Aktuálně: 2 701 inzerátů262 844 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 21.11.2025, 10:46:35 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 21.11.2025, 10:41:14

No a podle těch papírků něco poznali?… mě to celý přijde od toho úterka jako promarněnej čas…🙄

Sardullah
Sardullah 21.11.2025, 10:43:28 xxx.xxx.221.235

A tak to nevadí, že se zadavatelka už neozve, tak třeba si z těch informací něco vzala a když ne ona tak si to třeba přečte někdo jinej.

Sardullah
Sardullah 21.11.2025, 10:40:36 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 21.11.2025, 09:59:15

Kdybyste věděla jak vám rozumím a soucítím s vámi…. 

Sardullah
Sardullah 21.11.2025, 09:10:32 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 21.11.2025, 08:14:03

To není ono, to není novej plyšák… minule jsme našli při vyklízení bývalýho děcáku medvídka, vyprali jsme ho a úspěch žádnej… já myslím, že on prostě pozná ten pach tý novoty.

Tak my nejvíc plyšáků pořizujeme za známky v Penny… a to je těžký… oni dělají minimálně dvě plyšákový akce ročně a z jedné my minimálně 10 plyšáků urveme… teď si tak říkám, že jich màme asi víc, než si myslim.

A tím, že si Maťulka plyšáky neničí, tak se hromadí.

On má tak rozzářený očička, že je to pro nás radost mu ty plyšáky kupovat. Jako v tomhle ohledu je asi dobře, že jsem socka, protože jinak by těch plyšáků měl násobně víc., to už bychom byli zavalení.

Co je mi třeba líto… v minulý plyšákový akci měl Máťa nejoblíbenější model… duhovýho králíka a tak když už měl všechny varianty a rozhodovali jsme se, co bude mít tuplovaně, tak ten králík byl jasná volba a beru teda dva a stojí tam u regálu holčička, co škemrá na mamince právě duhovýho králíka… a odpověď…” jednoho už máš, to ti stačí”… tak mi to tak bylo trochu líto, že můj “ čokl” už bude mít doma čtyři a dítě nemá nárok ani na dva.

Sardullah
Sardullah 20.11.2025, 21:03:50 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 20.11.2025, 20:15:00

Koně jsou plně extra kategorie…tam by měla být snad povinnost si odkroutit nějaký ten čas v nějaké stáji, aby dotyčný věděl, co to obnáší…ale jinak máte pravdu…je to podobný, asi taky převládá ta romantická představa, jak se za pěkného počasí proháním na koni s větrem ve vlasech, ale pak přijde drsná realita😎 I mně se ta romantická představa moc líbí, ale když opomenu finance, tak na koně bych neměla absolutně kapacity, tedy takový, jak bych si představovala….to není jako za školních let, že člověk hodil po škole aktovku domů a do večera byl u koní, protože jiné povinnosti neměl….

Sardullah
Sardullah 20.11.2025, 18:14:45 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 20.11.2025, 18:11:32

Retro jde do módy…😉

Sardullah
Sardullah 20.11.2025, 18:09:46 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 20.11.2025, 17:36:52

A je rozhodnuto… fakt si po psech nakonec na starý kolena pořídim kočku… včera jsme kupovali Máťovi k narozkám plyšáka… protože máme i Ginu, kterà sice plyšáka  nemusí ( převezme ho a asi po třech krocích ho vyplivne a už jí nezajímá, ale běda, když by Máťa plyšáka dostal a ona ne) ale koupit jí ho musíme… takže plyšák krát dva a devět stovek v zadeli… kočce se opravdu zavděčím prázdnou taškou a nebo krabicí… když tak koukám v obýváku na zem, kde se vàlí … ani to nechci počítat… tak 30-40 plyšáků možná i víc, to jsou tisíce a tisíce… kočka vyjde levněji 😂

Sardullah
Sardullah 20.11.2025, 16:57:54 xxx.xxx.221.235

Pes jsou hlavně starosti a výdaje a omezení… no ale když ho miluješ, tak není co řešit…někdo si neumí představir, jak bude žít bez psa, až už si dalšího nebude moci pořídit a pro někoho je pes časem vopruz a skorem nepříjemná povinnost.

Někteří si život se psem idealizují… on je rozdíl jít na procházku, když je jaro v plném proudu a všechno kvete a travička se zelená a není ani teplo ani zima… a něco jinýho je jít na procházku teď, když už je takhle brzo tma, venku zima, sychravo, lezavo, bahno…..

Sardullah
Sardullah 20.11.2025, 14:51:58 xxx.xxx.221.235

Předpokládám, že tazatelka je školou povinná, alespoň z dotazu mně to tak vyznívá.

A dle svých slov má těch koníčků více.

Tak já klidně odpovím… každý pes zabere spoustu času a je jedno, jestli ten čas je cvičák, nějaký psí sport, procházky, nějská práce a nebo jen společné válení se u televize. Pes je takovej… řekněme koníček..  na plnej úvazek… prostě pes je kámoš, člen rodinné smečky a ne jen aktivita od-do. Tím neříkám, že majitel psa nemůže dělat nic jiného, ale většinou se plánuje vždycky s ohledem na psa.

Tak začneme… co je dlouhá procházka… jsou tady dámy, které se svými malými pejsky našlapou xy kilometrů.  . paradoxně o hodně víc, než by byla kdy ochotná ušlapat moje pyrenejská horská psice a teda aktivnímu psu je ideál se na té procházce i věnovat, což není jen házení míčku…tak řekněme třeba minimálně nějaký dvě hoďky denně plus nějaký venčení. O víkendu nějakej výlet. Samozřejmě, když jeden den odtrajdá hoďku, tak se asi nic nestane..  ale jinak obecně hoďka denně je tak max pro mojí pasteveckou psici, co jí to na procházce baví tak půl hodiny..  takže pak otáčíme a jdeme dom a máme z toho hodinu, ale u normálního psa , u aktivního psa, je hodina za mě teda málo.

Další věc je, že člověk si kupuje štěně a to toho času zabere x krát tolik… každý 2-3 hoďky venčení ve dne v noci, 5x denně krmení a ideálně se mu co nejvíc věnovat… hrát si s ním, dělat mu parťáka a pomalu vychovávat. O výchově puboše ani nemluvím.

No a tím se dostáváme k finanční stránce, kam nepočítám  ten základ jsko je pořizovací cena, krmení a pravidelné očkování…není neobvyklé, že jorkšírci mají problém se zoubky a pravidelně vyžadují odstranění zubního kamene na veterině…. další věc je třeba srst…nevídám moc jorků v dlouhý srsti, většinou ostříhaní, pokud to nezvládnu opižlat doma, musím zaplatit profesionála… a to se pořád bavíme o tom, že pejsek bude zdravý, což nemusí.

Zadavatelko, pokud jste opravdu školou povinná a bydlíte s rodiči, tak doporučuju si sednout a zeptat, zda psa chtějí hlavně oni, protože se může stát, že jim zůstane na krku. Nejen fyzicky, ale i finančně.

Sardullah
Sardullah 20.11.2025, 14:23:49 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 20.11.2025, 13:40:43

Ni s některými psi je to těžký… a vipet není úplně pomalý zvíře…to mě ani nenapadlo, že ještě není doma a zima na krku… já bych se jako panička zbláznila, jakej bych o něj měla strach, to ani nevím, jestli bych dokázala uspokojivě fungovat.

Sardullah
Sardullah 20.11.2025, 12:14:25 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 20.11.2025, 10:44:58

Já mám takovej pocit, že jednou u oblečení kde to šlo, tak odstřihávali nášivky.

Z pohledu selského ruzumu by bylo fajn rozdat oblečení potřebným, že je škoda to pálit. Ale svět funguje na jiných principech… no tak alespoň ti řidiči, co to vozí do spalovny si pár kousků pro sebe a pro znání vezmou.

Sardullah
Sardullah 20.11.2025, 11:44:17 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 20.11.2025, 10:57:48

Výhoda dlouhých vlasů… i opižlaný konečky se ztratí…

Sardullah
Sardullah 20.11.2025, 11:25:46 xxx.xxx.221.235

Já teda taky docela koukám, myslela jsem si, že krev naberou automaticky.

No tak hlavně ať je co nejdřív diagnóza a tím pádem nasazená léčba.

Sardullah
Sardullah 19.11.2025, 19:29:59 xxx.xxx.221.235

Tak tahle… za socíku samo domo džíny z tuzexu. … dodnes vzpomínám na moje mustangy, ty byly top.

Taky se tady nebudu bít v prsa jako bojovnice za minimalistickej šatník, za mých mladých let jsem to mívsla jinak a klidně bych se, co se oblečení týče považovala za lehce povrchní bytůstku…

Sardullah
Sardullah 19.11.2025, 18:45:30 xxx.xxx.221.235

Obecně musím říct, že dneska je velká výhoda, že si člověk může nosit co chce a nevypadá jako exot mimo módní proud… ať má široký kalhoty, úzký kalhoty, krátký sukně, maxi sukně, volný oblečení nebo na tělo, elegantní, sportovní nebo ve stylu sex ve městě, tak s tím povětšinou nemá nikdo problém.

Tím pádem… teda doufám..  není takový tlak ns to, abych co dva toky změnila šatník, že si každý může nosit to, v čem je mu dobře.

Z koho je mi hodně smutno jsou lidi, kteří se navlíknou do značkovýho a myslí si, že si z nich celej svět sedne na zadel…naštěstí já to tolik nevnímám, protože když už se přede mnou někdo natřásá, tak ani netuším, že je značkovej, to je mi sděleno až následně někým, kdo je víc v obraze než já, což je skoro každý… 

Sardullah
Sardullah 19.11.2025, 18:34:37 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 19.11.2025, 18:22:24

Adidas jsem dala jako příklad… . to jsem chtěla opravdu jen poukázat na to, že ve stejné kvalitě jako je bavlněné tričko s logem nějaké značky se dá pořídit neznačkové a levněji.

Sardullah
Sardullah 19.11.2025, 17:43:37 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 19.11.2025, 17:40:00

Já teda, když mi přijde, že je jí nějaké NE u zadele, tak nejčastěji “ chraň tě ruka páně”

Sardullah
Sardullah 19.11.2025, 17:40:33 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 19.11.2025, 17:27:49

Jako kdyby to vyřešila antibiotika, tak to by byla ta lepší varianta.

Sardullah
Sardullah 19.11.2025, 17:08:34 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 19.11.2025, 16:43:29

Já jsem socka… ale některý věci fakt kupuju značkový, protože vím, že mi vydrží roky. Třeba ale bavlněný triko nemusím mít nutně za bambilion, protože je to adidas, ale dá se koupit kvalitní levněji bez značky. Třeba jedny značkový boty mi vydržely 15 let chození defakto podzim až jaro… teď se odlepila podrážka, tak jsem je ještě ani nevyhodila, zkusím ještě oběhnout opravy obuvi,jestli je nedaj dohromady… další značkový boty mám 4 roky… defakto od jara do pidzimu furt na nohou.

Navíc značkový boty se dají koupit ve slevě za prachy za který koupím nějaký no name za stejný peníze… teda nejsem naivní, vím, že i výroba těch značkových je asi povětšinou v číně, ale z těch od vietnamců mě pálily normálně nohy a boty vydržely tak jednu sezonu.

Jsem třeba fakt šťastná, že jsem našla oblečení od 4dox… jako nebudu říkat, pro mě je to drahý jak prase, ale vidím, že nějaký kousky nosím intenzivně už několik let a zatím na nich není vidět vůbec žádná známka opotřebení a ještě mám dobrej pocit, že teda podporuju českou výrobu.

Na druhou stranu musím říct, že co se oblečení a bot týče, tak jsem fakt minimalista… nehoním parádu, nemusím…chápu, že ženskejch, které by odchodily zimu ve dvou kalhotech a třech mikinách moc nebude, takže asi nebudu úplně objektivní.

Sardullah
Sardullah 19.11.2025, 16:39:02 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 19.11.2025, 11:35:50

akorát po cestě ve vlaku budu 100000krát psát-už nikdy si sama nebudu stříhat ofinu

Tak rozklikávám fotky, kdeže je ta ofina a nic.

Jinak teda žůžo dobrodrůžo…