Mě to způsobil skrytý hlad s těmi vedry a hicem. Už 27. července vyloupilo jedno včelstvo druhé. Jediné v čem se odlišovalo od ostatních je, že matka byla o 10 dní mladší a zrovna začala klást, jinak bylo pěkné, poloviční přeleták co stavěl a hodně lítal do polí, měl malé zúžené výše položené očko. Večer dostal cukr a druhý den už ho braly, ale žádné mrtvolky, nic, včely se absolutně nebránily a nešlo loupež překazit, ani zavřením a několikerým přenesením jinam, okamžitě ho našli a jako by jim drželi otevřené dveře, někdy během náletů přišli o matku. V tu dobu jsem se radoval, že toho hodně kvete a na kytkach jsou včely a nosí i pyl. Když jsem ale 13.srpna prohlédl včelstva, zjistil jsem, že jsou téměř bez plodu a už nejspíš pár týdnů nestaví i když jim chybí půlka hnízda, agresivní a hladové, zavíčkovaných zásob se vůbec nedotkly, těch měli z polovičky na zimu už dostatek. Od té doby dostávají každý den 150g cukru, pomalu se zase objevil plod, mají ho na 2 rámcích, trošku i staví a přibývají centimetry šitých zásob, jsou to 3 týdny. Ještě bude trvat než se jim pořádně nastartují struky a lopaty a vzpamatují se, je možné že i ty hicáky jim daly zabrat, prý když plod zachladne rodí se lobotomické včely a když je 40°C tak se stane co? To přece nejsou normální letní teploty. Třeba se jim zarazí struky a zestárnou a než vychovají nové kvalitnější kojičky, které jsou schopné vychovat dostatek dalších potencialnich kojiček tak to může trvat třeba 2 měsíce a tak dokud bude teplo budu pokračovat, vypadají mnohem lépe a snad se z toho stihnou vylízat.