Tak mně tohle počasí nevadí, já sem spokojená - když teda neuklouznu já, nebo psi, jako včéra Taliprdnice , mrskla s sebou vo zem a chvíli ležela, jak se přepočítávala 😀 . naštěstí dobrý, ale já na ní volala, brzdi, brzdi, pomalu! Málo platný. Rukavice jsem ještě letos neměla - tyhle teploty mi vadí míň, než ty těsně nad nulou, to mám normálně popraskanou kůži . A kulich mám mnoho - teď jsem třeba dostala novej - rrrramštajní, ale …….. já nosím furt tu jednu čepici, páč mně všechno, absolutně všechno leze do očí!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nevím, jak normální lidi nosí čepici, aby viděli na cestu. Já to pořád musím obočím vytahovat nahoru, vypadám jak debil, co má tik.
Odpověď na příspěvek uživatele honzapm z 20.01.2026, 15:09:10
Ten váš druhej polovička se nám už poněkolikáté nezdá.
😀 😀 no vidite a přitom je to takovej hodnej a vzhlednej pán.
My obecně říkáme - tahleta smíšená manželství nikdy nedělají dobrotu.
tak já si nestěžuju.Jak si stojí druhá polovička nevim.
Už má aspoň ten kurník? Kurník!
má, přece sem to psala. Má kurnik. Ten ale nemá střechu, dveře a vnitřní vybavení. Nemožu ho tlačit do kurnika, dyž zatepluje. Sklep. Pak půdu.Pak bude budovat další díru do země na další nádrž na vodu - pro zvířata a zelený. Mimichodem já sem úplně nadšená z tý zásoby vody, že můžu zalejvat , nežinýrovat se a dopřávat zahradě vláhu, to se dycky úplně v podvečer tetelim nadšením, jak je tam ta voda cítit. A pak - za sto let, až bude hotovej umělej potůček - bude mít zahrada spoustu voděnky.
A jelena opravdu poznáme.
a to jo, já se ptala jen proto, že loni k nám do obory nastěhovali bílý cosi - pokaždý, když jsme jeli kolem to vypadalo jinak. Zezadu jak koza - tím ocáskem, zepředu něco mezi srnčím, kozou, jelenem………… a na hlavě to mělo dvě antény 😀. Pak jsem zdější konzultací zjistila, že von právě třeba jelen, nebo i daněk! 😲 , když je mladej, má na hlavě anténky
Odpověď na příspěvek uživatele honzapm z 18.01.2026, 14:42:44
Mělo to parohy jelení?
Východní část Doupováků není daleko od naší chalupy a tam ….
jsem se kdysi ocitla v podobný situaci - taky jsem si právě myslela, že jsem se buď zbláznila, nebo někomu utíkla koza. Bílá. Nu a ne, byla to bílá srnka. Psal se rok 2015. Byla jsem tehdy s ohaříkama cvičit v polích a tam! Bílá srna - úžasný zážitek. Tehdy byla sama, rok na to jsem ji viděla ještě jednou, to už byla ve stádě a měla “vodiče” , asi dílem hůže díky albinismu viděla. Má drahá polovina mne tehdy, když jsem mu to vyprávěla, nařkl z tvrdého alkoholismu, neb obyčejný alkehůlici vidí leda tak myši a já rovnou bílou srnu. tak jsem mu to vyhledala, že nelžu a že u nás to není až tak nereálný, protože už před tím se o kus dál se v roce 2009 jedno bílé srnčí pohybovalo - mohl to být potomek.
Odpověď na příspěvek uživatele Anna S. z 19.01.2026, 09:46:27
Jsem laik, měli jsme vždy jen andulky a byly v pohodě, vždy si nejdřív zvykly v klícce a pak pomalu chodily na prst, když chtěly, rozkoukávaly se, pak třeba na rameno - měli jsme je od malička. Jen jeden byl takový plašan a to právě byl starší ptáček, odkudsi ☹️ . Nikdy pak nebyl v pohodě. A zeptám se, nemáte třeba hodně prosklených ploch? Jak jde korela z klece ven? Myslím - vyletí si, nebo jde na Vaší ruce?