..už jsem Vám to kdysi psala, krása a pohlazení pro oko a duši…můj styl….
..už jsem Vám to kdysi psala, krása a pohlazení pro oko a duši…můj styl….
sutrik:Já si tu postesknu, tohle vlákno snese všechno. Ráno jsem měla v plánu projížďku, ale kobylce tekl hustý, zelený hlen z jedné nozdry. Bez rýmy, kašle, předchozí dny byl nos čistý. Ach jo.
Veterinářka objednaná, v sobotu jsem se dovolala jen na kliniku. Ve středu přijede s endoskopem a rentgenem.
Před chvílí jsem se byla na plnotučníka podívat a nic neteklo, kdybych nehledala, nenajdu. Jestli se střídá “neteče a jen občas chvíli teče”, tak to může mít dlouho.Minulý týden nedožrala seno po vyjížďce a po vypuštění do výběhu stála jak jeliman, nešla za koňmi. Ještě jsem si říkala, že má výraz, jako když mě bolí hlava. V úterý to samé, akorát nechala müsli. Můj otesánek, který v normálním stavu vyluxuje i smítka.
Tak uvidím, tipuju to na zánět zubu a sekundární sinusutidu.
Tak je to absces pod zubem. Ale ne od zubu, infekce krevní cestou. Zuby vypadaly při zevní prohlídce v cajku, bez kazu, viditelného zánětu, nalomení… I endoskopie byla v pořádku (dýchací cesty, vzdušné vaky OK). Jen se endoskopem našlo, kudy to teče, ale ne důvod. Přišlo se na to až rentgenem.
Zítra mám volat na termín operace na klinice - extrakce stoličky a trepanace lebky. Někdo má o kolečko víc, Linda bude mít o díru v lebce víc.
Kdyby mě posledních 14 dnů nepřipadala dvakrát po vrácení do výběhu “přepadlá”, nedožrala seno a hlavně bych nenačapala v sobotu dobu, kdy jí tekl z nozdry hnis, o ničem nevím. Nic teď přes nozdru neteče, kobyla se tváří normálně.
Vyřešilo to otázku, jestli dalšího psa. Už jsem vybírala chovnou stanici. Další pes nebude, nebudu na to mít peníze 😀