Tom chápem že sa nevyjadrujete k ošemetným témam a že tá nadej, ktorú ste vkladali do Trumpa nebola si naplnená… vždy ma kritizujete , že nedokážem dať jasné stanovisko, kým vy ano.. skúsim!
SMERUJEME K NOVÉMU SVETOVÉMU (NE)PORIADKU ..😉
Nezákonný, nevyprovokovaný a neospravedlniteľný útok Spojených štátov na Venezuelu je jednoznačným aktom vojenskej agresie, hrubého porušenia medzinárodného práva a v prípade únosu prezidenta Madura a jeho manželky aj štátneho terorizmu. Pripomínam, že rozhorčenie svetovej verejnosti malo prísť už oveľa skôr, pretože zavraždenie viac ako stovky ľudí pri svojvoľných bombových útokoch na venezuelské lode v južnej časti Karibiku bolo rovnako ohavným porušením medzinárodného práva a Charty OSN.
Spojené štáty použili ako zámienku tvrdenie, že bojujú proti obchodu s drogami, čo je zjavná lož. Jednak tieto obvinenia neboli ničím preukázané, nepotvrdila ich ani UNDOC (Organizácia OSN pre boj proti drogám) vo svojej Svetovej správe o drogách za rok 2025, ani Európska správa o drogách za rok 2025. A jednak hlavným producentom drog a najväčším výrobcom kokaínu na svete, ktorý má dokonca stúpajúcu rekordnú tendenciu je predsa dlhodobo známa Kolumbia. Prečo USA nezasiahli tam? Pretože v Kolumbii majú Spojené štáty rozmiestnené svoje vojenské základne.
Týmto útokom zároveň definitívne padá ilúzia, že Donald Trump je nejakým "prezidentom mieru". Už dávno to vyvrátil bombardovaním Iránu či Nigérie, ale dnes poprel aj svoje slová z inauguračného prejavu: "Hovorili, že začnem vojnu. Ja žiadnu vojnu nezačnem. Ja vojny budem zastavovať." Často opakoval, aký je hrdý na to, že je prvým prezidentom od čias Eisenhowera, ktorý neinicioval nijakú novú vojnu. Aj tento mýtus dnes padol. Donald Trump sa tak pripojil k dlhému radu prezidentov USA, ktorí destabilizovali svetový poriadok.