19.06.2023, 17:05:18 xxx.xxx.147.163
HP:Moc děkuji všem, postupně to vyzkouším. Speciálně děkuji i Janě za odkaz na teorii, to někdy dost pomůže.
Lonžování chápu, ale víte jak to s lonžováním běžně chodí. Navíc jsem dřevo, takže by jednou nejspíš nestačilo a také si nejsem úplně jistá, jestli by trenérka vůbec dokázala koně vyvázat tak, aby mi šel tak dobře jako pod sedlem. A tenhle kůň se rozpadlý usedět nedá. Zatím zkusím hlavně ten hodně pomalý klus a případně si vyhodit třmeny.
A ještě promyslím pohodlnějšího koně - mohla bych poprosit o lekci na místním "křesle", ale abych nedopadla jako Jesie. Do budoucna je pro mě stejně primární ten nepohodlný kůň, to je můj parťák.
Tak je jasné, že jedna lonž to nespasí. Ale třeba opakovaně, před každou hodinou na 10, 15 minut? Nebo v průběhu hodiny si nohy občas vyhodit ze třmenů. V dřevných dobách to po nás v JK chtěli každou hodinu - klus i cval bez třmenů.
Trenérka by přece měla umět koně vyvázat. Ale v ideálním případě to kůň nepotřebuje, protože se už umí nést správným způsobem. A i nepohodlný kůň se dá přijezdit do přijatelných chodů.