kometa:Mně spíš zaujala PP shiba inu za 6 000. A fríský kůň za 30 000 - toho jsem nahlásila jako podvodný inzerát.
To je určitě podvod jen za 6 tis.
kometa:Mně spíš zaujala PP shiba inu za 6 000. A fríský kůň za 30 000 - toho jsem nahlásila jako podvodný inzerát.
To je určitě podvod jen za 6 tis.
Německý ovčák bez PP za 7 tisíc, to je běžná cena?
Vahine:Cherrynko, hodně zdravíčka a veselí Tobě i celé smečce🍀 copak je v tom dortu dobrého? Když se na to všichni vrhli, tak už dortík asi není 😜
Hezká fotka, je vidět, že ji dort zaujal 😃
Je to rýže s mletým hovězím. Dostali všichni tři stejný díl. 😊
Sice už pozdě, už bude končit, ale na dvojce je dnes Anthropoid.
Sardullah:Tak u štěňat se přiznám, že to vezu na zadním sedadle v košíku…teda já sedím v zadu se štěnítkem.
My jeli po dálnici z Prahy, tak já vzadu se štěňátkem v přepravce, kvůli bezpečnosti.
Cherrynka má narozeniny, 6 let.
Spousta lidí vozí i dnes psa volně nebo dokonce na klíně. Já si před 6 lety vezla štěně v přepravce a spousta lidí se tomu divila, že jako proč.
Plaka:Když já z něčeho nemám dobrej pocit a nevydržela bych čekat, šla bych preventivně na sono. To neukáže třeba vůbec nic, ale dušičce se uleví a feňule se zvesela rozhárá. 🙂
Edit - psi právě na skryté hárání vůbec nereagovali, to spíš feny domácí vnímaly, že něco probíhá.
A jak to daly feny najevo? Mně připadá právě, že jaksi žádná změna v chování….
Orionka:Dlouho jsem tu nebyla…..tak popořádku: prosím nenazývejte pokrok rozežraností. Elektřina, asfalt a telefon už jsou standardem i v Banátu u naší české komunity. Je zvlaštni, jak máte posun v chovu psů za normální, zatímco posun v chovu lidí ne. Moje babička snídávala lámáníčko - tvrdý chleba nadrobený do melty. K tomu a petrolejkám se asi vracet nechceme. Pardon, petrolej je asi drahý. K loučím ?
To jste mě špatně pochopila a vložila mi do úst to, co jsem nikdy neřekla. Dost požadavků a nároků rozežranost je (proto i píšu: netvrdím, že všichni) a vůbec to není o elektřině, asfaltových cestách nebo telefonech. nebo o té hliněné podlaze, jak uváděla lesní žínka. To jsem jen uvedla k rozdílu, jak to bylo tehdy a jak dnes a že to prostě nelze srovnávat, protože je úplně jiná doba. I dnes lidi často mají důvody, proč nechtějí za jídlo vydat víc, a ano, někteří opravdu nemůžou. Rozežranost je podle mě vyžadovat od města nárok na bezplatné parkování a spousta podobných požadavků. A je to podle mě třeba taky potřeba mít psa určitýho plemena a nejlíp zadarmo. Proto kvete byznys různým množírnám.
U nás se teď aktuálně řeší prodej budovy pošty, Česká pošta nemá na to, aby za 30 milionů historickou budovu rekonstruovala, tak ji za polovinu nabízí k prodeji. A občané požadují, aby ji město koupilo, zrekonstruovalo a provozovalo v ní muzeum. Když nemá peníze ani na ten parkovací dům.
Sardullah:Tak si třeba dotyčný nevšiml datumu… mě už se to kolikrát stalo, že někdo vytáhl starou diskuzi a já taky reagovala na něco, co už nebylo aktuální…
Jani, ale vždyť je to tady v této diskuzi napsáno několikrát v příspěvcích, že ty nabídky jsou staré, už 2x to psala Varaxi. Já nevím, ti lidi asi trpí selektivní slepotou nebo co.
Miloslav Pšád:Dobry den je inzerat poraad aktualni?
Jste normální? Po 7 letech těžko.
Bobca:jediné kvítko,co tu teď mám je lopatkovec-spatyfilum..takhle kvetlo,než jsem odjela..ale úplně uschlo..to taky vydrží hodně..sklopí listy,jak se zalije,do pár minut se zvednou..Ano kalanchoe je odolné,pak gloxinie se sametovými listy-tu jsem si množila rozřezáním té cibule napůl…tchýnin jazyk je taky nezničitelný…a zelenec měla švagrová hezčí-říkala,že ho zalije,až jí nakope do zadku,když jde kolem🤭..já měla u něj věčně hnědé špičky…
Taky ji mám a je to takovej super upozorňovač, že se mají zalít všechny kytky, když svěsí ty listy. 😀
Plaka:Nemohla odhárat skrytě? U bývalé feny se mi to po druhém vrhu stalo. Ale zase je fakt, že fenčí smečka zaznamenala i to skryté hárání.
Počkala bych. Nebo pro klid na duši udělat sono, zda je vše v pořádku.
Děkuju, nevěděla jsem právě, jestli sono nebo vzít krev na nějaký rozbor, nikdy jsem to neřešila. Odhárat skrytě asi nevím, to by mělo být cca před dvěma měsíci, kdyby dodržela ten interval 8 měsíců, ale nevzpomínám si, že by pes nějak reagoval, to bych si všimla. S veterinářem jsem to právě už řešila, ten navrhnul ještě počkat nebo vzít krev a udělat případně test na progesteron , ale že to nejdřív zjistí, jestli to má smysl, a nakonec mi volal, že je to blbost.
Mám dotaz. Fena mně po porodu ještě nehárala, je to už 10 měsíců. Zatím takový dlouhý interval mezi háráními ještě nikdy neměla, vždycky nejvýš tak 8 měsíců, poprvé ale hárala až ve 14 měsících. Co myslíte, mám nechat udělat nějaký vyšetření a jaký se vůbec dá udělat? Nic na vyvolání dávat nechci, ale nemám z toho prostě dobrej pocit. Možná, že zbytečně plaším…
A hlavně ten Radeček je alespoň trochu známá osoba, kdežto zkuste si jako normální běžný člověk někde stěžovat.
Já jsem sice zatrhla první možnost, ale tohleto se mi asi líbí víc, aby si zakladatel vlákna mohl vybrat, jestli budou moct přispívat i anonymové nebo ne. 👍
Bobca:no nejsou boží😇🤗..se na ně nemůžu vynadívat..🐕.ty úsměvy..ta podoba..to si nedokážu představit takovou partu mít doma..
Děkuju, Bobčo, za každých okolností vždy výborně naladěni. 🥰
lesnizinka:Sarah, ještě se vrátím k tomu, jak jste psala: asi víte, jak tehdy lidi žili? Jo vím, vzpomněla jsem si zrovinka na to, když jste psala o nedlážděných ulicích. Byli jsme s bráchou o víkendu ve skanzenu. A mamka vyprávěla vnukům, jak chodila k babičce, která měla ještě v domečku taky hliněnou podlahu, jak byla ukázka tam. Mamka je ročník 52, takže skoro v roce 1960. Já to samozřejmě z jejího vyprávění znám dávno, jen jsem o tom blíž nepřemýšlela. Teď jim říká: pamatuju si, jak jsem ji umývala. Umývala?!?😲A to jak se jako umývala udusaná hlína? ,,No, ona byla taková právě vodou vyleštěná do hladka. Ale musela se často kropit a umývat, aby neprášila." To jen tak vsuvka, pro zajímavost🙂
Jj, myslela jsem to tak, že když jste ze vsi, tak to víte od maminky, od babičky. Já to jako dítě hrozně ráda poslouchala a vždycky mně to připadalo hrozně moc dávno, ale taky že lidi měli menší nároky a byli si nějak blíž.
assil:Jo a máme tu nějakých 400 plemen a ti allroundi jistě znají všechny standardy nazpaměť. Možná si ho tak přečte než jde do kruhu. Ono jako co může o plemeni vědět člověk, který ho ani nikdy nechoval a ani nevlastnil. Je to prostě celý nastavený špatně.
No, a pak to vypadá tak, že jeden mi řekne, že je fena tlustá, druhý, že je hubená. Prostě se na to kouká standardem plemena, který sám chová, a může mít nastudováno, co chce. Na takové rozhodčí už nejezdím, plemeno má posuzovat ten, kdo ho sám chová.
Verun:Marcelamax: Jsem si tak k večeru na vyjížďce přemýšlela o tom vašem problému. Jako Sardullah bych se asi na to prostě vyprdla a krmila tím, co psina snese. A teď proč to PSOVSKÉ UPRAVENÉ snese? 😏 a PSOVSKÉ SYROVÉ ne. (vnitřně prokleplá je a psala jste , že nekrmíte masem v lidské kvalitě- z Kaufu třeba, tedy kupujete v psích ešopech) Hm, na to bych se asi zaměřila, a že to druhém psu nevadí ? , má jiné trávení, víc , míň enzymů a.t.d. dosaďte co chcete)
Moje bulina sežere všecko, má k dispozici všecko- maso syrové, vařené, s kostma, svalovinu, pečivo, ovoce zeleninu, granule, levné kočičí konzervy-z psích má průser. 🙄a kočičí jsou levnější…něco vyžebrá, samozřejmě že “zdravé” to není, ale já se taky nežinýruju…
Veše fena teda taky dá všechno, krom tedy masa z barfšopu. Co zkusit jinou kvalitu masa, náročné to vůbec není- spíš výhoda, že je furt kam pro všechny šáhnout, koupím kuřata na akci, naporcuju do mrazáku- stehna/ prsa, kostru rozmlátím sekáčkem psovi s nějakou přílohou(musím hned jinak by chtěl manžel vývar😉) , a postupně vytahuju pro nás , pro psa, nebo kupuju obden, občas nějaká sleva na žaludky, kuřecí skelety… vaše fena je poloviční oproti mojí, to nebude drahé a stejně si furt myslím, že barfšopy jsou předražený, i řezník má kuř. skelety (masité) za dvacku kilo…vepřová srdce, jazyky, držky(to se manžel vždycky těší na polívčičku a ono 💩) do stovky za kilo. v Kaufu věčně akce na vepřový bok, žebra, kolena…i syrová makrela se dá koupit ve slevě. pokud máte mrazák mají i akční mražená velká balení kuř. čtvrtek …
Zkusila bych to vyměnit. Nebudu rozebírat kvalitu barfšopovýho masa, nekupuju, tak nevím jak o vypadá teď , kdysi hodně dávno jo a bylo to prostě “maso pro psa”….
PS: manželovi ublíženo nebylo, polívčičku má vždycky(pes má krky, manžel krkovou kuřecí, pes má žaludky, manžel drůbkovou …a tak dále. )
Maso z barfšopu je furt maso pro psa, podle mě, do druhýho dne, když ho necháte rozmrazený v ledničce, tak mně smrdí, psům teda ne. Na to, jaká je to kvalita, je to drahý.