Aktuálně: 2 365 inzerátů291 383 diskuzních příspěvků21 157 uživatelů

Drbání (u stolu, ne to na zádech)

Sardullah
Sardullah 13.07.2026, 21:49:05 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.07.2026, 20:29:22

Autem jsem v Globusu do 5 ti minut a každej  tejden tam vozím mámu na nákup, takže z tohodle hlediska v poho.

Jinak pračky jsem měla za svůj život 3. 
Jako první takovou malinkou tatramatku… tu jsme měli asi rok a nechali jsme jí v bytě, když jsme se stěhovali do baráku… pak jsem měla Gorenje… asi 15 let, tu jsme nechávali taky v baráku, když jsme se stěhovali a pak tuhle Bekko, to zrovna nebyly prachy na lepší… stála asi 5 tisíc… no fakt jsem čekala, že odejde podstatně dřív.

Ono možná by se dala opravit, ale na rovinu se mi do tak starý pračky nechce investovat ani korunu.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 13.07.2026, 22:20:26 xxx.xxx.128.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.07.2026, 20:29:22

Alenko, ony ty pračky jsou různě. Já vetbedky peru ve Šternberku u Tesca, chce se mrknout, člověk,  když to nepotřebuje, tak někdy chodí kolem a nevšimne si.

Sardullah
Sardullah 13.07.2026, 22:55:27 xxx.xxx.221.235

Ad ta prádelna v Globusu… tu neprovozuje přímo Globus, jen je to v jejich prostorách. A třeba ve vedlejším městě mají velkou pračku u Tesca

Sardullah
Sardullah 13.07.2026, 23:09:59 xxx.xxx.221.235

A teď zpátky ke psům… já je fakt zabiju…

Mají otevřeno do sklepa, kde je příjemně. Mají otevřené dveře z baráku do zahrady, takže na chodbě je příjemně, ale proč by tam leželi, když můžou funět u mě v ložnici, kde se skorem nedá dejchat…😴

Sarah01
Sarah01 14.07.2026, 07:36:29 xxx.xxx.11.197
Dublinbarzoj:

Alenko, ony ty pračky jsou různě. Já vetbedky peru ve Šternberku u Tesca, chce se mrknout, člověk,  když to nepotřebuje, tak někdy chodí kolem a nevšimne si.

Tak to jsem netušila, dobře, že to vím. 👍 Sice to mám půl hodiny, ale jezdím tam za dcerou a vnučkou, tak bych to mohla někdy využít.

Já měla za svůj život taky 3 automatky (předtím obyč pračku vířivou a to bylo hrozný, když si na to praní vzpomenu 😄). První automatická byla Ardo, dovoz z Itálie, tehdy stála snad 12 tisíc potvora, dnes jsem tu značku už nikde neviděla. Tu jsem ještě prodala, když jsme se stěhovali do baráku. Pak jsem měla Bosch, ta myslím nevydržela ani 10 let a teď mám AEG a klepu, zatím je to držák.

janaa
janaa 14.07.2026, 07:52:08 xxx.xxx.120.40

Beko vydržela přesně dva roky a teď mě třikrát kompletně vytekla do koupelny a udělala pápá. Zítra mi mají přivézt novou. Já jsem na palici,protože díky štěńatům vyperu pět praček denně a teď jsem nahraná, a to chodí domů jen na noc. Teď ještě hrozí déšť a bouřky,když to bude hodně velký,budu muset smrádata vzít i přes den,a to nevím,co pod ně už dám. Prací podložky a ručníky mi vypere sousedka,ale vetbedky se jí do pračky nevejdou. Jinak to chce buben na osm a víc kilo,pak se vypere i největší vetbed

Buggyra
Buggyra 14.07.2026, 08:32:48 xxx.xxx.198.226

Já mám malou úzkou pračku asi na pět kilo, vrchem plněnou, a očekávám každým rokem, že se rozloučí. Půjdu pak do místního elektra a rovnou koupím jinou, určitě tam mají i službu s montáží a odvozem té staré, tak to využiji 🙂

Sardullah
Sardullah 14.07.2026, 08:54:29 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.07.2026, 08:32:48

Jo teďka je fakt super, že když si člověk koupí nový spotřebič, tak ho přivezou a zároveň odvezou tu starý….že si člověk nemusí dělat hlavu, jak odveze třeba starou lednici, pračku a pod.

kometa
kometa správce
14.07.2026, 09:03:36 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 13.07.2026, 18:44:09

jestli vůbec novou pračku kupovat

A to já si život bez domácí pračky neumím představit. Peru většinou 1x týdně, věším na balkóně (v zimě i v létě) a prádlo pak hezky voní. Ano, sušička je určitě praktičtější na chlupy, ale…

Sardullah
Sardullah 14.07.2026, 09:22:53 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 14.07.2026, 09:03:36

No takhle…já si život bez domácí pračky taky představit neumím…teda zatím…na druhou stranu jsem to považovala za docela opruz, tahat prádlo někam jinam, ale zjistila jsem, že není.

No a to věšení a schnutí prádla. Nejhorší období je, když už je po létě, v baráku už je chladno, ale ještě netopíme, protože se to dá vydržet…venku je zrovna počáso, že prší nebo by mi to tam schlo tejden….když to pověsím v baráku, tak mi to prádlo prostě zasmrádne. Sušičku nemám, tak k sušáku postavím větrák a musím na to foukat.

Když se začne topit, tak už to jde, ale taky musím přiznat, že ne vždycky se to povede k mé spokojenosti…to teda potom zlatá zima, když mrzne, pověsím ven a mráz to pěkně vysuší a ještě to prádlo pak hezky voní…a teď nemyslím po máchadle, ale je takový jako svěží.

Buggyra
Buggyra 14.07.2026, 10:48:03 xxx.xxx.198.226

Zlatej panelák, kde to schne za jakéhokoli počasí a rozpoložení a zlatý sousedi, co nesmrděj do stoupačky cigárama!

Teda, ne, že by mi to za ten tejden, co to visí na sušáku, neuschlo i ve ztížených podmínkách, že…  😄

Sardullah
Sardullah 14.07.2026, 11:26:26 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.07.2026, 10:48:03

Zlatej panelák, kde to schne za jakéhokoli počasí

No to teda….souhlas…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 14.07.2026, 14:02:02 xxx.xxx.136.20

Mám dotaz..

včera jsem mámě přítele říkala,jak mě vytočila zákaznice-cizí,neznám

co mi u vrácení peněz začala tykat-něco jako-jo a nerozměníš mě 2 tisíce a sáček mě dáš??

a ještě nebyla na řadě-vracela jsem zákazníkovi před ní…

takže jsem ruku nechala v šu flátku-otevřeným-ztuhla jsem-a vytočeně říkám-za -A-netykejte mi-já Vám taky netykám!

a nebo si Vám budu tykat taky-je mi to jedno,,,,

za další-nemluvte na mě u vrácení peněz-nejste na řadě…

a ne-2tisíce Vám nerozněním…

dodělala jsem nákup

paní,že mě teda tykat nebude-zvláštní-vždy když řeknu-já vám začnu tykat taky-tak toho nechají..

2 tisíce jsem nerozněnila-protože nesmíme…

pak jsem se s ní slušně rozloučila,popřála hodně štěstí..

a máma přítele,že mám velký EGO-chachacha-že se mám vžít do té paní,že jsem byla třeba ve věku její dcery tak mi teda začala automaticky tykat…a jí,že by to teda nevadilo,a já su moc vztahovačná,a a moc všechno řeším…

jasně-ona v mým věku měla 3 dospělý děti,manžela a asi?i vnoučata…-takže by ji nevadilo,kdyby jí někdo cizí tykal…..

já si nepamatuju,že by někdo tykal někde mým rodičům-s máti mou jsem stravila od mých 12-do 25 bvěškerý čas mimo dům-bud já nebo táta-po doktorech a z páce do práce-do obchodu nechodila-měla sociální fobii-a nepamatuji si,že by jí někdo cizí tykal…

no-mám mladší obličej-hodně lidí mě má tendenci tykat-myslím-cizí lidi-neznámí-a nemám to ráda,nevidím k tomu důvod…

není mě 20,ani 30,ani 40…

pokud ty lidi neznám,-nevím proč mě má tykat a mě to nemá vadit???

a nemyslím,si,že mám velký ego…

sebevědomí nemám celkem žádný…

jo pak začala máti rozebírat,jestli mě teda nevadí-že ona mě tyká a já ji vykám…-že to by mě měllo vadit taky…

nooo,popravdě…jako-jooo-toleruji to,ale po letech si říkám,že si mě občas plete ze svým děckem…

a občas se tak ke mě chová…

co vy na tykání od cizích lidí?

jo,řekla jsem jí teda,že mě vadí,když mě jejich známí tykají-že to popravdě nechápu-není to příbuznej nic,vidím ho párkrát za rok a ahoj-mám chut říct no nazdar….

jo kolegové si taky nenechávají tykat a jsou mladší….-od zákazníků---

no já jsem z nich nejstarší…🙂

Anet10
Anet10 14.07.2026, 14:06:19 xxx.xxx.16.95
Sarah01:

Tak to jsem netušila, dobře, že to vím. 👍 Sice to mám půl hodiny, ale jezdím tam za dcerou a vnučkou, tak bych to mohla někdy využít.

Já měla za svůj život taky 3 automatky (předtím obyč pračku vířivou a to bylo hrozný, když si na to praní vzpomenu 😄). První automatická byla Ardo, dovoz z Itálie, tehdy stála snad 12 tisíc potvora, dnes jsem tu značku už nikde neviděla. Tu jsem ještě prodala, když jsme se stěhovali do baráku. Pak jsem měla Bosch, ta myslím nevydržela ani 10 let a teď mám AEG a klepu, zatím je to držák.

Taky jsem měla kdysi vířivku, no máchání povlečení v ruce byla docela dřina, pak taky automatku Ardo a naprostá spokojenost, měli jsme ji asi 17 let, pak odešla a teď taky AEG, nevím asi 6 let, zatím dobrý. Co mě s..re, je suška, použila jsem ji asi 3x a už bych ji nechtěla, zbytečný krám do baráku, co překáží v koupelně. Asi ji prodám.

Sarah01
Sarah01 14.07.2026, 14:09:47 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 14.07.2026, 14:02:02

Měřím jen 153 cm a vždy jsem vypadala mladě, občas mně lidi tykali i po třicítce a jo, vadilo mně to. Nechápu, proč by mně měli tykat jen proto, že jsem mladší. Cizím lidem netykám, totéž chci od nich a je mně jedno, jestli je to v reálu nebo na internetu. Pro mě je to hulvátství, takovej člověk prostě nemá vychování, tečka.

kometa
kometa správce
14.07.2026, 14:12:44 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 14.07.2026, 14:02:02

Tykání beru od kolegů v práci, od turistů a od koňáků. Jinak ne. Dokonce ani netykám dětem z jiného oboru. Na veterině ano, jinak ne.

Sarah01
Sarah01 14.07.2026, 14:12:48 xxx.xxx.11.197
Anet10:

Taky jsem měla kdysi vířivku, no máchání povlečení v ruce byla docela dřina, pak taky automatku Ardo a naprostá spokojenost, měli jsme ji asi 17 let, pak odešla a teď taky AEG, nevím asi 6 let, zatím dobrý. Co mě s..re, je suška, použila jsem ji asi 3x a už bych ji nechtěla, zbytečný krám do baráku, co překáží v koupelně. Asi ji prodám.

Fakt? A já si vždycky myslela, že sušička je výborná věc, hlavně na ty chlupatý věci. Vždycky jsem ji hrozně moc chtěla, ale bohužel nikam se mně nevejde. Asi bych musela zrušit salonek na stříhání a to se mně nechce, to bych zase měla po sušení a stříhání psů plný obývák chlupů a nebo bych to musela dělat v koupelně.

Anet10
Anet10 14.07.2026, 14:15:48 xxx.xxx.16.95
DafiŽeryková:

Mám dotaz..

včera jsem mámě přítele říkala,jak mě vytočila zákaznice-cizí,neznám

co mi u vrácení peněz začala tykat-něco jako-jo a nerozměníš mě 2 tisíce a sáček mě dáš??

a ještě nebyla na řadě-vracela jsem zákazníkovi před ní…

takže jsem ruku nechala v šu flátku-otevřeným-ztuhla jsem-a vytočeně říkám-za -A-netykejte mi-já Vám taky netykám!

a nebo si Vám budu tykat taky-je mi to jedno,,,,

za další-nemluvte na mě u vrácení peněz-nejste na řadě…

a ne-2tisíce Vám nerozněním…

dodělala jsem nákup

paní,že mě teda tykat nebude-zvláštní-vždy když řeknu-já vám začnu tykat taky-tak toho nechají..

2 tisíce jsem nerozněnila-protože nesmíme…

pak jsem se s ní slušně rozloučila,popřála hodně štěstí..

a máma přítele,že mám velký EGO-chachacha-že se mám vžít do té paní,že jsem byla třeba ve věku její dcery tak mi teda začala automaticky tykat…a jí,že by to teda nevadilo,a já su moc vztahovačná,a a moc všechno řeším…

jasně-ona v mým věku měla 3 dospělý děti,manžela a asi?i vnoučata…-takže by ji nevadilo,kdyby jí někdo cizí tykal…..

já si nepamatuju,že by někdo tykal někde mým rodičům-s máti mou jsem stravila od mých 12-do 25 bvěškerý čas mimo dům-bud já nebo táta-po doktorech a z páce do práce-do obchodu nechodila-měla sociální fobii-a nepamatuji si,že by jí někdo cizí tykal…

no-mám mladší obličej-hodně lidí mě má tendenci tykat-myslím-cizí lidi-neznámí-a nemám to ráda,nevidím k tomu důvod…

není mě 20,ani 30,ani 40…

pokud ty lidi neznám,-nevím proč mě má tykat a mě to nemá vadit???

a nemyslím,si,že mám velký ego…

sebevědomí nemám celkem žádný…

jo pak začala máti rozebírat,jestli mě teda nevadí-že ona mě tyká a já ji vykám…-že to by mě měllo vadit taky…

nooo,popravdě…jako-jooo-toleruji to,ale po letech si říkám,že si mě občas plete ze svým děckem…

a občas se tak ke mě chová…

jo,řekla jsem jí teda,že mě vadí,když mě jejich známí tykají-že to popravdě nechápu-není to příbuznej nic,vidím ho párkrát za rok a ahoj-mám chut říct no nazdar….

jo kolegové si taky nenechávají tykat a jsou mladší….-od zákazníků---

no já jsem z nich nejstarší…🙂

Dělat s lidma je strašný, vím to z vlastní zkušenosti,kdo nedělal, nikdy nepochopí. Dělala jsem 12 let na benzince, domů jsem přicházela úplně vyšťavená z veškeré energie, za den jsme obsloužili okolo 800 lidí, no a teď v důchodu je mi tak krásně, klid, pohoda, ta práce mě naučila pryč od lidí, do lesa, do přírody, kde nikdo není, nebo minimum.

Anet10
Anet10 14.07.2026, 14:20:04 xxx.xxx.16.95
Sarah01:

Fakt? A já si vždycky myslela, že sušička je výborná věc, hlavně na ty chlupatý věci. Vždycky jsem ji hrozně moc chtěla, ale bohužel nikam se mně nevejde. Asi bych musela zrušit salonek na stříhání a to se mně nechce, to bych zase měla po sušení a stříhání psů plný obývák chlupů a nebo bych to musela dělat v koupelně.

Jo, na chlupy dobrý, vetbetu jsem v ní stejně nikdy nesušila, kamarádka v paneláku si ji taky chválí, jede prý pořád, no mě nesedí, každý jsme jiný.

Buggyra
Buggyra 14.07.2026, 14:40:06 xxx.xxx.198.226

Tykání mi taky vadí, ale od starých jako že starých žen to beru, říkám si, že jim přijdu ještě jako -náctka, tak to tak neprožívám, ale od chlapů to nesnesu, dokonce mám takovou tendenci čekat, že mě snad pánové budou zdravit první nebo co, a vykání považuji za základní společenskou slušnost. A zákazník u okýnka že by mi tykal, tak to by se se stejnou potázal, jako od Dafi, možná bych byla ještě jedovatější.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.