S tím odčervením pokonzultujte s doktorem, já myslím, že teď to nemá naslepo smysl. No ale kopro by se udělat mohla, případně na jejím základě odčervit cíleně.
Jinak nějakou virozu nebo bakterku může chytit úplně snadno. Vyčistíte venku pelechy venkovankám, přijdete domů (i třeba mokrá po dešti), a rukavice, oblečení, boty… jak se zavleče ptačí chřipka do haly, že.
Napsal si někdo, na starej kůl, prostinkej nápis, válka je vůl. Před kůlem stojím, čepici smekám, v očích mám slzy a pak si klekám. Modlím se za ty, kteří ten kůl, nevidí a nečtou, že válka je vůl …
Mně přijde čas strávený na STK čučením na lidi, co dělají to, co já dělám co týden (oblejzání auta a lomcování za věci, které by mohly upadnout…), naprosto promarněný. Tak platím servisáka, aby tam s tím jezdil. Servisák za mě nabízí i všimné, což bych já nedokázala, takže mi před pár lety dvě auta ze tří prošla tímto způsobem. Vzhledem k tomu, že se jednalo o emise, je mi to srdečně u zádi.
No tady je krásně vidět, že do chovu nejsem. Mezi komáry by mě teda nedostal ani pár volů! Chčije a chčije mi neva, tuplem na vodě, kde jsem stejně furt voráchlá.
Jakápak neřešitelná situace, prostě vyměníte sedlo 🙂 Pozvete někoho, kdo tomu rozumí, aby vám řekl, jaké potřebuje poník na sedle vlastnosti (typ polštářů, typ kostry, komoru, délku sedla, atd.), a pak takové sedlo pořídíte a necháte docpat podle poníka. V horším případě pořídíte více či méně na míru, no. Třeba vám ten odborník řekne, že jen blbě sedláte a jinak je sedlo cajk… Jak vlastně víte, že je všechno padnoucí tip ťop?
Tak však projekt je, schvalovací řízení taky, ale když se to projektuje na oko a schvaluje to někdo, kdo tomu nerozumí, jen mu ukážou “tady podpis”, tak pohoda 🙂
Canko, necpěte ho do sprchy, namočte si ručník a prtku mu odmočte a umejte tím ručníkem. Pouvažovala bych o ostříhání chlupů nebo oholení, když je to takový problém. Aby se to lépe čistilo, no.
Nějaký mikrobiologický rozbor se dělal nebo ne? Teď vedle marcelaamax má u fenky zánět žaludku, tak by možná nebylo od věci prověřit i takovou možnost…
Nemám tucha, poradí znalejší 🙂 Třeba by Rezzy nevadilo, kdyby to nebyly úplně přebornice 🙂 Jako… asi pořád lepší než křepelky nebo běžci, ne? (nevím, kolik toho nanesou, ale mám nějak utkvělý pocit, že obojí nese nějak jen sezonně?)
Edit, teď čtu: běžec na tom bude s roční snáškou jako ta rousná přibližně. No, ty křepelky jsou v nosném typu produktivní jako normální nosnice slepičí, to teda čučim, ale nemusí se jim k tomu výrazněji přitápět, na rozdíl od slepic?
Počkat, proč by měli krást všichni nebo nikdo? Voličům se líbí sestavení, že většina maká a je poctivá (k poctivosti nucená) a menšina ve velkém krade 😀 Až já si nakradu, taky se mi to bude líbit!
Asi to jedí ale tepelně upravené, ne? Mám dojem, že tepelná úprava se šťavelkou něco udělá. Aha, tak ne tepelná úprava jako taková, ale spíš to, že se při tom louhuje ve vodě, když tu vodu teda pak psékovi nedáte.
Kyselina šťavelová se vyskytuje v mnoha druzích ovoce a zeleniny. Váže minerální látky, zejména vápník a železo, do nerozpustných a nevyužitelných komplexů. Vápník navázaný na kyselinu způsobuje v ledvinách ledvinové kameny. K tvorbě ledvinových kamenů může docházet, je-li současně nedostatečný příjem vápníku a vitaminu D…