Aktuálně: 2 314 inzerátů289 687 diskuzních příspěvků20 907 uživatelů

Dnešní zjištění celkové situace

goro
goro 24.08.2026, 10:00:47 xxx.xxx.62.15

spodní česno neucpaly a měly tam tudíž větrání a možná proto nepřenesly plod do medníkového NN k HČ.

súhlas… 

tiež som zvažoval keď sme o tom diskutovali, či plod bude pri “hornom česne” a med a zásoby pod plodiskom… v tomto prípade ale včely mali jasno, plod pri prívode vzduchu a med nad plodiskom….

takto mi je to jasné a logické

Tom napísal ste:"snad se ozve i pan Goro s jeho představou, že česno musí nebo má být velké. Protože u dotazu na hučení včestva s malým česnem odpoví evokačně tak, že včely hučí ASI ze zoufalství z malého česna. Nebo diskomfortu, když to není zoufalství."

keďže z toho čo som napísal ja :

ja by som to nepovažoval za prejav “nespokojnosti”, je to proste prispôsobenie sa včiel podmienkam , ktoré im včelár v uli urobil… intenzívnejší hluk je len dôkazom toho že včely pri menšom a vyššie umiestnenom česne musia venovať viac úsila k odstráneniu spotrebovaného vzduchu (menej kyslíka , vyššie percento CO2, vlký vzduch) z úľa ako keby bolo česno v úrovni dna a väčšie…

keďže vaše EVOKAČNÉ schopnosti čítať medzi riadkami sú nekonečné, dokázal ste z toho že tvrdím že to nie je NESPOKOJNOSŤ  včiel vyvodiť že je to asi ZÚFALSTVO či diskomfort… a ja som písal že včely ako fakt, že musia viac vetrať čo ale pre ne nie je žoiadna NESPOKOJNOSŤ..

na vašu výzvu som reagovalnapísal som svoj názor a k tomu čo zistil Tom4 a  apreboha zasa žiadne evokácie…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.