orionka-2:Nemusí jít hned o válku, i jiné nástrahy můžou čekat.
Jojo, to právě myslím, ty jiné nástrahy.
orionka-2:Nemusí jít hned o válku, i jiné nástrahy můžou čekat.
Jojo, to právě myslím, ty jiné nástrahy.
orionka-2:Pole né, vinohrady ano 🙂)
Jo, vinohrad jsme měli taky, ale to měl každej a jen pár hlav. Ale acher píše pole, to si představuju větší.
Bodlinka:základem hotspotu je to oholit. pokud to nejde zaživa, tak po sedaci
ale neostříhaný to můžete patlat čím chcete a stejně to bude mokvat a šířit se do okolí
naopak když zapářku chytnete hodně včas tak to oholení je jediná věc, co s tím děláte.
Sedovat ho nebudu, nějak to ostříháme, vždycky se to povedlo. Ty chlupy už jsou stejně tak řídký, že to už nebude tak hrozný.
Varaxi:To si myslím, že bez oholení nepůjde. Nebo aspoň ostříhat co nejvíc u kůže.
Zatím nemám šanci to oholit, pes hrozně vyvádí, ani dva ho neudržíme. Stříhám, co se dá, snad to půjde líp, až to aspoň trochu zaschne.
Dávám tento sprej.
Buggyra:Souhlas.
Zase je to taky nevýhoda, protože když vím, že jsem tam jen na 4 roky, tak když už mě zvolí, hledím si nahrabat a zajistit kšeftíky do budoucna a po mně potopa.
Edit: patří k síle demokracie
A proto by ti, co tam jsou dnes, měli být uznalí a umožnit všem, aby si nahrabali taky. 😁
Varaxi:Vás optimismus nezná hranic, koukám. 😀
No, jak se to vezme. 😊
Dávám sem tip na hovězí mletinu, která je výborná a i pěkně voní. Objednala jsem už podruhé na celý měsíc. https://www.krmivo-barf.cz/hovezi-mlete-s-cervenou-repou-1kg/
Je to Pošvář a určitě to nabízí i jiný e-shop, tento se specializuje jen na severní Moravu.
Děkujeme. Přidávám fotku. Ošetřila jsem to sprejem se stříbrem, trochu vysušila fukarem, ale moc to nejde, musím to ještě párkrát zopaknout.
Sardullah:No tak já si nemyslím, že by se za komančů nějak nekradlo…ale spíš to bylo o tom, že se kradl stavební materiál na stavbách, co nebylo hlídaný a nebo třeba zboural se barák a lidi tam jezdili pro cihly, které ještě byly použitelné. A co si budem…kdo mohl něco “znárodnit” v práci, tak to taky ukradl…popř. to vyměnil za něco jinýho, co zase “znárodnil” někdo jinej někde jinde.
Prostě ve stylu “kdo nekrade, okrádá rodinu”.
Prostě myslím, že kde to bylo přístupný-neoplocený a bez hlídače, tak tam si lidi taky jeli něco natrhat…
Taky si pamatuju, že třeba ti hlídači v sadech byli, většinou sice nějakej důchodce, ale to v tý době asi stačilo.
To jo, já měla na mysli spíš to, že by lidem lezli zloději přímo do baráku jako falešní řemeslníci nebo pouliční prodavači a tak podobně. Toho je dnes víc. U nás to tehdy nefungovalo tak, jak se tady píše, že by stromy kolem cest měly podepsanou cedulku a nikdo si nedovolil trhat. Trhali si běžně všichni. Asi to prostě bylo kraj od kraje. Na střední jsme chodívali každoročně v září na brigádu do JZD trhat jabka, meruňky a hrozny a mohli jsme si vzít domů plný kyblík, který jsme si na sběr přinesli. Sady a vinice byly většinou oplocené, ale hlídače jsem nikdy neviděla. Když si člověk natrhal do pusy, nevadilo to. Pokud si chtěl natrhat třeba domů na zavařování, musel si vyřídit povolení. To prostě bylo jinak, než stromy u cesty.
Já svoji vodu nemám a elektřinu mám taky ze sítě. Zásoby taky ne. Takže je to jasný. Ale ono možná bude i lepší co nejdřív umřít.
Ale pořád nevím, koho volit. 🤦
drvodelkafialova:Já si ještě pamatuju(hrozný😃) jak i ovocný stromy u silnice měly cedulku s číslem a lidé za ně platitli malý poplatek a pečovali o ně. To už je dneska utopie, ale ta představa, že všechno patří všem, se objevila až po revoluci - co není oplocený, to je každého. Nejvíc mě napružila aplikace - Kam na ovoce. Když vám tam někdo dá souřadnice vašeho pozemku, máte se na co těšit.
No, tehdy se tak nekradlo, jako teď. A to měli lidi větší 💩, než je tomu dnes. Moji rodiče nikdy neměli plot kolem baráku a nikdy se nic neztratilo. Dokonce ani na noc nezamykali vchodové dveře a to jsme měli na těch dveřích kliku. Dnes nemyslitelný, dnes vám bez dovolení vlezou do baráku za bílýho dne.
Sardullah:Jo jasně… nebojte, on je hodnej…. no asi jsem měla použít jinou frázi, ale tohle je tak profláklý, že mi to naskočilo jako první. Moji psi šli samozřejmě na vodítku a už jsem je povelovala k noze… jejich pejsek byl na volno, ale držel se u nich. Ani ho na vodítko nepřipli.
Jo, tak to jsem potkala paní s malým psem na volno někde v Olomouci na hlavní třídě. Já fenu na vodítku u nohy, ale ona jak mě zahlidla, tak začala na psa hystericky řvát a na mě hned, že pes si hrát nebude, že už byl od velkýho psa pokousanej. Tak jsem se jen usmála se tím, že my o nějaké hry ani nestojíme. 😀
Bobca:Reni,prosím tě,kdyby dávala Xerxová někam ty příběhy s kravičkama,naveď mě kam ju? ty mě zajímají…🙂dík
Bobčo, je to u koní ve vlákně O všem a o ničem.
acher:člověk mohl vlastnit jen dům a pozemek kolem něj
Měli jsme zahradu,louku,pole,kde se pěstovala pšenice,ječmen,řepa,brambory. Měl je děda a máme jestále.
Už tenkrát byl dědeček soukromý zemědělec? A kolik měl hektarů? Hm, zajímavý. Já pocházím z jižní Moravy, z Břeclavska, a tam fakt neměl nikdo pole, všechno patřilo JZD. I statkář, u kterého pracovala před rokem 48 prababička, babička i děda, tam musel všechna pole odevzdat.
Doron:Je to princ Miloslav.🤣
On se asi chudák rychle vytáhnul, tak má ještě špatnou koordinaci.
Slimáci jim moc chutnaj, máme spíš nedostatek.😊
Kdybyste potřebovala ještě jeden bazének, tak bych vám darovala. Je sice použitej, ale dále nevyužitej, psi mi do něho nechtějí, radši přírodní vodu. Tak mně tady jen leží.
Sardullah:No proto si myslim, že oni taky ne a ta cyklostezka není moc široká a upřímně s mladou Ginou jsem ty manévry dělat musela… prostě někdo by řekl, že by nikam neuhnul, když jeho psi nejsou problém, ale já nechci, aby se lidi báli kolem mě projít, tak pokud vidím, že ty obavy vzbuzuju a mám kam, tak prostě uhnu. Většinou teda se vyhýbají nám, ale to jsou povětšinou lidi se psy, kteří nemají problém s námi, ale se psy obecně. A podle reakce jejich psa, když procházíme, tak asi mají důvod.
U nás je nej problém, že jsme prostorově výrazní, i když jdou psi spořádaně u nohy. Takže na užším chodníku a nebo cestě už to jsou i manévry, abychom protijdoucím lidem nechali dost místa… se psem už se to povětšinou bez fyzickýho kontaktu… očuchání… neobejde.
Ale tak víš, jak to většinou bývá, když majitelé psa řeknou Nebojte, on je hodnej. Prostě ti nevěřili, i když je to pravda. Já už to právě radši ani neříkám. Když mají lidi psa, tak si svoje pro jistotu volám k sobě, připínám na vodítko a pokud mají většího psa, tak taky uhnu a počkám, až projdou. A většinou jdu tak, aby se psi přímo nemijeli, uhnu doleva, abych svýho měla za nohou.
Sardullah:Panebože to né… chudák Dráček, no to si zase užiješ😴 tak držím palce, ať se mu to vyhojí co nejdřív🍀
A kde to má…?
Pod pravým uchem. Včera jsem se mu to snažila pořádně ostříhat, vyholit už to nejde, bolí ho to. A dostal límec. Do rána se to rozmokvalo, takže teď zase vyčistit a vysušit.
Dublinbarzoj:Ježíš, to je na dvě věci. Vy na to teda máte smůlu. Zas Dráček? Držte se!🍀
Jojo, feny na to vůbec netrpí. Asi je nám souzeno se na výstavu už nikdy nepodívat. A to mu cpu pořád vitamíny, teď celý léto i Biotin.
Tak zase máme hotspot jako kráva. Asi po klíštěti. Ach jo.