Aktuálně: 2 467 inzerátů • 292 747 diskuzních příspěvků • 21 460 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 04.09.2023, 06:43:10 xxx.xxx.198.226

Tohle není poradna ale diskuse.

V poradnách se příspěvky mimo téma administrátorsky likvidují, případně jsou to poradny placené, kde každý příspěvek stojí peníze, takže si každý rozmyslí tam plácat “jen tak”.

⋮
Buggyra
Buggyra 31.08.2023, 06:57:51 xxx.xxx.198.226

Do pračky ne, ale do myčky 🙂 A pak důkladně vybrat sítko, které zachytává zbytky…

⋮
Buggyra
Buggyra 30.08.2023, 08:17:49 xxx.xxx.198.226

Tak dneska odpoledne (teda zatímco budeme v bazénu) se to má otočit a má být lépe pak už do konce týdne. Jako klidně bych si zase dala nějaké ty tropy 😀

A my máme koňský tábor, takže odjezdit budou muset haranti ještě v dešti, bohužel. Když je odpo ten basén.

⋮
Buggyra
Buggyra 30.08.2023, 07:50:49 xxx.xxx.198.226

Já teď sloužím jako vedoucí na dětském táboře a to pršavo a 13 stupňů přes den, to je teda za trest. 

Včera jsem táhla domů asi deset kilo dětského šatstva a čtvery promočené botasky na vysušení, z jedněch vyloženě odkapávala voda, tak ty se neusušily, no… mňam.

Já po táboře posedávám a pobíhám v zimní oblečeňové sestavě, páč jinak bych asi lehla.

No a dvě děti nám skuhrají jak zasloužilí tuberáci a další se jistě radostně brzy přidají.

Dneska odpoledne je v plánu bazén. Tak to je zrovna něco, co bych klidně z programu tábora vynechala. Eh.

⋮
Buggyra
Buggyra 29.08.2023, 10:56:14 xxx.xxx.198.226

Jo Nikča je Canka, tak to tedy také přeji vše nej, hlavně zdraví zvířatům (jo, lidem taky…).

⋮
Buggyra
Buggyra 29.08.2023, 10:49:30 xxx.xxx.198.226

Komáři jsou děsné zlo, já je řeším moskytiérou nad postelí. Mám obří moskytiéru zavěšenou na lustru, má takovou obruč, takže trochu tu záclonu sama ta obruč odstává, ale ještě k tomu to mám různě přichycené k vyvýšeným místům kolem postele, takže na posteli (manželská) mám místa na rozvalování. To je velmi komfortní.

⋮
Buggyra
Buggyra 29.08.2023, 06:50:40 xxx.xxx.198.226

Děvčata, vše se snažím číst, ale něco prostě musím přeskakovat, jste příliš plodné a já se tu ukáži teď příliš zřídka.

Dělám vedoucí na dětském táboře, naštěstí místo obvyklých 30 máme jen 12 dětí, takže pohodička, ale být tam stejně musím 🙂 

Taky jsem parádně prochladla, naštěstí ne zmokla, neb s sebou teď všude tahám pláštěnku, ale i prochladnutí je za odměnu. Dnes již poučena s punčochama pod tepláky a v holinách místo nízkých bot. Na akutní prochladnutí mi hodně pomáhá čerstvý korbel horkého čaje s citronem a cukrem/medem, ale vypít opravdu co nejteplejší, to je vzpruha, a počínající škrábání v krku to zpravidla potlačí 🙂

Teď u nás od soboty soustavně pršelo, ale zítra se to má obrátit v lepší, podle předpovědi. Ráno deset stupňů a pršení teda nic moc.

A nehádejte se mi tady 😛 Mějte se rády, užívejte života, zvířátek a buďtež zdrávy.

⋮
Buggyra
Buggyra 28.08.2023, 06:46:13 xxx.xxx.198.226

Nejspíš zaseklá klávesa “end”, “page down” nebo šipka dolů.

Vyklepte z klávesnice sváču 😀 A pak tyhle inkriminované klávesy promačkejte.

Jinak lze samozřejmě přestat používat laptopovou klávesnici a koupit si za dvě stovky nějakou externí (nebo vypůjčit ve škole nějakou nepotřebnou). Ta laptopová se dá i vypnout, pokud by to zlobilo hodně, to už by musel poradit někdo, kde přesně to nastavení je.

⋮
Buggyra
Buggyra 25.08.2023, 13:07:08 xxx.xxx.198.226

Zrzavci, to vás ale z nespolupráce neosočuje iF, nýbrž ten “seznamácký” program, resp. “mapy.cz” program. Ten si u jiné firmy tu spolupráci fakt ověřit nemůže… To byste musela napsat do iFauny, ať vám pošlou potvrzovací mail, že jste u nich měla registraci 🙂 A ten pak přeposlat na tenhle automat, aby vám tu recenzi odklikli jako platnou.

⋮
Buggyra
Buggyra 25.08.2023, 12:43:43 xxx.xxx.198.226

Jen jestli je to stejné IČ, jako měla původní iFauna 🙂 Pokud jiné, tak s touhle firmou jste smlouvu neměla…

⋮
Buggyra
Buggyra 25.08.2023, 11:53:00 xxx.xxx.198.226

Jako desinfikovat se dá třeba i obyčejnou čistou vodou. Chemii bych se do tlamičky ptákovi bála, protože neznám, co to udělá, ale třeba to sádlo, vodný výluh z máty, jistě by se něco našlo.

⋮
Buggyra
Buggyra 25.08.2023, 09:12:44 xxx.xxx.198.226

Tak ony se chovatelsky mohou ovlivňovat u těch psů ty rázy plemene. Třeba u NO jednotlivé barvy, výstavně a pracovně vedené linie. No a pokud to klub uzná, tak stejně jako u koní může vybrat pro plemenitbu v podstatě jakéhokoli jiného psa, který zlepšovatelsky (ať už v jakémkoli směru) zasáhne do plemene. Stejně jako u koní se do plemenitby pro různá teplokrevná plemena zařazovali různí plnokrevníci nebo úspěšní polokrevníci a nebo úplně noname koně v typu.

⋮
Buggyra
Buggyra 25.08.2023, 08:53:13 xxx.xxx.198.226

Mám pocit, že se na iF psalo, že se má s porážkou počkat, až peří “dozraje”, aby se to lépe škubalo, ale nevím, zda se to netýkalo hus. Ančovička či jiní znalí jistě poradí 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 25.08.2023, 08:46:45 xxx.xxx.198.226

Mno jo, 160 korun za týden, já na granulích utratím 50 korun za týden plus zbytky, které bych jinak vyhodila. Kdybych byla hodná, ještě můžu za padesát koupit masa, ale to by Kocour vypadal tak

⋮
Buggyra
Buggyra 25.08.2023, 08:39:29 xxx.xxx.198.226

A jestli vám jde o to, dozvědět se něco o chladnokrevných plemenech jako takových, tak asi nejlíp zajet si na nějakou výstavu a podebatit s lidmi od těch koní - co třeba Lysá. Tam jich pár bude.

⋮
Buggyra
Buggyra 25.08.2023, 08:38:07 xxx.xxx.198.226

V r. 2015 tu byli evidovaní dva jedinci, podle nějakého reportu nějakého svazu zemědělců. Nemyslím, že by se od té doby něco změnilo. Na SK nemají jediného plemeníka toho plemene, pouze pár Poláků, kteří to jsou ochotní připouštět. Zkuste si zavolat na svazy chovatelů belgika a norika, jestli vám k tomu řeknou něco bližšího, dají kontakt na chovatele třeba. Nakonec posuzovatel chladnokrevných koní by vám mohl dát ty nejvíce fundované informace.

⋮
Buggyra
Buggyra 25.08.2023, 08:31:50 xxx.xxx.198.226

V zásadě souhlas. Pokud chci psa s PP podle nějakého spolku (neřeším, že se plemeno jmenuje stejně nebo jinak), tak prostě nemůžu koupit psa bez PP a nebo s PP od jiného spolku, protože to není pes uznaný podle toho spolku, podle kterého já to chci. Tak je to jednoduché 🙂

Můžu říct - když nemáš papíry xy, tak nemáš příslušníka plemene podle xy 🙂