Aktuálně: 2 451 inzerátů • 292 587 diskuzních příspěvků • 21 420 uživatelů

Příspěvky uživatele

Xerxova

⋮
Xerxova
Xerxova 26.01.2025, 19:14:53 xxx:xxx.ff0a:2eba

my ráno venčili v mokrém těžkém sněhu - a protože jsem potřebovala být ve škole dnes až po desáté, stihli jsme obejít větší okruh. Yodislav si zablbnul, dal pár rovinek v hlubokém sněhu, poklouzal se po ledu, potahal klacky… prostě úspěšná procházka k utahání mamuta. Výlety delší budou až nebude pracovní víkend (ale budu místo toho doma v týdnu, tak uvidím, kdy a kam vyrazíme)

⋮
Xerxova
Xerxova 26.01.2025, 11:50:35 xxx:xxx.8841:c9c7
Ph:

tohle jsem ted nasla 

Obrázek

dík za smutné vyřešení záhady ztraceného obra

⋮
Xerxova
Xerxova 26.01.2025, 06:43:38 xxx:xxx.ff0a:2eba
Sarah01:

Otík se našel mrtvý. 😔

dík za zprávu. Je to blbý - ale já už nevěřila, že ho najdou živého. Doga není odolný zvíře v přírodě - nemá na to srst, nebývá lovec…  Prosím, pokud se někde objeví příčina, dejte sem zprávu.

⋮
Xerxova
Xerxova 26.01.2025, 06:19:41 xxx:xxx.ff0a:2eba

a ještě ke ztracenému Ottíkovi - dost jsem o tom přemýšlela - že se takový bílý obr, gaučák zvyklý na lidi nemůže najít… Prošla bych kousek po kousku nejbližší pole. Vzpomněla jsem si na Yodu minulý týden, jak při chůzi po okraji pole (červená turistická značka) si nabral takové množství mazlavého bahna do tlap, že nedokázal jít. Musela jsem mu nášlapy složitě odstraňovat…  Kdyby Ottík vyběhnul za zvěří, tak se po několika skocích v takovém typu půdy mohl dostat fakt do potíží. Navíc jak si lehne a začne si bahno vykusovat z tlapek - obalí se bahnem… a získá dokonalé mimikry… FB nemám - ale snad nejbližší okolí mají opravdu propátrané pečlivě. Pokud nezdrhal, zná to tam… tak se asi vrátit nemůže

⋮
Xerxova
Xerxova 26.01.2025, 06:12:51 xxx:xxx.ff0a:2eba
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 25.01.2025, 23:35:57

to jsou naše oblíbené klackohrátky - on mi klacek nabízí a uskakuje, a krásně vrčí “MOJEEE” a  já dělám pomalé výpady a vrčím DEJ MI TÓÓÓ…  Občas s klackem oběhne vítězné kolečko a opět mi ho strká pod nos. Když mě to přestane bavit a jdeme dál, tak do nás na střídačku šťouchá klackem, že on by si ještě chviličku pohrál… A tak někdy chytnu klacek a on se mi ho snaží vytrhnout - ale to na ledu opravdu nejde…

⋮
Xerxova
Xerxova 25.01.2025, 19:51:31 xxx:xxx.ff0a:2eba

a ty nepsí, bylo v týdnu docela hezky - až na ten ušlapaný led na cestách - předposlední fotka je pro Bodlinku…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Xerxova
Xerxova 25.01.2025, 19:49:26 xxx:xxx.ff0a:2eba

Yoda tento týden - na poslední fotce mě loví - ta cestička je čistý led…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Xerxova
Xerxova 25.01.2025, 19:06:36 xxx:xxx.ff0a:2eba
orionka-2:

Je možné, aby byl u někoho v okolí a ten o pátrací akci nevěděl?

Doga možná půjde spíš do blízkosti lidí, než aby lítala po lese. I když je nedůvěřivá, může se pohybovat spíš ve vsích než v lesích ?

netuším - ale kdyby ho srazil vlak či auto, tak už by ho asi našli - přeci jen sníh tam není a jeho bílé tělo září do dálky… A osmdesát kilo už se jen tak nepřehlédne. Čipovaný pochopitelně je.

⋮
Xerxova
Xerxova 25.01.2025, 18:15:39 xxx:xxx.ff0a:2eba

ale prý lovec zvěře nebyl… uvidíme, jak to dopadne. On byl i uchovněný - měl skvělý bonitační kód - jestli je kastrovaný kvůli té alergii?? Netuším.

⋮
Xerxova
Xerxova 25.01.2025, 16:59:43 xxx:xxx.ff0a:2eba
Sarah01:

Až včera jsem na FB zjistila, že se v okolí Všenor ztratila doga, pes Otík. Kdybych bydlela blíž, tak taky jedu pomoct.

Arosek - Jani, víš o tom něco? Ty už máš bohaté zkušenosti s odchytem.

https://www.facebook.com/profile.php?id=61572131204581

Ottík je z výborného chovu, český šampion, navíc je mu i cvičák známé prostředí - je to účastník Bendova memoriálu… jestli zpanikařil a neumí se vrátit (doga nebývá moc přírodní pes… může někde stát a čekat jako oslík na záchranu…). Je mi ho líto.

⋮
Xerxova
Xerxova 25.01.2025, 16:03:05 xxx:xxx.ff0a:2eba

my ráno venčili na odtávajícím ledu - kluziště šílené. Ale Yodislav si našplhal - dvakrát jsme potkali srnčí a dvakrát poslechl ihned, točil to ke mně na fleku. Jen tedy energii si vyléval na mně - levitoval mi nad hlavou a opravdu nebylo skoro nikde pevno pod nohama… takže jsem čekala, kdy mě sundá. A pak jsem byla ve škole - a zítra opáčko, jen tedy tam půjdu o hodinku déle, něž dnes a tak to ráno budeme moci prodloužit (a klouzat na delší vzdálenost). Sníh ze zahrady už je skoro pryč, bylo dneska hezky a vedro

⋮
Xerxova
Xerxova 24.01.2025, 06:32:17 xxx:xxx.ff0a:2eba

asi mám doma raritu - ale manžel je schopen nejen postarat se o Yodu, ale i o domácnost i dítka všech velikostí. I proto jsme mohli vozit s sebou na dovolené vnoučata, jen co byla odstavena od mlíčka. Protože ve dvou se to pak parádně zvládá, když je zástupnost všude. V blbnutí i v péči od tehdy přebalování i třeba vaření… 

Jinak ráno se tedy nevenčilo nejlépe, neb u nás jemně sněží a bílá peřinka ukryla ledové plotny… takže na vybraných místech jsem se držela Yody - neb 4 nohy jsou stabilnější než dvě.

⋮
Xerxova
Xerxova 23.01.2025, 14:06:14 xxx:xxx.ff0a:2eba
Sarah01:

Tak dnes je tady takovej hnus, že by psa nevyhnal, takže zalezu, zamknu a fertig. 🙂

tady to ráno šlo, i sluníčko nakouklo - a protože dneska dělám doma, vyrazili jsme po ránu na delší procházku. Chtěla jsem cestu bez ledu a sněhu, tak že obejdeme lesík Opičák a přilehlé letiště. Ale nevzala jsme psovi kabát a to byla chyba. Na letišti fučelo přímo úděsně což v kombinaci s mrazem způsobilo, že jsme to otočili k autu velmi rychle. V lesíku to šlo, tak něco přes půlhodiny pes našlapal… ale holt jsem musela za počítač zasednout dřív…

⋮
Xerxova
Xerxova 22.01.2025, 18:53:24 xxx:xxx.ff0a:2eba

u nás dneska bylo krásně  slunečno už od rána - takže sice jsme po obědě procházku natáhli, ale jen o trošku. Chodí se totiž v lese moc špatně - silnička projetá lesáky je kluziště, a všude kolem je přemrzlý hroudovatý sníh. A kam zasvítí sluníčko, tak to zfirnovatí a pro změnu se to boří. Jde se blbě nám i psovi. A změna zatím vidět není - v noci dost mrzne a v lese sluníčko nemá šanci ledová koryta na cestě odstranit

⋮
Xerxova
Xerxova 22.01.2025, 18:00:57 xxx:xxx.ff0a:2eba
Doron:

Kolik váží brouček teď;)?

přesně nevím - přesunuli váhu v čekárně do rohu a on se na ni nevejde tak, aby se nedotýkal stěny. Naposled oficiálně vážen byl na 13 měsících a to měl 72 kilo. Ale snažím se ho držet štíhlého, myslím, že má něco přes 75 kilo. Night byl hubený a měl 82 kilíček… Takže bych to chtěla najednou jako puberťáky ve smečce se slevou 

⋮
Xerxova
Xerxova 22.01.2025, 17:15:45 xxx:xxx.ff0a:2eba

omluva - přes 40 kilo… chybička se vloudila - ale ono je to skoro jedno…

⋮
Xerxova
Xerxova 22.01.2025, 16:15:37 xxx:xxx.ff0a:2eba

já občas koukám na dogy na bazoši (inzerují tam i zavedené chovky…) a nejlepší je inzerát z prosince na srpnová štěňata (bez PP) s poznámkou “ při odběru více kusů sleva”. Na pěti měsících měl Yoda přes 50 kilo a představa, že si jich koupím víc…

⋮
Xerxova
Xerxova 21.01.2025, 16:12:30 xxx:xxx.b4b5:d2d6

myslím, že jim to neuplave. Orličky jsou se sněhem o trošku hůř než Jizerky - a tady je nahoře sněhu hodně. I v podhůří to zůstává, dokonce i většinu zahrady máme pod sněholedem.  Ale je to hodně zmrzlé… pojede se rychle…

⋮
Xerxova
Xerxova 20.01.2025, 15:01:58 xxx:xxx.ff0a:2eba
efe:

Já jen poznámku: do psí lékárničky bych já přibalila umělé slzy (nebo oční gel) a kapky do ucha. 

Dík za doplnění.

I když tam bude hodně záležet na plemenné příslušnosti a na osobních zkušenostech. Jak jsem psala - máme mizerně vybavenou lékáničku pro lidi i psy, neboť (ťuk, ťuk, klep, klep) ji používáme minimálně. Když jsem jela se stařičkou Betkou do Chorvatska, nebo s Nightem do Itálie, když už měl potvrzený nález na páteři… tak jsem taky měla s sebou silné léky na bolest, kdyby bylo potřeba. Naštěstí nebylo.

Mořská voda v kožichu, v očích i v uších nevadila naštěstí nikomu