Dneska se vylíhlo jedno jediné krůtě. Ostatní vejce byli prázdé. Tak teď si užívá na gauči, než se mu připravý bydlení s maminkou. A nás zítra brzy ráno čeká výlet do Strakonic na trh, jestli mu seženeme nějaké sourozence.
Jsem si dneska přeparkovala auto do stínu pod třešně, bo už se mu už na slunku tavily asi všechny plasty včetně nových pneu (ne, garáž nemáme). Přilítlo obr hejno havranů a mám růžovou metalízu. ☹️
Ségra měla na škole učitele tělocviku jménem Láska.
Za mého mládí byl u nás v nemocnici na gyndě primářem MUDr. Láska a byl skvělej. Když jsem byla na "hekárně" se starším děckem, přinesl mi tranzistorák, abych nebyla smutná, když viděl, že to celodenní čekání špatně snáším a bulím. Byla jsem tam 24h. On byl fakt strašně hodnej…no Láska všech těhulí…
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 28.06.2026, 10:31:12
Je pro vás nějak důležité, jestli stehno nebo hýždě?
Co si pamatuji, tak i některé očkování se aplikovalo do stehna. Tehdy byly pořádány hromadné očkovací akce ve škole - dostavila se dětská lékařka, nějaká školní, protože ta “moje” kam jsem chodila s angínou, to nebyla. Nás děti volali po jednom, posílala nás učitelka, sestra nás posadila na židli, stoupla si tak, abychom neviděli na místo aplikace, tedy na stehno, a jedna z nich bodla. Neskutečně mi vadilo, že na to nevidím, že nevím, kdy bodanec přijde, připadala jsem si ještě víc nesvéprávná, než jsem jako dítě byla (děti tehdy neměly taková práva jak dnes, kdy se kolem nich chodí po špičkách). Nikdy jsem toto chování zdravotnického personálu nepochopila.
Ano, stehno ve předu, máme opravdu na mysli stehno. Měla jsem obě rozpíchané jak jehelníček měsíc antibiotika, 2x denně a bylo mi šest, tak jsem byla prťavec. Je to nezapomenutelný.
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 28.06.2026, 10:48:40
každý doktor ten sval vidí jinde prdel.krk.plece.
Však jo, ale topograficky jsou to jiné krajiny (dá se říct i záď). To je, oč tu běží. A myslím, že do plece se intramuskulární injekce nedávají. Asi máte na mysli prsa (pektorály).
To vím injekce do stehna je nepříjemná. V těhotenství jsem si musela denně píchat předpřipravené injekce s fraxiparinem a několikrát denně inzulín, i když to je malá jehlička. Pak s postupem času, jsem z břicha přešla na stehna. Teď už mám jen takový inzulín, naštěstí který si píchnu jen jednou týdně, je dlouhodobý, je super, že nemusím hlídat čas, ani jídlo. Aplikuji ho jen jednou zhruba ve stejnou dobu. A hlavně mi krásně srovnal hladinu cukru v krvi.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 28.06.2026, 10:31:12
Stehno, vím že jsem vůbec na tu nohu nemohla stoupout jak byla rozpíchaná, taťka mne nesl z nemocnice v náručí, ale jako starší pak Penicilin a Pendepon do zadku..
tak prasatům se intramuskulární injekce píchají do svaloviny krku. za ucho. důvod to má takový, aby nebyly opíchaný žádný jedlý cenný části. to samý ovce, koza, taky do krku, aby se nepoškodila kýta.
jinak je fuk, kam se co píchne, pokud je tam dost masa. koně se taky píchají do krku, protože k zadku jim moc nechcete lézt. u té zadní nohy je vždycky nějaký riziko poranění sedacího nervu. stehno je v tomhle asi bezpečnější, ale zase se k němu hůř leze, takže zadek funguje taky. no a u lidí si můžete vybrat, jestli je bude bolet ruka nebo noha. když to bude bolet hodně, noha je asi lepší.