»
Odpověď na příspěvek uživatele
goro z 15.02.2025, 10:07:31
Opět velmi zajímavý příspěvek, pojednám jen o části adresované mě.
Zatímco se tady něco píše, probíhají laické pokusy inspirované mým podezřením. Uvedu bonmotem. Jestli něco má peří, plovací blány na pařátech, ráchá se to ve vodě, má to placatý zobák, řve to jako kachna, vždycky to kachna je. Jetli mám dvě stan (třetí u baráku je 6 odd a ty se vždy první zimu chovají jinak a jsou nějak samočinně odolnější a dosud se neví jak je to možné) a na jednom - R - byla jediná léčba proti VD (až 25.12.), na většině druhého stan - K - proběhla léčení dvě. Zatímco R nedostalo ani gram cukru, polovina vč na stan K nějaký cukr dostala. Na R je mizerný mobilní signál, často se odtud nedovolám a video si tam nepřehraju, na K běží všechny funkce mobilu dokonale a perfektně.
R má dosud úhyn jeden z původních 12 vč a to je 7% a na R padlo z původních 33 zazimovaných 7 “jednotek” proč to tak nazývám jsem vysvětlil několikrát, a to je tedy 21%, pokud nejsem hlupák, tak co zabilo 3x víc vč, o která bylo nesrovnatelně lépe postaráno?
Jestli hyne hmyz a snižuje se biodiverzita i v Kongu či Brazílii, ale i na Antarktidě a v jiných neobydlených částech světa, tak co je pro všechna místa na planetě společné? CO se ptám působí po celé planetě, jen někde s menší intenzitou (zatím) a tak jsou místa s podmínkami pro život přiznivějšími a jiná místa, kde to už přesáhlo kritickou mez. Chybí seriozní výzkum a konkrétně vy dokážete slepě věřit jakékoli studii, i když jí dělaly dětské studentky maldší 20 let, ale Polským vědcům, kteří tvrdí co já nevěříte? Proč nevěříte vědcům z roku 1976 a těm dnešním věříte?
Myslím si, že přirozená lidská vlastnost je, když něco nechápou, tak uvěří na nějaké bubáky, zlé bohy a něco, o čem se obecně ví, že se proti tomu nedá nic dělat a zbývá jen modlení. Takto se vše svádělo na Varroa Jakobsoni Oudemans a 20 let prostitutům nevadilo a nedokázali přijít (měli k dispozici výzkumy genetiky a DNA, jen na to nikdo nedal peníze) na to, že svět 20 let bojuje s jiným roztočem a tudíž boj nemohl být úspěšný. Mimochodem, nikdo za to nebyl potrestán!
Pak se KONEČNĚ přijde na to, že VD není VJO, ale na bubáka, se kterým se nedá nic dělat se věří dál a státní veteriny a jiné zbytečné darmožráčské molochy nenažraně vydávají další a další restrikce, regulace, závazné Vyhlášky a jiné buzerace. A pořád to nepomáhá. Jak by mohlo, troufám si tvrdit.
Pak si už začnou cvrdlikat vrabci na všech střechách a chytřejším a začíná být jasné, že úhyny VD nezpůsobuje. Ale věřící na bubákizmus a na něco, s čím se nedá bojovat, nikam nezmizeli, tak si vyberou dalšího bubáka, tentokrát NC.
A tak dále.
Vy popisujete to, co já. V jedné rokli je škodlivé záření silnější a tudíž je tam zhouba horší, do jiné rokle proniká toho svinstva méně a tak je to tam pro včely o něco lepší. Přece neříkám nic jiného než vy!!! No a konstrukt o postupném hynutí kvůli rabovce je stejně chytrý jako předem předpokládat, že se každý člověk musí ve zdraví dožít 90 let a ne jak je to doopravdy, že je někdo přirozeně odolnější a jiný háklivější. Prostě některá vč jsou háklivá, jiná odolnější a často bychom přišli na to, že ta háklivost může být způsobena nějakými kejkli včelaře. Protože Dol bohatne na KM, neudělá výzkum, prostou statistiku, zda má víc úhynů tvrdá chemie a nebo “šetrné” kyseliny a věčné umonitorováví včelaře do bezvědomí (kdy jako má včelař včelařit když bude počítat včely a dělat smyvy a jiné blbosti?). V mém okolí kdo si dal říct a kyseliny přestal používat, skončily mu problémy úplně a nebo je má VÝRAZNĚ menší. Jak to funguje já nevím, nejsem Dol a nikdo mě za to, co zadarmo dávám, neplatíte!! Tak ustavičně nehledejte vši na tom, o co se snažím já a spíš mi a mým přátelům pomozte, protože panstvo, Dol a Svaz se na nás vy.erou. Kor když tam jsou zaháčkovaní adoranti jediné správné včely a hlavně ti, co se živí množením oddělků a kterým masivní úhyny náramně vyhovují.
---------------------------------
Tom4 je vzdělán v oboru elektro slaboproud. Na rozdíl od věčné oponentury (nakonec drátky v plástech je jeho nápad) a má v telefonu aplikaci (prý jí můžu mít i já) a kdo má Android může měřit sílu mobilního signálu kdekoli na centimetr přesně. No a zjistil, že se jedná o snížení kvality signálu jen o 10%, ale je velmi nápadné, že i jen o 10% slabší signál = méně úhynů. M.S. se mi pošklebuje a zarytě mlčí. OK, jsem na takové lidi zvyklý, jsou jich celé zástupy. Ovšem lámeme si hlavu a mě napadla pyramida. Blbost. Pak Faradayova klec a ejhle, v něčem, co může fungovat jako faradayova klec (smotek králíkařského pletiva - Petrův nápad) - je signál mobilu rázem o 10% nižší. Co potom opravdová a dokonale uzemněná faradayova klec? A jak jí udělat v praxi?
Petr nemá úhyny, nemá pokálené nic a nekrmil. Léčil stejně málo jako já, v Blaníku se moc neléčí. Ale má všechny úly na sic neuzemněných, ale železných kozách. Úly stojí v řadě za 3 m vysokou železobetonou zdí s dokonale uzeměnou armaturou.
Nic netvrdím, jen si dávám střípky souvislstí k sobě. Dělejte to pane Goro a i někteří ostatní (všichni ne, ti budou vych.aně čekat jak to dopadne, nehnou prstem, ale pak to využijí, tedy když to dobře dopadne) s námi a možná na něco přijdeme.
------------------------
Technice a moderním technologiím nerozumím. Ovšem obrazovky - displeje snad nemají vliv na úhyny včelstev. Asi jste to dával jako příklad. No a já se na ty filtry už asi před 20 lety ptal a někdo mi vysvětlil, že nyní je ta ochrana zabudovaná do toho monitoru, který navíc už funguje na jiném principu než je elektronka = obrazovka. Proto byly monitory (i televize) dozadu bachraté, šlo o úhel rozptylu paprsku elektronky. To by nikdy neumožnilo plochou obrazovku. Ale třeba jste si jen dělal legraci, přece tohle jistě víte líp než já.