Aktuálně: 1 915 inzerátů279 231 diskuzních příspěvků19 931 uživatelů

O všem a o ničem :)

Horsana
Horsana 04.05.2026, 08:45:56 xxx.xxx.234.58
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 04.05.2026, 07:40:28

No, bud je na natocenie uz sero, alebo nemam mobil.

Gustav ho akoze nahana a Fox ho akoze lovi. A naopak 😜

Keby Gustav chcel, zabije ho, ale Gustav sa proste hra.

Vsetky poklady, co drahy Fox poskryval kade tade teraz hniju a vydavaju mrtvolny puch, mmmm 🦊

Zrzavci
Zrzavci 04.05.2026, 09:02:48 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 04.05.2026, 08:42:07

No hej, možete a musite být spokojna, lebo to je vela roboty, čo ste urobili vy a aji on. 

je to úžasný zvíře.Ukazovala jsem ho kamarádce koňařce, byla u mě na návštěvě a říkala, že ho bude ještě kus - to mě překvapilo, přišel mi malý. Má pravdu? 

Jsem ráda, že se článek líbil, já si právě říkala, že takhle sesumírovaný to člověk uvidí jinak. Jen jsem tam - kvůli ohledům pro citlivější čtenáře, nedávala ty detaily těch šílených ran, takže v tom to sesumírovaný úplně nemáte 🙂 . Zoran, tak jako Fox má taky úkol, fakt. Stejně tak jako se ve mě všechno sevře, když vidím ty pvní fotky, tak pokaždý, když vidím, to kratinký video, jak se zvedl, tak mám prostě hroznou radost, to byl úžasnej okamžik, stejně jako ta procházka po klinice, před stěhováním, když člověk viděl jeho zvědavost. Člověk má prostě hubu kolem celý hlavy. A věřím, že i když u vás všech tam kolem něj na to asi není takový prostor na to, vmímat všechno, co se kolem něj děje a poposouvá, tak, že ty jeho pokroky i vám všem dělají radost. 

Fox je kašpar. Bláznivej rezatej kašpar, šécko, co je rezatý je kašpar a on má nadělno přehršel. Je to Váš osobní kašpar.

Tenhle pocit vzpomínání jsem měla u naší Bubinky, vždycky když se tak zvláštně zamyslela, přišlo mi, že čeká na svého původního majitele. Byla z útulku. U ní jsem to měla hodně často a silně. U té první vůbec, to byla životní ranařka, která brala věci tak, jak jdou, ale tahle druhá  - často mi to přišlo líto - kvůli  ní, že pořád, pořád čeká. Že jí u nás je dobře, raduje se, má kolem sebe smečku, nás, výlety, vycházky, hraní, mazlení, ale……..že pořád věrně čeká a já, ač bych moc chtěla,  jí to nedokážu nahradit, nebo jak to říct. Ale…..kdo ví, co jim běží hlavou, třebas Fox spřádá plány, jak uloví tu babu, co je za kopcem, nebo ešivá nedostane tu druhou, co je u vesnice za polem…… 😀

Zrzavci
Zrzavci 04.05.2026, 09:04:41 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 04.05.2026, 08:45:56

Já vím, je mi to jasný, je to kouzlo okamžiku.  A musí to být úplně úžasný, tak tiše stát a pozorovat ty dva kretýnos, jak si hrajou. Mám ráda mezidruhový parťáctví. Je to zase jinej rozměr. 

Tak ten smrádek musí být vydatnej, ble 😀

efe
efe 04.05.2026, 09:22:57 xxx.xxx.199.5

Krásnej článek, díky za něj!! Nějak mi vůbec nepřijde, že to byly tři měsíce?!

Zrzavci
Zrzavci 04.05.2026, 09:40:06 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 04.05.2026, 09:22:57

Heh, jak je ten čas relativní - Horsaně to přijde jako dávno a nám ostatním, jako že to ani tři měsíce není. Každopádně pro mě je to ne malý, ale sakra velkej zázrak, co se za tu dobu s ním stalo. 

Aluška
Aluška 04.05.2026, 09:49:26 xxx.xxx.237.192
Verun:

Cushing mě napadl hned , dlouhé chlupy…záda… 

ale nechci být futr za škarohlída. 🤪

Má úplně stejnou zimní srst jako jindy, ještě není celý přelínaný. Záda má opadlý, rok  se na něm nejezdilo. Uvidíme, začnu pomalu lonžovat. Vetka ho viděla na podzim, dělaly se krve a selen a o cushingu neříkala nic.

Horsana
Horsana 04.05.2026, 10:15:12 xxx.xxx.234.58
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 04.05.2026, 09:49:26

To sa robi speci testovanie, na Cushinga, alebo ak je typicky priznakovy kon (moja Neha), tak sa rovno da pergolid, vas nie je uplne typicky, ale…ten ubytok hornej linie je markantny u neho. Taky, az prilis.

Ta horna linia sa da jedine prizrat, ja by som nelonzovala, prechajdy su ideal. Ryzovky su fakt top na toto.

Horsana
Horsana 04.05.2026, 10:21:33 xxx.xxx.234.58
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 04.05.2026, 09:40:06

On hrozne vyrastol do vysky, na tych videach, to je trpazlik, oproti terajsiemu stavu. A hlava a usi, nosi Florinu XFull masku von. 

Milostivo zerie aj ryzovky uz, tak sa mu na chrbat nieco pramalo prilepilo. Pramalo, ale to je Zoran, tam platia ine zakony, heh.

Seno ale zuje iba ak nie je kasa. Nabadaju ma davat menej kasi, ale touto predstavou velmi trpim, takze zatial kase. A ze ich sakra zerie, muhehe 🤗

Uveitida, neuveitida, robi zle studentom, ti z noveho bloku ho uz poznali ako stojaceho, nemaju taky vztah a tak si z nich robi dobry den 😉

Aluška
Aluška 04.05.2026, 10:26:06 xxx.xxx.237.192
Horsana:

To sa robi speci testovanie, na Cushinga, alebo ak je typicky priznakovy kon (moja Neha), tak sa rovno da pergolid, vas nie je uplne typicky, ale…ten ubytok hornej linie je markantny u neho. Taky, az prilis.

Ta horna linia sa da jedine prizrat, ja by som nelonzovala, prechajdy su ideal. Ryzovky su fakt top na toto.

S tím lonžováním nebudu začínat hned, až za čas, zatím chodíme ty dlouhé kopce a na rovince začneme spolu běhat. Kopec bych já nevyběhla, ještě nemám kondičku 😀

Zrzavci
Zrzavci 04.05.2026, 11:10:38 xxx.xxx.226.6

. A ze ich sakra zerie, muhehe 🤗

a pamatujete, jak nežral skorem vůbec? To se to pěkně protočilo! Ale ano vlastně,  v podstatě vyrostl vůbec hrozně, jak jsem dělala ten článek a porovnávala ty fotky, tak jsem na těch prvních viděla opravdu hříbě, tam bych jako laika rozhodně nečekala , že tomu zvířeti je už rok, byl na ten věk “zakrslý?”  A pořád ho vnímám, jako prtku malou, proto mě zarazilo to, co kamarádka říkala.

a tak si z nich robi dobry den 😉

jejda jejdáá, to von si hraje na velkýho pána, co?

Verun
Verun 04.05.2026, 18:38:33 xxx.xxx.116.186
Aluška:

Má úplně stejnou zimní srst jako jindy, ještě není celý přelínaný. Záda má opadlý, rok  se na něm nejezdilo. Uvidíme, začnu pomalu lonžovat. Vetka ho viděla na podzim, dělaly se krve a selen a o cushingu neříkala nic.

To je mítus.ze když se na koni nejezdí opadnou mu takto záda…ba někteří koně z toho profitují,že si ta záda mohou odpočinout.dlouhy sval zádový není nosný sval(dynamický sval )k nesení zátěže. Je to sval staticky.kun .pokud správně nese jezdce netahá to tímto svalem.a.pokud jo .je to špatně.

Právě pozdní přelínávaní může být priznak.

Aluška
Aluška 04.05.2026, 20:09:10 xxx.xxx.48.20
Verun:

To je mítus.ze když se na koni nejezdí opadnou mu takto záda…ba někteří koně z toho profitují,že si ta záda mohou odpočinout.dlouhy sval zádový není nosný sval(dynamický sval )k nesení zátěže. Je to sval staticky.kun .pokud správně nese jezdce netahá to tímto svalem.a.pokud jo .je to špatně.

Zhubnul přes 200 kilo podle vetky

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 04.05.2026, 20:36:31 xxx:xxx.cd30:77c3
Verun:

Naprostý souhlas.

Jinak většina majitelů Cushinga v mém okolí si tuhle nemoc natipovali sami, vet to nikdy nenadhodil. A prelinani tak trvá dlouho? nevím teda, jak vysoko Alušky kůň je. Ale my trebaz jsme nížina až pahorkatina s klimatem vysočin a vylíníní má všech 25 koní, i starší chlaďáci a ponclové. Takže bych myšlenku Cushinga úplně nezatracovala.

Mimochodem opět nevyžádaná rada - těmhle chlupatým koním strašně z jara pomáhá oholit podvozek, prostě pruh od žuchvy do půlky břicha. Zůstane jim stále termoregulace když to v noci padne pod 0, a při tom se v tom kabátu v +15 přes  den netrápí. Vyzkoušeno na 8mi koních z 25ti. 

Zrzavci
Zrzavci 05.05.2026, 08:21:44 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lenacia z 04.05.2026, 18:08:38

Sára, chlap nenosí věnečky. Leda ty z cukrárny 😀 

Horsana
Horsana 05.05.2026, 08:30:25 xxx.xxx.17.137
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 04.05.2026, 20:09:10

To je mozne.

Teraz ma jedinu ulohu, priberat. Lonz, behanie, to je vydaj energie, len nech ju premiena na hmotu.

Svaly si musi prizrat, nie pribehat.

To hovorim ako clovek, ktory vie, ze sa to da i u koni, co su v boxe 20 hodin denne.

Horsana
Horsana 05.05.2026, 08:32:12 xxx.xxx.17.137

Hucule vylinali plecia a krky, zvysok este caka, Gustav ma akusi hnusnu plst a Nehu po Zamrznutych oholim.

Aj Leonu asi, vezmem jej dnes krv na ACTH.

Zrzavci
Zrzavci 05.05.2026, 08:42:31 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 05.05.2026, 08:32:12

Aj Leonu asi, vezmem jej dnes krv na ACTH.

tak já v tichosti držim palce.

Fčéra jsem byla sbírat u sousedů bobky do záhonů, Zoranko musel škytat, vyprávěla jsem o něm při sbírání ve výbězích. Oni tam mají taky nějaké posbírané pozachráněné. 

Aluška
Aluška 05.05.2026, 08:43:50 xxx.xxx.237.192
Horsana:

To je mozne.

Teraz ma jedinu ulohu, priberat. Lonz, behanie, to je vydaj energie, len nech ju premiena na hmotu.

Svaly si musi prizrat, nie pribehat.

To hovorim ako clovek, ktory vie, ze sa to da i u koni, co su v boxe 20 hodin denne.

Ano, napřed se vyžerem a pak začnem něco dělat 🙂

efe
efe 05.05.2026, 09:14:17 xxx.xxx.199.5

Tak u nás teda koně taky ještě nejsou úplně přelínaní, ono přeci jen bylo ještě minulý týden ráno -7 a zmrzlíci nás teprv čekají…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.