Aktuálně: 2 335 inzerátů269 627 diskuzních příspěvků19 341 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 20.01.2026, 22:24:54 xxx.xxx.221.235

Jako s těmi rukavicemi… někdy mi přijde, že si tím tak trochu šoupu s rakví… když mám v každý ruce vodítko se psem a strčim si ty ruce , co teda držej ty vodítka, do kapes… Ginuši vodítko ještě omotaný kolem ruky,  tak si tak říkám, že kdyby nastala nějaká nečekaná krizovka a psi se rozběhli dopředu, tak ty ruce určitě nestihnu vyndat a padnu rovnou na hubu…

Jo a s čepicí mám taky veselou historku… resp. ani ne veselou a vlastně ani ne historku….

Asi před čtyřmi roky jsem si koupila kulicha s takovou tou chlupatou bambulí v černé barvě… já obecně v čepici vypadám jak debil, ale v tom kulichu o fous méně… mimo čepicovou sezónu se mi plete ten kulich furt pod ruce… ať sáhnu do skříně nebo do šuplete, tak první na co sáhnu je kulich…. no a přijdou mrazíky, já všechno prohrabu a kulich nikde… až do jara, kdy vykoukne sluníčko a hle… otevřu šuple a na vrchu kulich… za celý 4 roky, co ho mám jsem ho ještě ani jednou neměla na hlavě. Letos jsem myslela, že na něj vyzraju… přimotal se mi pod ruku na podzim, ale bylo ještě moc teplo na čepici, ale říkám si “ hele kulich, tak já tě dám sem ( už nevím kam, ale někam, abych ho v zimě bezpečně našla) a v zimě tě nebudu hledat”… no a překvapení… kulich zase zvládne zimu bez ztráty kytičky… jako fakt mám dojem, že si žije vlastním životem a pohybuje se po domě…

Sardullah
Sardullah 20.01.2026, 19:07:56 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 20.01.2026, 18:32:35

Mě už to teď sejří defakto komplet…zima, tma (i když už se den prodlužuje, tak furt vstávám za tmy a z práce přijedu za tmy) a teď ještě ta debilní ledovka, případně krusta na sněhu, případně ledové střepy…

Teda u mě je to každoročně…od tý půlky ledna a ten únor, to je pro mě období za trest…jsem votrávená, nic mě nebaví, nic se mi nechce, ven se musím pořádně oblíknout, permanentně zapomínám čepici a rukavice…🙄

Jako včéra se mi to s tou čepicí pěkně vymstilo…já mám na Ginu posouvací vodítko, takže si prodloužím, zkrátím jak potřebuju, to zajišťuje kovová posuvka…no a včera jsem i Gině to vodítko prodloužila, což běžně nedělám, takže posuvku jsem měla blíž u ruky než obvykle a madam klasika…zatáhnu, tak jdu směr panička a obejdu jí…já standardně provedu manévr rukou nad hlavou s vodítkem, abych teda nebyla zamotaná a mrdla jsem se tou kovovou posuvkou do mého zmrzlého čela…jsem normálně myslela, že jsem si tam udělala díru…😄

Sardullah
Sardullah 20.01.2026, 18:30:54 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 20.01.2026, 17:31:20

No …kéž by na našich trasách byl takový terén…

Dnes jsem se před prací jela kouknou, jak vypadá přístupová cesta na naše luční trasy…je to do kopečka a teda ledovka, tak se na to můžu krajc vajc.

No a na cyklostezce pro jistotu udělali běžkařskou dráhu, no tak tam už se vůbec nechci motat…

Jak jsem si furt přála, aby “zamrzlo peklo” a nebylo bahno, tak se mi přesně potvrdilo úsloví “bacha na to, co si přeješ”…jo peklo zamrzlo a všude ledovka nebo sníh s tvrdou krustou.

Jako upřímně, kdyby Gina lítala po zahradě s klukama, tak bych si vůbec nedělala hlavu a na nějaký procházkování bych se upřímně vyprdla…jenže madam se zvedne max, když se přes ní přežene tornádo v podobě Máti a Árčího, to se teda nasupeně zvedne a jde je “honit”…což v jejím případě vypadá tak, že udělá dva cvalový kroky směrem k nim…jenže mezitím pánové už udělali otočku u branky a letí kolem ní zpátky do zahrady a jak běží kolem ní, tak madam zase udělá dva cvalový skoky a jde si lehnout někam mimo jejich trasu…což je teda pohybu nula nula nic.

Tak mě teď tak napadlo, že zkusím zjistit, jak vypadají cesty u nás v zooparku a že bychom se šly s Ginou projít tam…teď by nás to stálo jenom 200,- tak to bych asi přežila a mohlo by tam být mrtvo…

Sardullah
Sardullah 20.01.2026, 12:03:48 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 19.01.2026, 21:32:00

No na mě to na FB taky občas vyskočí…ale upřímně nevím, co si o tom myslet…jakože já jsem měkoň a někdy mi přišlo, že ty terény pro koně nic moc, spíš nic než moc a někdy mi to přišlo až nebezpečný, někdy mi přijde, že to není pro koně úplně komfortní…ale jak říkám, já mám na to takovej hodně subjektivní názor…

Sardullah
Sardullah 20.01.2026, 11:49:28 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 20.01.2026, 10:55:49

Jo fungujou stejně…já před lety používala i starou deku…ráno jsem jí sbalila a hodila k nám na sloupek u branky a pak mi jí někdo ukradl.

Sardullah
Sardullah 19.01.2026, 21:43:50 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 19.01.2026, 17:41:22

Mě by teda nepřekvapilo, že se na to někdo chytne.

Já to prostě vidím kolem sebe, že tady žiju v nějaký pejskařský bublině, ale že tohle není reál.

Když vezu opravdu laickou veřejnost, která buď měla psa s PP před hodně dlouhou dobou, nebo vůbec a ani takového psa nemají v rodině a nebo někdo ze známých, tak představa kolik stojí pes s PP je hodně mimo mísu.

Takový běžný odhad ceny…"co to máte za pejska?"…"to je pyrenejská horská psice…Bella a Sebastián (takhle upřesňuju Ginu)"…"a to máte s papírama?"…"jo je s papírama"…"no tak ta musela stát fůru peněz… tak deset tisíc, ne?"…..

No asi tak…představa lidí o ceně papírovýho psa je často zkreslená a i těch odhadovaných deset tisíc jim za psa přijde hodně.

Já mám psy v cenové relaci takovej ten nižší průměr…za Ginu i za Máťu jsem dávala 25 tisíc a to už se dost lidí hroutí, že teda 50 tisíc jsem dala za psy…prostě když se to takhle sčotne, tak jim to fakt přijde za bambilion…za čokla na mazla…

Zase musím říct, že mi přijde, že se zlepšuje povědomí o PP…ne teda, že by se lidi nějak změnili v názoru na to k čemu jsou “papíry”, ale tak nějak se začínají bát, že naletí podvodníků a množitelům….jenže tím ta pozitiva končí a myslím, že inzerát s jezevčíky za 6000,- s PP je jen důsledek, jak nachytat ty lidi, kteří teda už i na ten PP začínají koukat a nachytají třeba i těch lidí víc…

Sardullah
Sardullah 19.01.2026, 21:26:56 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 19.01.2026, 19:17:57

Na ty jsem koukala o víkendu v Globusu…jenže to ještě nebyla taková katastrofa.

Já teda mám zimní boty s docela dobrými podrážkami, ony ve své podstatě nekloužou ani na tom ledu, ale já se stejně necítím bezpečně…

A hlavně teda vidím, že to absolutně nevyhovuje čubině…

Jenže nedá se nic dělat…zatím to na změnu povrchů nevypadá….sníh připadnout nemá a naopak má mrznout.

Teda ráda bych řekla…už aby bylo jaro, ale vím, že to zase budu nadávat na bahno a na klíšťata a pak přijde léto, tak to zase bude horko a pak podzim a zase bahno…

Nevím, asi čím jsem starší, tím jsem náročnější…přijde mi, že dní, kdy je taková provozní teplota, aby to vyhovovalo feně a mě bylo příjemně, aby se dalo i někde na mezi posedět, v případě Giny poležet…kdy nefouká studenej vítr, není mokro…no prostě taková značka ideál, jak pro psy tak pro ě, že to bych napočítala na prstech jedné ruky.

Už se ze mě stává asi taková ta furt nespokojená stará bába..🙄

Sardullah
Sardullah 19.01.2026, 19:03:32 xxx.xxx.221.235

Tak nevim jak se venčí vám ostatním, ale mně…když teda nebudu sprostá…tak na dámský přirození a na exkrement…

Tam, kde se dá dobře jít jsou povrchy, kde je jasný, že byla použita sůl…takže silnice a některé chodníky, kde je teda suchej asfalt…odhrabaný sníh kolem těchto ploch jsou defakto ledový střepy na umrzlých hromadách…tam kde se dalo docela v pohodě chodit po ušlapaném sněhu, tak je ledovka a zbytek sníh s ledovou krustou, kam se člověk boří…a teda pes taky.

Venčení s Máťou jsem vzdala, tam nebudu riskovat v tom pekle, že si mechanicky poškodí nějakej dráp…tak to ani neřeší, protože, co áme doma Árčího, tak má přes den na zahradě i doma tolik pohybu, že je rád, když padne za vlast…ale s Ginou musím, ta se těch jejich pohybových aktivit nezůčastňuje a den tráví ležmo. Popřípadě držkováním, ať se pánové uklidní…

No takže část procházky jsme odšlapaly po silnici…v tom sněhu s tou umrzlou krustou odmítá Gina chodit…zbytek cesty defakto po ledovce, to jsem šla jak podesranej sax a pořád jsem říkala "Ginuško, hlavně pomalu, ať sebou nefláknu o zem…no když jsem zavelela, že teda už toho mám plný zuby, když jsem se nevím jak dlouho škrabala do malýho kopečka, to byla jeno ledovka, a že teda jdeme do, tak i Gina, která sice neá ráda dlouhý procházky, ale procházky miluje, kvitovala ůj návrh jako velmi rozumný a nabrala rychlým tempem kurz k domovu, až jsem jí musela brzdit, protože hrozilo, že nedojdu ve zdraví.

A když vidím předpověď počasí na tenhle týden, tak to asi jiné nebude…😴

Sardullah
Sardullah 16.01.2026, 22:04:31 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 16.01.2026, 08:14:11

U sourozenců Jacka a jeho rodičů - těžko říct, všichni jsou na granulích, kterými krmí chovatelka. Jen my jsme se trhli, protože nám nepřišly úplně moc kvalitní a Jack je jediný z vrhu, který má problémy…pořád si říkám, že kdybychom mu nechali tenkrát ty samé granule, jestli bychom teď žádné problémy neřešili…

Třeba jo, třeba ne…já bych to udělala stejně…resp. udělala…chovatelka Giny krmila granule RC...a teda musím říct, že se s těmito granulemi setkávám často, jakože mi novopečení majitelé štěňat …různých plemen…říkají, že štěnďata byla u chovatelky na těchto granclích…si tak říkám, že já si o tom můžu myslet co chci, ale asi jsou prověřené praxí…no a samo domo, hned třetí den jsem Ginu přepiklíkovala na barf…třeba kdyby to byla kraťanda, tak by dopadla podobně jako Jack…

Sardullah
Sardullah 16.01.2026, 21:57:52 xxx.xxx.221.235

Je prostě hodně smutný, když to takhle dopadne…☹️

Sardullah
Sardullah 16.01.2026, 21:50:19 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 15.01.2026, 19:37:26

Ještěže přišla rotvice žalovat, bonzačka. 

No tak ale to je nečestné a nesportovní…😂

Sardullah
Sardullah 14.01.2026, 15:33:00 xxx.xxx.221.235
Dafi:

No já to vím,jenže on asi?jak má zafixovaný,že ti psi furt někde čuchají+venčí se+naši psi nejsou žádná tryskáči..tak to asi?posuzuje podle toho co zná z domu…,

u Maxe roičů je to ted na starý kolena fakt psycho,protože rodiče s nimi celý život chodily 2-3 trasy za barákem-do dědiny,před vrata,do města,na výlet-NIKDY,

jen za bránu zahrady 3 okruhy-obejít pole,pak okruh menší v lese a velký okruh-lípa-hájenka,

jednou týdně chodily jako relax-kdykoliv stály psi a čuchali,rodiče taky stály..

s nimi ti psi nemohli v životě zhubnout,jako v životě nikdy,protože rodiče s nimi chodily  p-o-m-a-l-u a pořád   s-t-á-l-y…..a čekaly…..

ježíííšííííííí-a já su rychlá chodit rychle a svižně…výlety s rodiči a mým tatínkem pro mě byly peklo-vepředu tátové-já uprostřed a vzadu máti….ktrá furt stála a šla pomalu..a já mezitím běhala jak pes,sem tam……mazec chodit ven s někým,kdo šlape pmaličku a každou chvilku stojíííííí

Tvl… to je jak skorem jak s naší Ginou… těch okruhů  resp. tras máme asi 8…z toho tak 5  je v kategorii “ tady mě to baví” a tak na 3 se nechá lehce přemluvit.

Když nebudu počítat vyjímky, kdy jde tak rychle, že já musím popobíhat… snažím se jít tak rychle, aby se nedejbože nenaplo vodítko, což je pro Ginu stopka a nechci jí rušit v tempu.

Jinak standardně je čuchací, takže tempo pomalé, často zastavujeme…Máťa pobíhá kolem.

Jako když je na šňůře tak často dojdu na konec toho 20ti metrovýho lana a pak čekám…popř se musim vrátit, protože zjistím, že zůstala na louce ležet u místa, kde je to rozrytý od divočáků a tam jí opravdu musím přemluvit, aby se zvedla a že pokračujeme.

Já nikdy nebyla rychlík, chodím pomalu a buď se kochám nebo přemýšlím nad nesmrtelností chrousta, ale měla jsem psi, kteří to kolem mě naběhali… Gina byla běhací napisled v pubertě, přijde mi, že kolem dvou let přepla do jinýho režimu…a já teda mám takovej picit, že by potřebovala zvýšit tempo, ale to chvilku jde, pak už na mě načuřeně kouká a pak stop a zklidni hormon a to bych jí za sebou opravdu táhla.

Ona nemá problém jít rychle, když ví, že se přesouváme na procházkovou lokalitu.  To šlape jak hodinky, ale dojdeme na “místo startu procházky” a konec.

Sardullah
Sardullah 14.01.2026, 15:07:42 xxx.xxx.221.235
Kilian:

Kdysi šel na snad čt2 pořad Pološero a jedno z témat byl Autistické dítě, jeden z rodičů řekl, že to je kolikrát tak k uzoufáni, že má občas chuť lehnout si s ním na koleje..

https://www.denik.cz/z_domova/postizeneho-syna-vzala-pod-vlak-20160902.html

To se u nás stalo v roce 2016….

Vím, že jsem k četla nějaké diskuze k této události, kde tu ženu dost lidí odsuzovali, ale myslím, že si to peklo nikdo neumí představit…

Sardullah
Sardullah 13.01.2026, 18:29:04 xxx.xxx.221.235
šavlozubka:

My zase měli adrenalin při večerním venčení. Z černýho ovčáka roste průser. O vodítku a náhubku pán asi nikdy neslyšel. Vyřítil se na nás z lesa, ve tmě. A tohle už nebylo jen poměřování nádobíčka. Díkybohům za hustou podsadu. Výsledek je vyrvaná půlka chlupů z ocasu (a to už mi tuhle známá říkala, že hezky obrůstá), a pocuchanej zadek, naštěstí žádnej šrám. Na hlavu a krk se naštěstí preze mě nedostal. Ale tomu psovi je devět nebo deset měsíců. Nechci vidět, co z něj bude  až dospěje… Kor s tím přístupem majitele, že místo omluvy a třeba dotazu jestli jsme v pořádku, se mi de facto vždycky ještě směje do očí. 

Tak to je hrozný…to si vůbec neumím představit. Ten paralyzer bych pořídila určitě…

Ten pepřák je dle mého takovej ošemetnej…tam bych se bála, že v tý situaci nastříkám do očí i mýmu psu, neřku-li, když bude foukat vítr, tak můžu taky něco slíznout.

Vám prostě prostě chybí obrovská bílá medvědice, co by ochranka…ta by takovýmu pubušovi ukázala zač je toho pastevec…

V§bec si podobnou situaci neumím představit s berberkou Sárou…to by si pán asi posbíral zbytky psa a bylo by vyřešeno.

Já si upřímně taky myslim, že bude hůř…

To fakt nechápu…jo stane …nemělo by, ale stane…tak když už mi pubescent vystartuje na nějakýho psa, tak za prvé jdu okamžitě svýho psa odchytit a za druhý se budu omlouvat a budu rudá až na zadeli, jak se budu stydět…a to teda v tom lepčím případě, když nedojde na zranění…ale těm majitelům takovýhle dacanů je to jedno, možná jim snad i dělá dobře, že jejich pes každýho “přepere”…

Sardullah
Sardullah 12.01.2026, 12:58:38 xxx.xxx.189.104
Zrzavci:

Buggyra, Horsan

Sníh je desetinásobek tekuté vody -  Oj, zo snehu je malo vody.

no, to mi jako nedocvaklo, měla bych jít do kouta a tam začít kdákat 😀 😀 

měla bych jít do kouta a tam začít kdákat

😂😂😂…tak tuhle hlášku fakt začnu používat…👍

Sardullah
Sardullah 12.01.2026, 12:55:47 xxx.xxx.189.104
hmn:

Sardullah, nějaké nepromokavé botky jsi pro něj neuvažovala?

Neuvažovala…on je z toho celkově nešťastnej a s “oblečenou” packou se z něj většinou stane válečnej invalida a pokud ho vysloveně nedonutím k nějakému přesunu, tak ve své podstatě jen leží…

Prostě řeknu to asi takhle…raději ho vezmu na vhodný povrch a teda naštěstí máme ten park…nebo cyklostezku …kde si tu prochajdu užije, než ho tahat do terénu s botama, když vím, jak je z toho neštastnej…

Sardullah
Sardullah 12.01.2026, 12:28:28 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 12.01.2026, 10:18:35

No co se Máti a těch jeho drápů týče (Synchronická lupoidní onychodystrofie (SLO), tak pro nás je teď počasí ideál…ze sousedů nikdo nesolí, ani nejsou posypané chodníky štěrkem…sníh je vyšlapaný, udusaný…podklady jsou zmrzlé, není bahno….takže za mě momentálně docela cajk…lepší už je to snad jenom v suchém letním počasí, ale to je zase povětšinou velký vedro…to si člověk nevybere.

Výhledově to na nějaký velký procházkování u nás nevypadá…jestli se oteplí a začne tát a začne se z toho sněhu dělat břečka, tak nám zase zbude jenom městskej park.

Paradoxně, i když nesnáším zimu a mráz a pěkně mě to sejří, tak pro moje psy je to teď značka ideál…