22.07.2026, 09:59:16 xxx.xxx.147.163
To nic nemění na tom, že té zprávě úplně nerozumím. Ač jsem taky vet.
Ale asi je to můj problém. Možná generační.
To nic nemění na tom, že té zprávě úplně nerozumím. Ač jsem taky vet.
Ale asi je to můj problém. Možná generační.
To je výraz týrané kachny. 🙂 Ale i tak mám pocit, že tam probleskuje ten tyranosaurus stejně jako u slepic.
Držím palce. Vypadá to, že jste to vzala za správný konec.
janaa:Ja něco dávám na FB, ale jinak není čas. Ale teď v sobotu budeme dělat portréty,tak pak nahraju.
Ta pátá fotka! 😄 Mops se tváří velmi nas…ířeně.
Upřímně, této formulaci úplně nerozumím. To je nějaký překlad?
Co se rozstřikuje? Trávicí šťávy? Ty se snad normálně vylučují, nefungují jako sprcha. Při intenzívnější práci - žaludku nebo celého koně? Nechráněná sliznice - to je, když chybí mucin. A ten většinou chybí ve stresu. U lidí i koní.
na podporu slinění
Já myslela, že na slinění je naopak lepší delší stéblo. Že se musí déle žvýkat. A když to zalijete vodou, tak ta potřeba slinění trochu odpadá. A u najemno nasekané a vlhké trávy bych se právě bála toho ucpání jícnu. Nejsem příznivcem krmení "rozšmelcovanou" trávou ze sekačky.
Tak to vidím já. Horsana by určitě věděla víc.
Taky jsem jim dala tento příklad, ale to bylo ještě horší
Tak to jim není pomoci. A někdy mám pocit, že lidstvu jako takovému. Opravdu jsem ráda, že nebudu učit generaci dětí, které od dvou let koukají do mobilu/tabletu. Už tak vidím, jak šla jejich mentální úroveň dolů.
že je to vlastně mateřské mléko…
A to byli všichni bezdětní? Nebo nikdy neměli ve svém okolí kojící ženu?
No zase se tak hystericky hlídat jak já
A to já se klidně budu hystericky hlídat. Žiju sama a v případě omezené pohyblivosti je to prostě problém. Vyzkoušeno - dvakrát zlomená noha a jednou ruka + vyhřezlá ploténka a operovaný palec na noze. Ale aspoň jsem zjistila, kolik mám kolem sebe fajn lidí, kteří dovezou nákup a vyčistí třeba akvárium.
Platím si to
Tím spíš by se vám neměly posmívat. Ale nebyla jsem u toho a není vtip jako vtip. Navíc to každý může vnímat jinak.
Jak jsem psala, podstatné je, jak se tam cítíte.
tohle si přece člověk nemůže myslet
Bohužel, může. Vlastní zkušenost. Nejenom, co se týče slepic.
Jak jste ji tam tak dlouho udržela?
Naložit a něčím přiklopit? To bylo první, co mě napadlo. Ale Doron nám to řekne.
od šílenýho chovu v klecích velikosti papíru A4, až po to, že co s kohouty, že zabíjíme zbytečně slepice, mladé, jen proto že nenesou
Jenže to je problém velkochovů obecně. Protože ty máme proto, aby nakrmily lidstvo. Za co nejméně peněz. Mně se taky nelíbí slepice v klecích nebo telata odebraná od matek prakticky hned po porodu.
Už jsem psala - to první můžu ovlivnit, kupuji domácí vejce od kolegyně. Ale zdroje domácího mléka časem vyschly. Tak aspoň kupuju BIO a doufám, že dělám to nejlepší, co můžu.
Vegetariánem ani veganem se zatím stát nehodlám.
Ony si ty dámy neumí představit, co to je, začít jezdit v pozdějším věku
Neumí. Ale ono je to celkově o pozdějším věku.
Moje kamarádky, o generaci mladší, teď, když mají rodinu a jsou ve stejném věku jako já tenkrát, už chápou, proč jsem byla tehdy opatrnější.
Protože, když upadnete ve čtyřiceti nebo padesáti, tak už si nejspíš něco zlomíte. A pak je to problém - péče o domácnost, nemocenská v práci, hůř se hojíte…
pochází označení hlavy šíša??
No vidíte, to mě nenapadlo. 🙂 Vlastně jsem se ani nikdy nepídila, z čeho české označení pochází. Já ji znám jako epifýzu nebo corpus pineale (protikladem je zase hypofýza alias podvěsek mozkový, což je další veledůležitá endokrinní žláza, ale to bych moc odbočila a zabředla - já hormony miluju!)
Ale my na denní (cirkadiánní) rytmus reagujeme úplně stejně jako ta slepice. Protože hormon melatonin, který se vylučuje ve tmě. Ten odpovídá hlavně za spánek a sexuální aktivitu. Takže v zimě spíme více, na jaře a v létě méně (prodlužuje se den) a probouzejí se v nás ty příslušné vášně. A slepice lépe snášejí. 😉 Proto se jim ve velkochovech svítí pořád dlouho.
A my, myslím lidi, jsme si to pokazili tím, že čučíme do mobilů, počítačů a na TV, pod okny nám svítí reklamy a pouliční osvětlení, takže málo melatoninu, protože málo tmy a trpíme nespavostí.
Omlouvám se za OT. Jak jsem psala, hormony miluju.
A souhlas. Pokud video přiměje chovatele slepic dívat se na ně jinak a hlavně chovat se k nim lépe, jenom dobře.
kolem koní se motá hromada malých/mladých holek-18 let a tak…
I mladších. Pak to holt chce mít štěstí a natrefit na dobrou stáj. Psala jsem někde vedle, že kamarádka, která se mj. živí ustajováním, v podstatě vyhodila majitelku (a že z ní měla slušné peníze), protože začala ve stáji dělat dusno. Bylo jí 16. Mladá puberťačka a první vlastní kůň. Ne každý to ustojí.
ale mě to takhle vyhovuje
A vo tom to je. Však se nechystáte na mistrovství republiky, ne?
Už si nepamatuju, jestli tam chodíte zadarmo nebo za peníze. Ale ani v prvním případě by si z vás srandu dělat neměli. Jde o to, jak to vnímáte vy sama.
Mně teda trochu vadí detaily na mrkající slepici. To neodpovídá pravdě. AI?
Vůbec celý ten překlad je takový divný. Fotoreceptor v hlavě, který registruje délku světelného dne - to má být asi šišinka. Což je endokrinní žláza, kterou máme i my. Nic zvláštního.
O titulcích nemluvě. Místo lebky je lepka…
Dál už jsem nekoukala, protože to celé ve mně nevzbuzuje důvěru.
Můj názor.
Nedá se vyloučit. Takže kohouta pořádně prohlídnout, ideálně s lupou. Nebo polepit izolepou a koukat poté.
tak to nepomohlo.
Samozřejmě, že ne. Jednou šikanovaná, navždy šikanovaná.
Tady jde o to, že jste se ptala na náš názor. Pár lidí vám ho napsalo, vy s ním nesouhlasíte. Takhle by se poznalo, kdo měl pravdu. Ale když myslíte, že je vlastně všechno v pořádku…
Jasně, ale pak bude zadavatelka vědět, že jsme měli pravdu 😉Zatím nám očividně nevěří.