»
Odpověď na příspěvek uživatele
goro z 09.03.2025, 10:59:39
Rozumím vám dokonale.
Rozum kde vidím? Mám za to, že je lepší být americkým otrokem s obrovskou osobní svobodou a zůstat ŽIVÝ, než chrabře umřít za anglosasy v zástupné proxy válce. To ony, USA jsou původcem všeho zla, v obou válkách USA počkaly a Američané napomohli vyporovokování a pak se na tom neskutečně napakovali. A aby se neřeklo, taky se, až bylo rozhodnuto a SSSR by stejně vyhrál, zapojili. Ne jako mírotvorci, ale aby si z mršiny = Evropy taky mocně uhlodly. A jasně, že celý Marshallův plán byla finta, prostřednictvím UNRA jak se zbavit prošlého vojenského vybavení a díky němu si nadělali dlužníky, vazaly. Československo na Marshall plán neskočilo a to bylo v Americe solí v očích že? A jen díky tomu jsme byli z lido demo nejvyspělejší. Polsko na to přistoupilo a jejich zemědělství v roce 1985 byly žebřiňáky, kravky, kosy a snopy v panákách, zatímco na slovenské straně za Tatrami jezdily po polích moderní kombajny a výkonné československé traktory Zetror Crystal. Ale v Polsku se daly koupit americké žvýkačky a džíny a západní pičifuky a moje blbá manželka, které bylo 19 v roce 1979 obdivovala Polsko. A Jugoslávii, tam byla bída ještě větší jak v tom Poslku. Ale měli demokracii a jak dopadli? Občanskou válkou a humanitárními bombami je USA umravnily že?
Stejně blbé megery pak po dlouhých desetiletích zvolí na Hrad českých králů kdyby komunistu, to by se dalo přežít. Ale vystudovaného záškodníka, špióna. Může se pak někdo divit, že Švýcarsko ještě v roce 1978 nemělo volební právo pro ženy? Švýcarští mužové věděli dobře kam to vede! Nakonec ale podlehli i Švýcaři jako poslední v Evropě. A taky je nutné vědět, že první všeobecné volební právo v Anglii bylo až v srpnu 1945 a hned vítěze války Churchilla kopli do pr.ele, ano, už v srpnu 1945, 4 měsíce po válce vyhnali svého zachránce, protože je nutil k potu, slzám, krvi a hlavně k práci a to megery neodpouští. Zvolily si mladého krásného seladonka, kterého pak museli dát Angličané pryč, jaké kraviny tam prováděl. A ještě jednou ukecali dědka aby je zachránil podruhé, hospodářsky a on souhlasil!! No, to nevymyslíš!
To jsou historická fakta a na tom se nedá nic změnit, jde to zatajit a to se děje.
Přece to píšu jasně kdo je skutečným viníkem všeho zla, nebo jste to přehlédl?
Prostě Amerika chce zničit obrovské Rusko a ukrást mu nerostné bohatství. Za Jelcina se to málem povedlo. Teď to zkoušejí jako že si to u nich Amerika koupí, tedy samosebou pod cenou a oni, že si to tam dokoce sami vytěží. Asi si myslí, že jsou Rusové úplně blbí. Asi chtějí, jako si po zuby ozbrojení cizáčtí gauneři těží stromy v Amazonii, že si pustí Rusko na svoje území totéž, stejně ozbrojené kontingenty žoldáků pod zámikou těžby vzácných zemin.
Ale už to prvně zaznělo od Dostála, že se smlouva o F 35 dá vypovědět jako každá smlouva. Jenže, jak říká slovenský profesor, je potom nutné, aby už nikdo nikdy takové smlouvy nesjednával, politika, který to udělá, potrestat a to je opravdu velké sci-fi. Nikoli z hlavy mojí, ale od Petra Staňka. A dokud nebudou politikové trestáni za “omyly” a nevědomost, nikdy se svět nepohne z téhle žumpy. Blbej soustružník, když udělá zmetek, zaplatí ho a když ho udělá 3x za týden letí a v životě už práci soustružníka nedostane. To samé pokladní v marketu, je zodpovědná za každou Korunu a politikové můžou prošustrovat miliardy a nic? A kde je chyba? Demokracie je ta chyba!! A to netvrdím já, ale nikdo menší než Platón a jeho žák Aristoteles a další a další. Ale pořád se u nefunkční demokracie, která nikdy nefungovala, zůstává. Proč asi? Cui bono? Komu ten zlořád vyhovuje?
Pro úplnost. Platón neví co s tím, čím nahradit nefunkční demokracii. Aristotles to ví - feudalizmus nebo diktatura. Jak říká Fraser Tytler (zemřel 1813), tak demokracie nikdy nikde nefungovala víc jak max 200 let a vždy to končí válkou, strašným zadlužením, ničením a zabíjením. Ale feudální říše netrvaly jen 200 let a hlavně lidé nebojovali o správný feudalizmus nebo správnou diktaturu, že ne. Lidi pracovali, žili, radovali se i prožívali své lásky i hoře a řízení věcí světa nechali mocným. Naštěstí ani jinak nemohli.
A někdo už zase chce aby lidi necestovali - berou nám auta, aby nesměli opouštět svou ves či město - množící se zákazy vstupu do lesa, do přírody a vše to má řešit idea dvacetiminutových měst. Lidi musí mít vše co potřebují do 20 minut od bydliště a už se to pomalu plní, všimli si toho vůbec lidé, že brzy nebudou smět asi už ani dýchat? Ode dneška se v Česku nesmí spalovat zahradní odpad, pak to budou kamna na dříví a ještě před pár lety byla biomasa nejlpeší na světě a jednu političku stálo kariéru, že Krausovi v TV neuměla říct, co to biomasa, kterou se má topit, vlastně je. Odprosí tu megeru s cizáckým příjmením dneska někdo a vezme jí zpátky na výsluní, když je biomasa najednou hrozné fuj? Na tak zvanou demokracii je potřeba mít hodně silný žaludek.
A tak dále. Velmi mě udivuje pane Goro, že zrovna vy si o mě myslíte, že jsem nevzdělaný, hloupý a naivní idealista a snílek. To jste mě hodně pobavil.
Tak se ještě dočkáme, že se opěvovaná Amerika projeví jaká je doopravdy. Ale prostě nepadají bomby a my jsme tu velmi svobodní a to je lepší, než aby byli někteří naši synové a vnuci mrtví. Co byste řekl vy pane Goro?