»
Odpověď na příspěvek uživatele
Tom50 z 06.04.2025, 20:19:19
Dobrá, tak tedy krátce k politice, ale jen kvůli vaší úvaze, že se mi takový svět líbí…
Podle mě to začalo vstupem ČR do EU. Byl jsem proti vstupu, nepotřebuji cestovat k moři nebo jinam, mám rád Šumavu, Adršpach, blízké Chřiby atd.. Nepotřebuji v zimě nezralé banány, pomeranče, fíky atd.
Nenechal jsem se naočkovat na Covid-19. Situaci na Ukrajině sleduji od “Euromajdanu” ne až se začal konflikt prezentovat v TV a mediích. Doma televizi už 4,5 roku nemáme. Zprávy zahlédnu jenom v práci když mi chce někdo pokazit oběd. Žádná ze stran, které jsem od svých 18let volil se nedostala do vlády (že by důkaz toho, že nepřemýšlím mainstreamově?)
Svět, který vidím a sleduji se mi líbí, protože nesleduji politiku dřív než jdu k volbám.
Nemám fotovoltaiku ani solary. Raději se osprchuju vlažnou vodou, stáhnu topení a přiobleču se.
Ke včelám…
Těžko říct jestli je pro včely voda vysrážená na stropě potřebná. Med je hydroskopický a tudíž na sebe váže vzdušnou vlhkost, sám navíc nějaké procento vody obsahuje i jako zavíčkovaný.
Tvrdá stropní folie ani plexisklo ne, měl jsem obojí. Na Ukrajině používají plátýnka, teď jsem to zahlídl i u Bezrukova, který včelaří v ležanu.
Mně vyhovuje zapropolisovaná síťovina tak, jak ji potřebují včely.
Na nalákání včel do medníku mám z vlastní zkušeností ověřeno vložení nízkého rámku s mezistěnou k vysokým do plodiště jako SR to je přesně to, co nesmíte udělat! Nejen, že je to strašidelně pracné, ale dokonale kontraproduktivní. Vy NESMÍTE dopustit, aby se do medníku dostala jediná buňka plodu, ani dělničího, ale ani trubčího!! Jakmile bude v medníku jakýkolil plod, vč začne přirozeně přesouvat plod výš pod zásoby. Výška 30 cm funguje ještě (ve většině let) naprosto samočinně a Sedláček s výškou 34,7 asi ob rok a váš Superjumbo na tom nebude zdaleka tak zle jako Sedláček, jen to bude o trochu větší oříšek. Naučíte se to odhadovat a já časem zopakuju jak na to, půjde to i s výškou 32,5 v čistokrevném režimu Blaník, jen méně pohodlně .
Vám nikdy nezakladou nic v přidaném medníku?
Tady je další omyl z neznalosti. POLštář je spodní NN bez trubčiny a tedy bez SR. Od něj se liší právě trubčinou TL, jasné? A TL jsem si měl dát patentovat, nikoho to zatím nenapadlo. A čtěte pozorně co píšu i v jiných vláknech, například, že v TL zkouším méně trubčáků a sice jen 4. To by asi u vaší míry 44,8 x 15,9 určitě stačilo dát do vašeho TL jen 3 SR. Já dával tolik SR kvůli masírce nesmyslem LBV, většinou tolik trubců včely nechtějí a nepotřebují.
Dobrá tak tomu u Langstrothu budeme říkat MATrace.
Snažím se vymyslet jak nemuset mít vůbec TL s tím, že by byl TL na spodku každého rámku. S pokusy jsem začal vloni a nepodařilo se to vůbec. Dal jsem do rámků 30 M pro 24 s tím, že to doství trubčinou. Nestalo se ani u jediného, vše dotáhly divokou dělničinou. Bylo to tím, že to bylo asi v nevhodnou dobu, kdy chtěly víc dělnic a sex až zesílí. Proto je výhodný TL v podobě spodního NN, že si do něj slezou s trubčinou až k tomu samy dozrají, některé dříve, jiné později a některé skoro vůbec, jak potom vidím na SR z TLumičů.
To jsem zkoušel taky a na jednom či dvou rámcích trochu trubčiny vystavěly…mohlo by to být delším rámkem?