No to je prostě nejlepší maso, takhle - navíc bez práce, že jo, to je nejlepší vaření, člověk to maso jen naloží a pak prt šécko za něj udělá trouba. K tomu pečený brambory s pečenou kořenovou zeleninou…. bože mám hlad.
No to je prostě nejlepší maso, takhle - navíc bez práce, že jo, to je nejlepší vaření, člověk to maso jen naloží a pak prt šécko za něj udělá trouba. K tomu pečený brambory s pečenou kořenovou zeleninou…. bože mám hlad.
Heh, to je asi přesný - dřevomorky - 😀 nás to asi baví prostě, mně teda určitě, mám to jako asi zábavu, nebo co, že pokaždý se přivleče domů nějaký dřevo. My taky máme tepelko, ale! Máme i pec, že jo, takže díky tomu ušetříme. A já navíc ty hole se psy venku používám i k výcviku, kdy je učím, že - jejda tomitoupadlopodejprosímjseminvalidaanemožusitosebrat. Ať taky makaj, když jsou pracovní vemena, že jo.
Kdyby lidi nebyli líní - to by se divili, jak by ušetřili za topení.
Za druhé popeliště paradoxně nesmí být úplně přeschlé. Přeschlé popeliště slepice ignorují a radši vykopou díru pod keřem, když to jde.
A há? Novinka pro mě!!! Já bych si myslela právě, že to suchý má být /i všade píšou dát pod kurník, kde je sucho. takže to směřuju umístit do míst, kde bude ve voliéře ještě střecha.
No já nad tím pískem uvažovala - protože zatím si můžu vybrat, že jo. V plánu je ta štěpka /pochodích pár dlaždic, dlaždice u kurníku/, protože tu pak můžu, až bude odepsaná, narvat do komposta, ale co s pískem jsem si říkala. Jako na ten úklid je to stopro takhle lepší - myslím ten písek…..jenže bych pak nevěděla při výměně, kam s ním . Musím to promýšlet. Plus k tý štěpce je i to, že to pro ty slípky bude asi zase zajímavější na to prohrabování se…
že “vona sebrala jen jedno vejce”.
však mohla ostatní navíc sebrat už před tím, ne?
Ten trusník - tam mě zaujalo, že i tam má písek. Já myslela, že to má být prostě čistě kus plechu, který pak vytáhnu, prosprchuju a je to čistý. Nechodily by do toho naopak ty slepice hrabat i v tom kurniku???
Kdo by tohle dneska dělal?
a zase my 😀 každá procházka s ohařema do lesů = táhnem domů kládu na rameni, nebo si najdu aspoň dvě větve bukový a použiju to místo trekových hůlek a domů dotáhnu topení, takhle toho za rok nataháme hromadu a pak - na začátku podzima pěkně topíme zadáčo. Mám pak dva hřejivé pocity - teplo z topení a teplo v duši, že to bylo zdarma 😀
Tak jo, můžu schraňovat a pak poslat balíkovnou 😀 tam je balík do 15 kg. My - my topíme čistým dřevem. To první jsme hned po přestěhování koupili to je buk, habr, dub a ještě i máme. A to další si pak natěžil v rámci akce obce, která prodávala stromy napadený kůrovcem nastojku k těžbě za pakatel, moje drahej polovina a to už si porcuju pilou a štípu na štípačce sama - to mě fakt ba. a loni, loni se nám povedl majstrštyk odkoupili jsme od lesů po těžbě bukový dřevo - pětikilo za kubík!! Veliký obří větve - jsme to sami nakládali, vozili, vykládali, krájeli - sedum kubíků tvrdýho dřeva za pakatel. to sem byla ščastná , páč jsme bohatý dřevem za nula, nula prt. a ešče posilka k tomu zdarma.
Já dělala růžový nůdle do políftky a voni mi tam vybledly, mrchy jedny.
Jo, máte pravdu, nedám to do celýho, budu dělat Pokustóna, to je dobrý nápad.
Ahá? Hulín má bráněnky?? sem si tu o nich ondynoj zase četla, dík.
Taky jsem pověsila lůj - teda z jelena a taky o něj teď není zájem. Teda takhle byl by -ale pozemní. Flekatej, už to vypadá, že bude mít problémy s krční páteří, jak pod tím furt postává a čučí hore. pernatce to nezajímá. Takže až s jarem teda, hm.
Ten u nás tam snad pálí gumy, čuně jedno.
Já právě mám čistě dřevitej, i si ho dávám do kompostu, takže to by šlo. Ha! Když lidi prodávaj prázdný slupky od ořechů - 100 ks půlek za 75 korun - udělám si Popelovou živnost - budu pro koňáky nabízet dřevitý popel do výběhů! Budu bohatá! 😀 😀
Nicméně ano, je to naprosto geniální a jednoduchý řešení.
Já teda letos si vystavuju pochvalu před nenastoupenou jednotkou, protože jsem si geniálně vyhrabala ve sněhu cestičky, od domu k brance, ke dřevu, do garáge ke všem krmítkům a do včelína, kde mám suchý tvrdý dřevo na topení, jen ke kompostu ne, to už se mi nechtělo , protože tam jsem nejdřív naopak musela odházet to ze dvorečku. No a jak to bylo hodně moc odhrabaný, tak v ten moment, kdy to povolilo, stihlo se to vcucnout do země a pak při zamrznutí už se na tom neudělala krusta, takže si po zahradě chodím jako pánko velkomožný. A jsem husa, protože to jsem měla udělat i před brankou v místě, kde parkujeme autem, tam jsem totiž jak Katarina Wittová.
Mám dobrou zkušenost s dřevěným popelem,
a jo! Dyk s tím se sypalo vždycky - jen teda, když by obcházela tu vesnici, tak bude blbý, že nebude vědět, zda je to opravdu jen dřevitý popel, když vidí, co jde u sousedů ob dva domy z komína……
No ale to mě přivání na myšlenku, že se můžu zeptat sousedky, zda příští zimu nechce, že bych jí to do výběhu shromažďovala, šak je to i hnojivo.
Jo to znám, já pláču a druhá polovina kouká a - nic. No. Tady je to ještě o tom specifickým dialektu, třeba to holky autorky dokážou převést tak, aby se zasmáli i ostatní.
je jiný
díky, já to právě nenašla, tak pak není o čem diskutovat. Moc děkuju. Já nebyla schopná najít to složení, říkala jsem si kdyby to bylo jen v dávkování, tak to se pořeší, takhle aní náhodou. Díky, díky. nechám ten dotaz tady, i když se to hned vyřešilo, aby případně někdo další mohl rychle zjistit.
No vidite, tak můžete do interkonti dělat šéfkuchařa. Páč trhaný maso nejni nic jinčího než novodobost, kdy někdo využil toho, že se něco “nepovedlo”, páč to původně mělo být v kuse a vono se to totál rozpadlo, protože se na to zapomnělo. Plus k tomu patří to, že zákazník v podstatě vidí na talíři hromadu masa. Źe je proložená vzduchem a zaplatí za to zcela nesmyslně víc, jen proto, že je to in a vypadá to dobře s pár lístky od červené řepy a polníčkem……….
Dafi - já úplně nevím, zda to v tom překladu tak vyzní, ještě bez patřičný intonace, která k tomu pochopitelně patří???
Teda az na ten namalovanej gezicht, pac ja se nemaluju
já to mám nařízený, jinak by došlo k obecnýmu ohrožení 😀
Jo, teď je období čistejch psů a kocourů. Stačí otevřít dveře, vpustit na pelechy ve verandě a hotovo. pak se jen přesunou dál.
Jo, tahle deka bude asi praktičtější v tom, že se jen přehodí. Než to připínání, to jsem ale ocenila, jak byla nemocná, že měla ten hrudník komplet v teple - protože klasicky byla nachcípaná v zimě. A u těch ohařů, jak jsou holý, tak to aspoň trošku ten spodek nějak zateplí.
Nevíte - lze tabletu na odčervení Dehinel - pro psy - použít i pro kočku? Nějak jsem se překoukla a koupila před časem jen ty psí, aby byly doma, kdyby bylo zaptřebí a měla za to, že s tím jsem objednala i pro Mousesa. ale nemůžu to najít a těch psích mám dostatek, nedalo by se to použít?
Ano možná Zrzavci a dotaz, zda je v pořádku, když pes honí zvěř. Protože podle Zrzavců to v pořádku není - mráz, zima, vysílení… to bych se opakovala. A vadí mi to bez rozdílu zda o tom bude psát někdo nový a někdo kdo sem chodí, vadilo by mi to i kdyby měl stejný přístup třeba můj drahá polovina - naštěstí nemá, nebo moje kamarádka. Když hlídám psa, tak pokud honí zvěr - vodítko prostě neopustí. Když si přivedu já sama psa z útulku, který honí zvěř, tak prostě stopovačku neopustí do té doby, dokud se nenaučí. Tak jestli se třeba nazlobila a kvůli tomu sem nechodí, tak to je škoda, že sem nechodí a mrzí mě to, ale prostě to, že pes honí zvířata špatně je.
A ty fotky mlynříčků - ty jsou, - krásný! Jsem zapomněla napsat.
Přemýšlím nahlas - pro příště? mít v zásobě hobliny připavený? a když by člověk věděl, že to přijde, tak to dopředu poházet? Hobliny lepčí pilin?? když to bude z toho ledu trčet??
a ofiko e-shopu České společnosti ornitologické.
díkec, přišlo mi to zajímavý, jak je to žůžový. Bych ty svoje, co budu vyrábět mohla obohatit o sušenou řípu mletou, to by ptícám vadit nemělo a dosáhnu taky asi zajímavýho zbarvení.
Dneska si jdu vyzvednout ty srdíčka na lojofky od ČOS a pak mi došlo, že budu mít ešče větčí spotřebu lojovek, než větčí. Tak jsem si z hulína objednala kybl hovězího loje. vyrobim si vlastní lojofky.