Ooooo, smekám a gratuluji
Ooooo, smekám a gratuluji
Vnuci to mají vymazlené, krása, šikulky👍
Pokud přijedou, tak ať se klidně přihlásí, budu tam s malým i se Satánkem a chovatelka s částí smečky,+spousta známých. Třeba jim můžem být nápomocni. Se mi líbí třeba i dlouhosrstý whipet, ti tam taky budou, a je to ještě klidnější.
Tak jestli to má rozumně daleko, tak ať 3. května na Konopiště přijede mrknout, saluk tam bude přes 30 a výstavy tam jsou krásný. Tam se dozví úplně všechno a na pohodu.
Netuším, loni jsme se bavily s jednou chovatelkou na výstavě a byly od 35 tis výš. Ale 3.5. je na Konopišti chrtí klubovka, tak pokud chcete, provedu průzkum 😉
Asi bych to neřešila, maximálně nějakou tu betadinu, ale nezavazovala bych. Jo a hlídala, aby si to třeba nerozlízal. Na paniku času dost. Ale mí psi si zkracují drápy sami, občas z toho mám husinu, jak si je okusují a cvaká to🙈, takže by si to vyřešili.
Tak dnes sváteční venčení dopoledne s blondýnama, kluci z nich byli úplně nadšení a vyřízení. Až na ten vítr a hromady srnek pohoda. Děkujeme Sarah za krásnou vycházku.
Odpoledne jen doma, protože malej s námi dopo nešel, překotně roste a nesmíme přetěžovat. Tak to naše 5měsíční miminko rozbalilo, jako vždy na zahradě, i kluci se přidali. Je krásný, jak už jsou parta a Dobi se opičí po všem, co velcí dělají. Fotky pomíchaný a nic extra, pořád byli všichni zezadu nebo daleko, jo a ocasů se mi podařilo vyfotit taky sbírku. 🙈
https://zpravy.tiscali.cz/batole-melo-ujit-11-km-v-pousti-objevil-se-ale-velky-pastevecky-pes-591456
Něco pozitivního pro radost
My je neměli dohromady, devonek byl u nás 2 roky na hlídání dřív než ragdollové. Měli jsme ho s peršanem a nalezencem, byli v pohodě.
Teď máme dva kocoury ragdolly,a kocoura a kočku nalezenců, vše kastrované, vychází v pohodě, ragdollové jsou něžné duše. Jen ten nejstarší nalezenec Mates si myslí, že není kočka, tak nemá rád jakýkoliv kontakt od ostatních kočičáků, ale oni to vědí.
Ještě taky jak chrti jsou spíš kočky, tak naši ragdollové a devon Rex zas spíš psi. Opravdu záleží kus od kusu, ikdyž plemeno často hodně napoví.
Ano chroustíci, chrtí pochoutka, jsou to gurmáni nebo prasopsi, dle úhlu pohledu 🤣
Suchý chleba nebo rohlík a košťál z brokolice nebo mrkev pro chrtí kluky top pochoutky. Jo ještě cvrčci nebo co to jednu dobu lítá a mini šneci, to jsou chrtí chipsy, ale šneky nesmí a moc dobře to ví tak jen na velkou tajňačku.
Framíkovi gratulujeme, briard je moje první láska, pokud najdu foto odsdílím. Paničce samozřejmě taky velká gratulace.
Děkujeme, uvidíme co z malýho doroste, má 5 měsíců. Výstavy jsou krásný, já je ráda, ale všeho s mírou, musí to hlavně bavit i hafíka a taky lidi musí být trošku normální. V poslední době se mi zdá, že se čím dál víc ztrácí ta radost a převládá ego a prachy.
Děkujeme moc, moc nás potěšil. Byly to nervy, on je taková něžná duše, úplně jiný než Satánek s Kejným. Hodně o všem přemýšlí a když se rozhodne, že “nemá nožičky”, tak jediná možnost, jak se přemístí z mista na místo je ho vzít do náruče a přenést. V kruhu by to byla super komedie🤣 . A to už má skoro 30kg. V pěti měsících. Ještě s Dobíkem bude sranda. Ale je super, že už je s velkýma dobrej kámoš. Dnes se půl dne neviděli a to bylo vítání a sdělování si zážitků.
A naše miminko se venčilo na výstavě. Byl šikula, dostal pochvalu i doma od bráchů.
Netvrdím, že je to právně v pořádku, ale určitě to aspoň na někoho zafunguje a tak proč ne. A pokud tam je dobře zakomponováno, že takovým chovem poškodíte dobré jméno chovatele, tak u toho občanského zákoníku jste zpět.
Zítra v Brně začíná Evropská výstava psů a s ní jde paralelně i Národní výstava a spousta klubovek a spociálek. Za ty čtyři dny tam bude k vidění hodně přes 16 tisíc psů, někdy i velmi vzácných plemen. Program a víc info na stránkách EDS 2025.
Moje chovatelka má ve smlouvě, že pokud psi z její chovky budou použiti k produkci štěňat bez PP, tak fakt velké sankce a pokuty