Sem píší hlavně ti, co si dali říct a provozují Blaník. Je potřeba, abyste něco věděli. Tom4, i po mojí úpěnlivé výzvě, aby to zveřejnil, tak neučinil a tak mi snad promine a napíšu to tady a teď já. Třeba se nedostal ještě k PC, ale prostě pro mě je to info tak zásadní, že pospíchám, aby se to vědělo. My tady ještě výsledky nemáme a nemá je ani Petr v jejich MO.
Včera Tom4 obdržel výledky zimní měli a našli mu u 14 vč 1 VD, slovy od všech 14 vč jediného brouka.
No a veškerá jeho léčba byla jediná fumigace Varidolem po 10.10.25, po které neměl žádný spad a nebo jednotky kusů VD u několika vč. Samosebou žádný úhyn.
Letos, pokud se dožiju ve zdraví, risknu OPĚT třetinu vč neléčit nijak celý rok. Slibné pokusy u mě utnul úhyn třetiny vč Toma4 v tom roce, kdy jsme to s Tomem4 a s Petrem zkoušeli. Jenže mu padlo od všech tří skupin stejně a bylo to něčím jiným a ne léčením nebo neléčením.
Připomenu o co tehdy šlo:
Třetinu vč jsme přeléčili jen Gabonem na jeden měsíc od 1-15 srpna do 1-15 září (jak u koho, já zkoušel dokonce Gabon i na jen září), druhou třetinu jen jedinou fumigací po 10.10. a třetí třetina nedostala léčbu žádnou. Petrovi a mě nepadlo nic, Tomovi4 třetina, jenže ode všech tří skupin. Příčina byla jiná než neléčba VD. Už jsem to tu (a na IF) psal několikrát, co Tomovi4 tehdy zabilo vč.
-----------------------------
Každý si z tohoto vemte co chcete. Já léčím tvrdou chemií protože vím jistě, že se nic do medu nemůže dostat, protože dílo pro med není v úle když se léčí. Propolis netěžím, nikdo za něj není ochotný slušně platit. Vosk pro mezistěny do medníku získávám z panenské divočiny, ale hlavně z panenských víček. Mám to dokonale promyšlené a vymakané a aktivismem rozhodně netrpím. Každý to může dělat nejméně tak, jako já a nebo i líp, jen ne jinak, než jsem stanovil. Pak za výsledek neručím.
A i tak, přes mnohaleté úspěchy si pořád nejsem jistý, každou zimu jsem jak na trní a každé jaro děkuju Bohu nebo přírodě, že se ASI potvrzují moje neověřené postuláty z empirie, vysokého vzdělání a velmi dlouhé praxe. Ale absolutní jistotu nemám, tu mají jen lidé určitého typu. K těm já, díky Bohu nepatřím.