Aktuálně: 2 451 inzerátů • 292 587 diskuzních příspěvků • 21 420 uživatelů

Příspěvky uživatele

Xerxova

⋮
Xerxova
Xerxova 16.01.2025, 11:43:02 xxx:xxx.5163:dff
megi-the-pes:

Sakra, to s tím odbarvením mě nenapadlo. :-/
Už jste to rozjeli, nebo můžu…?

nerozjeli - máte volné pole působnosti  😄 

⋮
Xerxova
Xerxova 16.01.2025, 06:46:02 xxx:xxx.ff0a:2eba
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 15.01.2025, 23:11:50

Sicílie je krásná. Co máte v plánu?? Byli jsme tam už dvakrát na týden a klidně bych jela zase. Jezdíme tedy na jaře (duben, konec března) - kdy je tam úžasné jaro, v moři už se dají udělat i nějaká ta tempa a památky jsou prázdné. My kombinujeme různé památky (antika, baroko, normanské mozaiky…) s úžasnou přírodou (rokle, vodopády, saliny, Etna) i mořem… Užijte si to 

⋮
Xerxova
Xerxova 16.01.2025, 06:27:48 xxx:xxx.ff0a:2eba

když ho tak chtějí - mám jediné rozumné řešení. Kontaktovat nějakou vyhlášenou chovku v USA - a několik let jim dokazovat, že jste vhodní kandidáti na štěně od nich. A zatím spořit a spořit… neb štěně levné nebude a letenka taky není za hubičku. A tak si můžou splnit svůj sen - a je šance, že to nebude odbarvený chudák z množky, nebude z úzké příbuzenecké plemenitby a bude to prostě krémový jezevčík…

⋮
Xerxova
Xerxova 15.01.2025, 17:09:53 xxx:xxx.ff0a:2eba

dneska jsme venčení pokrátili na minimum. Sníh relativně hluboký, mokrý s ledovou krustou. Jeden a půl stupně nad nulou - mlha (sníh se vypařuje), vlhko, pocitově zima. Psisko si zařádilo, ale bylo vidět, jak se mu blbě tahají nohy ze sněhu. A tak jsme to otočili domůůůů k radiátoru

⋮
Xerxova
Xerxova 15.01.2025, 15:39:26 xxx:xxx.b344:5faf

v Jizerkách na magistrálu psi nikde nesmí - takže se na běžky práší ve sklepě a holt chodíme na výlety “do kraje”… Kde jsou ty časy, kdy mi Arona dělala tažného psa - doga a malamut Adak byla nezapomenutelná dvojka - víc rozdílní nemohli být… a tahali báječně 

⋮
Xerxova
Xerxova 15.01.2025, 15:31:46 xxx:xxx.b344:5faf
Daja:

Gigouškovy v sedmém měsíci bude mít 10let.

No teď se můj zbudil a řešíme Gigouška co nejlépe pro něho udělat. Do operace se mi moc nechce.

Daja

znala jsem malého pejska, který měl stejnou diagnózu. V pokročilém věku mu ani operaci nenabízeli, byl na minimálních dávkách kortikoidů. A bylo po kašli. A vydržel na nezměněném množství dlouhý čas a nakonec byl uspán kvůli jiné diagnóze.

⋮
Xerxova
Xerxova 15.01.2025, 06:13:48 xxx:xxx.b344:5faf
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 15.01.2025, 05:39:44

držím moc moc palce… ať už se to zlomí k lepšímu ❤️

A jsem mocmoc ráda za naši paní doktorku, která i o víkendu dorazila do ordinace loni zkontrolovat Yodu při psincáku. A kdysi u horečky malého Nighta chtěla kontrolu o půlnoci (a připíchnout léky po 12 hodinách) - a protože tu noc nemohla, donutila “zaskočit” (tj. přejet z chalupy dost kilometrů) do práce svého již důchodového otce (který se o naše první dogušky staral v době, kdy ona byla “malá holka”). A tak jsme si s panem doktorem hezky popovídali a zavzpomínali. Dobrá veterina je k nezaplacení

⋮
Xerxova
Xerxova 14.01.2025, 19:16:15 xxx:xxx.b344:5faf
Vahine:

Hlavně, že se Vám nic nestalo! 🍀 Ale úplně jsem to, dle popisu, měla před očima….a pardón směju se..🤭 jen trochu teda 🙈

Toho se bojím hodně, holt moje levá noha už není originál a ortodézka by mohla i prasknout 

já měla jen děsný strach, že tu kaluž prosednu 😂 , že nebude řádně promrzlá… Neb když já usednu, tak je to solidní ledoborec 😉 Naštěstí to dopadlo dobře, čistý snížek byl ze mě oklepán… 

⋮
Xerxova
Xerxova 14.01.2025, 18:41:27 xxx.xxx.123.100

já dneska vyčistila od sněhu báječně jednu dlouhou kaluž - vytvořila jsem tam krásné přírodní kluziště… To si jdu a jdu a nejednou jedu a jedu a neustojím to a usedám na měkkou peřinku sněhovou a jede mi dál pozadí a uléhám a jedu a nakonec i hlava dopadla (výjimečně chráněná čelenkou) a jedu a jedu… V bílé sněhové planině jsem nalezla krásně vyleštěnou ledovou plochu. Pes stál a zíral, Pepa stál a smál se (neb bylo jasné, že se skládám pomalu a koordinovaně). Chodíme tuto cestu výjimečně a nedošlo mi, že je plná hlubokých velikých kaluží a že tam někde pod peřinkou číhají

⋮
Xerxova
Xerxova 14.01.2025, 08:07:17 xxx:xxx.819b:8480

pokud je to odrostlé štěně, tak je to “normální” puberťák - zjistil, že je svět kolem někdy zajímavější než páník… a pamlsky už vůbec nejsou zajímavé… A nastává tvrdá práce… aby se souhra zase dala do pořádku

ještě dodám, že tvrdá ve smyslu poctivá soustavná práce páníka… aby se zase stal tím důležitým bodem psího parťáka

⋮
Xerxova
Xerxova 13.01.2025, 19:44:24 xxx:xxx.819b:8480
Ph:

bych mela dotaz k webu:

na mobilu mam zeleno -hnede pozadi -a pokazde, pri otevreni, pri nove strance - se mi nabidne zakladni modre a po 1-2 vterinach se zmeni na zelene. mam  prohlizec chrome, android12

mně to začalo dělat také na počítači v práci. Doma (Edge) v pohodě, v práci (Edge) změna z modrého na “moje”

⋮
Xerxova
Xerxova 13.01.2025, 15:25:33 xxx:xxx.b052:45e1

u nás je taky sněhu dost - navíc vylezlo i sluníčko a bylo přímo krásně. Procházku jsem zkrátila, neboť co vyváděl ten pablb ve sněhu (myslím psa) - bláznil v místech, kde se chodí vždy blbě (klacky, balvany, prohlubně) a když není vidět, kam se šlape… je to o hubu. Navíc místy hodně naváto a úplně lehoučký prašánek to není. A tak jsem to raději otočila zpátky na “hlavní” … a měl po srandě. I tak pěkně spinká a já si můžu spokojeně sedět u PC a pracovat. Opět velebím volnou pracovní dobu… která mi umožní se v jednu hodinu toulat lesem při sluníčku

⋮
Xerxova
Xerxova 13.01.2025, 06:49:17 xxx:xxx.b052:45e1

u nás klidné ráno s čistým sněhem a mírným mrazem (- 4 ). Krásná pohodlná procházka - klouže to jen na pár vyfoukaných místech a ta se dají obejít sněhem. 

⋮
Xerxova
Xerxova 12.01.2025, 10:48:22 xxx:xxx.ff0a:2eba

tak dnešní dopolední sčítání konečně stálo za to. Sice úplně chybí jindy běžná velká hejna zrnožravců (zvonci, hýlové, čížkové, pěnkavy, jíkavci, dlaskové…) a téměř zmizely u nás jiné roky zcela běžné hrdličky (přešla se sečíst jen jedna jediná dneska), ale jinak po ukončení sněžení se přišlo najíst téměř celé místní osazenstvo: kosáci, vrabčáci, koňadry, modřinky, parukářky, uhelníček, ze zrnožravců jeden dlask, jedna pěnkava a párek jíkavců, červenka, brhlíci a párek strakapoudů a ta jedna hrdla

⋮
Xerxova
Xerxova 12.01.2025, 08:46:50 xxx:xxx.ff0a:2eba
Vahine:

Yoda zapadl až po pupík? No pane jo 🫣 a zítra do práce…

v pohodě - konečně chvilku normální zima. Napadlo toho prašanu dost, ale nad pupík to má jen v zahloubených chodníčcích v terénu, které vítr zaplnil… Po dlouhé době si jdu pořádně zaházet. To patří k zimnímu tělocviku… A dokonce už nám protáhli i zadní silničku - jak já říkám komunikace desáté kategorie. Yoda nafasuje kabát (protože na zahradě dost postává) a jdeme na to…

⋮
Xerxova
Xerxova 12.01.2025, 08:03:43 xxx:xxx.ff0a:2eba

u nás dorazila kalamitka - padá a padá a fučí a fučí. Co jsem ráno vyházela (chodníček k babičce) už zcela zmizelo. Yoda místy měl jen nad packy, jinde mu zmizely celé nožičky a zapadl po pupík…

⋮
Xerxova
Xerxova 11.01.2025, 20:36:22 xxx:xxx.ff0a:2eba

u nás taky padá a padá… kalamitka dorazila se zpožděním, ale je tu

⋮
Xerxova
Xerxova 11.01.2025, 18:19:44 xxx:xxx.ff0a:2eba

a ty nepsí jsou z lesa za humny a hlavně z dnešního obchvatu Dubu (obora mezi Mácháčem a Hradčany)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek