Aktuálně: 2 073 inzerátů285 115 diskuzních příspěvků20 334 uživatelů

Drbání (u stolu, ne to na zádech)

Sardullah
Sardullah 06.07.2026, 17:04:24 xxx.xxx.189.104

Tak odpolko dovalila dcera zpět lapiňáka, tak nám skončilo období klidu. Se normálně bojím z práce domů, to bude asi omega bouřlivé vítání…😴😀. Trošku doufám, že měl o víkendu tolik aktivit, že po večeři padne za vlast a bude rád, že je v klídku u babičky.😂

No tak to ještě do půlky měsíce nějak doklepem a pak už se snad postěhuje k dceři natrvalo a bude ho vozit jen na hlídání a my si zase pojedeme v tom našem klídečku.

Buggyra
Buggyra 07.07.2026, 06:11:16 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 04.07.2026, 08:46:09

Jsem mladá, jsem mladá! 😀 Taky mám holá okna…

Buggyra
Buggyra 07.07.2026, 06:22:24 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 04.07.2026, 09:18:56

No tak samozřejmě, taky na to máme jiné povely, že ano. (lehni vs. hajinky)

Jinak ale od hříbat (a že momentálně hříbata máme) jedeme v režimu, že dle prostředí jsme přísnější a volnější, normálně do toho ti koně vplují, naprosto přirozeně to vstřebají. Ve výběhu navolno mají daleko volnější režim než ve výběhu na vodítku, na vodítku venku mají zase přísnější režim, než ve výběhu, a vůbec nejstriktnější jsem, když se kolem pohybují cizí koně, a to se stává i ve výběhu “doma”, páč pořádáme závody. Takže jiná situace - jiný přístup. Na to teda jiné povely nemáme. A hříbata žádní rutinéři teda ještě nejsou.

Spousta lidí má ke svému psovi přece i jiný přístup, když jsou doma sami s rodinou a když je doma návštěva. To je dokonce stejné prostředí a jiná situace, a je vhodné na to psa připravovat od štěněte. Neříkám, že všichni lidi to tak mají, ale spousta, i běžných “uživatelů” ano 🙂

Buggyra
Buggyra 07.07.2026, 06:27:14 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 04.07.2026, 22:27:00

Mladýmu teď taky teklo pár dní z očí, obou. Já si toho nevšímala, nevypadalo to zaníceně, neřeším. Teď zapršelo a oči čisté.

Kdybychom nebyli na akci, ani si toho tečení nevšimnu, ale že jsem to musela utřít před nasednutím a po nasednutí to tam bylo zpátky, tak mě to trklo. A právě jsem to začala na to konto trochu sledovat a po umytí “prachu” zmizelo. Takže to považuji za průvodní jev toho sucha a prachu.

Buggyra
Buggyra 07.07.2026, 06:30:24 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 05.07.2026, 00:04:06

Ono stejně nic jiného na měkké tkáně než “klid na boxe / klid na pastvině s delším průběhem” není, tak i když budete vědět, tak je otázka, zda to bude řešitelné jinak.

Tak veta spíš jen tak pro jistotu, aby to nebyl třeba spadlý otok z vyššího místa, aby to nebylo něco s kostmi, klouby a tak…

Buggyra
Buggyra 07.07.2026, 06:48:09 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 05.07.2026, 21:36:57

Bojím se, že všechno levnější bude bez tyček a bude to “hadr”. Mně se s král. pletivem pracuje dobře, protože drží tvar. Stačí ho rozvalit na zemi a pak jen zvednout a navěsit na tyčky. Zatímco takové ty různé levné síťky, to je měkké, muchlá se to, musí se to vypínat, při dobré motivaci to pes nadzdvihne a podleze, zatímco králičí připíchnete tyčkou k zemi a hotovo. Ty sítě na tyčkách pro slepice a pro kozy/ovce (my máme ty ovčí, i s el. lankem) ještě tak jsem schopná snést, protože jsou na nich přidělané ty tyčky, takže když dobře zapíchnu tyčku, je to napnuté nahoře i dole. Ale musí být tyčky integrované. No ale já se s těma sítěma potýkám třeba jednou za měsíc…

Jinak levnějších sítí je habakuk, jen to jsou právě takové hadérky, mně by se s tím patlat nechtělo: https://www.megaknihy.cz/kvetinace-truhliky-a-obaly/4500588-biogrod-sit-proti-ptakum-2x10m.html (tuhle střihnete podélně napůl a máte metr na deset metrů) Taky nemají UV stabilitu…

https://www.springos.cz/pletiva/4746-pletivo-pvc-1m-x-25m-oka-16x16-mm-springos-an0007.html

https://www.swisshobby.cz/stinici-tkanina-90/

(my máme tuhle kozí síťku, s tou se mi pracuje dobře, naučila jsem se ji skládat tak, aby mě to nena***ralo: https://www.ketris.cz/sit-pro-ovce-vyska-90-cm-delka-50-m-jednoduchy-hrot-oranzova_z2325/ )

Sarah01
Sarah01 07.07.2026, 10:36:05 xxx.xxx.11.197
Plaka:

Jsem si myslela, že meruňka omrzla, ale překvapuje velice, bude slušná úroda. Psiska už začínají s prvním sběrem spadaných meruněk, Netvor opět louská pecky, musím zase kolem stromu udělat alcatraz. Echjo. Letos se mi nechce crcat s ohrazením z králičího pletiva, byl to desnej opruz rolovat, stavět tyčky... 
Nemáte výhodný tip na nějaký ohradník, aspoň metr vysoký,  délka 20 či lépe 25 metrů? Samože za co nejlepší cenu, jsem škudlilka, tohle použiju jednou za rok, když se výjimečně meruně urodí. Koukala jsem na sítě pro slepice, třeba má někdo zkušenost s něčím úplně jiným (už jsem hledala i vyřazený tenisový sítě). Dík předem. 

Na broskvoni mám jedinou broskev. Jsem zvědavá, jestli stihne dozrát. Na jabloních letos není jediný jabko. ☹️

tetrivek
tetrivek 07.07.2026, 11:39:37 xxx:xxx.fe30:8d35

Jak bydlíme na samotě, tak jsem před třemi lety přemýšlela jestli do oken koupit nové záclony. (když se dávali nové) A nakonec mám okna bez záclon. Je s tím míň práce. Ale hlavně ten výhled v zimě na zahrádce na krmítko, vidím z kuchyně na pastvinu, na výběh s drůbeží. Na obrovský dub, na kterém sleduji veverky, strakapoudy, a všechno. Na psy na zahradu, oni na mě. A na parapetu dle světových stran mám orchideje,kaktusy, vánoční hvězdu, kterou jsem dostala před vánoci asi v roce 22, jako stonek tři lístečky a posypanou pozlacením🤮. Sama bych si ji nekoupila. Ale přežila, vlétě letním. Jen červený listy má teď, v zimě je zelená. 

Obrázek Obrázek Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 07.07.2026, 11:55:49 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 07.07.2026, 11:39:37

Taky máme okna bez záclon. Jen v ložnici jsou zatmaovovací závěsy, aby se mi líp spalo /blbě spím, jinak by to tam nebylo/ . KOukám, že mám samý kočičí záběry, jak si tam Mouses vyvaluje pupek. To poslední okýnko je v kópelce. Mám hrozně ráda ten pohled z něj, když kvete stará třešeň a nebo ráno s červánky- to je jak obraz od impress malíře

edit - mám taky takovou podobnou vánoční hvjézdu, kterou jsem někde zachránila jako skomírající. Pak se zvetila na Vánočky, ale už se mi nepodařilo, aby se zabarvila. Je pořád zelená a teď, teď si děsně užívá tábor pro pokojovky pod starou třešní, kam jsem je všechny vykopla. Tetička Klivie se tak rozdováděla, že z toho celá kvete 😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sarah01
Sarah01 07.07.2026, 13:09:04 xxx.xxx.11.197
Zrzavci:

Taky máme okna bez záclon. Jen v ložnici jsou zatmaovovací závěsy, aby se mi líp spalo /blbě spím, jinak by to tam nebylo/ . KOukám, že mám samý kočičí záběry, jak si tam Mouses vyvaluje pupek. To poslední okýnko je v kópelce. Mám hrozně ráda ten pohled z něj, když kvete stará třešeň a nebo ráno s červánky- to je jak obraz od impress malíře

edit - mám taky takovou podobnou vánoční hvjézdu, kterou jsem někde zachránila jako skomírající. Pak se zvetila na Vánočky, ale už se mi nepodařilo, aby se zabarvila. Je pořád zelená a teď, teď si děsně užívá tábor pro pokojovky pod starou třešní, kam jsem je všechny vykopla. Tetička Klivie se tak rozdováděla, že z toho celá kvete 😀

Takový krásný okno zakrývat záclonou by byla věčná škoda. 

Zrzavci
Zrzavci 07.07.2026, 14:04:32 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 07.07.2026, 13:09:04

Děkuju za pochvalu, mám ty naše okna moc ráda, dělají domov útulným. Taky se nám do těch záclon moc nechce. Zvykli jsme si i do ulice, že tam nejsou. Tudíž zatím jen jeden závěs, který je naštěstí daný tak, že nehyzdí. My jsme i vzhledem k podlahám koberců prostí. 

Anet10
Anet10 07.07.2026, 16:12:26 xxx.xxx.16.12
Zrzavci:

Máte to tam mooc krásné, venkovský styl, útulné, taková pohoda na psychiku. Na taková okna ani záclona nepatří, max. vitrážka. Moc se mi to líbí

Vahine
Vahine 07.07.2026, 16:58:10 xxx:xxx.bd3b:c501
Zrzavci:

Bydleníčko i okna náádhera! Hezky jste to přebudovali 👍🥳 tam fakt záclon netřeba.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.