tak dneska se blbě venčilo už brzy ráno - tropické noci tu často nemíváme. I v půl šesté už jsme se dost vařili, ale alespoň půlhodinový okruh jsme lesoparkem zvládli. A bylo venku mnohem víc lidí a psů - každý využívá chladnější kus dne
tak dneska se blbě venčilo už brzy ráno - tropické noci tu často nemíváme. I v půl šesté už jsme se dost vařili, ale alespoň půlhodinový okruh jsme lesoparkem zvládli. A bylo venku mnohem víc lidí a psů - každý využívá chladnější kus dne
Sarah01:Zkusila jsem po půlroce Vetamix hovězí a drůbeží směs a asi ne, nebudu to brát. Asi radši toho Pošváře.
s drůbežím tam nekupuji nic - to se vyplatí v normálním krámě v akci. Ale na hrubomleté hovězí, na mletého králíka a mletou krůtu si nemůžu stěžovat. Ty mletiny s kostmi Yoda potřebuje - co alespoň dvakrát do týdne má “kostěnou stravu” a následně bobky kosťáky, tak nemá problém s análama (za mlada mu je dvakrát čistili, od té doby v pohodě). A dát mu velkou kost nelze - odlamuje z nich obrovské kusy a ty polyká a následně bleje… I kuřecí krky a křídla polyká… tak mu je raději trochu nastříhám jak štěněti…
Velké pytle s kostma za rozumnou cenu (velký igelit jako taška) za 39,- má i Globus. Ale já z toho jen okrájím chrupavky a zbytky masa… a občas předložím psisku plochou kost. Protože ten dement to holt neokusuje, ale láme a žere
moje mamka měla jít před pár lety na “běžnou” operaci šedého zákalu - chtěli jí dělat obě oči současně. Vyndali její čočku - něco se nepovedlo, … kapačky, snižování nitroočního tlaku - operace nedokončena, … byla z toho hospitalizace na pár dní. Po dvou měsících (kdy na oko neviděla) se operace dokončila vložením té nové čočky. Na oko vidí - ale na druhé oko si pochopitelně nechce nechat sáhnout… Vidí na svůj věk (88) stále docela dobře.
my dneska byli v lese už chvilku po šesté - bylo krásné chladné ráno (13 stupňů) a tak i Yoda byl vesel a hezky si poběhal. No a v půl osmé už jsem byla v práci - a od zítřka jsem doma… dovolená bude fajn - dorazí naše vnoučata a také švagrová se švárou a vnoučaty. Takový “dětský tábor” budeme zase mít.
lesnizinka:A kde se množí (přebývají) nosorožíci?
Včera jsem zvedala z prašné cesty velkého samce roháče. Zmítal se tam na zádech nevím, jestli ho něco srazilo(je to polňačka, jede tam jen občas někdo) tak jsem ho raděj dala na větev keře, ať si pak letí kam chce.
u nás v kompostu 🙂
odkaz je hned v tom úvodním příspěvku - symetrická lupoidní onychodystrofie
Bobca:na první dobrou né,ale dívala jsem se,že to marcipánka nebude,tak jsem si říkala asi meloun…a ono jo…
A to strašidlo je náhodou taky dobré-vymyslet ty zuby z párátek..
uvnitř byl meloun na kostky - a po odklopení “horní čelisti” si každý vytáhnul “zub” a napichoval si sousta… To byla jedna ptákovina za vysvědčení… dávno tomu již. Poslala jsem vnoučata do ledničky pro moučník s tím, ať si dají bacha, aby je nepokousal… A fakt tu ledničku otvírala opatrně. Jinak jsem to nevymýšlela - inspirací na toto téma bývá poměrně hodně na internetu. Ale chybí mi trpělivost - aby to bylo dokonalejší. Stejně to zmizí rychlostí blesku
acher:. a kdo z vás poznal,že ten dort je z melounu…
taky dělám melouňáky - patrové i placaté… a dokonce jsem i strašidlo zkusila - ale nic moc. Ty kytky na dortu pro babičku jsou z broskví…
acher:Také jste nepsala o borůvkách a mrkvi,takže nemůžu vědět co králíkovi dávají.
seno, senné granule, občas jitrocel, pampelišku, sedmikrásku, větvičky lísky… a jako mls snítku kopru a za cvičení trochu ovoce. Jasně - vnučka ho asi nechtěla připravit o ty oblíbené pamlsky (doma za ně cvičí) a holt mu chtěla přilepšit, když má "chudáček" omezený výběh a program. I tak má u nás pohybu dost - prozkoumává celý prostor a překvapuje mě (fakt králíky neznám), že má rád i vyvýšená místa - nejlépe na koberečku na posteli…
Tak to snad až tak špatně nevedou - jsou mu 4 roky, zuby nepřerůstají, veterinářka při očkování výhrady prý neměla, jen že by trochu zhubnout mohl…
jasně - a proto jsem se tady dopředu ptala. A nenapsali jste mi - bacha na cukry. Nedávat. Napsala jste mi, že může po troškách něco, na co je zvyklý… a tak mu holt další minimrkvičku nedám a borůvku taky nee. Bobky v záchůdku byly, tak snad zatím o.k.
ale jestli jsou někde na dlouhém výletu a dojít do civilizace musí - tak něco sníst musí. Malý pes a velký výdej energie…
a teď ty nepsí - od nedělní cesty z Lučan na Bramberk až po včerejší karlovské vemeníky
Yoda tento týden
včera v poledne dorazil králík. Já dostala přesné info, kdy minihrstičku senných granulek, kdy snítku kopru a dvě borůvky a kolečko mrkve… Seno a voda je jasná - tu má stále.
Večer se přede mnou utíkal schovat (ale žádná hysterie - prostě rychlý ústup do prostoru za postel), teď ráno ani to ne - zvědavě hupká kus ode mně, ale pohladit se nenechá (a já ho k tomu nenutím).
Ale zatím dost stávkuje s jídlem - neodolá kopru - ta snítka zmizí ihned - ale toho je maličko. Jinak zmizelo kolečko mrkve a dvě borůvky… seno mi přijde že je netknuté a granulky (které prý má rád) taky… Tak sned se s uklidněním i rozežere. Držte mi palce, ať to do čtvrtka přežije ve zdraví.
A Yoda o něm asi vůbec neví - králík byl do patra přenesen, když u toho Yodislav nebyl
já bych se taky nebála - ale také záleží, jak má fenečka zažívání zvyklé na změny a jestli už někdy nějaký buřtík na ochutnání dostala, nebo je pouze na psí stravě. Jinak to bude víc slané - takže možná pohlídat pití.
Orionka:Jo, jo vlastně se tomu říká hmyzí hotel nebo domeček. Tenhle je obzvlášť velký, dole může fungovat i jako úkryt pro ještěrky - asi. Má to hezkou zelenou střechu porostlou rozchodníky, jsou tam na té návsi minimálně dva - hezky to vypadá.
Bobčo a jen pro vás - jeskyně s ohništěm je pověstný Island.
a Kapitán Kid… prostě Olivetská hora v Jizerkách
Orionka:Těším se, jak Xerxovi a Efe mé venčící prostory odhalí. A přidám něco pro Balu 🙃
poznám skalní průchod na Vlhošti, ten kopec mám moc ráda. A na přehradě Les Království jsem byla mnohokrát na vodáckém skautském táboře.
Orionka:Ale takový mají mopsi pořád - skoro.
ale ona Efe reagovala na Idorka… pyšný pohled jezevčíka
efe:Volejte psociálku, tohle služka už přehnala!
trénuje na záchranáře práci v podvěsu ??
janaa:No,ihned po aktivitě to normální je,druhej den ráno už ne… hele,jestli další stolice už jeok,tak bych to neřešila. Hlavně,že žere a těší se na to. Já teď řeším nežravost,a to je teda na palici😎
myslím na Vás… podrbej Cácorku