat imunitu nějakými doplňky s betaglucanem? V zimě dávám pravidelně multivitamín od Giomu, každý den má v misce červenou řepu, sem tam jabko. Došla mně mořská řasa, tak tu musím koupit a ještě mě napadá ostropestřec.

Sarah01
Sarah01 26.11.2025, 07:01:56 xxx.xxx.11.197
impact:

Já se upřímně divím té majitelce Sisi, že si dovolí lézt do televize a kňourat tam, že jim dvakrát utekla. 🤣 

Ke Karlu Bobálovi chovám hlubokou úctu, ale ty otevřený dveře od cvingru a fena přímo před nima - to ve mě taky nevzbuzuje moc velkou důvěru. Stačila by pikosekunda a neudělal by nikdo nic. 🤐

Jinak asi nic novýho. Že je to byznys víme všichni, ale zájemce to stejně nezajímá a silně pochybuju, že reportáž něco změní. 

Tak já si taky myslím, že to nic nezmění a byznys pojede dál. Pro někoho je vzít si takového psa snad jakýsi životní poslání, za který by měli být obdivovaní. Některé ženské mně prostě připadají úplně pošahané, když to tak na FB občas čtu.

Sarah01
Sarah01 26.11.2025, 06:55:45 xxx.xxx.11.197
Sardullah:

My máme jedinej problém… malou postel… resp. s berbetama jsme se tam poskládali v pohodě… asi jak byli dvojčata a spali tam se mnou hned od začátku, tak měli systém, jak si lehnout a nevadili si tam.

Máťa s Ginou jsou takoví nějací neskladní nebo co a i když si tam poleháme všicí 3, tak za chvíli se jeden pes sebere a jde pryč.

Potřebovali bychom ještě jednu postel, ale ta se mi do ložnice nevejde.

Pelechy by se nám ani do obýváku nevešly… není pomalu kam šlápnou. ..všude jsou Máťovo plyšáci.

My plánujeme v příštím roce ty pokoje přestěhovat, synovi bych nechala celé podkroví a já bych šla dolů do “psího” pokojíčku, protože oni v něm stejně sami nechtějí být a v noci by aspoň nemuseli běhat po schodech nahoru a dolů. Jenže manželská postel se tam nevejde, bohužel. Možná jen o něco širší by mohla být, třeba těch 120 cm a nebo do L. Tak uvidíme, jak to nakonec vyřešíme. Tři psi a já se na jednolůžko prostě nevejdeme.

Sarah01
Sarah01 26.11.2025, 06:24:21 xxx.xxx.11.197

Taky ráda odhazuju a dnes po návratu z práce mě to čeká, ráno jsem jenom proházela koleje, abych vyjela.

Sarah01
Sarah01 25.11.2025, 20:07:57 xxx.xxx.162.253
Vahine:

Ani mě se editování nezobrazuje, ale je tam, jenom není vidět. Něco se poondilo. Když kliknete na to místo, kde bývá, zeditujete v pohodě.

Potvrzuji, mně taky, ale jen na mobilu.