»
Odpověď na příspěvek uživatele
goro z 26.02.2025, 10:02:52
Toto je velmi pozoruhodný článek a je nutné si holt nastudovat vše, co jsem zatím zanechal i jen tady na CHZ. Pokusím se postupně. Opět odpovídám jakoby Gorovi, ale ve skutečnosti je to pro Adama a Gora jen doplním.
Úplně první, co je třeba znát z mých prací je tvrzení, nikoli domněnka, ale v tomto případě tvrzení o tom, že je nutné med ze včelstev odebírat. To ovšem koliduje s alternativistickým pomatením a protože toto vím, také proto tak moc alternativci za jejich nevzdělanost v oboru pohrdám. Upozorňuji, že toto moje tvrzení o nutnosti (a důvodu) odebírání medu průběžně potvrdil i pan Goro, že i on zná či znal takové včelaře, co dělali, co já tvrdím = co 3-4 dny odebírají med po pár rámcích. To já nedělám, ale med odebírám, jinak vč přinesou ani ne polovinu toho, co by přinést mohla. Je to myslím ve vlákně o průběžném odebírání medu někdy z loňského června tady na CHZ. V žádné odborné literatuře - a málokdo načetl co já - jsem nikde nenašel to, co tvrdím o tom, že se vč med nesmí nechávat dokud snůška trvá a nebo by být mohla.
Pak Goro jasně píše, co je to za dřinu to vždy sundat a pak vrátit na nejvyšší pozici, i jasně vysvětluje PROČ se to tak musí dělat.
V jiném vlákně jsem zase zveřejnil svůj objev k tomuto tématu, který se také nedá nikde najít, tedy jsem to vynalezl já. To odpovídá Gorovi na to, propč měl jeho kámoš neúspěch. Je hloupá představa, že někde budu skladovat nástavky s květovým medem a potom je v čase dokrmování prostě na včelstva nandám a mám nakrmeno medem bez vytáčení. Vytočit květový med, uskladnit, pak ho rozpustit, naředit vodou a zase nacmrndat krmítky zpátky včelám je čistokrevná idiocie a píšu někde jasně, kteří VĚDCI a kdy i proč tohle zkoumali a zjistili, světe div se (nějak jim VĚDCŮM nedocvaklo jak to dělaly včely miliony let) že včelstva nemusí být nakrmená cukrem, že “stačí” květový (řepkový) med. Kdo se na věc podívá mým prizmatem pochopí, proč si já tak zvaných vědců nedokážu vážit!!!!
Ale můj vynález je zatím ověřený jen za dva roky. Odebraný květový med v NN se vrátí pod VN, mezi TL a VN asi tak kolem 1.7., možná o pár dní později nebo dříve. Vč ho začnou od česna odvíčkovávat a přenášet nad plod a opět ukládat. Dokonce popisuju, jak jsem našel koncem 7 měsíce med z podstaveného NN nevybraný, jenže to byla TS a já se podíval jen po přizvednutí na poslední rámek nejdál od česna a ony to odvíčkovávají a přepracovávají od česna. Má to ale háček. Přidal jsem asi 15 kilo tuhého řepkáče, ale na cukru ušetřil ani ne 10 kilo. Jasně, cukr měřím na cukr suchý bez vody a v medu je voda a tak 15 kilo medu obsahuje asi 12+ kilo cukru. Stejně ale 3-4 kila chybí. Už vím, kam mizí = do větší životaschopnosti dlouhověké generace, mnozí už koncem červa musí krmit a většina nechá včelstva spíš hladovět a pak se diví podzimním úhynům. Mimo jiných příčin je ve hře i tato.
Vynález je to převratný, nijak nikým neoceněný, protože holt nejsem vědec s vysokoškolskými chemickými značkami před a za jménem. Ale na to já z vysoka, chytrý se poučí a tupci vysvětlit stejně nejde nikdy nic a nijak.
Doufám, že je tedy Adamovi jasné, jak naivní je jeho představa a taky je naivní (velmi eufemisticky řečeno), protože já včely chovám PRÁVĚ PRO TEN MED a ne, že je s tím medem budu krmit. To bych musel být idiot! A proč jsem tedy vymyslel a vyzkoušel krmení a nutné podmínky jak docílit zkrmení bezpracně a s perfektním výsledkem (a ner jako Gorův kámoš)? No proč asi? Prostě mám za to, že i to, že mi přežilo jen na melecitoze (mě, Petrovi, jeho dvěma začátečníkům a Tomovi4 vše doma) tolik vč je jen a pouze ve výše popsaném.
Adamovi je potřeba odpovědět na další věci, nyní mám ale nějaké povinnosti a myslím, že tahle první dávka jemu i ostatním bohatě stačí. Kdo nechce číst odborné články ode mě, Gora a některých dalších, tomu já holt poradit neumím. Na internetu jsem zanechal na VF (je to tam v archivu) velké stovky a spíš hodně přes tisíc příspěvků, IF je bohužel pryč, ale tady je za rok ode mě přes tisíc příspěvků. V části z nich se jen dohaduju s xxxx, ale neméně polovina je vysoce odborná. Kdo chce, má co studovat. Vy se totiž Adame ptáte na věci, které tady na CHZ prokazatelně jsou a jsou z nedávné doby, chodím sem od ledna 2024. Já ani nikdo jiný to za vás nenastuduje ani kdybych chtěl. Jinde se za know-how platí, tady to máte zadarmo. A to je patrně ten důvod, že to je zadarmo a co je zadarmo nebo laciné, toho si lidé (nebudu je nazývat) neváží. To je ale každého boj. Já, Goro, jak se ukazuje M.S., taky Tom4 a další se snažili předat co vědí. Víc já nemůžu ani nechci.