Měl bych se udržet, ale to se nedá.
Goro to zbavil všeho, co říkám já a vy to nazvete vyčištěním, tedy já to tu znečišťuju? Ano? OK, na něco mám paměť jako slon.
Vy sám si odporujete. PROSÍTE o VŠECHNY názory, ale ve skutečnosti chcete jen ty názory, které budou vychvalovat vaší fixní ideu! Kdybyste to jasně sdělil, nenamáhal bych se a nechal vás si nabít pomyslnou hu…
Kde je o mě zmínka, je to vytržené z kontextu a tak se vyjádřím spíš heslovitě, aby to pochopil každý.
USA jsou pro ROZUMNÉHO nepoužitelné. Mají klima kontinentální i přímořské a Tichomořské pobřeží je zase jiné. Rovnoběžka 50, která je u nás uprostřed republiky, dělá USA severní hranici a USA mmají i subtropy jako v Evropě Řecko a Sicílie. Navíc 100% vč je tam Ligustika, která se s Kraňkou vůbec nedá srovnat. Tam chcete GW něco odkoukat? Svatá prostoto!!
V DRTIVĚ DRTIVÉ většině v USA nevčelaří pro med, ale kvůli odměně za opylení, med je otravuje a zdržuje. A protože manažeři bývají tupí a nerozumí včelařině, vychcánkové udělají místo jednoho vč na například 20 rámcích tři šestirámkové chcípáky, protože odměna za opylení je od “kusu”. Vím to jistě, kočoval jsem za komančů a viděl jsem u nělzerých našich šmejdů, co dokázali. Klidně nakočovali s maringotkou na 48 i víc vč - rozumný ví, že to nemohla být včelstva a z každého úlu lítaly včely. Jenže v úlech byl dvourámkový chcípák. Ale odměna byla za přisunuté včelstvo.
A tohle je jen zlomek nesmyslů, na které se NÁVODNĚ milý GW ptáte.
Měl jste napsat, že nechcete odborné názory, ale chválu vašich romantických, asi začátečnických snů a fabulací. Pak bych ani nemukal. Opět jste tedy viníkem toho, z čeho jste obvinil mě, jen vy. Já se provinil jen tím, že jsem vám nepochválil nesmysl, který nebude fungovat. Tom4 nemudruje a zkouší a jasně vám napsal, jak to dopadlo. A jasně píše, že si není jistý zda to vyzimuje. A ví proč to tak formuloval.
Jo a představa, že budete přidávat medníky nahoru a kor když v sestavě bude mřížka, na to je také jediná rozumná odpověď. Leda byste jako Javali měl jediné vč široko daleko a i tak to byla velká náhoda a já to za celý život nezažil ani neslyšel.
Chytrý si dá říct, nevsadí POUZE na to, co mu zkušení rozmlouvají, možná to zkusí (když neví co s časem, elánem a silami) a vezme na vědomí, že by byl zázrak aby to fungovalo. Kor když vidí a sám dá video o neumětelovi Tomášovi a vidí, tu bídu a utrpení.
Polystyren a jiné plasty vynechám, Javali to jasně řekl za mě.
------------------------
Někde tu nedávno podrobně vysvětluji jak včelaří Ukrajinská bývalá Podkarpatská Rus. Jarní snůška je nezajímá, tehdy dělí vyzimovaná vč a čekají na hlavní pozdní snůšku. To je na tisíc % případ Sibiřských včelařů z té, tuším Javaliho zmínky. Na místo dovezou oddělky na pár rámcích a vědí, že než v dané lokalitě přijde snůška, naroste to do normální síly. Přece důležité je na odlehlé místo dopravit včely a jen nalehko, třeba kvůli močálovitému terénu stovek km a vrátit se pro zbytek vybavení až když močály vyschnou a oni uvezou většími auty těžké a hodně vybavení. O tom se tam třeba mluví a nebo se má za to, že to každý ví. Vysvětluje snad někdo Čechovi co udělal Horymír se Šmíkem nebo Vilém Tel s jablkem na hlavě syna?
Ale to je marné, marné, marné…
Pokud jste se GW obtěžoval tento můj přípodotek dočíst až sem, odpovíte? Klidně někde jinde aby nebylo ZNEČIŠTĚNÉ VAŠE vlákno. A ani po vás nechci abyste se chtal za čelo a omlouval. O to tady vůbec nejde. Jde tu o odbornost vs něčí vlhké sny. Jak víte, že videáři nelžou a z nepochopitlených důvodů chtějí jiné svést z cesty? Je na světě málo divných lidí?