Aktuálně: 2 177 inzerátů287 017 diskuzních příspěvků20 499 uživatelů

Drbání (u stolu, ne to na zádech)

kometa
kometa správce
28.06.2026, 19:57:59 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 28.06.2026, 19:25:18

aby nebyly opíchaný žádný jedlý cenný části. to samý ovce, koza, taky do krku, aby se nepoškodila kýta.

Jo jo, to si ze školy pamatuju. Navíc ovci, kozu, tele udržím za spodní čelist a snadno do krku bodnu. U koní záleží spíš na tom, jestli jsou tažní nebo jezdečtí.

Sardullah
Sardullah 02.07.2026, 19:08:11 xxx.xxx.189.104

Já to vezmu z jiného soudku…

Přijdu domu…vidím, že manžel se tváří jako kakabus, zaslechla jsem ho, jak říká Gině “nechoď ke mně, já se s tebou nebavim”…tak se ptám, co si zase provedli a manžel říká “vona mě normálně kousla”…já na to “bože, co jsi jí udělal”…prý něco měla a manžel šel k ní a říká “ukaž co to máš?”…no tak Gina určitě bude ukazovat, co ukořistila, ještě by jí to sebral…mimochodem byl to klacík, co lapiňák přinesl do obýváku, opustil ho a madam ho posléze znárodnila…

Já se ptám manžela “a máš prokouslou ruku nebo ti tekla krev?” …prej ne…"no tak to tě nekousla, to by vypadalo jinak…." no mohla mě varovat, třeba zavrčet"…tak říkám “to bylo varování”…

Pak jsem teda ještě přidala průpovídku, že ona absolutně netuší, proč se s ní páníček po několika hodinách stále nebaví, neboť z jejího pohledu vše vyřešeno…on se chtěl kouknout co má, natáhl k ní pracku…ona mu po svém řekla, že mu nic ukazovat nebude…a on se stáhnul…z jejího pohledu vyřešená situace.

A že teda jednou, až Gina odejde za duhový most, tak bude litovat každé minuty, kdy byl na ní z nějakýho důvodu nafučenej, ale už bude pozdě.

To je fakt jak u blbejch na dvorku…to můžu 100x říkat, že kořist (to co někde doma “uloví”) vydat nechce a že tudíž za ní v těhle případech jdu rovnou s nabídkou výměnného obchodu bez problémů, nechce se mi vytvářet zbytečný tlaky, když nemá nic nebezpečnýho, preferuju dobrovolné odevzdání….

No prostě manželovi naše princezna a lásenka (já jsem neustále napomínána, ať jí neříkám Kanimůro, potvoro jedna) pošramotila jeho ego…protože on jí miluje nejvíc a je přeci doma nej autorita.

Jako kdybych se pokaždý nafoukla, když mi vezme ruku do tlamajzny resp. jakože kousne (nikdy mi ruku ani nezmáčkne), protože se jí nelíbí, že jí češu kde nemám a bez piškotu, že jí tahám z chlupů větvičku ostružiní “jakože pozór, mě to tahá” a pod. …tak to by jsem na ní byla nafučená x krát týdně.

A Ginuš den zakončila tím, že si šla lehnout k mému manželovi na gauč…čelem k němu i s tou proklatou větvičkou a položila si jí vedle něj…

No nakonec jsem šla já a řekla “fuj ty prase, kolikrát jsem říkala, že tohle nemáte tahat domu” sebrala jsem klacek a vyhodila a fertig…

Fiona.Praha
Fiona.Praha 02.07.2026, 19:16:53 xxx:xxx.586f:62de
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 02.07.2026, 19:08:11

Usmiřovačka, přišla mu ji nabídnout, když ji tak chtěl 🙂 A on byl nafučený a nechtěl ji, panička ji drapla vyhodila a teď mají oba 💩 To je těžký život 🐩

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 02.07.2026, 19:31:49 xxx.xxx.128.36

Já mám dilema.  Zítra a v neděli jedeme s Dobbym (trojkou běloušem), na výstavu.  A nevím jestli koupat nebo ne. Jak byly ty vedra tak děsně líná, šáhnu a plná hrst, když  ho vykoupu tak bude bez chlupů,  vlastně ani moc česat nemůžu. On není špinavý, je krasně bílý, ale není zářivě bílý a načechraný, znáte to, to si člověk  myslí, jak má načančanou zimní bílou bundu a on napadne čerstvý sníh a padadam🤣, pokud by tam byl jiný bílý barzoj načančaný, tak vedle něj  bude vypadat jak Dobby a ne éterická víla. No, ale zas bude mít chlupy, takže  vydrbu a bude sice zářivý, ale nebude co čechrat  a teď babo raď. No asi si hodím kostky. 

Xerxova
Xerxova 02.07.2026, 19:45:01 xxx:xxx.f18:7b13

to neporadím - nahaté dogy stačí přejet mokrým hadrem… Yoda by ale teď na výstavě problém taky měl - ještě nedolínal a je na bocích hnědý místo černý… Ještě že máme po výstavách a nemusím to řešit. Přeji úspěšnou výstavu

Ph (neregistrovaný) 02.07.2026, 19:49:58 xxx.xxx.92.140
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 02.07.2026, 19:31:49

neporadim 🙂 vcera jsem po nekolika dnech, kdy byl vlastne stale mokry - vycesala vovcacka 😂a ze zadredovaneho, kudrnateho ucastnika reggea festivalu jsem udelala chemlonovou kouli 😂

a ani jeden stav nebyl na vystavu  vhodny 🤣

Ph (neregistrovaný) 02.07.2026, 20:12:44 xxx.xxx.92.140
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 02.07.2026, 19:16:53

nebo prisla provokovat, at si zkusi sebrat klacicek znovu😄

Sardullah
Sardullah 02.07.2026, 20:18:04 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 02.07.2026, 19:31:49

No já teda taky neporadím… jen teda přeju, aby ten hod kostkama vyšel na tu lepší variantu.

Jen si tak říkám, jak jsou na tom ostatní barzojíci.. teda ti, co budou na té výstavě, třeba řeší podobné dilema.

A teda nevím, jak k tomu přistupují rozhodčí..  budou na psa sahat… bude lepší, když bude pes vypadat nasrstěně a rozhodčí bude mít v ruce následně volné chlupance a nebo bude pes vykoupaný, takže bude bělostný? A třeba kdyby byl následně vyfoukaný fénem, tak může působit načechraně, i když množství chlupů na těle nebude úplně hitparáda.

Ale jen spekuluju, na výstavy nejezdím.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 02.07.2026, 20:45:17 xxx.xxx.128.36

Hm, hodili jsme si a vykoupu, speciální šampon z něj udělá zářivou vílu, co zbude z chlupů načechrám a budu tvrdit, že  to je teď  nová móda “styling na saluku neboť je vedro a to je vlastně  praktické k vodě ” . Nějak to dopadne, hlavně zdraví,  tituly jsou nepodstatné.  Ale vyfotím a pošlu report.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 02.07.2026, 21:17:41 xxx:xxx.586f:62de
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 02.07.2026, 20:45:17

Nedal by se použít pudr? Viděla jsem na výstavě, že psy napudrovali, aby byli bílí a naježení. Po koupání už bělejší být nepotřebuje, ale jestli by to nenačechralo? Jen nevím, co je to za pudr a ještě k tomu je 21.20, takže rada na prd. Ale snaha byla 😉

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 02.07.2026, 21:22:07 xxx.xxx.128.36

My máme  psí kosmetiky víc než mojí, ale pudr se musí  vykartáčovat,  tady nepomůžu. Ale děkuji za tip. A to úplně všem. Nechám to koňovi má větší hlavu. 

Verun
Verun 02.07.2026, 22:18:36 xxx.xxx.220.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 02.07.2026, 19:08:11

Mě by se asi nelíbilo,aby mi můj pes “okusoval” rodinné příslušníky, nedej bože mě si bral do huby. Pamatuju se ,že i předešlá fena na vás zpod stolu vrčela…

Verun
Verun 02.07.2026, 22:24:41 xxx.xxx.220.9
tetrivek:

To vím injekce do stehna je nepříjemná. V těhotenství jsem si musela denně píchat předpřipravené injekce s fraxiparinem a několikrát denně inzulín, i když to je malá jehlička. Pak s postupem času, jsem z břicha přešla na stehna. Teď už mám jen takový inzulín, naštěstí který si píchnu jen jednou týdně, je dlouhodobý, je super, že nemusím hlídat čas, ani jídlo. Aplikuji ho jen jednou zhruba ve stejnou dobu. A hlavně mi krásně srovnal hladinu cukru v krvi. 

To jsou inj.jen  pod kůži.do svalu by vás to bavilo ještě méně…píchnou sama sebe do svalu je iné kafe 😜

Ph (neregistrovaný) 02.07.2026, 22:50:19 xxx.xxx.92.50
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 02.07.2026, 22:18:36

a proto existuje tolik plemen psu…

Sardullah
Sardullah 02.07.2026, 23:39:50 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 02.07.2026, 22:18:36

No ono jde spíš o to, jak to člověk vnímá a jak to pes myslí… mně nevadí, když mi pes sdělí svůj názor. .. že je mu třeba něco nepříjemný, hlavně to nesmí být agresivně…třeba při tom česání, pro něj na partiích, kde mu to není příjemně. Gina po svém řekne, že tohle se jí nelíbí, já jí řeknu, že tu zadel učesat musíme, tak ať to chvíli vydrží, že přeci vidí, že piškotky mám připravené, jen nemám tři ruce, abych i česala i jí “ držela chlupy”, aby to tahalo co nejmíň a zároveň jí prokrmovala piškoty a ona to teda vydrží …. od jednoho piškotu k druhému…

To samý s odebráním klacíku doma… já za ní určitě nepůjdu s tím “ ukaž, co to máš”, protože ona odpoví “ neukážu.” Takže buď se jí zeptám, jestli to nechce vyměnit a nebo “ to si děláš prdel, co jsem řekla, klacky se do obýváku netahají!!!” A co na to Gina? “ vůbec nevím o čem mluvíš, tohle není můj klacek, já ho nepřinesla a kdybys o něm nezačala, tak jsem si ani nevšimla, že tady nějakej je”… a vůbec jí nenapadne, aby se ohrazovala, že jí ho vezmu… z mého hlasu pozná, že se dost zlobím a nemá smysl se dohadovat, protože za tu dobu, co se mnou žije poznala, že z nás dvou jsem já ta tvrdohlavější.

Prostě je to o tom, že když dva dělají totéž, tak to není totéž… bohužel i při takové banalitě jako je odebrání klacku.

Když byly děti malé, tak moji psi byli učeni se o nic nehrdlit, protože i dítě strkající ruku do misky v době krmení mu nejde nic sebrat, ale naopak jde mu tam nějakou dobrůtku přihodit. Byli učeni, že dítě je kámoš, ze kterého padají dobrůtky a že je výhodné se s dítětem o vše dělit. Děti byly učeny, že pejskovi se nic nebere a bez mého dovolení se mu do misky nesahá… ale známe malinké děti, člověk se otočí a je vymalováno, ale v tomhle je na moje psy spoleh. Nikdy mě nenapadlo, že tohle musím učit i psy vůči manželovi..  a manžela vůči psům… i když tady jsem ztratila všechny iluze.

A že třeba zlodějka Sára ukradla něco z linky, zalezla si s tím pod stůl, odhodlaná bránit svůj úlovek. .. no tak nejsem blázen, abych za ní pod ten stůl lezla, když na mou otázku “ ty jsi něco ukradla?” odpoví zavrčením a šla do otevřené konftontace, když jí můžu zavolat k době a říct “ pusť”, pochválit jí a dát pamlsek.

Prostě tak nějak jít cestou nejmenšího odporu, aby bylo po mém a pro čubu to bylo bez ztráty důstojnosti, prostě s ředitelkami zeměkoule jednám s respektem a musím to vymyslet tak, aby všechno bylo po dobrém a dobrovolně, protože já, u takhle velkýho psa, fyzickou převahu nemám a fakt si nechci pošramotit dobré vztahy, protože vím, že spoustu věcí dělají jen pro mé krásné oči a proto, že se bezmezně milujeme a důvěřujeme si.

A teda asi proto, že já mám podobnou povahu, jako moje čuby a taky bych vrčela, když by mi chtěl někdo něco sebrat, co nechci dát nebo když by mě někdo česal a mě by to tahalo, tak ho taky chytím za ruku… já teda rukou, ale kdybych byla pes a ruce neměla…prostě bych byla stejná načuřelá čůza jako moje psí holky, ať už bývalé a nebo současné. 
Proto ze mě nikdy žádný dobrý kynológ nebude. A spousta lidí se určitě chytá za hlavu a říká si “ tvl, ta Sardullah to s těmi psy vede úplně blbě” a jo budou mít pravdu.

Plaka
Plaka 03.07.2026, 00:10:39 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 02.07.2026, 20:45:17

Držím palce, ať se na výstavě zadaří. Já si minulý víkend ňuňala obr bílýho 5letýho barzojíka, u něj bohužel to zdraví trochu hapruje s alergií nějakou a problémy s drápy (ale není to SLO). 

Sardullah
Prostě tak nějak jít cestou nejmenšího odporu, aby bylo po mém a pro čubu to bylo bez ztráty důstojnosti, prostě s ředitelkami zeměkoule jednám s respektem a musím to vymyslet tak, aby všechno bylo po dobrém a dobrovolně
Tohle by mělo platit u všech psů, ne jen u obrů. Když si rotvice v zimě poranila drápek a já o tom nevěděla, otírám jí hnáty a ona se ohnala a vrrr. Prohlídla jsem jí tlapky a omluvila se, šly jsme na peřinku dělat domácí veterinu. Když má nějakej poklad typu klacík, shnilá meruňka atd, přivolám a výměna za lepší mňamku. Nebo teď už stačí prosivým tónem zvolat “nepapej to” a ona to rovnou flusne. A to byla coby štěně požíračka šutrů, myslela jsem, že mě z ní šlehne.

Buggyra
Buggyra 03.07.2026, 06:17:41 xxx.xxx.198.226

Tohle výměnaření se musím naučit. U nás platilo, že pes poslouchal na první dobrou, takže se řeklo “pusť” - a jezevčíkoid, retriever nebo NO prostě pustili. Jinej gang. (samozřejmě byli teda pochváleni a kolikrát i dostali pak něco dobrého, to ne že ne, ale nevnímali to “něco za něco”, nebylo to bezprostřední) Pokud budu mít něco samostatnějšího, asi se výměnaření bude hodit 🙂

Sardullah
Sardullah 03.07.2026, 07:16:01 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 03.07.2026, 06:17:41

No já bych ještě dodala, že u nás veškerá anarchie a crcání a benevolence končí na hranici pozemku. Venku jsem nikdy nikoho nepřemlouvala, jestli by se mnou nevyměnil nějaký sebraný eklhaft za piškotek…venku se nesmí vzít nic do huby a intenzivně to učím od štěňat a jakmile je pochopeno, co se od nich žádá… u nás teda dost ostrý povel FUJ …a není to okamžitě vyplivnuto, tak se přiřítí bůh pomsty, … jakože já… a zařídí to ručně.

Vím, že už na Fauně, ještě když jsem měla berbery, mi bylo domlouváno “ to neděláš dobře Sardullah… takhle můžeš psa naučit, aby i s tou kořistí před tebou zdrhal” a jako asi jo,  zní to logicky, ale mám další psya udělala jsem to stejně… venku se nic nesbírá a fertig.

Buggyra
Buggyra 03.07.2026, 07:18:09 xxx.xxx.198.226

Tak vy míváte psa na lajně, Sardullah, tak kam by před vámi asi tak zdrhnul 🙂 Nebo Matýsek taky zobe dobrůtky? Ale tomu stačí naznačit a poslechne, viďte 🙂

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.