09.02.2025, 21:22:01 xxx.xxx.147.163
Pokud se vám vyrazí povaha huskyho, tak ano. To je riziko kříženců, že nevíte, co z nich vlastně bude.
Pokud se vám vyrazí povaha huskyho, tak ano. To je riziko kříženců, že nevíte, co z nich vlastně bude.
hranostaj je maličký
30 cm zase taková nítěnka není. A je to dravec. Hbitý a nebojácný. Slepice proti němu moc šancí nemá.
U slepic ne. V drůbežárně přece dostávají všechny nosnice totéž. Ale to určitě víte, že je to důsledek (pře)šlechtění na vysokou užitkovost.
Mě napadlo, jestli tu obrazovku nenatřeli něčím atraktivním. Třeba tou slaninou.
tetrivek:
Tak jestli to má tak velké a tmavé oči, tak je to opravdu poštolka. Nějaká lenivá. Místo, aby se třepotala nad polem, tak číhá u krmítka.
Krahujec je taky malý. Cca jako poštolka. Záleží na pohlaví.
na hodiny na školních koních prostě peníze nemám.
Tak já jezdila na koních kamarádek, taková vzájemná výpomoc. A všichni koně byli dobře přiježdění od stejného trenéra, což byla taky výhoda.
Mě spíš překvapilo, že reagoval, i když nos mu musel říkat, že jako nic.
jestli jezdíte na jednom stejným koni,nebo to střídáte?
Když jezdíte jenom na jednom koni, tak si na sebe zvyknete a víte, co od sebe navzájem očekávat. Jestli jste jenom “houby” jezdec🙂, stačí to.
Pokud se chcete v ježdění někam posouvat, je potřeba to střídat.
Já měla svého koně, ale i tak jsem jezdila jiné.
Mně by se taky krahujec líbil víc, ale bez kvalitní fotky se tu můžeme jenom dohadovat.
Poštolka nám létá na zahrádku na ptáčky na krmítku
Ale poštolka taky primárně loví myši. Obzvlášť v téhle zimě bez sněhu. Na ptáky je zařízený právě ten jestřáb nebo krahujec. Nebo sokol. Ale ten loví jinak.
I když kdo, ví. U krmítka je to méně pracné. Tam se v predátora mění i koňadra.
A hlavně, když mi něco odlétá z ulovené slepice, tak těžko identifikuji, co to bylo. Když zrovna sedím v jedoucím traktoru. Pokud to opravdu nemám v oku. A máte pravdu, že je káně vzhledem hodně variabilní. Jako, poštolku poznám bezpečně, že jo.
Upřímně, moc tomu nevěřím. Doma jsem za ty roky, co mám kočky, vyzkoušela leccos a … nic. Ale tenhle spray ne, pravda.
Takže nevíte. Jako, slepice a káně mi nejde moc dohromady - proto se mu kdysi říkávalo myšilov. Jestřáb mi v tomhle případě sedí víc (kór to načnutí od prsou, to je pro něj typické). I když ve finále je to jedno, kdo byl pachatelem.
Bylo to opravdu káně a ne jestřáb?
Xerxova:mám pocit, že Baskervill byl kříženec dogy dánské (great dane = velký Dán = německá doga = Yoda) a vlkodava…
To jsem nevěděla. Yoda je v každém případě důstojným následovatelem.🙂
To je hezká návštěva! Nějaká pižmovka?
Spíš mají rádi mňamky, které jim přináší.
Jako jo, vazbu na člověka mají třeba arabi nebo achaltekinci, ale i ta byla svým způsobem vytvářená uměle. Se psem je to prostě přirozenější - spolu lovíme, spolu konzumujeme kořist. Já chráním tebe, ty chráníš mě.
U koní to takhle nefunguje. Filmy ala Černý hřebec jsou pohádkou.
Ale vztah, kdy tomu koni věříte a on zase vám, ten existuje. Ale je to něco jiného než u psa, no. V krizi za vás život nepoloží. Pes ano.
Napsal další anonym.😉Není to vtipné?
Dublinbarzoj:Číslo 5 a 12 🤣, vlkodlak jak vyšitej. To je minimálně na Oskara
Vlkodlak je mnohem chlupatější. Já trvám na psu baskervillském.🙂 Tam se snad i jednalo o nějakého molose. V literatuře.