Doron: Tak my jsme dneska poprvé začali cvičit s trenérem , dopřávám si ten luxus..., bude k nám jezdit jednou týdně, na dovolenou letos nepojedu, tak aspoň ztratím peníze takhle :).
Takže nastává seriózní cvičení poslušnosti, čtyřikrát denně pět minut :))).
Beru teď ven každýho kluka zvlášť, abych i s velkýma trochu pocvičila.
Uvědomila jsem si, že musím nějak vymyslet, jak budu chodit se třema psama najednou, jak si je mám poskládat k noze jako :)?
Gučák vedle malýho Frama nechce, tak asi u levý nohy Dorouš a Fram a u pravý Guča. Ale zase Dorouš chce ( a je zvyklej) být blíž k noze a Fram zase ještě u nohy chodit neumí... No tak asi zavedu nový pokyn " spolu" a nechám je, aby se nějak poskládali, velký navolno a malej zatím na vodítku ... Mám to starosti.. :))).
Tak ještěže nemám tři psy. Já teda na prochajdě obě vodítka v pravý ruce a pesani jdou přede mnou, ale pokud je nutnost...že se s někým míjíme, tak jde teda každej ke "své noze".
Já mám spíš jinej problém, když byla Gina sama...resp. s důchodcem Jackem, ale tam už to na delší trasy nebylo, tak to absolvovala Gina sama a začala asi v osmi měsících tahat na vodítku, tak jsem zastavila, ale chtěla jsem po ní, aby přišla ke mně..nestačilo povolit vodítko, protože to hned při mém další kroku zase táhla a naučila jsem jí, obejít mě a přiřadit se k noze. Nóóó fááák super. Jakože pyrenejka si ve své podstatě dělá co chce, neposlouchá, ale tenhle můj "geniální" výmysl, tak ten dodržuje furt. Jako ono na tom na první pohled není nic špatného....pokud se zastavím, tak ona jde automaticky kolem mě k noze...když jdu jenom s Ginou...super, když mám druhýho psa, tak už je to takový šari-vary s vodítkama, pokud jde s námi ještě nějaká osoba, tak to už je regulérní taneček...
To mám z toho čtení diskuzí a čučení na videa....by mě samotnou tohle nikdy nenapadlo, bych trvala na obratu u nohy a ne nějakém obcházení.
A nejvíc super je tohle, když k takhle "vychované feně" máte psí mimino...ať už to byla Jessinka a nebo pak Matějíček, co na tom vodítku neumí....to se přiznám, že štěňata chodila první měsíc na volno i tam, kde se to nesmí...v parku...a pro formu za sebou tahala couračku.
Takže vaše starosti jsou v pořádku..