Aktuálně: 2 451 inzerátů • 292 535 diskuzních příspěvků • 21 414 uživatelů

Příspěvky uživatele

Xerxova

⋮
Xerxova
Xerxova 28.07.2024, 21:07:09 xxx:xxx.ff0a:2eba
Xerxova:

tak ani pírko z rorýse není dnes vidět. Moje sestra mi říkala, že včera večer pozorovala obrovské hejno rorýsů - a říkala si, že to vypadá na odlet… nějak brzy letos… a nespletla se. Nejsou. Podzim se tedy blíží - s odletem rorejsů léto končí 

tak se teď večer malé hejno “opozdilců” na obloze ukázalo - ale místo desítek kusů jich je pár - max šest kousků - a lítalo jich tu pravidelně přes padesát (hnízdí v šachtách v panelácích na malém sídlišti kousek od nás - při zateplení domů hnízdní šachty nezničili, naopak otvory zachovali) . A neječí - dneska byli potichu.

⋮
Xerxova
Xerxova 28.07.2024, 20:01:43 xxx:xxx.ff0a:2eba

tak ani pírko z rorýse není dnes vidět. Moje sestra mi říkala, že včera večer pozorovala obrovské hejno rorýsů - a říkala si, že to vypadá na odlet… nějak brzy letos… a nespletla se. Nejsou. Podzim se tedy blíží - s odletem rorejsů léto končí 

⋮
Xerxova
Xerxova 28.07.2024, 11:05:31 xxx:xxx.95de:f704
jara.t:

Jsou u vás ještě rorýsi?

Liberec - včera byli, dneska je nevidím, ale můžou být nad nízkou oblačností

⋮
Xerxova
Xerxova 27.07.2024, 19:31:13 xxx:xxx.95de:f704

nejprve nepsí tohoto týdne… prvních šest z lesů za humny a zbytek je z dneška - výlet na nejsevernější bod republiky, včetně přesunu kravek. Krásné potoky byly cestou. A tekly

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Xerxova
Xerxova 27.07.2024, 15:32:14 xxx:xxx.95de:f704
kometa:

Já nechám namočit, pak vydrhnu kartáčem, opláchnu a suším. Ale jednou za čas.

A pak mám “echt” turistický s mřížkou na zádech.

taky mám odvětraná záda u batohu - jinak bych ho mohla ždímat stále…

My dneska dali jen desítku na nejsevernější bod republiky. Za celou cestu jsme potkali 1 paní s obřím batohem, pak jsme vyrušili partu trempíků u snídaně a jinak nikde ani noha. Úžasný byl pohled na konci procházky - přehánění stovek krav - děsně u toho bučely… hnaly se v zástupu i s telaty velmi svižně a já se trochu bála, že to vezmou za námi po cestě - ale nee - perfektně trefily na pastvinu a nemusely tam mít žádné “lano” ani navaděče. Ale spadl mi balvan, když jsem viděla, jak se hezky derou ne za námi, ale kolmo přes cestu… Neb představa, jak jdeme se psem po úzké silničce a v patách máme to stádo….

⋮
Xerxova
Xerxova 25.07.2024, 21:28:06 xxx:xxx.ff0a:2eba
orionka-2:

Taky u nás pršelo. Ne moc, ale hezky.

Obrázek

u nás nic… už dlouho…

⋮
Xerxova
Xerxova 23.07.2024, 14:49:21 xxx:xxx.a1cd:4442

já teď Yodislava lehce uvařila… dali jsme delší procházku na okraji Jizerek - cestou měl tři potoky plné chladné průzračné vody a stejně po posledním stoupání si našel místo ve stínu s vysokou trávou a ustlal si tam.. a že dál nejde. Tak jsem ho popohnala, že to má k autu už kousek - a v pohodě to došel. Teď padnul na pelech a chrápe nahlas.

⋮
Xerxova
Xerxova 20.07.2024, 18:39:16 xxx:xxx.ff0a:2eba
megi-the-pes:

Taky mám posuvné, jenže někdy potřebuju jako to vodítko zkrátit a namotávat ho je pomalé, prostě to drapnu u uzle. A to mám centimetrové… mít tenké, tak nevím, asi tam zauzluju aj tu ručku z odkazu. 😀 To musí bolet jak sviňa, lituju Vás nejvíc!

běžně vodím Yodu na dvou spojených vodítkách - u psa mám manmaťácké s amortizérem, které má u karabiny všité “poutko”, takže lze vzít na krátko, pokud míjíme psa nebo lidi, kteří nevypadají zrovna nadšeně. A jinak dlouhý tlustý posuvný Tamer. 

na obrázku manmat, který mi opravdu vyhovuje

Obrázek
⋮
Xerxova
Xerxova 20.07.2024, 18:30:41 xxx:xxx.ff0a:2eba
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 20.07.2024, 18:24:21

jojo - mapy když plánují trasu, tak délka odpovídá jen na rovině. Čím větší převýšení, tím větší rozdíl mezi trasou (i ve stopaři) a realitou. My v horách bychom mohli vyprávět 😄  Jsem vždycky vnoučatům naslibovala podstatně kratší trasu, než to nakonec bylo

⋮
Xerxova
Xerxova 20.07.2024, 17:28:13 xxx:xxx.ff0a:2eba
Sardullah:

Musím říct, že já jsem naprosto udivena tím světem dog.

Já se na živo potkala asi s pěti dospělými jedinci a všechny byly důstojné, klidné a takové nad věcí a myslela jsem si, že takové jsou všechny, že to je jeden z povahových znaků plemene a kdybych si někdy dogu pořídila, tak že mi z ní vyroste přesně taková. No přiznám se, že Yoda tento obrázek o důstojnosti a klidu a tak, úplně rozbil. Ve snu by mě nenapadlo, že doga může být taková 

Yoda je super, miluju jeho fotečky, ty úžasný momentky, ale kdybych si před tímhle poznáním pořídila takovouhle dogu, tak bych byla asi hodně překvspená.😂

já myslím, že je to jinak. Kdyby Yoda měl majitele, kteří chtějí kráčet s důstojným dogákem - přizpůsobí se. Zvykne si. My umožňujeme všem našim dogám blbnout, řádit… a ony pohyb milují. Všechny co znám. Žádná naše nebyla důstojná - Xerxes k tomu měl nejblíž, ale taky se uměl rozjet a pohyb navolno v terénu miloval.

Doma je to pak pohodový klidný zvíře. Plácne sebou v naší blízkosti a většinu dne profláká. Jasně - taky ho občas chytne nálada přetahovací, otravovací, běhací, vrčící… ale to není hlavní náplň dne. 

A doga v pohybu - to je krása… hra svalů, volné kůže, uší, pysků… pravda, na fotkách je to trochu groteska 

⋮
Xerxova
Xerxova 20.07.2024, 16:55:52 xxx:xxx.ff0a:2eba
kometa:

Ta první fotka! Ten pes snad běží současně na všechny 4 světové strany.

jojo - a vyvrcholí to tím, že ti vletí do náruče a chce pochovat… případně ti od hrudníku předvede plaveckou otočku a mizí kdesi v dálce… Ale ne nadarmo jsme Betce říkali Kosatka dravá a Yoda je stejně barevný i stejně praštěný. Takže jsme zvyklí…  na klidné, důstojné a elegantní plemeno.

⋮
Xerxova
Xerxova 20.07.2024, 16:35:58 xxx:xxx.ff0a:2eba

a teď ten bláznivej dogoun, kterého trošku zbrzdí jen vedro… Ale my jsme na něj hodní a chodíme většinou brzičko, aby mohl ty své rovinky a okruhy kolem nás s nadšením a zcela oflusán realizovat

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Xerxova
Xerxova 20.07.2024, 16:33:08 xxx:xxx.ff0a:2eba

nejdříve ty nepsí - sice jsem měla celý týden dovolenou, ale taky ATB a stehy v puse, takže jsme to výletění moc nepřeháněli… nedělní Vlčí hora, středeční Ještědské terasy a jinak lesy za humny. Kruštíky kvetou, houby trochu rostou…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Xerxova
Xerxova 19.07.2024, 14:34:54 xxx:xxx.bc95:c61d

přesun z Ukrajiny, ubytovny, zřejmě i různí lidé kolem… spousta změn a pokud nemá silnou psychiku, určitě se to na něm podepsalo. Lásku u vás má, tak mu dopřej dost času, aby zjistil, že už natrvalo bude dobře. Myslím, že se uklidní. Holky mu v tom pomůžou

⋮
Xerxova
Xerxova 17.07.2024, 19:52:29 xxx:xxx.ff0a:2eba
kometa:

Já myslela, že kloš lítá, dokud se neusadí na hostiteli. Pak že křídla zahodí.

ano - aby mu nepřekážela, když se pohybuje v srsti. Když je shodí, má smůlu, pokud sedí na blbým hostiteli - třeba na psisku… už neodletí

⋮
Xerxova
Xerxova 17.07.2024, 10:32:36 xxx:xxx.4a68:be8c

já nevím - s chrochťákem si ještě nehrál. Ono to s ním není úplně jednoduché - ono na něj dost psů (i fenek) vrčelo i vyjíždělo, když byl dorostenec ( to je jasné, bojí se mamuta a preventivně na něj útočí). A pak jsme ho vykastrovali (sice chemicky, ale to je jedno - a mimochodem už je to skoro rok a stále implantát funguje) a tudíž je pro psy (ai fenky) ještě nepochopitelnější. A i díky některým naskakovačům a provokatérům na některé psy už preventivně vrčí… Proto vždy na začátku jsem ve střehu a k psům pouštím po delší seznamce. Fenky mu nevadí - on tedy vadí některým fenkám, ale neobtěžuje je a pokud se nekamarádí, jde v klidu dál. Nemá potřebu se družit za každou cenu. Ale s Baruškou jsi ho viděla - opatrný a přitom řádící…

Takže to vidím zase na nějakou tu vodítkovou procházku a pak se uvidí. Agrese v něm není, takže spíš bude ustupovat před přesilou blech

⋮
Xerxova
Xerxova 17.07.2024, 10:23:30 xxx:xxx.4a68:be8c
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 17.07.2024, 10:16:59

byli jste na tom Ještědu??

⋮
Xerxova
Xerxova 17.07.2024, 10:20:09 xxx:xxx.4a68:be8c
efe:

Čápů je u nás po loukách taky nějak víc vidět, nebývalo zvykem…

Btw. necete se stavit, když máte tu dovču? ;)

o víkendu tu máme neteř s rodinou - a zítra jsem slíbila mamince, že vyrazíme do města (to já nerada, ale co bych pro ni neudělala…) takže s psiskem zase vyrazíme brzy ráno - a někde poblíž.  Takže tento týden to na venčení s partou blech nevidím. Ale někdy to zkusíme, doufám, že Vasila řešit Yoda nebude…

⋮
Xerxova
Xerxova 17.07.2024, 09:59:12 xxx:xxx.4a68:be8c
balu:

Těch 13 stupňů vám závidím. Tady je teď 23, ale je pořád nějak dusno.

právě že včera bylo před šestou ráno taky 23 stupňů, takže těch dnešních 13 byla čirá radost… a hned jsme razili ven. Celý týden mám dovolenou, tak máme hodně volný režim…