pamatuji si mulA = matka je klisnA - ženská (a teď mi do toho hodili zradu, když se někde používá místo muly mul…)
mezek = otec je hřebec - mužský rod
No a oslíci dodají protikusy…
pamatuji si mulA = matka je klisnA - ženská (a teď mi do toho hodili zradu, když se někde používá místo muly mul…)
mezek = otec je hřebec - mužský rod
No a oslíci dodají protikusy…
ale nějaké malé procento plodné myslím zůstává… taková genetická složitost je to
efe:S láskou vzpomínám, jak si hráli s Baruškou 🥰
to on by si asi zase hezky hrál - jak říkám - holky rád, malé kluky ignoruje (i když nevím, jak by se mu líbil Vasil u holek??)
My si dneska přivstali a už po šesté ráno jsme byli nad lomem a kochali se výhledem na město. I nějaký ten hříbek na nás počkal… A v práci jsem za letního režimu stejně byla první…
tak s Yodou to taky není jednoduché - socializovali jsme od malička. Nebyl závislák na psí společnosti, od psů se nechal i docela snadno odvolat, ale byl pohodový a hrací (spíš tedy běhací, kontaktní hry nevyhledával). Ale vyrostl - hrozně rychle… a psi ho překvapivě brzy začali “rovnat” a vytahovat se na něj (jsi velkej ale blbej) - a fenky na něj často začaly ječet, ať se k nim nepřibližuje. Kdoví, co způsobila hormonální nerovnováha, která mu zapříčinila rychlou pubertu a prudce zastavený růst a cysty na prostatě. Prostě se ještě nedospělý "rozbil" a jediná možná léčba byla chemická kastrace. V nejblbším věku - kdy ještě nezískal klasický dozí nadhled… Fenky na něj často řvou i dnes (a taky co s ním - je veliký a stejně to není samec) a to je přitom nesměle galantní a po seznámení hravý (pokud na něj nenaběhnou tři najednou jako včera). Malé psy ignoruje, ale na velké často vrčí a prsí se. Na vodítku… Na volno to pochopitelně nezkouším. Když jde navolno a potkáme psa, strne a rád poslechne, aby se nechal připnout (a mohl se následně prsit). Prsí se “naoko” nechce se vytrhnout a jít do konfliktu. V cizím prostředí bývá vzorný, tam vypadá jako skoro dokonalá doga…
pěkná basenží holka to byla ❤️ - žije dál ve svých dětech… A krásnou smečku máte
jojo a nejlepší je spát i se třemi malinami na jediném vyhlídkovém místě na rašeliniště v Jizerkách. A ráno si tam přes zábradlí větrat spacáky a vařit si tam snídani… a vůbec neřešit, že ostatní tam díky jim mají vstup zakázán… A všude kolem široširé lesy Jizerek…
Yoda si dneska udělal ostudu. Byli jsme v lese. Kombinace rostou a je hezky před slibovaným deštěm = bylo to tam jak na Václaváku. Yoda na lesní silničce je vždy na vodítku (je to uzoučké a lesáci klády sváží každou chvíli). A proti nám se vynořila starší dáma se třemi boxery. Tedy boxerkami. Dvě mladší vzala na vodítka, nejstarší (šedivá psí dáma) byla na volno. Yoda vrtichvostil, holky taky… prohodili jsme pár vět… ale když je paní pustila a všechny najednou si šly Yodu prohlídnout a oňuchat… tak začal tiše brumlat a jasně dával najevo, že my jdeme dál na procházku a nebudeme se zdržovat… A pak jsme zatočili na strmou lesní pěšinku a už jsme ve stráních nepotkali ani nohu a Yoda si mohl užívat svobodné výletění jak máme všichni rádi
jsem si teď zanahlašovala asi 10 inzerátů - jeden člověk a snad všechna populární plemena s kradenýma fotkama…
lesnizinka:První jsem si jasně odkývala vřetenušku čičorkovou. Ale jak dala bambule přástevníka, tak hlasuju za něj, všechno souhlasí s přástevníkem. Já se v hmyzákách moc nevyznám, jen si tak říkám, jak jsou si někteří podobní👍
jsem na tom stejně… když jsem našla, že vřetenuška je čičorková a vím, že čičorky tam všude rostou a kvetou… tak mě vůbec nenapadl nějaký přástevník… když vlastně znám jen toho medvědího
raději ho sem přihodím - ať ho nemusí každý dohledávat
u nás celou noc a dopoledne lilo. Tak jsme šli (o víkendu zcela neobvykle) ven až po obědě. Vody teče v potocích hodně, houby rostou, lidí v lese dost, ale hlavně jsme potkali houbaře, které doprovázela na dlouhém vodítku čistě bílá dlouhosrstá kočka. Aktivní, vzorně následující své lidi, občas vyběhla po nějakém padlém kmeni… Zírali jsme my i Yoda.
kometa:Můžete se podívat na fotky Xerxové ve vlákně Psi v médiích? Dohadujeme se , jestli je to běloskvrnáč nebo vřetenuška. Děkuji.
to nebudou psi v médiích - to budou psi “jak se vám venčí” ze sobotního večera
nad tou dvanáctou fotkou Nory tady Yoda kroutí hlavou… to by neudělal nikdy. Fuj, bahno… 😄
jsem ráda, že jste si to užili. Malina vypadá spokojeně
orionka-2:Kdo se venčil včera a nenechával to na neděli…..ten vyhrál. Aspoň v Jizerkách bylo to správné počasí. Objevili jsme obnovenou křížovou cestu a výhledy taky byly.
byli jste na Slovance??
kometa:docela elegantní skokan…
No nevím, na sedmé fotce vypadá pořád jako baskervil útočící ze zálohy.🙂 Ta osmá je už mnohem lepší.
však jsem psala, že na jedné je jak dement a na té druhé už docela elegán… Holt záleží na úhlu pohledu (a rychlosti závěrky)
je to podle mě vřetenuška čičorková - a je pravda, že čičorky pestré právě teď kvetou podle lesních cest. Housenku z první fotky neznám - zkusím pohledat…
a teď nepsí. Parkujeme max deset minut od domu… to je výhoda
Yoda tento týden - jedna procházka byla i zcela mokrá. Na dvojici za sebou jdoucích fotek je vidět, jak se z dementa stane docela elegantní skokan…
teď jsme měli kliku - po obědě jsme rychle vyběhli do lesa - stihli jsme to přesně. Už nahoře otočili konev… spíš kbelík - to není deštík, to je liják… a Yoda je vyvenčen i vyběhán.